Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 359
  • 986
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Интересни са ми коментарите от сорта "ми не е почистено", това да го каже някой живеещ на съответното място, ми то нали за теб е, направи си го чисто щом не е, вместо да стоим, да гледаме боклука и да се вайкаме. Все отнякъде трябва да се започне, нали?

Е ти пък сега - крадеца да вика дръжте крадеца! Та те самите си хвърлят боклуците там, ти искаш да си ги чистят! Аз живея извън града, в планина и гора и знаеш ли каква борба водя срещу тия, дето си хвърлят боклуците в природата? За дерето на реката дори не искам да повдигам дума! Ама хак им е, като придойде реката, ще им отнесе скапаните къщи, дето си ги строят, а строителните отпадъци идват да изхвърлят нагоре по реката, глупаци нещастни! Бясна съм!

Popule Въобще не мога да си представя да разсъждавам, като теб ама въобще  ooooh! Какви надници какви пет лева хората отиват да помагат не да работят срещу заплащане!!!!И да половин милион са много малко не са пострадали само незаконните постройки пострадали са и много ама много законни така, че са малко!!А и друго не говорим само за Варна говорим за всички бедстващи така че много те моля не ми говори за надници  ooooh! Право е Коте, че нямаме държава, но ако не си помогнем взаимно няма кой това е истината!!!! Точно след нашия пост Золла моля за помощ според теб стигат ли???? Стига си писала глупости  ooooh!

Ами не разсъждавай тогава! Аз пък като дарител, също имам право да изказвам мнение. Смятам, че вместо да се призовават доброволци, трябва да се плати със събраните пари на хора, да почистят. Аз не мога да отида доброволец, затова съм изпратила пари, да наемат някой да свърши работата вместо мен. Защо, нямам ли право да искам това? Отделно армията наистина трябва да се мобилизира. Отделно не трябва да се раздават пари за ремонт на незаконни постройки. Сори, обаче това е положението.

# 781
Popule,  фадромите излязоха и без пари.. Имаме армия и жандармери,  на които плащаме заплати и е редно да идат.. Да не говорим,  че има и запасняци.. Държава няма,  държаваа..

И аз се чудя къде е сега целият този ресурс, дето цяла зима вися на жълтите павета?
Как не ги е срам да не изкарат всичко налично, ако не достига да поискат помощ от съседни държави, наши пожарникари помагаха в Сърбия, никой няма да им откаже, сутринта гледах репортаж от една улица в Добрич,  всичко е затлачено, от три дни къщите на хората са подгизнали, колко ще издържат?

# 782
В богатите държави е решено с яко чистене, на платени хора разбира се и то като ти е чистичко и те влече да не си мяташ кората на банана например. Като е пълня мизерия и си викаш, ми то моя банан с него и без него все е зле. Да се създаде такова чувство в хората обаче си трябва или всички да им стане нещо изведнъж  Laughing и да станат свестни или просто да има яко плащане на чистачи.

Потърсете в нета, как са се справяли в Ню-Йорк с графитите, хората научни трудове правят по психология и т.н. развиват нови познания покрай решението на проблемите.

# 783
  • Sofia
Ама хак им е, като придойде реката, ще им отнесе скапаните къщи, дето си ги строят

Popule, спри се, грехота е!
Разбирам, че си със синя кръв, но тук има и простосмъртни...

# 784
Стига сте се дърляли, поста на Zolla във форум за майки остана измежду вашите спорове.
Zolla ще се свържа с родителите, но те едва ли имат банкова сметка, твоята приятелка би ли се наела ако има такава да пратим на нея и тя да им ги даде и можеш ли да я помолиш да се свърже с мен - 0894606173 Кристина. Да ми каже колко е голямо детето и освен пари, какво друго можем да направим.
Личното ми предложение е, освен помощта на всички ни тук с смс-и и тн, да помогнем тук от форума на едно семейство, но по - сериозно - да съберем пари, мебели, всичко за детето ( децата ), ел. уреди, посуда и тн. Има фирми, през които можем да ги пратим, можем дружно да помогнем на поне едно семейство. Желаещи?

# 785
  • Варна
Аз ще се включа,само дайте банкова сметка,детето колко е голямо Peace
Страшно много се възхищавам на всички,които ходите на место,аз мога да помогна от разстояние,но най-много се възхищавам на Кали,след тази лична трагедия,как успяваш да се мобилизираш и да се раздаваш така,респект,Кали,прегръщам те Hug

# 786
  • София
В богатите държави е решено с яко чистене, на платени хора разбира се и то като ти е чистичко и те влече да не си мяташ кората на банана например. Като е пълня мизерия и си викаш, ми то моя банан с него и без него все е зле. Да се създаде такова чувство в хората обаче си трябва или всички да им стане нещо изведнъж  Laughing и да станат свестни или просто да има яко плащане на чистачи.

Потърсете в нета, как са се справяли в Ню-Йорк с графитите, хората научни трудове правят по психология и т.н. развиват нови познания покрай решението на проблемите.

Не само с яко чистене, а С ЯКИ ГЛОБИ, които да платят после за якото чистене. Ама тука кмета нехае, само вдига рамене, не можели да ги хванат. Което е така, защото тия ходят през нощта да си хвърлят боклуците. Ето вчера пак някакъв кретен е изхвърлил 5 торби със строителни отпадъци на поляната...Катили гадни! Точно катили са това, не са хора! Поляна зелена, красива, тоя идва да си хвърли тухлите и цимента и въобще не му минава през главата, че тая вода, дето върви от поляната надолу, после той я ползва от кладенеца си...

