Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 371
  • 986
  •   1
Отговори
# 765
Дали по това време все още има ботуши и лопати?

Лопати има почти навсякъде (имам пред вид, че се ползват от доброволци и се предават от ръка на ръка - от заминаващи на пристигащи). За ботуши - не навсякъде са нужни. С по-стабилна спортна обувка спокойно може да се работи в района на градината, между градината и кметството. Вероятно и на други места, но аз за този район имам преки наблюдения. Не знам дали още се и раздават. Повечето от доброволците с които работихме вчера си бяха с техни си обувки.
Вземете си обаче задължително маски. Струват стотинки в аптеките, а са абсолютно необходими. Праха, както писаха и други по-горе е ужасен. Вчера не взехме и още се ядосвам на себе си.
Още нещо - ръкавици. Най-добре от строителските кожени. Има ги във всеки по-голям строителен магазин за около 2,50 лв. Ще ви спестят и пришките по ръцете и ще ви запазят от остри предмети.

# 766
Въобще няма да обяснявам в тази тема за БЧК, където категорично работят много, много стойностни хора, особенно в доброволните им редици - там всички са такива.
не харесвам и не одобрявам административната структура на БЧК и начина и хората, които управляват постъпилите средства. Но срещу доброволческата им организация не мога и не казвам нищо лошо, напротив Peace

# 767
Жени, благодаря.
Ще се снабдим с маски и ръкавици и към 18.30 ще сме там

# 768
  • София-Лагера
В 18 часа по Нова ще говорят за разпределението на парите от СМС-ите. Вече са почнали да ги харчат.
Аз съм на мнение, че пари за възстановяване на имотите трябва да се раздават само срещу нотариален акт. Такъв може да се вземе от агенцията по вписвания, ако е унищожен при наводнението. Никакви пари за незаконните постройки.
Подкрепям на 1000%.
Пари само с/у документ.

# 769
Никой не оспорва доброволческата организация на БЧК, повечето са млади хора, помагат самоотвержено

# 770
  • София, България
Изгледахте ли го това клипче? https://www.facebook.com/photo.php?v=10152098991066512  Sad  (пуснете си го на HD)

# 771
  • Ямбол
Интересно ми стана като гледам сега по Нова тв, къде е църквата, която има много, ама много насъбрани средства и възможност да помага.

# 772
  • София
Интересно ми стана като гледам сега по Нова тв, къде е църквата, която има много, ама много насъбрани средства и възможност да помага.

Аз пък се чудя, защо през цялото време се търсят доброволци, след като при толкова много събрани пари, могат да се наемат хора и машини да отидат да работят срещу заплащане?

# 773
  • Някъде там

Аз пък се чудя, защо през цялото време се търсят доброволци, след като при толкова много събрани пари, могат да се наемат хора и машини да отидат да работят срещу заплащане?

Толкова много!!!!! ooooh!   Мисля, че въпроса ти въобще не е на място!!!!Не се обиждай  Whistling

# 774
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Пиша ви с молба за помощ,за едно от семействата в  Добрич,което е останало почти без къща.Хората не знаят от къде да започнат,чистят си къщата ,но тя е и частично срутена доколкото разбрах.Моя приятелка от Добрич ми писа за тях(сина на пострадалите хора и нейният син учат заедно)Те са от най-засегнатия район в Добрич на ул.Копривщица 9 е къщата им.Доколкото тя ми разказа,ще имат нужда първо от укрепване на къщата им и след това от някакво обзавеждане.Всичко е пълно с кал и тиня ,електроуредите им и каквото е останало от къщата им...имало е два метра тиня... Sad Хората и преди не са имали много ,а сега са загубили и малкото,което са имали.От социалните давали помощи по 325 лева,но те не са могли да се "възползват" ,отишли са да подадат молба ,но са ги върнали, защото преди години са живеели на друг адрес и пак поради липса на пари не са си сменили адресната регистрация....
Ето и клип от ул.Копривщица,не знам коя е точно тяхната къща,но има доста сериозно засегнати https://www.youtube.com/watch?v=VKTzIeKLS1o&hd=1#! Sad Копирам и написаното на стената на моята приятелка от Добрич: "Пиша с молба за помощ.Къщата на Даниел от нашия клас е наводнена .Ако някой има възможност да им помогне с труд за почистването и,с дрехи ,храна ,почистващи препарати да се обади на родителите му.
Адреса :ул.Копривщица №9/до Хуманитарна гимназия/
тел.Меглена -0877730606
Светослав-0893805723"
Моята приятелка вчера им е купила храна и препарати.От социалните са минали и са им раздали...сухари и кисело мляко,а водата е негодна за пиене...поне вода да им бяха занесли.
Ако можете помогнете на хората.Аз имам лична трагедия и знам,че утре може да съм аз,ти всеки от нас... Sad

# 775
  • София

Толкова много!!!!! ooooh!   Мисля, че въпроса ти въобще не е на място!!!!Не се обиждай  Whistling

Защо, повече от половин милион малко ли са ти? Колко ти е дневната надница на теб? Thinking Ако на безработни дадат дневна надница от 20 лв., дали няма да отидат да работят? Ти сама тегли чертата. Знаеш ли, че наем на фадрома на ден е 200 лв.? След като са събрани половин милион лева, защо да не се плати на хора и машини да отидат да почистят?

Или ти искаш да им построят отново незаконните къщи ли?  newsm78 Защо? Та при следващо наводнение пак да ги отнесе?

# 776
Popule,  фадромите излязоха и без пари.. Имаме армия и жандармери,  на които плащаме заплати и е редно да идат.. Да не говорим,  че има и запасняци.. Държава няма,  държаваа..
Ако бяха отишли военните циганите дето скачат на БЧК за помощи дали щяха да си го позволят.
От вчера съм болна и наидтина мога да пускам само СМС-И.. Но не искам парите да се харчат за надници на безработни,  които ще хвърлят 3 кофи и ще считат,  че са си заработили надниците

# 777
  • Някъде там
Popule Въобще не мога да си представя да разсъждавам, като теб ама въобще  ooooh! Какви надници какви пет лева хората отиват да помагат не да работят срещу заплащане!!!!И да половин милион са много малко не са пострадали само незаконните постройки пострадали са и много ама много законни така, че са малко!!А и друго не говорим само за Варна говорим за всички бедстващи така че много те моля не ми говори за надници  ooooh! Право е Коте, че нямаме държава, но ако не си помогнем взаимно няма кой това е истината!!!! Точно след нашия пост Золла моля за помощ според теб стигат ли???? Стига си писала глупости  ooooh!

# 778
Интересни са ми коментарите от сорта "ми не е почистено", това да го каже някой живеещ на съответното място, ми то нали за теб е, направи си го чисто щом не е, вместо да стоим, да гледаме боклука и да се вайкаме. Все отнякъде трябва да се започне, нали?

# 779
  • Варна
Не виждам нищо лошо да се открият временно работни места заради почистването на калта. Не може да се разчита само на доброволци.

Общи условия

Активация на акаунт