(Био)зеленчукова градина - тема 27

• 64 740
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Аз го вадя, като му изгорят стъблата, да го попече малко и слънцето, все ми се струва рано за вадене на лук. Моите тъмни тиквички досега много са раждали, не мога да се оплача от сорта.
Софиянки, как сте след градушката, дано да нямате много поражения  Hug
И на мен зеления боб ми харесва, явно влажното време добре му се отрази.

# 331
  • Варна
Аз съм при моите родители и те вече го извадиха и лука, макар че май не беше съвсем готов. Трябва да са му хубаво изсъхнали и полегнали листата, до колкото знам.
Те имат и два корена от зелените тиквички, които по мое мнение дават малко по-малко от белите, но пък са по-трайни и издръжливи сякаш. Аз лично повече си харесвам белите, по-вкусни са ми, на зелените им е по-твърда кората.

# 332
Късно ли е да засея червено цвекло навън или в оранжерията?За червената ряпа и Дайкон ряпата разбрах,че се сеят през август-нали така?Моля,който има знания по въпроса да пише.Благодаря!

# 333
Рени, моята бяла кръгла ряпа я засях преди няколко дни, защото тук е по-студено и така реших, иначе ето какво пише http://www.semenabg.com/bg/product/chervena-krygla-zimna-150. И китайското зеле засях. Вече са поникнали тук-там и двете култури. Бързи са, не се опъват. Simple Smile Сях на различни места, защото имам едно по-сенчесто, а друго по-слънчево. Ясно е, че повечето искат слънце. За цвеклото прочети на същия сайт. Другият сорт е с по-къс вегетационен период - египетско, опитай. Моето го сях през пролетта, голям зор, докато поникне. Добре, че Куркума писа да го рътя, че се бях отчаяла. Сега най-голямото има главичка колкото яйце.

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 17:31 от Анонимен

# 334
За първа година гледам от тъмнозелените тиквички - раждат много!
Още не мога да кажа нещо за вкуса (дали има разлика с другите), ядохме само веднъж - беше чудесно, останалите раздадох. Днес се прибрах с 4 - ще видим.
Прореждам морковите, като махам първите, които са дръпнали повечко - така не хврълям нищо и правя място на следващите, които ще станат по-големи.
Първите слънчовци.
И първите чушки.
Днес получих три растения Пепино от Козлодуй. Посадих ги и ще ги следя с интерес.  Едно си оставих за вкъщи, за саксия.

# 335
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Днес получих три растения Пепино от Козлодуй. Посадих ги и ще ги следя с интерес.  Едно си оставих за вкъщи, за саксия.

яяяя, не съм знаела, че има

да видя как ще са твоите и аз ще си поискам  Crazy

# 336
Бушката,ще чакаме резултати за Пепино!От Хр.Христов си поръчах тази година разсад от батати(доста бавно се развиват,защото се нуждаят от високи температури),а днес поръчах семена на ядлива хризантема ,босилек,един вид моркови и шушулкова ряпа.Всички сортове  негови домати  са коректно описани и много вкусни.Имам едни жълти черита с една червена бузка,които са толкова сладки,че всеки път се изненадвам от вкуса в устата ми-като на плод!Горещо ви препоръчвам ако сте любители на интересни и хубави домати да си изберете някой сорт от неговите!Няма хибриди и ГМО-та и можете да си събирате ссобствени семена(нещо,което се насърчава от него)Тази година успях да отгледам 17 сорта домати и съм планирала за догодина 27.Описала съм всички сортови особености и вкусови качества на реколтата и се надявам да имам по добър подбор през следващите години.Не знам дали е по правилата на форума,но семената на Флориан и тези закупени от Карфур са далеч от сортовите си принадлежности.Уродливи и болни домати ужасно бодливи краставици и салати,които или въобще не никнат или нямат връзка със сорта си.Ако някой е луд фен на доматите като мен може да пише на лични да обменим опит. Grinning                                                                                                                                                                                        Алис,благодаря ти! Hug

# 337
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Ако някой е луд фен на доматите като мен може да пише на лични да обменим опит. Grinning                                                                                                                                                                                       

някои сме луди не само на доматите  Blush а така. по принцип  Blush

утре, ако не ми мине котка път ще снимам ананасовата плантация  Laughing и камба трябва да има, а може би и жълто чери с форма на крушка  Hug

# 338
Имам 5 сорта домати от Христо Христов тази година и направо вече не издържам да видя готов плод, толкова ми е любопитно..
Обещавам да снимам като зазреят. И всичко тръгна от това, че си търсех продълговато чери.  Grinning

# 339
Късно ли е да засея червено цвекло навън или в оранжерията?За червената ряпа и Дайкон ряпата разбрах,че се сеят през август-нали така?Моля,който има знания по въпроса да пише.Благодаря!

За Дайкона - Отглеждането на дайкона е както при ряпата. Избира се слънчево място и почвата се обработва на дълбочина 30 см. Наторява се добре с угнил оборски тор, дървесна пепел, а при необходимост се добавят и минерални торове. Преди засяване на семената се подготвя леха и почвата се навлажнява. Семената се засяват на дълбочина 2 см на разстояние 20 см вътре в реда и 30-40 см между редовете. Поникването става обикновено на 5-6 ден, а при липса на влага се забавя. В такива случаи е необходима поливка и мулчиране на посева с компост или торф на 1-2 см. Грижите по време на вегетация са свързани основно с регулярно поливане, разрохкване на почвата, плевене. Дайконът се прибира окончателно през есента, както ряпата и морковите. Съхранява се лесно без проблеми.
Засявайте семената м.Юли - м.Август за реколта м.Октомври - м.Ноември

# 340
Опитахме вече Меча лапа,Чудо земли,Мексикански мед(червено чери с по 30 доматчета на китка),Маризол мажик(жълтото чери),Гордостта на Гритмире,а Милка ,Чероки пърпъл и Лонг Кийпър още не са узрели.Трябва да ги снимам!                                                                                                                                                                              Розамунда благодаря!                                                                                                                                                                            Маграт,кои са твоите сортове?

# 341
Цитат
Опитахме вече Меча лапа,Чудо земли,Мексикански мед(червено чери с по 30 доматчета на китка),Маризол мажик(жълтото чери),Гордостта на Гритмире,а Милка ,Чероки пърпъл и Лонг Кийпър още не са узрели.Трябва да ги снимам!
Хайде, чакам! Hug

# 342
Тази жена, от Козлодуй продава разсад за Пепино - можете да й пишете. Пристига с куриер за един ден.
https://www.facebook.com/nikolinka.angelova.7?fref=ufi

# 343
Маграт,кои са твоите сортове?
Аз имам Черни черешки, Суит тинг грейп, Оранжева ягода, Тигерела и Опалка.
Опалката като разсад беше най-зле, разви се по-бавно от другите, все беше по-слаба, по-разкривена..Ще видим как ще е като плод.

# 344
Ето снимките-първо в албума са двата вида чери,след това Милка,Гордостта на Гритмире,Чудо земли(две снимки на червени и зелени на китка,защото е интересна) и Меча лапа.(прилича на нашия Гигант) http://reni7377.snimka.bg/experiment/domatite-na-hristo-hristov.827034.33600003

Общи условия

Активация на акаунт