Стига сте се дърляли, поста на Zolla във форум за майки остана измежду вашите спорове.
Zolla ще се свържа с родителите, но те едва ли имат банкова сметка, твоята приятелка би ли се наела ако има такава да пратим на нея и тя да им ги даде и можеш ли да я помолиш да се свърже с мен - 0894606173 Кристина. Да ми каже колко е голямо детето и освен пари, какво друго можем да направим.
Личното ми предложение е, освен помощта на всички ни тук с смс-и и тн, да помогнем тук от форума на едно семейство, но по - сериозно - да съберем пари, мебели, всичко за детето ( децата ), ел. уреди, посуда и тн. Има фирми, през които можем да ги пратим, можем дружно да помогнем на поне едно семейство. Желаещи?

Аз не мога, казвам направо, защото имам едно семейство, на което помагам. Няма как да огрея навсякъде.

# 787
В немската преса пише, че България се нуждае от 7,5 милиона евро, а вие вярвате, че 500 000 лева са много и може да се плати на безработни  Rolling Eyes
Дори и в много по-богати държави от България при едно такова бедствие се разчита и на доброволци.
Според мен в засегнатите райони би трябвало да има малко повече полицаи, пожарникари и военни и те също да работят заедно с доброволците.

# 788
  • София
В немската преса пише, че България се нуждае от 7,5 милиона евро, а вие вярвате, че 500 000 лева са много и може да се плати на безработни  Rolling Eyes
Дори и в много по-богати държави от България при едно такова бедствие се разчита и на доброволци.
Според мен в засегнатите райони би трябвало да има малко повече полицай, пожарникари и военни и те също да работят заедно с доброволците.

Никой не казва да няма доброволци. Казвам само, че трябва и да се плати на хора да свършат работа, тъй като със сигурност доброволците няма да стигнат, а и в крайна сметка някои сме на работа и не можем да отидем доброволци.

Леле, много скъпо са ги оценили ромските постройки...7,5 млн. евро...на някого са му потрябвали джоб пари явно... #Crazy

# 789
  • пловдив
Имам запазени матрак за кошарка , чаршафи и завивки , от Пловдив съм, къде да ги дам за да стигнат до нуждаещо се детенце?

Имаш ли възможност да ги изпращаш ( транспортираш) или да мислим нещо?

Да припомня само за Ин тайм куриер, които транспортират безплатно до засегнатите райони......
Мога да ги занеса до офис на Ин тайм в Пловдив  Peace

и аз да кажа... днес отнесохме поредната пратка в Ин тайм куриер и разбрахме, че от сутринта имат "зелена линия" и за Добрич, затова и ДБМ Пловдив пренасочихме нещата за там. В момента във Варна има доста събрани дрехи и доброволците помолиха във фейса хората желаещи да помогнат с вещи към момента да задържат изпращането във Варна, защото нямат къде да ги складират. Идеята им е като мине по голямото почистване тогава да се стартира отново изпращането, защото сега нуждаещите се просто няма къде да си ги отнесат... домовете още са им непрегодни за живеене. БЧК имат множество изисквания за даренията... дрехите с бележка от фирма за пране с препаратите, които са ползвани.... хранителните продукти с документ за произход / примерно касовата бележка/   Ин тайм има офис в Добрич и доколкото ни беше обяснено нещата пристигат в офисите и тогава на място се взима решение дали пряко към общината или доброволческите организации или БЧК да ги предаде, според имформацията която постъпва при тях.  

# 790
  • Някъде там
Popule И аз съм против да се дават пари на незаконните и на тези които са строили, където си поискат, но пак казвам няма държава и за какво да плащаме като всички пожарникари, цялата жандармерия, цялата полиция парите им идват от нас всеки месец  Crossing Arms 

# 791
Като стана въпрос за пари- то има фонд Солидарност по който може да кандидатстват общините , засегнати от природни бедствия и поне според някой не е необходимо да има щети за 235 млн. лв. http://ec.europa.eu/regional_policy/thefunds/solidarity/index_bg.cfm

# 792
Popule И аз съм против да се дават пари на незаконните и на тези които са строили, където си поискат, но пак казвам няма държава и за какво да плащаме като всички пожарникари, цялата жандармерия, цялата полиция парите им идват от нас всеки месец  Crossing Arms 
А какво трябва да се направи с тези хора? Да ги оставим да измрат от глад и мръсотия ли?
Не казвам, че трябва да им се построи отново къща в дерето, но и те са хора и на тях трябва да се помогне!

# 793
  • Варна
Гледахте ли репортажа по новините на Нова от 19 ч? Показаха чуждестранни студенти доброволци, отишли да помагат в Аспарухово.
Един студент от Германия каза, че ако в неговата страна нещо подобно се беше случило, щяха да пратят военните да помагат. А един циганин се изрепчи, че имало само чуждестранни доброволци, а един българин не е видял с кофа и лопата да чисти  - това ако не е наглост...  Rolling Eyes

# 794

А какво трябва да се направи с тези хора? Да ги оставим да измрат от глад и мръсотия ли?
Не казвам, че трябва да им се построи отново къща в дерето, но и те са хора и на тях трябва да се помогне!

Колкото и да е тежко, сега е момента да се срине всичко незаконно и да им построят на подходящо място жилища. Така или иначе пари ще се дават, поне да направят както трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт