Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 159
  • 986
  •   1
Отговори
# 285
Тя защо го изтри мнението? Аз тъкмо щях да я питам откъде пише и философства в нет-пространството, от улиците в Аспарухово ли или от вкъщи, на топло пред компютъра. Всеки помага както може. Аз помогнах, както можах.

Бубче, няма нужда да се гневиш! Ако мислиш, че греша опровергай ме. Повечето тук сме на топло пред компа, вероятно и ти. Изтрих, коментара, защото в последствие прецених, че е излишен на фона на това което сполетя хората.

# 286
Пламен Орешарски:
Цитат
По-рано сутринта ми беше докладвана информация от всички служби, с които бях във връзка от снощи и които на място съдействаха на хората. Постигната е добра координация между различните служби – МВР, Гражданска защита, Военноморските сили. Благодаря за действията на Военноморските сили, на всички служби на МВР. Въпреки суматохата, няма нито едно престъпление, което е благодарение на патрулите на място.
 ooooh! Хората са се чудели как да си спасят живота, за какво изобщо говори този човек!
А снощи докато той уж е бил във връзка със службите е бил на едно от голф игрищата край Балчик.

# 287
  • Под липата
 Питате за Добрич.. По последни новини се чака нова  приливна вълна и от Гражданска защита призоваха хората да се качат на по високи етажи. Градът е буквално под вода.
В Аспарухово се е образувал бент от буклуци, задържал тонове вода. Очаква се да се повтори снощният ад,, ако този бент се скъса.

# 288
6 милиона сме в България, при тази съпричастност, дано поне милион съберем със смс-и.

# 289
DMS-номерът, както и краткият номер на БЧК и банковата сметка, са за дарения за всички пострадали, не само Варна!
Също и Добрич, Дряново, Килифарево...

ето малко снимки от Килифарево от снощи. Токът и там е спрян до оценяване на рисковете...:
Скрит текст:

На тези кадри е и къщата, в която е родена майка ми и съм прекарвала летни ваканции като малка...

# 290

Потвърждавате факта, че госпожа Комисарката с ресор "Бедствия и аварии" пуска сърцераздирателни постове на български език във фейсбук, а не е в самолета за Варна. Защото имам спомен от други бедствия, при които е била на място доста по-бързо.

Като дойде на място и всичко ще се реши. Хората, които носят отговорност са от местната власт - кмет, община, област. Останалите могат само да помагат по възможно най добрия и бърз начин.
Това, което се видя в ефир, лицето на управляващите ни, беше трагично. Хората се чудят как да се спасят, те си играят на "велики".

# 291
Ще пусна СМС, и ще се моля заедно с всички да не вали повече. Ужасно е... Sad

# 292
  • София
Ужасно чувство на безсилие и мъка ме е стегнало за гушата...

Пуснах смс, ще пратя още.

Да почиват в мир загиналите!  Flowers Rose Flowers Rose

# 293
  • ride my bike...
една от възможните причини за наводнението
https://www.youtube.com/watch?v=rqHmUuRaG5U&feature=youtu.be

# 294
# 295
http://pressadaily.bg/publication/46578-%D0%9E%D1%87%D0%B0%D0%BA … 1%80%D1%82%D0%B8/

Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в наводнените територии на страната и изразява своята солидарност с пострадалото население. Бедствените складове са отворени и има готовност на нуждаещите се да се предоставят одеяла, походни легла, спално бельо, възглавници и други материали от първа необходимост. БЧК открива и специална банкова сметка, за подпомагане на изпадналите в беда хора и за отстраняване на последствията от бедствието:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната).

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.
=====================
Връщат веднага съобщение от този номер.
За щетите от наводнението в цялата страна е. А те са далеч надхвърлили пределите на Варна още вчера.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 13:37 от Judy

# 296
Добрич - слава на Бога моите родители и брат ми са на високо и са добре!. Преди 1 час разговарях с брат ми - нямат ток, нямат вода, предприятието му(което се намира в най-тежко засегнатата част на града) е под водата. Не разговаряхме много, защото имаше само 1-2 чертички на батерията, а няма как да го зареди......Ужас е в Добрич, ужас!!!!! И в другите райони! Бог да пази България!

Скрит текст:

DMS-номерът, както и краткият номер на БЧК и банковата сметка, са за дарения за всички пострадали, не само Варна!
Също и Добрич, Дряново, Килифарево...

Peace Да, питах и ми потвърдиха от НоваТВ......

# 297

"Половин денонощие след кошмара, който преживяха жителите на варненския квартал "Аспарухово", Георгиева все още не е предложила мерки, за да се помогне на пострадалите хора"...

# 298
# 299
Смс-ите ще се изхарчат по един или друг начин, но сега хората може би имат нужда от доброволци за разчистване. Мисля, че смс-ите ще трябват на по-късен  етап  newsm78 или бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт