Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 701
  • 986
  •   1
Отговори
# 405
Друго си е да има работещи канализация и шахти. Във Варна мисля, че човешкият фактор в най-голяма степен е виновен. Имаше във фейса изказване на жена, че проблемът е съсредоточен в разстояние на няколко улици, две май.

Много противоречива информация колко дъжд се е изсипал. По бвт бяха дали във Варна - 39 л/кв А на Шабла бяха 159 л/кв и се зачудих - Шабла още ли е част от България?
определено са над нормите за месеца,и като тръгне тази вода по улиците влачи със себе си клони листа боклуци и се затлачват шахтите и в един момент канализацията не може да поеме това количество вода и избива по улиците,онзи ден беше така в района на окръжна болница,уличките около нея,кв.Левски(вчера беше и по зле даже-на един от блоковете мазите бяха наводнени)или във морето което изхвърли кви ли не боклуци,буните са разбити,свлачища има

# 406
интересно ми е защо само Аспарухово и цял Добрич са под вода???тоест защо няма други квартали на Варна под вода ако са спали общинарите със теа шахти половин Варна щеше да е под вода?Добрич целия залят-равно,полета по таа логика там са спали,за мен е нормално при такива огромни валежи да се образува приливна вълна носейки боклуци,дървета,коли и да са запушени шахти и да са повлечени къщи....тва си е чиста природа,не можеш да се бориш с нея

# 407
  • Sofia, Младост 3
Нямам думи аз, страшно много ме е страх от наводнения, дъждове , порои и само мога да предполагам как се чувстват хората , които са го преживели последните дни  Sad Чак преди час върнаха смс-и от ДМС номера , явно е имало наистина много хора, които са пращали смс-и и това е хубаво, защото ще има нужда от доста средства след като се почисти.
Сега гледах видео , пише, че е от преди малко и изглежда много страшно, не знам дали не са кадри от вчера   #Crazy https://www.facebook.com/photo.php?v=10203788291655426&set=v … amp;theater 
Да, редактирам се, качено е вчера видеото .

# 408
Благодаря, може би на места водата се е оттекла, при тях не...тя с лодка на гражданска защита е в къща през няколко улици от дома си. Дано всичко се нормализира.

# 409
  • Разпиляна във въображението
Във Варна случая е май с временно "затапване" на водата, после се втурва през две улици и се влива в една. Получава се фуния и водата се засилва и помита всичко надолу.

# 410
20 години съм живяла в кв.Аспарухово и с много мъка гледах кадрите...
Вчера надвечер мъжът ми, детето ми и майка ми са били на 200м от потопа, но мъжът ми изключително бързо е съобразил ситуацията и е излязъл от квартала, за да влезе по-късно от другия му вход - през Боровец. Не ми се мисли какво щеше да стане ,ако не беше реагирал бързо...
Много, много ми е мъчно за всички тези хора...

# 411
  • Варна
https://www.facebook.com/events/301565040004733/?notif_t=plan_user_joined

Момичета, призовавам тези от вас, които искат да помогнат, да се включат!
В началото на темата, Как'Сийка е изброила пунктовете и кризистните щабове. Публикувам още едно място, където утре сутринта между 08.0 и 09.00 можете да донесете кой каквото има. Това е по-близо до райони Младост, Възраждане и Трошево, ако на някой му е по-удобно. Бившата Циркова площадка...Аз ще бъда там. Ако някой се интересува, да ми пише на лични да му дам телефона си.
Нещата ще бъдат откарани с наш транспорт до 4-то РПУ в Аспарухово и там вече ще се разпределят от хората на БЧК.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 19:36 от Kali_tod

# 412
Във Варна случая е май с временно "затапване" на водата, после се втурва през две улици и се влива в една. Получава се фуния и водата се засилва и помита всичко надолу.

Нещо такова, плюс напоена на макс почва и изсечени дървета и от там мощно свличане на земна маса.

Току-що казаха за нова жертва, намерена жена в близост до Аспарухов мост, явно вълната я е завлякла чак там и сега я намират.

# 413
Боже, голяма трагедия! Колко са вече жертвите? Дано да няма повече ...

# 414
11 в Аспарухово и 3 в Добрич

И има едно спасено 7 годишно момченце в Аспраухово, на което не могат да намерят родителите.

# 415
  • София
Аз ревнах само от репортажите, не мога да си представя какво им е на тези хорица в душите Cry Всичко, което си градил цял живот, една къща, едно дворче, всичко съсипано...за минути. А за нелепо погубените животи...Няма думи просто, толкова ми е мъчно...

# 416

И има едно спасено 7 годишно момченце в Аспраухово, на което не могат да намерят родителите.
Значи има още хора в неизвестност, ужас!

# 417

Значи има още хора в неизвестност, ужас!
Родителите били в чужбина, било е с баба си, която е в неизвестност. В момента търсят каквито и да било близки, които ще поемат временно грижата за него. То е самичко в болницата  Cry

# 418
Горкото детенце, горките хорица.  Cry Дано се смили времето най-после!  Praynig
И аз пратих SMS- и.  Peace

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 20:00 от chibi

# 419
  • TX
и за Добрич има самостоятелна сметка за дарителски СМС-и DMS Dobrich на номер 17777
ужасно е

Общи условия

Активация на акаунт