Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 877
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • България
Момичета да ви питам имали автобуси до Равадиново?
Търся за приятели хотел с басейн за септември за около 50лв на вечер тройна стая....предложете ми нещо.

# 46
запис и се връщам да ви чета. Интересува ме хотел точна на плажа на Каваците и Смокини

# 47
  • Vienna
Наоми - там е само Green life.
Ние миналата година бяхме в хотел Кавалер - на много централно и удобно място в новия град. Вси4ко беше супер - само яденето там е малко непрепоръ4ително. Има ресторант към хотела, закуската е опционална - струваше доста пари, а имаше само 2-3 неща за избор. Същото е и с ве4ерята - вкусно, но скъпо и много малко избор. Тази година сме в семеен хотел Софи. Да видим как е...

# 48
Като гледам тази година няма много почиващи през юни, които да ни споделят своите впечатления, но това е разбираемо поради времето към момента. Сега чакаме мнения от почиващите през юли.

# 49
Здравейте, искам да ви попитам дали имате някакви впечатления от хотел Анаксимандър

# 50
Аз съм форумката с хотел Феникс, дето беше недоволна миналата година.
Внимавайте с резервацията, защото пак го има с ваучери. С нас се подиграха. Съсипах си почивката. Да не говорим за стреса.
Хотела иначе е добър. Чист е и стаите са добри. Бях и откъм морето и откъм Веселата уличка.
На мен ми хареса повече от улицата. Не е толкова голям шумът , дори от морската страна е по-силен, защото под него точно има заведение денонощно, а и вятърът е силен вечер. Шумът на нас не ни е пречел, спяхме на отворена врата.
Лошото е , че асансьор така и не работи. Хитруват и го пазят. Казват все, че току-що се е развалил и търсят уж части. И така цяло лято. Знам, защото имаше отзиви преди да отида за хотела.
Храната не е добра , ама никак. Не очаквайте да се нахраните с нея , нито е добре приготвена. Освен това се разнася незнайно откъде. Записваш си час, чакаш да дойдат и се храниш на терасата независимо от времето и желанието ти(в стаята няма условия за това) Да не говорим , че после пък идват да отсервират и така си вързан с времето напълно. Сутрин може и да е удобно , но за вечеря е ужасно.
Като цяло хотелът е добър, защото е до плажа или по-точно дори на плажа. Стаите са добри. Чисти се. Нооооооооо толкова хитруват , чееееее просто нямам думи((( Развалят всичко с тези ...номера на дребно. Мен специално ме хвана и стомашен проблем, сигурна съм , че беше от храната. Просто различно поръчахме, а иначе нямам проблеми и никога не съм била така на море. Вечерята е от три вида някаква храна , ама...наистина някаква. Десерта през седемте дни беше точно 3 смокини на човек без промяна. Закуска баничка, или компле, или 2 филии с кашкавал запечение. Нещо такова си спомням , но имаше сок и кафе. Та...такива работи... Лично аз не бих отишла повече там. Не бих рискувала с резервация и дори и за други места подхождам със страх вече((
Намразих и Созопол заради тях. Това е.

# 51
Благодаря за мнението и от опит казвам, че в тоя живот всичко се връща и всеки получава наградата си! Жалко, но именно тези неща съсипват кратката отпуска, която човек може да си позволи през годината...

# 52
Лично аз го преживях, доста по-трудно. Някак обидата беше голяма. А и всичко платено напълно с ваучери, че и автобус в двете посоки. Бяхме две жени и решиха да ни смотат. Просто сезона беше силен в края на август. Дойдоха 2 жени за свободно да питат, докато се разправяхме. После гледам ги настанили(нали нямало места). На нас ни казаха, че взимаме стаята на асансьорния техник и затова нямало да има такъв. После пък ни преместиха от другата страна, щото сме били платили за стая с изглед улица. Имаше и други недоволни, но ще звучи предубедено, ако всичко описвам.
Понеже питате за плажа и времето...аз вече се върнах от Приморско. Минах с автобуса през Созопол-прави спирка в Новия град. Видях плаж Хармани,вярно от прозореца, ама добре си беше. От 21 до 27 нямахме един празен ден за плаж  Само на 20 като отивахме валеше в Приморско, а те са близо сравнително двата града. Направи ми впечатление, че имаше доста хора по улиците в Новия град. В следобедните часове си имаше хора на плажа. Водата не беше топла много , но ставаше за къпане и беше приятна по това време. Предполагам , че в Созопол също е такава. Беше чиста и без разни там водорасли, медузи ... бе супер си беше. Времето е хубаво и прогнозите са дори за по-топло море , така че... хубава и приятна почивка на всички желая))))

