Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 598
  • 986
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Точно така.В Шабла например е валяло два пъти повече.И циганите не са строили незаконни коптори на края на канала...Иначе по 6 пъти се нареждат за помощи.Хора,които не са пострадали...НЯМАЛО КАК ДА СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ Е БЕДСТВАЩ И КОЙ НЕ!!!До българите помощите няма да стигнат,защото не се редят на опашката,а си чистят домовете и улиците+много доброволци пак българи.Не е честно.Ние наистина правим всико по силите си.Не е честно циганка+5 деца да вземе 6 чувала няколко пъти.

Подкрепям естела за СМС-ите,защото всеки е помощ дори да е нахално.Но на хората им писна.Ако бяха пуснали имената на загиналите и 600 хил.нямаше да се съберат.Положението е страшно и отчайващо.Поне в този ад да ги бяха озаптили...
Тук в темата много неща се премълчават,но положението с ромите излиза от контрол...то не бяха сватби...гадост.

# 586
Какво имаш предвид под сватби?

# 587
# 588
Подкрепям естела за СМС-ите,защото всеки е помощ дори да е нахално.Но на хората им писна.Ако бяха пуснали имената на загиналите и 600 хил.нямаше да се съберат.

600 хиляди не са чак толкова малко - това е броят на парите, не на СМС-ите. Парите със сигурност са повече, защото операторите имат навика да прибират процент от приходите, дори когато е за благотворителност.

# 589
Не знам, до кога ще  ги хрантутим и търпим тези същества

# 590
  • София
Докато вотът им е водещ при избори за съжаление  #Cussing out

# 591
  • Варна
http://www.plovdivmedia.com/82968.html
Просто отврат.Нашите момчета се претрепват от работа,а недосегаемите...Рибата се вмирисва откъм главата.Няма такава държава.Прибират тежките машини,нали има доброволци да ринат...До кога?Плевнелиев обещал,че ще се покриват щетите?КОГА?НА КОГО?На ромите,защото българите вече ще са се пооправили.Не е честно.Защо не се помага на хората,до кога ще подпират ромите?И докога ще издържат свестните,възпитани и добри българи.Как е възможно в 21 век след толкова време да има неизровени хора?

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 00:16 от tyzarka

# 592
SMS-rте са по 1 лв, за да няма какво да прибират мобилните оператор.

# 593
  • Варна
Но 1,20лв. за предплатените(може би вече няма много такива, но все пак защо има разлика  newsm78 ), а и от ДМС са обявили, че 90% от сумата отива за каузата, а останалите 10% за техните административни разходи, така че наистина СМС-ите са повечко, а и днес са повече от вчера.

# 594
Горкичките бездомни животинки  Cry
И хора разбира се.Просто ми се къса сърцето като гледам малки и големи котенца да обикалят докато вали и гърми.Не влизат да се скрият под колите ами обикалят милите.

ooooh!  ooooh!  ooooh!

Плевнелиев обещал,че ще се покриват щетите?КОГА?НА КОГО?На ромите,защото българите вече ще са се пооправили.Не е честно.Защо не се помага на хората,до кога ще подпират ромите?И докога ще издържат свестните,възпитани и добри българи.Как е възможно в 21 век след толкова време да има неизровени хора?

ooooh!  ooooh!  ooooh!

Изпитвам цивилизационен срам за всяка жалка патка, за която представителите на животинския свят са по-ценни от хората, независимо от техния етнос и социален статус  ooooh! Не знам какво да коментирам вече, оставам безмълвна от човешката простотия, ограниченост и егоизъм...

Много, много още кризи и катаклизми ни трябват, за да усетим за какво става въпрос...

Този път наистина ме е срам.

