(Био)зеленчукова градина - тема 27

• 66 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Белруби, може да не сме добри ядачи, а да сме калпави градинари. Вероятно и климатът е от значение. Имам само Гергана. Младите ги слагам в буркани за зимата, хапваме си преди ядене и по време на ядене (целодневно, разбирай), почти не се случва да забравя някоя голяма. Като видим, че не смогваме, викаме приятели на помощ и раздаваме с кофи (а зимата раздаваме буркани, никой не отказва Simple Smile). Тазгодишните ще видим колко ще родят. Не искам да ги снимам, защото са толкова опърпани, че не е за разправяне. Хубавата новина е, че единствената завързала и забелязана не е пребита от градушката и до седмица (ако няма сътресения) сигурно ще порасне. Ако още някой ме закачи за краставиците, сигурно ще продължа да се оправдавам.  Embarassed За търговец не ставам - виж кое време е, а още нямаме краставици.

st. Dobri, по цял ден ли са комарите? При нас рано сутрин и след 20-21 часа не може да се стои в градината. Може и да не съм права, но съм се убедила, че комарите предпочитат тези, които са нулева кръвна група. Не, че не хапят останалите, де. Рояци съм виждала отдавна, в Несебър ли беше...   newsm78

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 22:46 от Анонимен

# 316
И при нас мноого комари.След 20.30 особенно не се стои.Като имате предвид ,че мъжо пръска за комари преди три дни и пак е ужас.Явно годината е такава.Но най интересното е ,че в града има по малко комари от на село.И то в града хем живеем на една крачка от солниците и морето и пак има по малко комари.Обикновенно колкото и да пръскат общината си имаме комари ,но тази година са се преселили на село.

Започнахме буркани от домат да правим,само седем за сега,но пак е нещо.
Пипера ми се оправи след като пръскахме с Ридомил голд.
Рътя семена от корнишон,ще ги сея сега ,че нещо няма да ми стигнат тия дето ги имам.

# 317
  • София
Пече и вали, и пак пече, и пак вали- ама по-скоро понамокря, а не полива.
Вчера, между двете поръсвания, поливах. Тъкмо свърших и плисна.........и комарите са безчет.
Не чакат да залезе слънцето, съревновават се с пчели, оводи и едни " печко"- малки осички.
Тревата пак е за косене, но е мора, задушно и горещо е, а Черни връх отсреща пак се забулва.
Затова пък, чушките скоро ще трябва да подпирам с колчета- цъфтят, вързали има вече и са добре.
Патладжана стана гигантски, цъфти, а пишейки хрупам корнишони. Laughing

# 318
http://reni7377.snimka.bg/experiment/gradinata-prez-yuli-2014.826790.33588233                                                                                                                                                 Безуспешно се опитвам да кача първата снимка от албума,но без успех! EmbarassedИсках да ви покажа реколтата домати за консерви и градината през юли.Долу горе овладяхме маните и ако днес не ни убие градушката,за която слушам вече от два дни,може да отдъхнем малко и да се зарадваме на отгледаното.Зелето и то вече завива,а пипера е добре,но стана ужасно висок и сигурно ще почне да поляга като нараснат чушките.Патладжана и той един ооогроомен,пък само му капе цвета-от 50,60 корена я има десетина плодчета я не.Не му е година на патладжана!Кайсиите ни изгниха и окапаха преди да узреят хубаво,а като гледам и ябълките на там вървят.След последния дъжд фонтанчето на съседите се напълни с ръждива червена вода!Качвам снимки да видите пораженията от тази вода-коприва,тръни орехи,черници,плевели и градински растения,всички изгоряха сякаш попарени от киселинаhttp://reni7377.snimka.bg/details/listata.826038.33546609!Какво да се прави,явно така ще е занапред!Поздрави на всички и дай Боже днес се разминем с малко щети!

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 14:02 от reni7377

# 319
За градушката във вторник дали имаше на някой сайт предупреждение, както сега http://dnes.dir.bg/news/gradushka-burja-preduprezhdenie-zhalt-kod-17016630?nt=4? Ако сте доволни от някой сайт за прогнозата за времето, моля споделете.

# 320
Гис-метео.Руски е и можеш да видиш за региона и населеното си място.

# 321
  • София
Малко снимки и от мен.
Цъфтящите патладжани
http://absurt.snimka.bg/other/gradina-2014.826822.33589358
Пипера
http://absurt.snimka.bg/other/gradina-2014.826822.33589361

Дотук бях!
Отказвам да се боря със снимка.бг!
Останалите снимки не се качват, ако имате търпение, вижте цветята накрая.Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 17:38 от absurt

# 322
absurt, да не излезем съседки с теб? newsm78

# 323

По жълтите рози ли я позна?  Wink Много са хубави!

Насях си зеления фасул, препоръчан от Вълчо. Мрежата за краставици е при мене, но ще чакам половинката да я монтираме.
Рени,   bouquet

# 324
В този форум писаха за градушката над София поне половин час по-рано.
Днес предупредиха за бурята и градушката в Ловешко, която сега ги наводни.

# 325
  • София
Почти, в Млечево съм........ Laughing

# 326
absurt, имаш прекрасни цветя! Ама снимай, моля те, тази каменна стена, че много ми хареса.

# 327
  • София
absurt, имаш прекрасни цветя! Ама снимай, моля те, тази каменна стена, че много ми хареса.
Ще опитам, но май ще сменя платформата- от известно време снимка.бг издиша.

# 328
Бушката, интересен сайт Simple Smile, благодаря! Иска ми се да сме предупредени, както днес, макар че тук времето беше прекрасно.

# 329
За гледане на прогнозата за времето използвам този сайт. Мисля че тук някой го беше споменал. От горе си избираш своето населено място. Много съм доволна от него, тъй като засега познава  Joy 

Реколтата от зелен боб се очертава да компенсира недостатъчната такава от грах  Simple Smile От засяти три сорта по един ред боб вече напълних две чекмеджета на фризера , а продължава да цъфти обилно.

Имам засяти 15 гнезда тиквички от тъмнозелените. Мислех си, че ще раздавам масово от тях, защото са страшно много и няма да можем да ги изядем. Но се оказа, че цъфтят много изобилно и красиво, но не завързват  Sad. Досега съм откъснала само 2 броя тиквички. Това характерно за този сорт ли е или аз не правя нещо, както трябва  newsm78

И да ви питам за лука  Simple Smile Кога се вади лука ? Четох ви, че вадите чесъна, а лука кога? Че е полегнал целия , а тревата вече го превзема. Трябва ли да го плевя сега или да не го разбутвам?

Общи условия

Активация на акаунт