Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 357
  • 986
  •   1
Отговори
# 795
  • Ямбол
Кметът на Варна каза, че ще бъдат обезщетени с подслон. Какъв и къде няма значение, но и той не уточни. Важното е, че ще им се помогне.
А иначе наистина трябва да се действа бързо, защото калта съхне и се спича и после ще е трудно.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 21:52 от Лилянa

# 796
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Със съгласието на моята приятелка давам номера на телефона и: 0899898834 - Силвия Стоянова
Преди малко разговарях с нея и нещата, които ми разказа не са хич  хубави...Никой от хората със залети домове не си оставя къщата ,за да ходи за помощи,а чистят и изпомпват вода.Помощите,които се получават в Добрич,не се знае,къде отиват.Думите и бяха :"Куче влаче,диря няма..." Дори тя не може още да осмисли гледките,които е видяла.Ако има желаещи,нека се свържат с нея,за информация относно семейството което е пострадало.
Благодаря ви   bouquet

# 797
  • Варна
Лиляна,Варна,ако не знаеш се пише с главна буква,благодаря Mr. Green
Цитат
варна

Зола,утре ще звъня,днес вече не е удобно Hug

# 798
  • Варна
Като стана въпрос за пари- то има фонд Солидарност по който може да кандидатстват общините , засегнати от природни бедствия и поне според някой не е необходимо да има щети за 235 млн. лв. http://ec.europa.eu/regional_policy/thefunds/solidarity/index_bg.cfm
Варненските общинари и свързаните с тях фирми ".....строй", вече точат лиги за тези парички. Ако имат късмет пострадалите, може и една десета да стигне до тях. - по- скоро събраните пари чрез DMS ще помогнат .Бясна съм, защото те(общинарите) са главните виновници за тази трагедия и ако не беше ден за траур...

# 799
  • Ямбол
Лиляна,Варна,ако не знаеш се пише с главна буква,благодаря Mr. Green
Цитат
варна
...
И аз благодаря.

# 800
Говорих със Силвия, утре превеждам парички, ще помогнем и с каквото още можем Peace

# 801
Имам запазени матрак за кошарка , чаршафи и завивки , от Пловдив съм, къде да ги дам за да стигнат до нуждаещо се детенце?

Имаш ли възможност да ги изпращаш ( транспортираш) или да мислим нещо?

Да припомня само за Ин тайм куриер, които транспортират безплатно до засегнатите райони......
Мога да ги занеса до офис на Ин тайм в Пловдив  Peace

и аз да кажа... днес отнесохме поредната пратка в Ин тайм куриер и разбрахме, че от сутринта имат "зелена линия" и за Добрич, затова и ДБМ Пловдив пренасочихме нещата за там. В момента във Варна има доста събрани дрехи и доброволците помолиха във фейса хората желаещи да помогнат с вещи към момента да задържат изпращането във Варна, защото нямат къде да ги складират. Идеята им е като мине по голямото почистване тогава да се стартира отново изпращането, защото сега нуждаещите се просто няма къде да си ги отнесат... домовете още са им непрегодни за живеене. БЧК имат множество изисквания за даренията... дрехите с бележка от фирма за пране с препаратите, които са ползвани.... хранителните продукти с документ за произход / примерно касовата бележка/   Ин тайм има офис в Добрич и доколкото ни беше обяснено нещата пристигат в офисите и тогава на място се взима решение дали пряко към общината или доброволческите организации или БЧК да ги предаде, според имформацията която постъпва при тях.  

За Добрич искам да изпратя, но не знам на какъв адрес - на БЧК , или? Обясних на моите деца положението и ще съберем книжки и играчки - и от това има нужда предполагам , макар и да не е от първа необходимост - ще ги вземат ли?. Обаче това изискване с  бележка от фирма за пране  Thinking

# 802
  • София
Стига сте се дърляли, поста на Zolla във форум за майки остана измежду вашите спорове.
Zolla ще се свържа с родителите, но те едва ли имат банкова сметка, твоята приятелка би ли се наела ако има такава да пратим на нея и тя да им ги даде и можеш ли да я помолиш да се свърже с мен - 0894606173 Кристина. Да ми каже колко е голямо детето и освен пари, какво друго можем да направим.
Личното ми предложение е, освен помощта на всички ни тук с смс-и и тн, да помогнем тук от форума на едно семейство, но по - сериозно - да съберем пари, мебели, всичко за детето ( децата ), ел. уреди, посуда и тн. Има фирми, през които можем да ги пратим, можем дружно да помогнем на поне едно семейство. Желаещи?
Криска, ние сме на линия, нали знаеш! Само се разберете! Аз мисля, че на Добрич трябва да се помогне...

