Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 355
  • 986
  •   1
Отговори
# 810
Гледайте "Господари на ефира" по Нова ТВ.

10x, викам аз как го дават това предаване уж ден за национален траур, а то било на тая тема, гледайте го наистина. Мерси!

# 811
  • гр.Варна
Стига сте се дърляли, поста на Zolla във форум за майки остана измежду вашите спорове.
Zolla ще се свържа с родителите, но те едва ли имат банкова сметка, твоята приятелка би ли се наела ако има такава да пратим на нея и тя да им ги даде и можеш ли да я помолиш да се свърже с мен - 0894606173 Кристина. Да ми каже колко е голямо детето и освен пари, какво друго можем да направим.
Личното ми предложение е, освен помощта на всички ни тук с смс-и и тн, да помогнем тук от форума на едно семейство, но по - сериозно - да съберем пари, мебели, всичко за детето ( децата ), ел. уреди, посуда и тн. Има фирми, през които можем да ги пратим, можем дружно да помогнем на поне едно семейство. Желаещи?
Брой ме и мен.Имам матрак -единичен който не е чисто нов но е доста запазен.
Колко е голямо детето все пак за да имам представа за дрехи примерно и обувки.
Ето и телефона ми-0886319218 Пламена

# 812

10x, викам аз как го дават това предаване уж ден за национален траур, а то било на тая тема, гледайте го наистина. Мерси!

Peace

Линк към хронологията - http://gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=9734

# 813
Добре са направили отразяването журналистите....дори "Нашият репортер Боби Касиков, който неуморно отразяваше трагедията във Варна, се срещна с главния архитект на Варна - Виктор Бузев.".... Главния архитект говори... ама и той милия не знае тези огромни постройки с какво разрешение са, вероятно не знае и за другите незаконни построки, нито за застроеното дере..., а той преди 2м. беше главен архитект на район Аспарухово... и като доказан специалист беше назначен за главен архитект на Варна...дали ще се самосезира?!?! Може и аз да греша за функциите на главния архитект...Задавам си въпроси... Не мога да помогна с друго, освен с превеждане на пари по сметката на БЧК...но се чувствам ужасно от коментарите и обясненията на властимащите....

# 814
 Обясненията на властимащите са съвсем предвидими. Разбира се, всички знаят - и ние знаем, за какво става въпрос, но никой не желае да поеме отговорност и просто да бутне незаконните постройки. Властимащите имат мандат, и докато се задвижат нещо, те дошли други.
 Я си спомнете, какво става, когато се дойде до багери и фадроми, какво стана, когато събаряха някакво рибарско селище, ли беше.

Не, че искам да оневинявам властимащите, напротив, но и сега ще стане същото, приказки ден до пладне, а после на власт идват други, чиновниците се сменят, а гражданите - всеки хвърля, затлачва и строи където си иска.

# 815
Къде ще отидат помощите...

Помощите за пострадалите, ще се раздават по много ясни и строги критерии и случаите да се разглеждат детайлно, обяви еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева, която пристигна в "Аспарухово" преди минути. Парите ще трябва да се раздават на базата, не само на това, какво е загубило семейството, но да се взема предвид какво е финансовото му състояние.

http://petel.bg/Kristalina-Georgieva-v----Asparuhovo-----Pomoshh … ---snimki-__75602

# 816
Нови видеа: цък и цък
Доста неща показват, влизат в къщи на хората, разхождат се нагоре по дерето и т.н.

# 817

Peace

Линк към хронологията - http://gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=9734

Потресаващо престъпна небрежност!

# 818
Потресена съм!!! Има бедствие, има постройки застрашени от саморазрушение вследствие на наводнението, има все още издирвано дете...и на този терен се разхождат сеирджии, необурудвани и неподготвени доброволци, тежка техника, която с вибрациите от движението си може да предизвика срутване на нестабилни постройки...Какво е това безумие?!? Защо района не е отцепен? Защо се дават предпоставки за нови жертви?  #Crazy newsm78 Чесно - не знам какво да мисля....

# 819
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Относно семейството от Добрич,момченцето е на 8 години.Отново публикувам телефонният номер на приятелката ми : 0899898834 -Силвия Стоянова Мисля,че тя по-подробно може да ви обясни каква е в действителност ситуацията там и да я разпитате по-подробно за семейството.
И още нещо да добавя,изобщо не искам да ги чета политиците.Те не са важни,човечността у хората е безценна!За съжаление,аз няма как да тръгна да помагам,имам бебе на 20 дни Sad ,но каквото мога, ще пратя където трябва.

