Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 863
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, внимавайте с резервацийте и ваучерите за хотел Феникс наистина((
Да не се окажете като мен миналата година((
Крайно неприятно и стресиращо .
Все пак...може и да ви е полезно
ето линк за мнения -виждам , че и други са преживяли същото като мен , тази година
не знам, дали ще се види , че е от сайт но...

http://informirai.me/%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%A5 … D0%BF%D0%BE%D0%BB

Съжалявам, че така пиша, но... наистина цяла година и пълна сума платена и...дано се види какво са писали и другите летуващи, явно моето не е единичен случай.
Внимавайте с резервацийте, особено с платени напълно ваучери за почивка.

# 61
.... че може да иска някой само кафе вечер или безалкохолно да седне да изпие някъде... само ресторанти механи и такива неща.

Мда, права си - изобилстват кръчмите и механите за сметка на кафенетата. В стария град само видях 2-3 кафенета, на ул. Аполония,  много приятни, но толкова. Там предлагаха коктейли, мелби, торти и разкошни ледени напитки от кафе или какао, ммм...

# 62
  • София
Момичета, в което и заведение да седнете може да си поръчате само кафе и безалкохолно, дори в ресторантите на хотелите (аз съм го правила в Калитея и Парнас заради суперските гледки), както и в ресторантите, които са покрай крепостната стена - навсякъде. Малко са заведенията, които приличат истински на ресторанти, но и в такива съм сядала само на кафе и безалкохолно, никой не ви задължава да консумирате повече от това, което желаете и никой няма да ви се разсърди.

# 63
Много благодаря за отзивите - страхотни съветници сте! След дълго колебание между Блу Ориндж и Южна Перла, избрахме първия. Ходеше ми се на "Каваците", но може би следващия път... Заради децата предпочетох да резервирам нещо вече доказано като добро, въпреки че Блу Ориндж нямат апартаменти с две спални, което беше основно изискване при търсенето. Надявам се, че компромисът с комфорта на апартамента ще бъде компенсиран от другите достойнства на хотела. Вече имам впечатления от директния контакт с отдел "резервации" на Блу Ориндж и съм очарована от загрижеността и милото отношение. Веселина се казва момичето, дано всички в хотела да са като нея.   newsm74
Сега ще ви тормозя с въпроси за хапване/пийване, защото не съм фен на пълния пансион и предпочитам да имам свобода да избирам места с добра храна.

# 64
  • DE
Здравейте. Някой има ли впечатления от семеен хотел Дриймс в Созопол ? Намира се в Буджака. Човекът иска да му пратя капаро и държи да е през изипей, а не както аз исках-по банкова сметка.

# 65
Момичета, кои от вас щяха да ходят на почивка в Созопол сега юли месец?

# 66
# 67
И аз, ама ние сме съвсем в края на месеца, така че ще почакате за отзивите.
Междувременно моля, кажете къде можем да хапваме с децата в близост до Блу Ориндж. Има ли заведения, които предлагат прясно уловена черноморска риба? Има ли супермаркет, пазар или нещо подобно, от където можем да си купуваме качествени пресни плодове, вода и т.н.? За последно съм ходила на "Златна рибка" в студентските си години и тогава нямаше нищо, а сега... ще попадна в напълно непозната среда.

# 68
  • при моите любими
И сега няма нищо освен хотели на ОИ. Мисля, че има някакви магазинчета в хотелите за джунджурии, но не се предлагат плодове, а за заведения с прясна риба да не говорим. Трябва да ходите до града.

# 69
  • София
Миньон, там в района, но отсрещната страна на пътя с огромен паркинг има един голям супермаркет, но ще те излъжа точно къде е. При всички положения трябва да се ходи с кола обаче, независимо, че е близо. Супермаркети има в Санта Марина, до където може да се стигне пеш през надлеза, но съм сигурна, че в заведенията и магазините там цените ще са по-завишени. То и в самия Созопол изборът от магазини е доста ограничен.

# 70
  • България
В Созополи /точно до Блу Ориндж/ нямаше ли магазин?  newsm78
Вода и цигари си купувахме от бензиностанцията до хотела, от другата страна на пътя.
Храна не сме тъсили, защото бяхме но ОИ.

Редактирам, след консултация с милото - има хранителен магазин в Созополи. На къмпинг Златна рибка също има.

# 71
и аз се запитах същото като Миньон  но за района на хотел Релакс? и на какво разстояние от там са оживените улички с заведения и сергиики?

# 72
И сега няма нищо освен хотели на ОИ. Мисля, че има някакви магазинчета в хотелите за джунджурии, но не се предлагат плодове, а за заведения с прясна риба да не говорим. Трябва да ходите до града.

А в града къде? Не ме притеснява разстоянето, стига да има къде да се паркира. Много е тъпо да си на нашето море в разгара на сезона, а да ядеш замразена риба и пластмасови домати от "Метро"  Sad С толкова рибарски лодки в Созопол, все трябва да има някое заведение, което изкупува и предлага на клиентите си дневния улов. Преди време, като почивахме на север, приятели от Варна ни заведоха в едно плажно капанче на Кабакум, в което всяка вечер сервираха прясно уловени попчета и каквото още бяха извадили през деня от морето рибарите. А салатите им също бяха вкусни, защото си купуваха зеленчука от местни баби-производителки. Направо се записахме на стол там  Heart Eyes. Но, ако няма кой да ти го покаже, по никакъв начин не можеш да разбереш, че това място е различно от десетките подобни кръчмета наоколо. Много искам да намеря нещо подобно в Созопол и околностите.

Благодаря за отговора относно супермаркетите - ще ги намеря.  Grinning И е супер, че има бензиностанция в съседство, защото това означава денонощен (нали така?) достъп до минерална вода.

Идеята ми е сутрин и на обед да си хапваме в апартамента, който има кухненски бокс и трапезария, а за вечеря да излизаме на кръчма, но проверена. Не искам да си развалям и без това кратката почивка с лоша храна или, не дай си Боже, с някое хранително разстройство...

# 73
  • България
Благодаря за отговора относно супермаркетите - ще ги намеря.  Grinning И е супер, че има бензиностанция в съседство, защото това означава денонощен (нали така?) достъп до минерална вода.

Идеята ми е сутрин и на обед да си хапваме в апартамента, който има кухненски бокс и трапезария, а за вечеря да излизаме на кръчма, но проверена. Не искам да си развалям и без това кратката почивка с лоша храна или, не дай си Боже, с някое хранително разстройство...
Да, "денонощен достъп" до минералната вода Wink.
Вие къде ще спите? В Блу Ориндж, без ОИ ли?

# 74
Вие къде ще спите? В Блу Ориндж, без ОИ ли?

Да.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт