Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 850
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
TINA.K, на мен този режим напълно ми се вписва в представите за почивка. Би ли споделила подходящ хотел с басейн и близък плаж, на който си го организирала?

# 91
  • София
Може ли накой да даде инфо за пътя София - Бургас (Созопол)? Има ли много задръствания на магистралата? Чета по новините, че било по-добре да се мине по подбалканския път и се чудя... Вече съвсем се обърках колко време да предвидим за пътуването  #Cussing out

# 92
предавам директно от Созопол в момента  Grinning Не знам ,къде видяхте претъпкано и прочие ,но влизам да успокоя тези,които сега ще пътуват..тук съм от няколко дни и ще си повися поне до20 ти ..Много е спокойно и даже бих определила ,като много по-слабо от към хора , в сравнение с мин. и по-миналата година..Вчера беше неделя и очаквах да е фраш,но не..има си хора нормално..изобщо не е тъпкано..спокойно си вървиш и по улици и си хапваш и в  ресторантите ..На мен ми се вижда в някой моменти даже пусто BlushИма си по плажа хора,но на платената зона с чадъри(на Хармани)има само по някой друг в съседство през два ,през три чадъра даже празно Simple SmileВечер и през деня райско.. WhistlingВодата перфектна,ни боклуци,ни водорасли..зелени флагове..Руснаци има,но култура на поведението..не са толкова много..така,че споко Peace

# 93
Може ли накой да даде инфо за пътя София - Бургас (Созопол)? Има ли много задръствания на магистралата? Чета по новините, че било по-добре да се мине по подбалканския път и се чудя... Вече съвсем се обърках колко време да предвидим за пътуването  #Cussing out

гллупости на търкалета  Crazyвсичко си е точно с пътя.,поне аз като идвах преди няколко дни магистрала,като слънце...даже в Бургас ни тапи ,ни дявол..понякога ме хваща яд ,как всичко се преекспонира и се надува и народа се шашка.. Rolling Eyes

забравих да ви кажа,че в момента има фестивал на центъра -"музите" се казва и вс.е безплатно..театър,музика,песни,танци..купон с една дума..интерсно много bowuu

за хранене на обяд за сега съм "при Мъро"-евтино е прясно и добре готвят..,вечер "вятърнта мелница",музиката си е спокойна и не ти надува главата..В Китайския бях една  вечер,супер е кухнята също,но са надули малко цените в сравнение с мин.година ,в мелницата цените са си същите.. Ние вечеряме по-рано ,някъде към 18.30-19.00 часа  и по ресторантите сме само ние и една две  маси най-много ..избор да искаш..само ме дразнят тия дето канят клиантела от вън за сега..,защото все "добър вечер-заповядайте " и прочие..и все трябва да поздравявам.. Crazy

ето ви снимка от вчера вечерта (центъра,където има най-мн.хора по принцип)към 18.30-сами преценете ,колко е тъпкано Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 13:16 от Витаминче

# 94
Може ли накой да даде инфо за пътя София - Бургас (Созопол)? Има ли много задръствания на магистралата? Чета по новините, че било по-добре да се мине по подбалканския път и се чудя... Вече съвсем се обърках колко време да предвидим за пътуването  #Cussing out
И ние в средата на юни пътувахме по магистрала Тракия, нямаше никакъв проблем. Имаше само на едно място ремонт и движението беше двупосочно в едната лента. Иначе се пътува без проблем. Тръгнахме към 11 часа от Сф и стигнахме в Обзор, през отсечката за Каблешково в 16.00 часа. Едно спиране на бензиностанция за WC и кафе.

# 95
  • София и Морето от време на време
Ами ние обикновено август ходим и тогава е винаги фрашкано с народ. Та там съм го виждала - не съм написала, че в момента конкретно е пълно с хора.
Пътя е разкошен вече, откакто пуснаха цялата магистрала - единствено тоя ремонт на моста, който е от миналата година на 1 и 3 юни като минавах още го има и ако трафика е по-сериозен е възможно пак да стане "тапа". На 3 юни в 17:10 тръгнах от паркинга на Плаза Мол и в 20:30 си бях у дома в София, като карах с около 115-120, само на 2-3 места за малко вдигах до 125.
Иначе в Бургас дори и да стане по-голям трафика ... Като го сравним с ежедневния трафик в София - не мисля, че би бил повече от това. Така че не се плашете толкова - през града са само 5км и няколко светофара, което е нищо.