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 11:33 от Zolla

# 820
За тези незаконни постройки плащан ли е ток? Данъци?

# 821
Плащано е точно толкова, колкото са плащали в "митничарското село" построено в чашката на язовр Ивайловград, точно толкова, колкото са плащали собствениците на палатите с басейни, чиито снимки от хеликоптер бяха публикувани преди време, но разходите по тези снимки със сигурност се платиха от данъкоплатците.... Та направи си сама сметката кой краде и не плаща повече - роми или българи....
Съгласна съм, че човечността у хората е безценна!!! Но не е човечност да се радваш, че се допускат в този район неподготвени и необезопасени доброволци!!! В същото време тези, които би трябвало да са обучени да действат в такива условия да се движат в полицейската кола на вдигнати прозорци и климатик, че праха и смрадта от разложени трупове на животни да не достига до тях... Не е човечно да продължаваш да излагаш на риск живота на хората... Решенията за обявяване на бедствено положение, отцепване на застрашения район, принудителна евакуация на населението - тези решения се вземат от политически назначени/за съжаление/чиновници!!! Така, че няма как в тази трагедия да не се намесва политиката! Защото е политика да се организират обучени и компетентни хора от цялата страна - полицаи, военни, пожарникари, запасняци и да се изпратят в засегнатите райони, а доброволците да им помагат, а не доброволците да са водещи! Не е нормално и в такъв момент тези хора да имат работно време! Никой не се сети, а и кой го интересува/освен ако няма скандал/, че в Аспарухово е онкоболницата на Варна...Според вас кога е отишла смяна на персонала...дали персонала след свършването на работното време се е изпънал да почива? Човечността е безценна, но както всичко в този живот - и тя има много лица.....

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 12:17 от Ladybird_

# 822
Здравейте, нямам възможност да прочета цялата тема.
Аз живея в квартал Аспарухово. Благодаря на Бог, че нас ни подмина.Точно на центъра до големите разрушения съм, но до нас има висока сграда и явно тя ни запази.По нашата улица само се изтичаше вълната, отнесе асфалта, но не стигна до къщите.
Прочетох само няколко поста и виждам, че сте разисквали къде отиват помощите или по-точно кой ги взема и по колко пъти се редят. Точно затова и аз искам да помогна, но няма да занеса нещата с които разполагам в кметството. Искам да помогна на конкретни семейства, на българи, които имат нужда от тези неща. Затова моля ако някой има познати в Аспарухово, които имат нужда, нека да ми пише. С 2 малки деца съм , затова сутринта след потопа се махнахме от квартала, да не дишат мръсотията,че едното е и с астма. След 1-2 дена ще се върна и мога да дам на хората вещите, с които разполагам.  Затова сега ще изброя горе-долу с какво разполагам по памет, а като се върна и разровя вкъщи, може още неща да открия:

- дрехи за жена или за девойка 15-18 годишна - като размер имам и С, и М, и малко Л размер
- малко дрехи за бременна - летни и есенни
- малко бебешки дрешки - преди всичко за момиченце 0-3 месеца, но са с дълъг ръкав, 1 спално чувалче за есента, малко бебешки чаршафчета
- няколко дамски чанти за жена или девойка, мисля че 1 раница и един спален чувал за земя
- стъклени чаши, вилици, лъжици, чинии
- спални чаршафи и одеала - стари, но запазени и здрави
- детска триколка за дете 1- 3 годинки в добро състояние, ползвана доста , но е здрава
- розово детско гърне
- малко колички, камиончета и други дребни играчки за момченце

Сега за това се сетих, но ако се разровя мисля ще намеря и пердета и др. неща.
Моля  пишете ми на лични.Благодаря !

# 823
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Ladybird_,абсолютно съм съгласна,но както и в твоя пост е написано:"Решенията за обявяване на бедствено положение, отцепване на застрашения район, принудителна евакуация на населението - тези решения се вземат от политически назначени/за съжаление/чиновници!!!"
И с какъв вид "оръдие" трябва да ги накараме да си свършат работата??

# 824
Първото нещо, което разбрах за Варна беше, че там хората са си построили незаконно къщи в дерето и са го запушили. Обаче след всичко видяно и чуто оставам с впечатлението, че проблемът не е само в тези къщи, а е много по-голям. Естествено, че трябва да се вземат мерки и в нито един град или село не бива да има незаконни постройки, но според мен много внимание се отделя на тези къщи и едва ли не се изкарват точно тези къщи причина за наводнението.
В Добрич също ли е имало незаконни къщи? Там защо пострадаха хората?
Според мен проблемът е в цялата канализация - неподдържана, лошо проектирана  Rolling Eyes
Отделно незаконната сеч в гората също си казва думата и ето го резултата Sad 

Общи условия

Активация на акаунт