Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 471
  • 986
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Кметът на р-н Владиславово откога се мъчи да премахне незаконните постройки в т.нар. Гъбена махала, ама някой все го спъва. Кой ли?

Циганите нямат ли си общности, не се ли подкрепят? От Максуда, Владиславово да бяха се организирали да помогнат на събратята си в Аспарухово...

# 631
Помагат си, да усвоят помоща по-бързичко  Tired

# 632
Познайте кой има акъл да строи къщи по средата на дере ??????

Тези не е задължително да имат акъл, но другите, на които това им е работата - къде и как да се строи, къде са? Защо циганските "къщи" никой не ги закача, напротив, дори ги узаконяват, а българин да построи нещо му искат сума документи и такси. Това си е дискриминация спрямо българския етнос, пък нека някой изпитва "цивилизационен срам".

# 633
  • София-Лагера
Спомняте ли си как се държаха японците след цунамито, което ги връхлетя.
Цивилизовано, редяха се на опашки за провизии, мирно и спокойно, а там трагедията беше в пъти по голяма. Вземаха малко, колкото са индивидуалните нужди.
Там обаче няма цигани.

България трябва да се срине до основи.
И да започнем от начало.

Тълпи от цигани се редяха цял ден на опашките за помощи пред кметството в Аспарухово
http://kostadin.eu/2014/06/21/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D1 … 0%BE%D0%B2%D0%BE/

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 10:26 от Desi_2

# 634
Да,права си,Кари,но аз го приемам от хубавата страна,там са и помагат,честно казано,не очаквах такава реакция от хората,да се организират и мобилизират,респект,повече се дразня от бездействието на политиците и наглостта на циганите и ме е яд,че всичко това можеше и да не се случи,а виновниците вдигат рамене и НИЩО Peace
Peace
хубаво че се стече цяла България да помага на бедстващите, които са живеели в паянтови незаконни постройки, за които всеки си е затварял очите пред електората там, хубаво че евро комисарят веднага реши, че България има нужда от помощи от Евро фондовете, които да отидат за  newsm78,

а какво се прави за бедните българи, по другите градове?,които също са загубили покъщнина, които може да са пред заплата и заплатата им да я превеждат в ЦКБ ... но понеже не са си построили къщата на стратегическо място в дере, не могат да претендират съчувствието на България. не искам по никакъв начин да омаловажавам трагедията.

но искам да попитам - къде другаде освен в Аспарухово има нужда от помощ и как аз мога да се свържа с някой, на който да помогна лично. не искам да пращам смс-и или пари по дарителска сметка - където да ги разпределят за ремонт на построики, които не е трябвало да бъдат въобще построявани като за начало.  

не мога да помогна с изгребване на кал щото съм 50кг с мокри дрехи, но пък мога да изпратя на някой обяд или вечеря. че тези хора - сигурно и за това им е трудно сега. или пък мога да им пратя моите майсторъ да се разходят до града и да ремонтират каквото има там, пък да се събереме няколко души да им платиме, или аз да им платя, ако няма други желаещи.

къде да намеря това?

# 635
Кметът на р-н Владиславово откога се мъчи да премахне незаконните постройки в т.нар. Гъбена махала, ама някой все го спъва. Кой ли?

Циганите нямат ли си общности, не се ли подкрепят? От Максуда, Владиславово да бяха се организирали да помогнат на събратята си в Аспарухово...

т.е. и да работят и да е за без пари  newsm78

# 636
BirdsFlu ,грешиш!Трябва да те е срам от теб.Не ме познаваш и нямаш право да ми говориш по този начин.Къде прочете,че животните са ПО-ВАЖНИ от хората?Аз помагам на тези хора с каквото мога.Надявам се и ти го правиш.Явно не си от Варна и не разбираш за какво говоря затова ще обясня специално за теб.Тези роми,за които писах не са от Аспарухово.Не са бедстващи.Те отиват на тълпи да "крадат"от помощите за нуждаещите се.Товарят в Мерцедеси.Други крадат желязо вместо да помагат.Това нормално ли е според теб?Кой е егоист?Как се чувстват мъжете българи докато буквално изравят улицата на ромите,които стоят с ръце в джобовете?Защо по дяволите говориш глупости,а не мислиш?
Не е расизъм!Ако го правеха българи щях да напиша същото.Гадно е,просто хората не издържат,ама наистина не издържат на наглостта.Да крадат желязо и да грабят помощи при такава трагедия.Никаква съвест,нищичко.
Да бяха минали по къщите на хората да раздадат помощите.Правилно ли е по 6 чувала да влачат непострадали хора по няколко пъти,защото нямало как да разберат кой е бедстващ и кой не?Не става въпрос за расизъм,става въпрос за нечовечност.
Що се отнася до животните...Мъж от Аспарухово спаси от водата гнездо с 6 лястовичета.Хора прибраха полу-мъртви по 7-8 животни в къщите си.Колко хора ще го направят?Същите тези хора са там и за хората,а не си чешат пръстите на клавиатурата.Що за човек ще гледа и няма да помогне?За какъв егоизъм си тръгнала да ми говориш ти?

Аз едно не мога да разбера, защо дават на някой циганин 6 чувала? При условие, че се вижда , че е с мерцедес и влачи, по цигански? И защо няма норма, да речем раздава се по 1 чувал и т.н.

# 637
# 638
за какви чували става въпрос?
чували с помощи, прочети малко по-напред.
Цигани с мерцедеси, влачат по 6 чувала помощи?
Защо няма контрол, защо им дават по толкова много?
И до кога ще ги търпим и хрантутим тази сган?

# 639
ми не са прости тия цигани - прости са тия дето им ги дават помощите.  Thinking
.. и тези, които се вързаха на назионалната нкампания на една медия, която отиде там да им помага на горкичките хорица. вместо да събират помощи за другите хорица, които реално са си построили законно къщите, и не в дере, и да си плащали данъците, и заслужават помощи, а не само: еднократна помощ за децата в аспарухово. колко още видове помощи ще им измислят на тях.  ooooh!

# 640
Ох, нека не превръщаме темата в антициганизъм. Не е тук мястото, поне от елементарно уважение към паметта на загиналите, независимо от кой етнос са.  Peace
Злоупотреби има там, където им се позволяват. Не е виновен лудият с баницата...

# 641
Толкова е трудно да застанат в пунктовете по двама полицаи да търсят лични карти! ooooh! Това е грандиозна простотия! Мътните да ги вземат тъпите ..........!!!

# 642
ами да си повторя въпроса - къде може да се получи информация за други бедстващи райони, които не са циганската махала в аспарухово, за да може да не ги дискриминираме и да може и на тях да помогнеме.

# 643
  • Ямбол
....
Злоупотреби има там, където им се позволяват. Не е виновен лудият с баницата...
Значи излиза, че са виновни всички, които са ги изпратили тези помощи, защото те гласуват доверие при изпращането.

# 644
  • Sofia
Проблемът е , че институцията Държава липсва, дори и само за контролни функции...

Общи условия

Активация на акаунт