Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 802
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • България
Дано бързо да се оправи и да не се отрази на морето...
Силно ли вали?

# 301
  • Стара Загора
Доста силно си валеше, но вече спря. Не е толкова студено сякаш.
Някой беше препоръчал ресторант Биг мама Фани - снощи седнахме и така и не си поръчахме - порциите ни се сториха твърде малки (200-300гр) и скъпи (около 10лв. че и повече някои).
Иначе искам да похваля Веселите палачинки, които се намират в стария град (на ул. Кирил и Методий май) - предлагат палачинки с домашни сладка в комбинация с лимонова кора, мента и други. Предлагат солени със сирене, шунка, червена чушка и подправка, със сирена и др. Общо взето нещо различно, което другите не предлагат. Има и сок от бъз, лавандула, акация. Цените са приемливи - има някои, които са малко по-скъпички от останалите, но си заслужава според нас.

# 302
подаръче, за нощувките мога да ти кажа, че има свободни стаи навсякъде. Тази година туристите са далече по-малко и пред всяка къща/хотел пише, че има свободни стаи. Предполагам, че и цените ще са по-сносни или че ще може да се спазариш. Снощи докато се разхождахме из стария град мернах табелка с цена от 10 лв.  Shocked, но не знам подробсноти.
За дневни разходи мнохо зависи за какво харчите и как сте свикнали да почивате и харчите. Предполагам, че с малко бебе няма да скиторите насам -натам, затова мога да споделя за храната. Кифли, баници, пици около 2лв., дюнери 4лв., обедно меню между 6-10 лв. като за обяд има готвено на много ниски цени 3-4 лв., но и качеството на храна и обслужване е ниско. Като цяло в Созопол нещата много за западнали. На нас за обяд и въобще през деня ни оправят 20 лв. - но това не включва закуска и разни други работи - а обяд и евентуално някакъв пазар от супера, кафе. За вечеря в хубав ресторант по крайбрежната улица даваме 50-60 лв. - което не е малко - вкл. 2 салати, 2 основни или основно и предястие и по 2 чаши вино. Има и по-евтини места, но там и цялостно нещата са зле- лоша храна и обслужване. Дано да съм ти била полезна.

# 303
О, и аз се присъединявам към мнението на Сиси относно палачинките на ул. Кирил и Методий. Simple Smile Чудесни са, направо се топят в устата, въпреки че са малко по-скъпички от други места.
За Биг мама Фани, не знам дали имаш предвид ресторанта им, който е в хотела на Буджака, или другия край Стената, но имайте предвид, че всички ресторанти край Стената са доста скъпички.
Иначе гледката от заведенията покрай Стената е уникална, но това, което не понасям е, че по тази тясна алея, има толкова ресторанти.  По принцип би трябвало да е алея за разходки и снимки, пейки, без ресторанти. Хората се хранят, другите, които се разхождат буквално им влизат в чините, движат се в индийска нишка, а горките сервитьори се мъчат да пробият в тълпата до масите с по десет чинии в ръка. Най-изнервящото в Созопол е, че по най-красивите места не можеш да се разходиш спокойно. Улицата край кея, е заета и по двата тротоара с паркирали коли, а по средата не можеш да вървиш, заради трафика. Край Стената вече казах как е. В Морската градина, по едната алея-моторизирани детски колички могат да те отнесат, по другата разхождат понита, по-нататък няколко Ретро фото запречват движението, други сергии. По средата на площада няколко казана царевица, сладоледи. По-нататък, до църквата св. Георги латино клуба е завладял цялата улица с маси и фризери,плътно до стената на църквата лепнати сергии със сувенирчета с покривало отгоре. За съжаление градът е заприличал на селски панаир.

# 304
Някой да има идея за цените на авт. билетите Созопол - Несебър - предполагам тряба да е Созопол-Бургас-Несебър.

# 305
Съпружка,много ти благодаря за споделеното!Беше ми много полезна!  bouquet

# 306
Някой да има идея за цените на авт. билетите Созопол - Несебър - предполагам тряба да е Созопол-Бургас-Несебър.

Съпружка, няма пряк автобус Созопол-Несебър. Трябва да отидеш до Бургас, до там е 4.50 билета, а от Бургас до Несебър мисля, че 5 лева беше.

# 307
  • София
Здравейте отново Simple Smile
Ние снощи се прибрахме от Созопол и бързам да споделя впечатления. За съжаление почти нищо добро не мога да напиша... За 20-25 год. този град се промени много и то не към по-добро. Плажа (само на централния сме ходили) - пълно със всякакви боклуци (нямам предвид водораслите, те не ми пречат) - като се почне от чашки, найлончета, дрехи, чехли и какво ли още не. По едно време от близкото заведение започна да тече някаква гнус, скоро мокрото петно на плажа стана доста голямо и направиха каналче на пясъка, за да извежда водата в морето. Решихме да се разходим по скалите, във водата имаше и парчета от супена бутилка, а вонята беше неописуема. Отидохме по средата на плажната ивица, там пак има скали. Нещата не изглеждаха по-различни. Всичко, което бяха събрали като са чистели плажа беше струпано на една купчина. Място имаше повече от миналата година, туристите са доста по-малко. После в града - докато се стигне от Новия до Стария град си е направо кошмар - разни реклами поставени на тротоара, продавачки насядали по столчетата, хора на опашка за палачинки, а на единия тротоар имаше бетонни стълби на един магазин. Движението е много натоварено и на моменти ако не внимаваш може да те изблъска тълпата на улицата. Разходихме се един път покрай крепостната стена и не повторихме. Едва може да се премине праз малката пътечка покрай многобройните заведения, за любуване на гледката и дума не може да става. Минахме праз Стария град. Бабите, които продават сладко, направо тръгват да се карат ако спреш, разгледаш, но не си купиш. Кошчета няма. Стискахме си една опаковка от сладолед пред цялото време. Най-странното е, че зад общината има поне 30 нови кошчета, явно си ги пазят за нови. И най-вероятно не са мръднали от там откакто са ги доставили, защото крайните вече преливаха от боклуци. Минахме покрай чешмата пред автогарата - шахта без капак с хвърлена от горе дъска и подпряна с камък. Надявам се поне да не пострада някой. Паркирането е невъзможно, от общината чакат туристи, но за тях те са само ходещи портмонета и няма смисъл да им се правят удобства. Яд ме е за всичко това. 25 години с редки изключения ходим там, обожавах този град, но вече не мога да понасям тази цигания. Може би тази година ще ми е последната там.

# 308
Здравейте отново Simple Smile
Ние снощи се прибрахме от Созопол и бързам да споделя впечатления. За съжаление почти нищо добро не мога да напиша... За 20-25 год. този град се промени много и то не към по-добро.................
Все едно аз съм го написала!
За да не се повтарям, искам да похваля мястото, където отседнахме: Къща Иванови в стария град http://pochivka.bg/o-21635-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D0%B8%D0%B2 … D0%BE%D0%B2%D0%B8
Чудесно отношение, чисто, приятно местенце, а снимките в сайта отговарят на действителността.
На плаж не сме ходили в Созопол, посещавахме различни места - Градина, Каваци, Аркутино. Сякаш най-много ми хареса на Каваци...
Това, което много дразни навсякъде, е липсата на каквито и да е документи за плащане (касов бон, фактура, билетче). Плащам си като поп 50 лева за чадър с 4 шезлонга, пичът минава, взима ми 50 лева и заминава... Единият ден отидохме в 17 ч на плаж на Каваци - взе ни 15 лева за чадър с 2 шезлонга, защото ни правел отстъпка един вид... иначе било 25. Много ясно, че без документ тези пари си ги прибра в джоба...
Да предупредя за това място: http://pochivka.bg/o-18409-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D0%B4%D0%BE … D0%BE%D0%B2%D0%B8 - лошо отношение, изгониха едното момче, защото било с наднормено тегло и щяло да счупи матрака.
Като цяло мисля да не повтарям почивка в Созопол, защото нервите са ми ценни и не си заслужава да дам една торба пари за кофти храна и липса на нормално отношение.

# 309
Кошчета няма. Стискахме си една опаковка от сладолед пред цялото време. Най-странното е, че зад общината има поне 30 нови кошчета, явно си ги пазят за нови. И най-вероятно не са мръднали от там откакто са ги доставили, защото крайните вече преливаха от боклуци.
И на мен това ми направи голямо впечатление. При наличието на толкова много нови кошчета, които стоят зад общината, да няма други такива из града.  newsm78

# 310
  • България
Здравейте,

От доста време не сме ходили на почивка и решихме тази година да отидем на море. Резервацията ни е за хотел Серена резиденс, Каваците, някой ходил ли е там,дайте мнение

# 311
  • в ябълковата градина
Кошчета няма по цялата Весела улица (или Ропотамо). В Стария град след 20.00 всички кошчета преливаха и боклуците се носеха навсякъде. Недопустимо е, ако трябва и два пъти на ден ще ги почистват.
Водата на Каваците беше чиста.
Паркирането е кошмар.

# 312
Вергиа, благодаря ти!

# 313
Съпружка, само да добавя, че като стигнете с автобуса от Созопол в Бургас, другия за Несебър спира точно зад него. Обикновено този от Созопол пристига две-три минути преди да тръгне другия за Несебър, така че можете веднага да се прекачите и да тръгнете.

# 314

Общи условия

Активация на акаунт