Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 361
  • 986
  •   1
Отговори
# 750
Имам запазени матрак за кошарка , чаршафи и завивки , от Пловдив съм, къде да ги дам за да стигнат до нуждаещо се детенце?

# 751
# 752
Имам запазени матрак за кошарка , чаршафи и завивки , от Пловдив съм, къде да ги дам за да стигнат до нуждаещо се детенце?
Здравей,

ДБМ няма звена във Варна или Добрич, но тъй като искахме да дарим средства на нуждаещи се семейства директно, а не през банкови сметки, днес очакваме да ни кажат за три семейства във Добрич, които явно са останали без къщи, вещи - всичко са загубили а са с малки деца и ще ги подпомогнем, чрез наши близки майки от Добрич, които се ангажираха. Веднага щом науча повече ще пиша, дали им трябват такива неща.
Имаш ли възможност да ги изпращаш ( транспортираш) или да мислим нещо?

# 753
Вчера следобед ходихме с майка ми да оставим помощи в Аспарухово. В момента най-много се нуждаят от хигиенни материали /тоалетна хартия, сапуни, белина и други препарати, мокри кърпи.../, както и от лопати, ръкавици, ботуши и МАСКИ. След като започна да изпръхва навсякъде се носи прахоляк, дори и при най-лекият полъх. Вчера пред нас разтовариха един тир с минерална вода, но предполагам, че предвид мащабите и липсата на каквато е да е друга вода, няма да стигне за дълго. Храната също не е излишна - всякакви консерви се приемат с отворени обятия, а сухарите са чудесен заместител на хляба (пък са и по-трайни). От офиса на БЧК (на центъра на Варна) изпращат микробус по няколко пъти на ден с това, което успеят да съберат, но категорично заявиха, че дрехи НЕ приемат. Забелязах обаче, че в Аспарухово ги взимат. Постарахме се да надпишем всички торби, които занесохме - какво и колко броя точно има вътре, за да спестим време при разпределянето.

# 754

Да припомня само за Ин тайм куриер, които транспортират безплатно до засегнатите райони......

# 755
  В Килифарево имат нужда от хигиенни материали.

# 756

Да припомня само за Ин тайм куриер, които транспортират безплатно до засегнатите райони......
Мога да ги занеса до офис на Ин тайм в Пловдив  Peace

# 757
Благодаря!
Сега по БНТ съобщиха, че дрехите и напитките били достатъчно, имало нужда само от пари.

Пак ли тези номера на БЧК.. Отказваха да взимат одеяла и дрехи и при наводнението в Цар Калоян, като идеш на място хората приемаха всякаква покъщнина и то, защото нямаха, а не защото бяха любезни.. Пари не им бяха давали, по 500 лв под формата на материали..
БЧК си имали доставчици, видяхме им доставчиците .. скъпо, защото комисионните са включени в цената
Ако подхвана темата БЧК, ще ме обявите в пристрастие. Помагат, но на каква цена, по - добре да не обяснявам.
Тъй като от години работя с Помощ за благотворителността в България и знам как усвояват, кординират и харчат средства, мога да ви апелирам да превеждате пари на тях, гарантирам, че ще бъдат изхарчени 100 % по предназначение, със 100 % отчетност на всяка стотинка и ще бъдат подпомогнати наистина нуждаещи се хора.  Peace

# 758
  • Mediterraneo
А на каква цена помагат БЧК?! И аз пристрастно ще те попитам.

# 759
И в Пазарджик БЧК са отказали дрехи ,спално бельо ,хвалии...Да пращаме смс-и са казали Confused
Евала на Интайм ,хора със големи сърца са  Hug Hug

# 760
  • гр.Варна
Kali_tod няма нужда да ми благодариш.Не смятам ,че съм извършила кой знае какво.Знам ,че и други хора постъпват така.
И аз като Жени Калчева за съжаление през деня не мога да отида да помагам на място ,но след 17:00часа съм на твое разположение.Имаш ми телефона и ако сметнеш ,че с нещо мога да бъда полезна- звънни непременно.

# 761
И аз искам да помогна, ако има нужда след 17. Не само днес.
Дали по това време все още има ботуши и лопати?

# 762
А на каква цена помагат БЧК?! И аз пристрастно ще те попитам.

Присъединявам се  newsm78 Чувала съм само хубави работи за БЧК и досега съм се доверявала винаги когато има кампания за средства...

# 763
  • В тъмната гора.
В 18 часа по Нова ще говорят за разпределението на парите от СМС-ите. Вече са почнали да ги харчат.
Аз съм на мнение, че пари за възстановяване на имотите трябва да се раздават само срещу нотариален акт. Такъв може да се вземе от агенцията по вписвания, ако е унищожен при наводнението. Никакви пари за незаконните постройки.

# 764
  • Mediterraneo
0885 600201 – Валя Закова

Това е верният номер на дамата от БЧК  Добрич!

Общи условия

Активация на акаунт