# 595
Разказ на доброволец от Варна от днес, публикуван във ФБ...потресена съм..потресена...

"Днес за поред път осъзнах, че варненци имаме недовършена работа от миналия февруари. Грешни сме пред паметта на тези, дето изгоряха.
Аспарухово, 20 юни. Смърт и болка! Много кал. С шепа доброволци тръгнахме сутринта от Варна да помагаме. По пътя си накупихме ботуши. С нас има момичета, подготвени да оказват психологическа помощ на деца при бедствия. Не се наложи. Децата вече бяха издавени, другите прибрани. Пред кметство "Аспарухово" заварвам 18-годишни девойки да ринат с лопати кал пред наводнения местен мол. От кметството дават лопати, но липсва организация. Все още няма пунктове за информация и координация. Самоорганизираме се и попадаме на ул. „Гривица“. Започваме да изкопаваме две къщи. Вътре се оказа, че има две удавени възрастни жени. Нали знаете, възрастните хора в БГ ги слагаме да доживяват в приземните етажи. Нямали са шанс. Ово е стандарт. Междувременно мярнах Мишо Шамара по кецове да прави снимки на разрухата със смартфон. Съседите казаха, че видели магаре до шия във вода повлечено от потопа ... Шофьор на такси пък успял да скочи през вратата секунди преди колата му да бъде обърната по таван и отнесена...Работим, копаем калта, преди да изсъхне и стане като бетон. Около нас декор от десетки коли, намятани по пътя, в дворове и пред блокове. Все едно непослушно дете е разхвърляло играчки. Звъня на приятел от Аспарухово. Как си? На кой адрес? Трудно го разбирам. Оказа се, че живее на ул. „Горна студена“ – линията на смъртта. Баща му се е спасил по чудо, малко преди водата в помещението да стигне до тавана. С три доброволки с лопати започваме да откопаваме неговата къща, докато пожарникари изпомпват водата. Идват още 4 непознати момчета, сами предлагат да ни помогнат. Някои от тях са без ботуши, мокри и кални до ушите, работата с лопатите потръгва. Пожарникарите свършиха своето, но в къщата останаха поне 30 см вода. Имали само голяма помпа и не можели повече да изпомпват. Заявиха, че и Гражданска защита били с такива помпи. Оправяйте се, демек, сами! Само да вметна - от 6 пожарникари 4-ма бяха с различни каски, с различни цветове и всякакви лепенки по тях, но не и на пожарната. Добре, че попитах какви са.
Тръгваме към друга гореща точка с едно момче, дошло с джип, за да извлачва коли. Минаваме през центъра на Махалата, там откъдето тръгва белята. Десетки и стотици цигани стоят с ръце в джобовете и зяпат. Тарторите с лилави анцузи и ланци си личат отдалеч. Някаква фондация вече раздава помощи, без да има нужда от такива. Да, имаше пометени цигански къщи, но основният удар поеха българите. Инак пред местния клуб на ДПС кипеше от народ. Вероятно от там е идвало и негласното одобрение за незаконните строежи и незаконната сеч. Докато багерите още се въртяха с бясна скорост и бързаха да разчистват боклуците, някои от малцинствата вече почнаха да мародерстват и да „берат“ желязо. Гнус.
Улица „Белгород“ - там пренасяме доброволческия хъс да помагаме на съграждани в беда. Големи хубави български къщи с дворчета. Заварваме адски много хора и много млади доброволци. Кал. Кал. Кал. Работата върви, а някаква баба най-нагло ме подканя да изчистя някакъв боклук пред портата й!?! Лельо, нещо си в грешка. Ние сме тук, за да ви помагаме. Не за да свършим нещо вместо вас. Опомнете се, бе, хора! Едно „Благодаря“ ни стига!
Забравих! По пътя видях джипове и автомобили на всички национални телевизии. Отлично оборудвани, сателитни чинии, Ани Салич!? Ноу комент.
Извод 1: Идва едно прекрасно поколение, самоотвержни и активни българи, които не чакат и се самоорганизират. Те са на 20, 30, че и 40 години. Гордея се с тях и ме е срам от ония, които все още чакат на някого или нещо. А българките и днес доказаха, че са страхотни, сърцати и корави. Поклон!
Извод 2: Калта и боклуците се чистят най-добре, когато много хора хванат лопатите. Варненци, да довършим започнатото през февруари 2013. Да хванем лопатите."

Дайте и насам една лопата!

Аз се впечатлих от същото - никой не разчита на помощ (разбирай от мащехата държава), пострадалите бързо и експедитивно сами и с приятели/доброволци разчистват и възстановяват каквото могат.

# 596
  • Варна
BirdsFlu ,грешиш!Трябва да те е срам от теб.Не ме познаваш и нямаш право да ми говориш по този начин.Къде прочете,че животните са ПО-ВАЖНИ от хората?Аз помагам на тези хора с каквото мога.Надявам се и ти го правиш.Явно не си от Варна и не разбираш за какво говоря затова ще обясня специално за теб.Тези роми,за които писах не са от Аспарухово.Не са бедстващи.Те отиват на тълпи да "крадат"от помощите за нуждаещите се.Товарят в Мерцедеси.Други крадат желязо вместо да помагат.Това нормално ли е според теб?Кой е егоист?Как се чувстват мъжете българи докато буквално изравят улицата на ромите,които стоят с ръце в джобовете?Защо по дяволите говориш глупости,а не мислиш?
Не е расизъм!Ако го правеха българи щях да напиша същото.Гадно е,просто хората не издържат,ама наистина не издържат на наглостта.Да крадат желязо и да грабят помощи при такава трагедия.Никаква съвест,нищичко.
Да бяха минали по къщите на хората да раздадат помощите.Правилно ли е по 6 чувала да влачат непострадали хора по няколко пъти,защото нямало как да разберат кой е бедстващ и кой не?Не става въпрос за расизъм,става въпрос за нечовечност.
Що се отнася до животните...Мъж от Аспарухово спаси от водата гнездо с 6 лястовичета.Хора прибраха полу-мъртви по 7-8 животни в къщите си.Колко хора ще го направят?Същите тези хора са там и за хората,а не си чешат пръстите на клавиатурата.Що за човек ще гледа и няма да помогне?За какъв егоизъм си тръгнала да ми говориш ти?

# 597
''Развитието на всяко общество си личи по отнопението към животните.''Ганди
 Sad

# 598
Разказ на доброволец от Варна от днес, публикуван във ФБ...потресена съм..потресена...
........................................
В коя група е споделен разказа?

# 599
Гледам кметицата по Нова и не мога да повярвам.Незнам как водата ще дойде от яз.Одринци.При условие,че селото не е залято няма как от язовира да е преляла вода и да дойде в града.Щели да настаняват хората,чийто къщи били наводнени в кризисен център.Но за колко време могат да останат там отговор няма.
Вчера следобед след дъжд за час и половина имаше отново наводнени улици.Вчера имах работа в града и моята дъщеря се оплака,че нещо я хапе.Погледнах ръцете и и видях,че има бълхи по нея.Сега ще тръгнат бълхи,комари,зарази.48 часа нямаше вода в града,хората дори и да искат няма как да изчистят.
А вчера всички обещаваха и президента и комисаря и кмета,но...Наслушали сме се на обещания и голи думи.

Общи условия

Активация на акаунт