# 53

Ами, аз се върнах в петък оттам - писах ви и от Созопол. Wink
Нищо му няма на времето там, беше чудесно. Навалицата си беше малко повече като за юни, но това по мои впечатления. Писах подробно в предния си пост за Централния плаж, сега ще добавя само още няколко щриха. Хубаво е, че има доста обширни "свободни зони" и хората бяха предимно на тях. Разцъкали са таксите за чадър и др. "екстри" до най- дребния детайл. Вече споменах, че чадър и шезлонг се таксуват по 6лв., но ако искате шалте на шезлонга се бъркате с още 2лв. Ако ползвате масичка, още 2лв. и т.н...Изглежда, плажът вече започнаха да го попочистват, но в крайните части си остана мръсен. Тук е мястото да спомена, че и морето беше доста мръсно през целия ни престой. Към всичките боклуци, които влачеше, в последните няколко дни се прибавиха и доволно количество части или цели дрехи. Sick То, като се замисли човек къде отиват всички завлечени от наводненията неща...Абе, гнусно ми беше на мен. Но дано се самопочисти за почиващите през юли и следващите месеци. Пътят за там и в обратна посока нямаше проблеми.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 23:47 от Ben_gy

# 54
Ами всичко от наводненията е в морето...знам ли кога и как става това самопочистване!

# 55
Аз обичам водата, а морето обожавам. Странно , но и миналата годана в края на август , морето беше ужасно в Созопол. Такъв зелник -пълно с водорасли ама поне две педи , водата не може дори да мърда и докъдето ти стига поглед не бях виждала(( Бях след операция и ми препоръчаха море. ЕЕЕ не можах за 10 дни да влезна нормално (( Моя приятелка беше на Китен по това време. Чувахме се по тел. Казваше , че е супер там уж(( Сега , като чета и сравнявам... в Приморско, северния плаж, беше бисерна водата. Вижда се пясъка, няма водорасли, няма медузи , чисто.
Миналата на централния плаж поне от пясъка някак обраха таз гора водорасли, но на Хармани не се и помръднаха. Хората стоят и гледат и не могат да влезнат((. Платената зона абсолютно празна, само на свободната там имаше малък участък чисто и там се събирахме. След обяд обаче и там ставаше мръсно и нямаш вече достъп до море. Дори местните коментираха, че такова нещо не са виждали. То спа-спа , ама... чак пък толкоз...(( Щом и сега е така, започвам да мисля, че имат проблем някакъв техен си. Не може такова чудо и мърсотия само там.
Съсипаха хубавото градче, а от дете почивах там , имаше почивна база на военните и лагери (какви спомени имам) Старият град е невероятен , ама... С деца не знам къде ще отидете да играят и се повеселят. Дори атракциони много не видях , освен едни нищо и никакво  на Веселата уличка Парка е май само един в Стария град дето е хубав и голям вярно ама...недостатъчен. Ако искаш да се разходиш и пиеш кафе и пастичка само на 2 места има да седнеш. Като си с вечеря... Няма пейки, няма зелени площи за толкова летуващи. Като излезнеш на разходка вечер само ходиш и ходиш. Ако седнеш някъде , то трябва да е заведение(( Ми кат си с вечеря в стаята , това било рум-сервиз значи, какво правиш(( Хубаво е да има хотели и конкуренция, ама пак казвам, голямо хитруване е там на дребно. Тези хотелиери , трябва нещо да направят за хората , иначе със сигурност ще загубят българите , не че ни чакат много и сме желани, но щом ние виждаме и чужденците не спят.

# 56
Виж как сме се събрали...и аз като дете, че дори и като по-голяма все в Созопол...да и ние ходехме във военният стол-мале какви спомени имам!!! Години наред отсядахме на ул. Буревестник 9 при бай Стоян Инджов-то не бяха смокини, то не бяха печени миди, риба,...и напълно си права с тоя all inclusive къде са разходките и ресторантчетата...Още оттогава знам, че август морето цъфти в Созопол. Спомняш ли си, че имаше години в които достъпът до плажа беше платен?

