Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 472
  • 986
  •   1
Отговори
# 615
  • София
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/06/22/romski-bandi-maroderstv … o-bedstvie.229811
http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/64501/%D0 … B5%D1%81%D0%B8%22

Не издържам вече, искам да има наказания за всеки човек, който си позволява да се възползва от тази огромна трагедия. Каква държава сме ние и докога ще бъде така? Мисля да спра да изпращам смс-и , щом помощите се раздават на хора, които нямат нужда от тях...

# 616
  • Някъде там
Гледайте БТВ за незаконните постройки newsm78 Кмета върти сучи  ooooh!

И нищо конкретно не казва Mr. Green

Журналистите трябва да ги настъпват докато им отговорят на въпроса!!!!Колко са незаконните постройки и защо ги има???? Задаваш въпроса, докато не получиш отговор!!!!

# 617
  • Ямбол
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/06/22/romski-bandi-maroderstv … o-bedstvie.229811
http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/64501/%D0 … B5%D1%81%D0%B8%22

Не издържам вече, искам да има наказания за всеки човек, който си позволява да се възползва от тази огромна трагедия. Каква държава сме ние и докога ще бъде така? Мисля да спра да изпращам смс-и , щом помощите се раздават на хора, които нямат нужда от тях...
Това ще се окаже по-голямото бедствие за съжаление.

# 618
Нашият кмет като беше тръгнал да руши незаконните коптори, че какво?

Цитат
Дата: май 12, 2014
Днес в Стара Загора трябваше да започне акция за събаряне на незаконни постройки в циганския квартал „Лозенец“, в парк „Борова гора“. Заповедта за акцията беше издадена от кмета Живко Тодоров, а на нарушилите закона цигани беше дадена възможността сами и доброволно да премахнат постройките до този момент.

В събота обаче кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция, съобщи кметът Живко Тодоров пред БНР.

„Това се случи в последния момент – ден преди фактическото събаряне на тези постройки, което за нас е много притеснително, защото ние бяхме насрочили отдавна тази дата и днес трябваше да пристъпим към конкретното изпълнение. Това, което ни притеснява, е, че се случва в последния момент, защото ние сме обявили пред обществото, че тази акция ще се случи, че законът ще възтържествува и сега е трудно да се обясни на хората защо няма да стартира акцията“, коментира кметът на Стара Загора.

А за случая във Варна... Мен не ме възмущава толкова незаконната сеч, такава има навсякъде и винаги е имало, повече ме притеснява, че въпросната сеч, оголила местността, е била законна. За жалост, нито ще лъснат имената на виновниците, които са допуснали това, нито тези, които не са осъществили контрол, нито пък ще има някакви последствия за тях. Крайно време е такива престъпления по служба да се наказват най-сурово. Като го вкарат в затвора за едно 20 години, и да не се стреснат останалите, поне няма да може повече да вреди.
А за помощите... Спокойно можеше да се обвърже някак разчистването с получаването на помощи. Чистиш - получаваш. Гледаш сеир с ръце в джобовете - нищо не получаваш.
Ама... Не ми обръщайте внимание, мечтая си тук на глас...

# 619
Снощи пак се изсипа едно голямо количество дъжд.... днес е чисто небето и даже изпича слънце...  Peace Peace

Аз също съм адски против това "фукане" тип - "пък аз изпратих смс-и, аз пращам смс-и" ... много хора пращат и си мълчат, защото това не е нещо, с което нормалният индивид би се хвалил под път и над път, както забелязвам тези дни  ooooh! ooooh!

# 620
  • Варна
Защо го приемаш като хвалба newsm78

# 621
  • Варна
Ако разгледате картата на Аспарухово ще видите ДВЕ дерета.Дясното , под Джанавара през циганската махала , лявото отводнява останалото Аспарухово.Познайте КЪДЕ е станала белята????Познайте кой има акъл да строи къщи по средата на дере ??????

# 622
Естелче, отвори си фейса и гледай... просто е нещо противно  ooooh! ooooh!

Отишли да помагат в Аспарухово - ЕВАЛА  Hug , ама почнали веднага да се тагват, подпрени на лопатите, с тъпи коментари... пратили смс - снимка... Като ще помагаш, не се хвали после ... гнусно ми е на мен - всеки има право на собствено мнение  Wink

# 623
scherifka,

При вас /Добрич/, само от дъждовете ли е тази вода? Защо се отича толкова бавно? Не съм много наясно, но няколко пъти споменавят прелели язовири.
Дано по скоро свърши това.
Дори и да са прилели двата язовира в с.Плачи дол не може да се образува 8м вълна(думи на кметицата)Казаха,че било вода от яз.Николавка Варненско,но той се влива в яз Ботево,а той в яз.Одринци.От тук следва,че ако е прелял Николаевка и от него е водата(това е обяснението на кмета ни)трябва да е прелял и яз.Одринци.Този язовир се намира във високата част на село Одринци и ако той прелее ще залее първо селото и тогава да дойде в града.Самото село се намира на доста ниска точка спрямо града,а то не е залято.Извода ми е,че няма как водата да е от тези 3 язовира.
Дерето,където се събира водата и минава през целият град не е чистено поне от 2г(всеки ден минавам по поречието му поне по 5км)Постойха се много згради на 2м от самото дере(вкл.Лидл и Кауфланд)За незаконните постройки в циганската махала,където няма канализация и свичко отива в дерето няма смисъл да говоря.

# 624
  • Варна
Да,права си,Кари,но аз го приемам от хубавата страна,там са и помагат,честно казано,не очаквах такава реакция от хората,да се организират и мобилизират,респект,повече се дразня от бездействието на политиците и наглостта на циганите и ме е яд,че всичко това можеше и да не се случи,а виновниците вдигат рамене и НИЩО Peace

# 625
Трагедията не се дължи само на природната стихия, а и на безумни човешки действия преди това - сеч на гори, незаконни постройки, непочистени дерета, корита на реки и канали.  ooooh! #Cussing out
Горките невинни хорица, които пострадаха от последствията!  Cry
Поклон на всички, които се включиха с финансова помощ и помагат на място за почистването и раздаването на помощи.  Peace

# 626
Естел , българите са състрадателни, помагали са и винаги ще помагат  Hug
За политиците ни, обаче, каквото и мръзна дума да кажа, ще бъде все едно да ги погаля с перце  #Cussing out #Cussing out Там просто не знам има ли оправия вече  Sad Sad

# 627
  • В сърцето на моите съкровища...:)
... ама почнали веднага да се тагват, подпрени на лопатите, с тъпи коментари... пратили смс - снимка...
Докато гледах репортажите за спасителните акции с хеликоптера от морския курорт ''Албена'' ми направи впечатление едно момче, което си правеше селфита през това време?!!??! ooooh!

# 628
  • Варна
 ooooh!
Откачени хора Whistling

# 629
  • София
Спомняте ли си как се държаха японците след цунамито, което ги връхлетя.
Цивилизовано, редяха се на опашки за провизии, мирно и спокойно, а там трагедията беше в пъти по голяма. Вземаха малко, колкото са индивидуалните нужди.
Там обаче няма цигани.

Общи условия

Активация на акаунт