Здравейте! Вчера се върнахме от Созопол. Никога не бяхме ходили и най-вероятно в близките години няма и да отидем Mr. Green
Страхотно градче- всеки трябва да го види, но определено не е нашето място за почивка. Руснаци, коли, шум... Паркирането- "мисия невъзможна". Бяхме в хотел "Верона", като цяло сме доволни, ние не сме претенциозни по принцип, но лошо впечатление ми направи различното (по-добро) отношение към братушките, все едно плащат повече от нас. Закуската също не ми хареса, едно и също всеки ден- салам,шунка,домати,краставици...И разговори от типа "като са на промоция баничките трябва да взимаме повече пък да си седят във фризера"ми идваха в повече  Laughing
Старият град много ми хареса, особено по-малките улички, където нямаше толкова туристи.
Плажовете бяха чисти, но претъпкани. Дори и на руснаците не им се даваха 6лв за чадър и бяха на свободната зона.
Созпол беше последна спирка от нашата почивка и се радвам, че не резервирахме за една седмица.
Хапвахме в Big Head (пицария до първата църква в Стария град)-чудесна локация, много вкусни пици, нормални цени.

Ей това не мога да го разбера от години и не само там, а във всичките ни курорти. Защо трябва да се раболепничи пред чужденците, а да се "подритват" българите. Клиента е клиент - независимо от националността си.
Дори и да плаща повече, което е възможно да е така, но ако българина е по оферта от сайт за колективно - то това е било избор на хотелиера да пусне тънката оферта, за да си напълни хотела - клиента просто се е възползвал. Това не дава право на хотелиера да го третира като втора ръка човек ...

Big Head - това Жоан ли е - веднага до новите разкопки, които са до църква "Кирил и Методи?

Стария град в последните 10-15 години според мен загуби доста от очарованието и романтиката си, буквално мириса в града вече не е същия като преди. Стана някак прекалено лъскав, лустросан. Това безумие по южната алея - ресторант до ресторант и масите на самата алея ... Нито можеш да се разходиш - буквално вървиш през масите. Там пък не бих седнала и пари да ми дават - докато ям да ми се блъскат хора в масата ...
Да, гледката е супер, ама ... можеше да се направи така че хем да има гледка, хем да има и алея ...
Ама нали "ден година храни" ... съвсем през просото е направено от тази страна.

Виж ресторант "Кирик" по съвсем различен начин се разви. Почна от 2-3 масички на терасата на къщата, постепенно тази тераса беше разширявана на 2-3 пъти, но над някаква зелена площ пред къщата и така си остана едно приятно място с изглед към пристанището, като същевременно си е обособено като ресторант. По подобен начин се развиха и всички останали ресторанти от страната на пристанището.

# 96
Витаминче, благодаря ти много мила за изчерпателния пост + фото. Hug
Пиши моля те, горе-долу как вървят цените в китайския, за да си направя собствени извадки за скъпо и евтино, че обичаме китайско.  Mr. Green
Ние след две седмици тръгваме за Созопол, и след поста на dolomiti си викам "Боже къде отиваме?" Shocked.  Но явно за едни е претъпкано, за други е пусто и така.
Миналата година бяхме в Приморско и ми направи впечатление, че и за там отзивите бяха в двете посоки. Може би, някои не са свикнали с потока от хора, понеже си живеят по-на спокойно или пък идват от навалицата и си мислят, че на морето ще е сравнително по-спокойно. Не знам  Thinking и аз се чудя, на толкова разнородни мнения. И за цените е същото. Едни викат:"О, много е скъпо на това море!", за други пък цените са нормални.

# 97
  • София
Благодаря ви много за бързите отговори  Hug
Ние имаме почти месец до отпуската, но покрай вас вече съм се настроила на морска вълна. Да питам - това заведение "при Мъро" къде беше? Много ми е познато и не мога да си спомня... Понеже някой питаше - прясна цаца сме намирали на две заведения точно в началото на улицата към пристанището, до автогарата. Едното беше бистро "София" (на външен вид никак не става, но си взимахме цацата за вкъщи), а другото беше точно на ъгъла (то изглеждаше много по-добре). Имаха и друга прясна риба там. Инфото е от мин. година Simple Smile

# 98
Да питам - това заведение "при Мъро" къде беше? Много ми е познато и не мога да си спомня...
На Веселата уличка. Wink

# 99
  • София
Сетих се   Peace
Мерси  Hug

# 100
Благодаря ти Витаминче,успокоих се.Ние тръгваме в събота за Созопол и като четох коментарите на другите потребители,бях на път да се откажа.

# 101
Витаминче, благодаря ти много мила за изчерпателния пост + фото. Hug
Пиши моля те, горе-долу как вървят цените в китайския, за да си направя собствени извадки за скъпо и евтино, че обичаме китайско.  Mr. Green

моляя Hug Hug,сега ще кажа последно ,какво хапвах там ,за да си направиш изводите..по памет ядохмее пиле в сладко кисел сос или 500 гр,или 600гр порцията беше + свинско със китайски гъби и бамбук и зеленчуци -600 гр (този грамаж съм сигурна)+кебапче и кюфте с гарнитура от домати и краставици и пържени картофи(голяма порация) за детето+пърленка+няколко филиики хляб ни донесоха+бира старопрамен една и две газирани води + една кола..всичко това за четерима човека и преядохме свински просто ,чак се мразех след това Blush..та сметката беше 47 лв и стотинки,като в сравнение с миналата година съм плащала към 40 лв за това ядене..Не ,че нещо ,но леко ми се стори завишено,което сигурно е нормално -не знам ,но пък мноооого вкусно готвят там и си заслужава  Blush
 Други цени ,които се сещам сега така на прима виста са: минералната вода 11л без значение каква е марката  е3лв и 20 ст(изворна)..колата е 2.50лв -2 литра или 2.80 според зависи магазина..праскови има ,като се почне от 1.80 до към 3 и нещо огромни..бананите бяха 2.90лв ..В супер маркет отиде мъжа ми ей така да погледне ,как е хавата..няма някаква огромна разлика на цените ..агнешко -12лв,свинско-7лв зависи какво е (това за тези ,които искат да си готвят го казвам) Иначе има пилета на жар -10лв ,царевицата и гевреците са по 2лв,чадър -6 лв ,шезлонг -6лв,водата литър е левче newsm78ми май това е ,което се сещам сега ,ако някой има конкретно питане ..тук съм ..ще помагам  Hug

# 102
Витаминче, благодаря ти отново.  Hug
И аз като си направя сметката, за това което сте яли, тук ще платя максимум 40лв. даже и по-малко, НО все пак сте били на морето. По заведенията цените са разнообразни. По принцип са с лев-два по-високи, но има и някои по-скъпи от нормалното. Иначе царевицата и геврека открай време са си по 2лв., но ние миналата година видяхме до хотелчето ни да я предлагат и по 1-1.50лв. Палачинката е от 2.50лв. нагоре, зависи от плънката. Пилето и миналата година беше по 10лв., макар че имаше на места и по 8-8.50лв. А в хранителните магазини ми направи впечатление, че са с по 0.20-0.30лв. надценките над стандартните цени, на които сме свикнали. Според мен всичко си е в нормата!

# 103
някой може ли да ме упъти от къде до къде е тази весела уличка? аз не съм ходила от 15 години в Созопол и сякаш ще ми е за първи път и нямам никаква представа

# 104
За цените- ние обядвахме средно за 15лв, вечеряхме за около 25-30лв, но не пием твърд алкохол, а биричка и се лишавахме от десерт в самото заведение, а си взимахме сладолед и т.н от някъде.
Ние наистина уцелихме миналата седмица бум на туристи, не ми е проблем, просто 1 седмица там на мен не ми допада Peace

Общи условия

Активация на акаунт