# 57
Аз ходех на лагер на МВР станцията. По-точно бяха нещо , като бунгала и едни дълги сгради, но имаше голяма градина с дървета и цветя. В Новия град , не помня улицата. Ходеше се до плажа, ама беше весело. Сега са го направили почивна станция знам. Пак се ходи , но нямам право да ползвам карта или каквото е там, пък и малко далече е. Само дето вечер ни пускаха свободно да се разхождаме. Целият стар град обикаляхме, пиехме някакви наливни сокчета (по-евтини бяха))). Всяка година ходех там, защото нямаме ни къща , ни вила и ме пращаха по лагери лятото. Оттогава съм влюбена в това градче. Плажа беше свободен обаче. Поне за нас имахме специално място за децата. Рибата си я спомням , че имаше много дори на улиците продаваха на място. После съм ходила на квартира на почивка в Стария град , като студентка с бюджет скромен)) Всички спомени са ми скъпи и мили до миналата година. Съмнява ме ,да отида отново там на почивка. Разходих се добре и огледах почти всичко миналата година. Бях 10 дни там. 7 във Феникс и 3 в една къща -сем. хотел Натали. Та имах време, а и трябваше да ходя заради операцията. Пък и какво да правиш вечер? Мога да изброя на едната си ръка пейките дето можеш да седнеш и погледаш морето вечер свободно. 3 са на стената в стария град и 2 в новия дето е хотел Селена мисля и се свързва със стария след стълбите като слезнеш и започва централния плаж след това.Наблягат на атракцията -църквата е хубава и там едни памучета се взимаха за късмет до сандъчето . Който ходи да си вземе и пита. Вампирите не ги видях ама...и не държах. Иначе хубаво и заведения и атмосфера в стария град и улички . Имат арт ателие или как е там -много хубави сребърни изработки Купих пръстен преди няколко години на майка си. Всички я питаха откъде е. Страхотна изработка и на добра цена -единична бройка, не от сергийте но не мога точно да обясня сега. Можете да отидете и разгледате , мисля още си го има. Забравих(( Около църквата също има пейки там до една голяма лодка в центъра. В Новия град обаче... Понеже ходех с часове и разбираемо се уморявах, е ...няма пейка бре(( По тази причина вероятно се получаваха едни вериги от минаващи хора безкрайни. Няма я атмосферата съвсем, но градчето си има облика Някак мириса му морски. Усеща се. Била съм и на Аполония-не че съм толкоз културна , но ..има си атракция.  Само че.... и други наши морски градчета правят такива мероприятия. Вярно не  така признати и дори не се отразяват ,но странно е че ги има и са  добре организирани. Както писах миналата година в темата за Созопол тук, бих отишла пак там , но за ден. Да разгледам някоя друга находка , ако открият или от любопитство и сантимент. Миналогодишното приключение ми стига. Пък и сега както чета, май морето там си е все така Няма цъфтеж, няма нецъфтеж на водорасли. Мърсотията си е пълна. Важни са парите , няма значение щом си българин пък и предварително платил ... Ама да седнат да почистят , да оправят нещо... да помислят , че може да иска някой само кафе вечер или безалкохолно да седне да изпие някъде... само ресторанти механи и такива неща.В същото време вече повечето гледам по офертите, предлагат с изхранване. Дори къщите дето имат по 3-4 маси и те. Така хората увисват тотално според мен и се връзват. Хотели като Феникс пък дето нямат и кухня и 1 маса дето  да седнеш , са измислили рум-сервиз , както гордо го наричат. Ми аз не съм отишла в стаята си да се храня. Само дето не беше споменато тогава. По оферта пишеше в ресторант наблизо. Пък после... Сега вече си пишат май , ама... Хубаво място е Созопол ,но не е за моите нерви вече.

# 58
момичета търся отзиви за Релакс Хотел някой ходил ли е там?Ние сме с дете на 3 години и ми се иска добър хотел на брега но и да има в близост някакви забавления за малкия , да не е да ходим километър пеш , че ще ни е малко трудно с него Mr. Green

# 59
  • София
момичета търся отзиви за Релакс Хотел някой ходил ли е там?Ние сме с дете на 3 години и ми се иска добър хотел на брега но и да има в близост някакви забавления за малкия , да не е да ходим километър пеш , че ще ни е малко трудно с него Mr. Green

Всички отзиви до сега в темата за Хотел Релакс са били положителни. Намира се навътре от пътя, точно до разклона между главната улица, излизаща от Созопол и "Виа Понтика", която обикаля Буджака. Най-близо ще Ви е плаж Буджака - той е малък, точно до Хармани, както и самия плаж Хармани, но зоната му, която е за нудисти. Въпреки това не мисля, че ще имате много ходене. Самият хотел е на скалите над морето и със сигурност ще имате прекрасен изглед, ако сте в стая в тази посока. Забавления за детето, освен в басейна на хотела (не знам дали има детски кът) и самия плаж, наблизо няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт