Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 853
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Супер! Много ми е любим този хотел  Heart Eyes! За това лято се оглеждам за нещо друго, защото няколко години подред все там ходим. Но колкото и да избирам, и да чета, май пак натам ме влече......

# 76
Идеята ми е сутрин и на обед да си хапваме в апартамента, който има кухненски бокс и трапезария, а за вечеря да излизаме на кръчма, но проверена. Не искам да си развалям и без това кратката почивка с лоша храна или, не дай си Боже, с някое хранително разстройство...
От водата пък, може да получите някое чревно разтройство. Ние сме си патили една година с децата, затова от тогава насам взимам превантивни мерки. Линекс кидс и Гастрокинд задължителен прием преди, по време на и след морето.

# 77
  • София
Миньон, на няколко пъти сме обсъждали ресторанти с прясна риба. Общо взето всичко сигурно се намира в Стария град и не знам до колко ще Ви е удобно. На прима виста се сещам за Шатрата, на входа на яхтеното пристанище и Кирик - лично ние сме ходили в Кирик, но преди 5 години, защото тогава не бяхме вегетарианци, и беше много добре, през годините отзивите са се запазили добри. Общо взето покрай пристанището и ул. "Рибарска" са отворили и доста други ресторанти с прясна риба и морски дарове. В ресторантчетата край крепостната стена също съм виждала в менюто. Вятърната мелница е доказано място за хранене, но не го препоръчвам за вечеря - много е комерс и винаги има големи групи чужденци и фолклорна програма вечер. Ксантата е супер - много близо до мелницата, с чудесен изглед и 100 пъти по-спокойно. На началната страница на темата са отбелязани препоръчани заведения в Созопол - може да я прегледаш.

# 78
Може ли някой да ми каже нещо повече за хотел Орион.Предварително благодаря.

# 79
Миньон, на няколко пъти сме обсъждали ресторанти с прясна риба. Общо взето всичко сигурно се намира в Стария град и не знам до колко ще Ви е удобно.
И аз не знам, затова питам. Децата не могат да ходят дълго, особено като им се доспи вечер. Може ли да се стигне с кола до тези заведения и има ли къде да се паркира? Визирам нормален паркинг, не тясна уличка, защото моята "подвижна гарсониера"  travel заема доста място, а и трябва да могат да се отварят вратите, за да сваляме пътниците от задната седалка...

# 80
В Созопол паркирането е може би най-големия им проблм. Приготви си поне 10 лв. за паркинг. По улиците избягвай да паркираш, защото минавт с паяк и ги прибират. Има паркинг до общината в старата част, но не занам дали се ползва от курортисти и колко се плаща за престоя. Около къщите собственицити си имат паркоместа, но те трябва да ти кажат колко на брой са и дали можеш да ги ползваш.

# 81
  • София
Миньон, има голям паркинг точно на пристанището, който е платен (не знам колко), там спират и туристическите автобуси. Спокойно може да спрете колата там и да ходите пеш. Старият град не е особено голям. Само в началото така ще ви се струва. Друг платен паркинг има точно до Художествената галерия в Стария град - до него вече съм писала как се стига - по крайжрената улица на пристанището, като се стигне в края ѝ се свива вдясно, после втората наляво и по ул. Морски скали пак вдясно - в дъното е паркинга, но наистина Морски скали е тясна, винаги има пешеходци, на нея се намират и голяма част от заведенията. друго голям паркинг е покрай главната улица в новия град до Хотел Флагман и Хотел Мартинез. Общинският пакринг е общински - т.е. ползва се само от служителите на общината, линейките (понеже там е спешният център) и автомобили/мотори на МВР.

# 82
Миньон, има голям паркинг точно на пристанището, който е платен (не знам колко), там спират и туристическите автобуси. Спокойно може да спрете колата там и да ходите пеш. Старият град не е особено голям. Само в началото така ще ви се струва. Друг платен паркинг има точно до Художествената галерия в Стария град - до него вече съм писала как се стига - по крайжрената улица на пристанището, като се стигне в края ѝ се свива вдясно, после втората наляво и по ул. Морски скали пак вдясно - в дъното е паркинга, но наистина Морски скали е тясна, винаги има пешеходци, на нея се намират и голяма част от заведенията. друго голям паркинг е покрай главната улица в новия град до Хотел Флагман и Хотел Мартинез. Общинският пакринг е общински - т.е. ползва се само от служителите на общината, линейките (понеже там е спешният център) и автомобили/мотори на МВР.
Този до Флагман е точно за 10 автомобила и обичайно е пълно с коли на работниците по сергийте и в рестонтите на Веселата уличка. За него говоря, че миналата година на 15 юли ни взеха за 24 часа 10 лв. До хотел Каза Мартинез е в един двор и беше 5 лв. за 24 часа, реално обаче тези паркинги никой не ги пази, прибират само такси, колкото да ти вдигнат бариерата да влезеш, до Казата даже и бариера няма.

# 83
  • София
Аз имах предвид големия паркинг до стадиона, покрай пътя, а не малкия, който в пряката до Флагман.

# 84
Благодаря, Дао!  Изключително полезна информация.   bouquet
Междувременно намерих тази карта. Надявам се, че е актуална. Виждам че е отбелязан паркинг точно на пристанището - вероятно него ще ползваме - близо е до "Кирик" където непременно ще опитаме рибката  Simple Smile
Исках да питам също за спирките на това влакче:
Цитат
влакчето свързва Санта Марина (Златна рибка) с Каваците (Грийн Лайф); спирките са Санта марина, Созопол (до автобусните спирки), къмпинг Каваци, къмпинг Смокиня, Грийн Лайф; в началото на сезона има само едно влакче, което пътува през час; от Санта Марина тръгва на кръглите часове (от 9 до 9), а от Каваците - половинките (9.30 и т.н.); сега би трябвало да има и второ влакче, т.е. на всеки половин час в която и да е посока има превоз; билетчето продължава да бъде 2 лв на човек на курс; има почивка от около 3 часа между 12-12.30 до 15-15.30 (според посоката); на всяко влакче има залепено актуално разписание
- пред Санта Марина ли тръгва, или трябва да влезем в комплекса? Има ли къде да си оставя колата при Санта Марина, за да хванем влакчето от там?
- спирката в Созопол колко близо е до стария град?
- на коя спирка трябва да слезем, за да стигнем до бар Sweet на Каваците и далече ли е спирката от бара?
- последното влакче към "Златна рибка" в 9:30 ли тръгва? Ако е така, не знам дали ще ни върши работа за вечеря...

# 85
Супер! Много ми е любим този хотел  Heart Eyes! За това лято се оглеждам за нещо друго, защото няколко години подред все там ходим. Но колкото и да избирам, и да чета, май пак натам ме влече......

Щом те влече натам, виж това:
http://grabo.bg/all-incl-v-sozopol-06hwg6?affid=15818

# 86
  • България
Супер! Благодаря! Дано да пуснат и за след 15.07.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 14:48 от тортичка

# 87
  • София и Морето от време на време
Благодаря, Дао!  Изключително полезна информация.   bouquet
Междувременно намерих тази карта. Надявам се, че е актуална. Виждам че е отбелязан паркинг точно на пристанището - вероятно него ще ползваме - близо е до "Кирик" където непременно ще опитаме рибката  Simple Smile
Исках да питам също за спирките на това влакче:
Цитат
влакчето свързва Санта Марина (Златна рибка) с Каваците (Грийн Лайф); спирките са Санта марина, Созопол (до автобусните спирки), къмпинг Каваци, къмпинг Смокиня, Грийн Лайф; в началото на сезона има само едно влакче, което пътува през час; от Санта Марина тръгва на кръглите часове (от 9 до 9), а от Каваците - половинките (9.30 и т.н.); сега би трябвало да има и второ влакче, т.е. на всеки половин час в която и да е посока има превоз; билетчето продължава да бъде 2 лв на човек на курс; има почивка от около 3 часа между 12-12.30 до 15-15.30 (според посоката); на всяко влакче има залепено актуално разписание
- пред Санта Марина ли тръгва, или трябва да влезем в комплекса? Има ли къде да си оставя колата при Санта Марина, за да хванем влакчето от там?
- спирката в Созопол колко близо е до стария град?
- на коя спирка трябва да слезем, за да стигнем до бар Sweet на Каваците и далече ли е спирката от бара?
- последното влакче към "Златна рибка" в 9:30 ли тръгва? Ако е така, не знам дали ще ни върши работа за вечеря...

- Паркинг има на пристанището, там където акостират риболовните корабчета, както и като тръгнеш по ул. Крайбрежна - има един платен паркинг - около яхтите, което е почти под р-т Кирик. По цялата Крайбрежна от страната на морето можете да паркирате безплатно, стига да има места обаче. НЕ ПАРКИРАЙТЕ от страната на къщите - там е забранено и паяка вдига.
Още има паркинг веднага зад сградата на автогарата, както и около културния дом - платено е на час.
За стария град тези места са най-удобни.

- Влакчето тръгва от едно като кръгово пред Санта Марина. Виждам разни паркирани коли, но дали е свободен или платен паркинг - това вече не знам.

- (Спирката в стария град е на автогарата, което си е направо в стария град ...) Корекция: виж следващото мнение на Дао - не съм права тук.

Като цяло движението из града с кола е нещо кошмарно - и движението, и паркирането, а паркирането е още по-голям кошмар. Ние като ходим колата се ползва само 1 път на няколко дни за пазаруване, че не ни се мъкнат торбите по 2км. Ежедневните неща се пазаруват от магазин на около 600м от нас. И това при положение, че си имам гарантирано парко място, а освен това нямам много големи проблеми с паркирането дори и в града, но пак гледам да не я ползваме много.

На твое място бих и вечеряла в хотела, а да кажем на ресторант да се отиде може би 1-2 пъти за целия престой.

Като имам предвид моите юнаци как до 20ч обикновено са още на басейна, после докато се приберат, изкъпят и вечеряме и то става време за лягане. Та вие бихте могли да щуреят по плажа до подобен час, и после, след вечеря да си лягат. Мисля, че ще е доста по-безпроблемно. Иначе ако ходите с влакчето  или ще трябва да ходите пеша, или да ръсите една камара пари за паркинги. И ако това е всеки ден ...

Ние сме изградили следния режим и така ни е най-мирно на главите: Сутрин към 8:00-8:30 отиват с баща си на плаж и най-късно в 11 се прибират. От миналото лято вече и сами ходят, но на басейн. Обядваме, после се почива в жегите - кой спи, кой чете, децата на сянка се занимават нещо от 14 до около 16:30ч (това лято ще се и чете и решават задачи и английски  Mr. Green ) и отиват пак на басейна. После към 19:30-20 идват, вечерят и пак отиват да си играят с приятелчетата. Като почне да се стъмва и трябва да се ориентират към прибиране. Лягаме към 22-22:30, а понякога те остават да играят със съседските деца и до по-късно.

Преди правехме някакви опити да ходим привечер на разходки - ми то е някакъв ужас - не можеш да се разминеш от хора по улиците, в градинката по ушите си ходят децата, от милионите изкушения, ако минеш с 20-30лв само на вечер да похарчиш за децата за какви ли не щуротии ... си късметлия, като сложиш и по биричка с цаца или картофки да пием ние например и 50лв не ти стигат. А за да се разминеш само с тия пари, смятай че е имало една камара дискусии, свързани с всяко поискано от тях нещо, въпреки, че преди излизане се прави уговорка, относно това какво може и какво не, или пък колко им е бюджета. ... Само нерви и стрес ни се образуваха ...

Затова минахме на този режим и си облекчихме значително живота и нервите. Излизаме на вечеря с приятели може би не повече от 2-3 пъти за целия ни престой. Обикновено сядаме в ресторанта в градската градина и децата играят из района. Вече са по-големи и не се притеснявам да не са ми нон-стоп пред очите. Единствено са инструктирани да не се делят и винаги да следят един за друг кой къде е и да се пазят взаимно, независимо дали са на басейна, в морето, на плажа, на разходка и т.н.

Моля, да не бъда разбрана погрешно - не се опитвам да ти налагам нещо, просто споделям опита си и ако може да ти е полезен - супер. Ако не - здраве да е. Всеки има право да си прави нещата, както си иска.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 18:22 от TINA.K

# 88
  • София
Миньон, ние няколко години поред нощуваме в хотел Море - хотелът, от чийто сайт си ивадила картата. Точна е. Ето и отговорите:

1. Влакчето тръгва пред Санта Марина. Спира в Новия град на центъра му. За Стария Созопол трябва да се върнете назад (5 минути пеш.)
2. Трябва да слезете на спирка Каваци, има една за Смокиня и последната е Грийн Лайф.

В различните периоди от сезона разписанието на влакчето е различно. По-късно, ако успея да намеря снимка на разписанието, ще прикача.

# 89
Здравейте! Вчера се върнахме от Созопол. Никога не бяхме ходили и най-вероятно в близките години няма и да отидем Mr. Green
Страхотно градче- всеки трябва да го види, но определено не е нашето място за почивка. Руснаци, коли, шум... Паркирането- "мисия невъзможна". Бяхме в хотел "Верона", като цяло сме доволни, ние не сме претенциозни по принцип, но лошо впечатление ми направи различното (по-добро) отношение към братушките, все едно плащат повече от нас. Закуската също не ми хареса, едно и също всеки ден- салам,шунка,домати,краставици...И разговори от типа "като са на промоция баничките трябва да взимаме повече пък да си седят във фризера"ми идваха в повече  Laughing
Старият град много ми хареса, особено по-малките улички, където нямаше толкова туристи.
Плажовете бяха чисти, но претъпкани. Дори и на руснаците не им се даваха 6лв за чадър и бяха на свободната зона.
Созпол беше последна спирка от нашата почивка и се радвам, че не резервирахме за една седмица.
Хапвахме в Big Head (пицария до първата църква в Стария град)-чудесна локация, много вкусни пици, нормални цени.

Общи условия

Активация на акаунт