Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 356
  • 986
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Ние също искаме да помогнем на семейства от Аспарухово, които имат нужда от помощ. Танцувам в един клуб и организираме акция за събиране на храни, вода, санитарни материали, антипрахови маски и др. Ще е добре да знаем на кой да ги дарим, не искаме в кметството, защото циганите се редят за помощи пред сградата, а българите чистят по места. Част от нашите танцьори са всеки ден там и помагат на семействата в чистенето и вероятно за тях ще отиде част от събраното, но ми се струва, че ще можем да помогнем на повече хора.

# 826
 Казаха, че започва принудително извеждане от застрашените къщи.

# 827
И с какъв вид "оръдие" трябва да ги накараме да си свършат работата??
Оръдието се нарича ЗАКОН! Да обаче, аз никъде не намирам заповед с номер, както си е реда за обявяване на бедствено положение във Варна?!? Такива заповеди има за Добрич, Велико Търново, Аксаково... и в тях са описани точните мерки и отговорниците за изпълнението им!!! Намирам единственно, че бедствено положение е обявено от областния управител, ама това било незаконно, защото е трябвало да го обяви кмета!?!?! Та според закона бедствено положение във Варна няма! Това се случва в правова държава  #Crazy Та за това всеки да си прави каквото му сърце показва...кой дарява, кой помага, кой гледа сер, кой краде....пък на законите - м@@@@ им! Хаоса е пълен!

# 828
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Ето го и домът на хората от Добрич,на ул.Копривщица 9 .Албума е публикуван във ФБ и е публичен:
https://www.facebook.com/silvi.stoianova.7/media_set?set=a.67952 … 302285&type=1

# 829
Първото нещо, което разбрах за Варна беше, че там хората са си построили незаконно къщи в дерето и са го запушили. Обаче след всичко видяно и чуто оставам с впечатлението, че проблемът не е само в тези къщи, а е много по-голям. Естествено, че трябва да се вземат мерки и в нито един град или село не бива да има незаконни постройки, но според мен много внимание се отделя на тези къщи и едва ли не се изкарват точно тези къщи причина за наводнението.
В Добрич също ли е имало незаконни къщи? Там защо пострадаха хората?
Според мен проблемът е в цялата канализация - неподдържана, лошо проектирана  Rolling Eyes
Отделно незаконната сеч в гората също си казва думата и ето го резултата Sad  
Да, за съжаление. Проблемът е в управлението: в поддържането на цялата ни инфраструктура в изправност(язовири, диги, дерета, незаконна сеч, нерегламентирани застроявания);
в междуведомствената координация и комуникация веднага след подаването на сигнал за опасност;
ранното оповестяване, в управлението при кризи;
Какво стана с Националния план за защита при бедствия?
Какво стана с всички учения, които се провеждат ежегодно, с ЕС и НАТО- пари? Къде са инженерите, къде са експертите, които ходят нон- стоп в командировки по конференции, учения и семинари  за защита на населението при бедствия и аварии????
Или всичко това е само на теория? Практиката показа ПЪЛНА НЕМЪРЛИВОСТ по високите постове в стопанисването на страната ни!
Жалко, Жалко за България!
Искам да има търсене на отговорност и подследствени.
Не може България да бъде системно и безотговорно разрушавана и съсипвана!
Много много ме боли. Не знам с какво да помогна.
На България й трябва спешна генерална промяна. Моля се за народа ни.
Това наводнение много страшни неща показа.
Същото ще е и при земетръс или друго бедствие.
Чувстам се безкрайно безсилна. Sad Cry

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 20:11 от take a smile

# 830
  • София
Стига с това цигани-българи. Грозна картинка се получава с тази избирателна благотворителност. Работят тези, които са пострадали и от двата етноса. Чистят си къщите хората. А паразити винаги ще се намерят. Вярвате ли, че сред тях няма и българи?

# 831
  • София, България
Стига с това цигани-българи. Грозна картинка се получава с тази избирателна благотворителност. Работят тези, които са пострадали и от двата етноса. Чистят си къщите хората. А паразити винаги ще се намерят. Вярвате ли, че сред тях няма и българи?

Може да има. Но за мен и те не са хора! Не може да си такъв навлек, такъв простак да отидеш и на гърба на пострадалите хора да взимаш помощи. Да лъжеш, че живееш в пострадалия район и да разчиташ на това, че няма как да го докажат в момента, за да вземеш помощи, които се полагат на наистина пострадали хора. Пратили сме ги за тях. Да паркираш колата отстрани и да пълниш багажника с неща, които могат да направят макар и малко по-добър момента за наистина пострадалите хора. Не е проблем пострадалите цигани да отидат и да вземат. Проблем е, че събратята им, които нямат спешна нужда от тези помощи се възползват от тях! Пък дори и българи да го правят, пак си е простащина! Не мога да го търпя това! Направо ме побърква!

Съжалявам, но не се стърпях. Постоянно чета да сме спрели да ги делим. И те били хора и те имали нужда от помощи. Да, може би част от тях наистина имат нужда и в това няма нищо лошо. Но реално голям процент от онези, които се редят нямат нужда! Те са някакви навлеци, които са се вдигнали цялото семейство да се изреди там да вземе помощи. И това го казват много хора! Склонна съм да вярвам повече на доброволците, отколкото на журналистите!

# 832
  • на североизток от Рая
 Момичета, аз съм в Шумен. При нас в момента вали пороен дъжд, ужасно е, духа, страшно е дори за гледане. Какво е времето във Варна, Добрич?

# 833
Докато живеех в България и аз не ги харесвах циганите, но след като напуснах България разбрах какво е да си циганин.
Определено не им е лесно, а това делене на цигани и българи не помага нито на едните нито на другите.
За помощите - хората на опашката предполагам, че не са имали документи, но поне не са ли ги питали как се казват и къде живеят?

# 834
  • София
Не знам дали и какво са ги питали, но съм сигурна, че сред паразитите има всякакави бедняци и е изключително гадно насаждането на расова омраза. Btw, по-голямата част от пострадалите са цигани.

# 835
БЧК раздава помощи не само при бедствия. Между другото и въф форума има теми в които се нищи темата "как да взема помощи от БЧК"... така, че явно на който му е на чалъм - взима....Има ли хора до които не са стигнали помощи? До колкото разбрах, хората с напълно разрушени къщи от Аспарухово са настанени в СУПЗ „Д-р Анастасия  Железкова”, а то е в кв. Победа, в Добрич - в зала Добротица.  Колко общо са бедстващите хора? Колко общо са невъзможните за обитаване къщи?

# 836
  • Варна
Първото нещо, което разбрах за Варна беше, че там хората са си построили незаконно къщи в дерето и са го запушили. Обаче след всичко видяно и чуто оставам с впечатлението, че проблемът не е само в тези къщи, а е много по-голям. Естествено, че трябва да се вземат мерки и в нито един град или село не бива да има незаконни постройки, но според мен много внимание се отделя на тези къщи и едва ли не се изкарват точно тези къщи причина за наводнението.
В Добрич също ли е имало незаконни къщи? Там защо пострадаха хората?
Според мен проблемът е в цялата канализация - неподдържана, лошо проектирана  Rolling Eyes
Отделно незаконната сеч в гората също си казва думата и ето го резултата Sad 
Ще опитам да ти обясня.От незаконните постройки,строителни материали,боклуци се получава своеобразен бент,който рухва изведнъж и събраната вода образува "приливна вълна".Това се случва изведнъж!Трупа се,трупа се вода,защото дърветата са изсечени в голяма част има боклук,който спира нормалното изтичане на вода и изведнъж "бента"пада и залива с огромни количества събрана вода...В Добрич водата се вдига отдолу нагоре постепенно като при всяко наводнение.В Аспарухово е нямало шанс за реагиране.Много добре го обясниха в Господари на ефира снощи.

# 837
Момичета, аз съм в Шумен. При нас в момента вали пороен дъжд, ужасно е, духа, страшно е дори за гледане. Какво е времето във Варна, Добрич?
И във Варна причерня доста и присвятка,на  наближаваща буря прилича CryДано да не вали сериозно Praynig

# 838
  • Някъде там
Нели Колко време валя при вас? Вече стигна и до Варна Sad Тези синоптици кога ще познаят времето Sad Днес го даваха без валежи

# 839
В Добрич пак е било страшно в момента - гърмежи, тътени, силен дъжд....... Cry Cry Cry Cry

Praynig Praynig Praynig Господи, смили се!

Общи условия

Активация на акаунт