# 803
В тази кал и вода в момента, няма нужда да им пращате друго, освен пари, храна, евентуално дрехи и обувки, ако има нуждаещи се, почистващи материали.
Говорих със Силвия, хората ( не само това семейство) трябва да изчистят първо къщите, тогава ще имат нужда от всичко за домовете си ( ужасно е, да загубиш спомени, снимки, любими вещи, любима играчка....Sad )

За материални дарения, аз лично просто ще прозвъня семействата от списъците, ще питам хората от какво имат нужда и каквото мога просто ще пратя. така поне знам, че ще стигне максимално бързо до тях каквото им е необходимо.

Цветка, по нататък мисля да пратим всички играчки от склада на пострадалите семейства, детски градини, но нека се съвземат.  Peace

# 804
  • Варна
Гледайте "Господари на ефира" по Нова ТВ.

# 805
  • София
Криско, в офиса последните дни 3 души са оставили разни неща, едната дама нямам представа с кой е говорила, но 2 момчета ми се обадиха на мен, казаха че са нямали представа кой да търсят. Бяха големи сладури. Има играчки, обувки, дрехи, книжки, но и аз мисля, че сега не е момента да се пращат такива нещ. Храната и водата утре ще я изпратя по интайм,  днес се купиха и много маски, разбрах, че били много необходими.
Всъщност това са нещата, от които има най-голяма нужда в момента. Всичко останало ще е следствие. Интайм са невероятно точни и любезни, но ме предупредиха, че до 27 май беше ще разнасят помощи. Така че който иска да се включи да знае.
Направо ми се свива сърцето.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 23:28 от tzvety26

# 806
  • Варна
Наистина нямам сили да ви изчета и да пиша дълги постове...
ПОСЛЕДНО от Варна: има нужда от хавлии, спално бельо, пакетирани и консервирани храни... Семействата в нужда се свързваме директно с тях, защото те нямат време да се редят на опашки за помощи...
Обаче... аз утре пътувам за София за контролен преглед след Кюртаж преди 20 дена, а телефона ми е "глупав" и няма интернет екстри.
Затова - 0898/ 25 73 48

И още един призив: ПОМАГАЙТЕ НА ДОБРИЧ!!!
Ние май няма да имаме сили и за там!

# 807
  • пловдив
....
За Добрич искам да изпратя, но не знам на какъв адрес - на БЧК , или? Обясних на моите деца положението и ще съберем книжки и играчки - и от това има нужда предполагам , макар и да не е от първа необходимост - ще ги вземат ли?. Обаче това изискване с  бележка от фирма за пране  Thinking

От куриерската фирма на въпроса ни кой ще получи помоща ни беше отговорено, че на място служителите ще се свържат с местната власт и ще отнесат помоща там където се събира към момента.
Друга опция е да позвъниш на някое от семействата от списъка и лично да се разбереш на какъв адрес да им го доставят / примерно при незасегнат роднина/ само когато ги предаваш и ти издават документа кажи, че е дарение за бедстващо семейство, за да е безплатна пратката
Ето примерно един зов за помощ-
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=679896478748639&set= … ype=1&theater
в списъка има телефон за контакт
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fJwll98h7DvvX6pmXwp0Oest … mp;sle=true#gid=0

# 808
Говорих със Силвия, утре превеждам парички, ще помогнем и с каквото още можем Peace

Може ли банкова сметка на лично?

# 809
Три пъти го гледах списъка , не видях бебе да има, а нещата са за бебе/малко дете май ще звъня на Самир , който пътува с бус , сега през Пловдив ще минава .

Общи условия

Активация на акаунт