Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 891
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, Валерина Simple Smile дано да не се налага. Хубаво лято на всички!

# 511
Здравейте , ще бъда благодарна за мнения за  къща за гости / хотел "Докторската къща". Партньора ми не е българин и иска да се запознае с бота и културата на България , та по тази причина си насочихме вниманието към този хотел , интересувам се дали старият град иплажа са далеч от хотела и какви ресторанти / стар тип / има наоколо , забележителности и т.н ?
Ако някой може да ми препоръча и други хотели / къщи за гости ще бъда благодарна .
Благодаря предварително!

Ако става въпрос за тази "Докторска къща" за която си мисля(а то едва ли име две със същото име), не само не е далеч от Стария град, а си е в него. Улицата се казва " Морски скали", а хубавото е, че къщата е на последния ред, тоест точно над морето и има прекрасен изглед. Вече зависи каква ще е стаята, защото разбира се, има стаи, които гледат към улицата. Не бих казала, че е много далеч от плажа. На равно разстояние е от едната страна на улицата -към пристанището, а в другата посока води към Стената и плажа. И в двете посоки е много красиво, типичната атмосфера на Стария град. За стаите и условията нищо не мога да кажа, не съм влизала. Близо ще ви е култовия ресторант " Вятърна мелница", по-надолу Ксантана, който също е приятен ресторант с чудесен изглед към скалите и морето.
По кея, който е близо също е пълно с ресторантчета, а и от другата страна-по посока плажа, покрай Стената, пак.

# 512
На веселата улица има кабинет за спешна помощ -нов е миналата година го нямаше, който обхваща плаж Хармани предполагам,ако нещо се наложи.Аз съм на Одеса ,има и тук кабинет , на който пише ,че работи със всички здравно осигурени пациенти Peace Peace

# 513
  • СОФИЯ
Да, значи е същото. 7 години по ред почивахме в св.Никола, който е в началото на плажа, по-близо до Черноморец. Сега за първа година ще сменим с този Аполония ризорт. Виждала съм го само отвън, мисля че му е втори сезон. По снимки и описание изглежда една идея по-луксозно от св. Никола, а самият той си е ОК. Собствен плаж няма, чадъри и шезлонги на плажа се заплащат, но самите чадъри са от тези сламените, аз ги харесвам повече. Ще сме там от 06.07 за две седмици, ще пиша като пристигнем. Виждам, че ти си в края на юли, т.е. ще дам иф преди това, но се записах да следя темата, в случай че някой друг преди това поразкаже.
Благодаря ти. Ще чакам мнение. Значи е същото, чадърите се сламени, наистина, както ги гледах в рекламните им снимки, но не зная защо съм останала с впечатление, че имат собствен плаж. Може би, защото комплекса е в непосредствена близост до него. Пожелавам ви времето да ви е много, много хубаво и и да си изкарате повече от чудесно. Simple Smile
От началото на седмицата сме в Аполония ризорт. Отначало бяхме доста разочаровани. Капарирали сме 4 апартамента в началото но м. март. Имаме и обширна предварителна кореспонденденция с комплекса. Подземен паркинг няма. Обособено е някакво външно пространство, но само за 10 коли. Останалите паркират на улицата. Апартаментите не са близо един до друг, а в различни блокчета. В корпус "С" все още текат довършителни работи и от едната страна граничи с нещо като сметище, в което някакви машини също вдигат шум. В другите корпуси е ОК. Чудехме се дали да останем. На рецепцията имаше и други недоволстващи. Звъняхме в св. Никола, хората казаха, че могат да ни настанят, но в последния момент естествено ап. отново нямаше как да са близо. Несъответствията с предварително договореното действително не са малко. В крайна сметка договорихме 20% отстъпка и останахме.
На комплекса реално му е първи сезон. Всичко е абсолютно ново. Мебелите са кичозни, но удобни, напр. леглата в спалните са без никакви забележки. Почистват старателно всеки ден, на третия ден смениха и чаршафите, използваните кърпи сменят всеки ден. Вкл. мият и чаши. Никога не ми е било ясно как може да вложиш доста пари в нещо и след това да дразниш клиентите с елементарни липси  Grinning Три пъти трябваше да кажа на рецепция да ми донесат сушилка за терасата и кофа в кухнята. В дистанционното на единия климатик нямаше батерии. Ние не готвим, но като си с деца винаги е удобно да имаш някои неща под ръка. Има котлони, кана за топла вода, донесоха и тостер. Хладилниците са малки. Нямам представа кога са били включени, но са нови и първото денонощие изобщо не изстудяваха, после влязоха в ритъм. Перални няма в нито един ап. Доброволно вдянаха, че грешката е тяхна и може да оставяме пране на рецепция, което ще получим на следващия ден. Все още не съм се възползвала. Аз съм в едноспален ап. в корпус "В". Положителното при мен е, че и хола и спалнята гледат към морето, съответно терасата е двойно по-голяма от другите ап., при които поне едната спалня винаги се пада отзад, към улицата и е шумно. Нямам представа колко от ап. в комплекса са ситуирани така, но препоръчвам варианта без спалня отзад.
Басейните са чисти. Ресторант има само един до плажа /вторият още го правят/. Храната е много вкусна и на приемливи цени. С обслужването е скаран само един от сервитьорите. На бара правят хубави коктейли. Магазин в самия комплекс също няма, но има съвсем наблизо.
Плажът е точно пред комплекса и си е ОК. Тази година по цялата ивица от св. Никола до к-г Градина чадърите са сламени. Само след св. Никола, в края на плажа видях възможност да вземеш само чадър. Иначе върви пакет, чадър и 2 шезлонга 20 лв. Заведения по плажа има много. За момента нямам забележки към храната и напитките. От едно барче носят и на плажа, има и много добри шейкове за децата.

# 514
Да, значи е същото. 7 години по ред почивахме в св.Никола, който е в началото на плажа, по-близо до Черноморец. Сега за първа година ще сменим с този Аполония ризорт. Виждала съм го само отвън, мисля че му е втори сезон. По снимки и описание изглежда една идея по-луксозно от св. Никола, а самият той си е ОК. Собствен плаж няма, чадъри и шезлонги на плажа се заплащат, но самите чадъри са от тези сламените, аз ги харесвам повече. Ще сме там от 06.07 за две седмици, ще пиша като пристигнем. Виждам, че ти си в края на юли, т.е. ще дам иф преди това, но се записах да следя темата, в случай че някой друг преди това поразкаже.
Благодаря ти. Ще чакам мнение. Значи е същото, чадърите се сламени, наистина, както ги гледах в рекламните им снимки, но не зная защо съм останала с впечатление, че имат собствен плаж. Може би, защото комплекса е в непосредствена близост до него. Пожелавам ви времето да ви е много, много хубаво и и да си изкарате повече от чудесно. Simple Smile
От началото на седмицата сме в Аполония ризорт. Отначало бяхме доста разочаровани. Капарирали сме 4 апартамента в началото но м. март. Имаме и обширна предварителна кореспонденденция с комплекса. Подземен паркинг няма. Обособено е някакво външно пространство, но само за 10 коли. Останалите паркират на улицата. Апартаментите не са близо един до друг, а в различни блокчета. В корпус "С" все още текат довършителни работи и от едната страна граничи с нещо като сметище, в което някакви машини също вдигат шум. В другите корпуси е ОК. Чудехме се дали да останем. На рецепцията имаше и други недоволстващи. Звъняхме в св. Никола, хората казаха, че могат да ни настанят, но в последния момент естествено ап. отново нямаше как да са близо. Несъответствията с предварително договореното действително не са малко. В крайна сметка договорихме 20% отстъпка и останахме.
На комплекса реално му е първи сезон. Всичко е абсолютно ново. Мебелите са кичозни, но удобни, напр. леглата в спалните са без никакви забележки. Почистват старателно всеки ден, на третия ден смениха и чаршафите, използваните кърпи сменят всеки ден. Вкл. мият и чаши. Никога не ми е било ясно как може да вложиш доста пари в нещо и след това да дразниш клиентите с елементарни липси  Grinning Три пъти трябваше да кажа на рецепция да ми донесат сушилка за терасата и кофа в кухнята. В дистанционното на единия климатик нямаше батерии. Ние не готвим, но като си с деца винаги е удобно да имаш някои неща под ръка. Има котлони, кана за топла вода, донесоха и тостер. Хладилниците са малки. Нямам представа кога са били включени, но са нови и първото денонощие изобщо не изстудяваха, после влязоха в ритъм. Перални няма в нито един ап. Доброволно вдянаха, че грешката е тяхна и може да оставяме пране на рецепция, което ще получим на следващия ден. Все още не съм се възползвала. Аз съм в едноспален ап. в корпус "В". Положителното при мен е, че и хола и спалнята гледат към морето, съответно терасата е двойно по-голяма от другите ап., при които поне едната спалня винаги се пада отзад, към улицата и е шумно. Нямам представа колко от ап. в комплекса са ситуирани така, но препоръчвам варианта без спалня отзад.
Басейните са чисти. Ресторант има само един до плажа /вторият още го правят/. Храната е много вкусна и на приемливи цени. С обслужването е скаран само един от сервитьорите. На бара правят хубави коктейли. Магазин в самия комплекс също няма, но има съвсем наблизо.
Плажът е точно пред комплекса и си е ОК. Тази година по цялата ивица от св. Никола до к-г Градина чадърите са сламени. Само след св. Никола, в края на плажа видях възможност да вземеш само чадър. Иначе върви пакет, чадър и 2 шезлонга 20 лв. Заведения по плажа има много. За момента нямам забележки към храната и напитките. От едно барче носят и на плажа, има и много добри шейкове за децата.
Привет! Благодаря, че си отделила време за да споделиш впечатления. Съжалявам искрено за недоразуменията с хотела, но все пак пожелавам да си починете добре, доколкото е възможно. Полезна информация си ми написала, което ме навежда на мисълта, че е добре май да се обадя в хотела предварително, и какво да проверя, и аз не знам какво? Може би за апартамента къде ще е, ако може да ме ориентираш, ако не, да търсим на друго място? Simple Smile

# 515
  • СОФИЯ
Irenaria, управителката се казва Кристина. Мисля, че най-шумно е в корпус "А".
Възползвах се от възможността за пране, всичко е ОК. Друг плюс тук е, че има шатъл до Созопол. С предварителна заявка на рецепцията и последен възможен час за връщане 16.30 ч. Като се има предвид трудното паркиране в Созопол, това е доста добре. Почистването продължава да е без забележки. Смяната на хавлии и бельо също.
Вече пробвахме почти всички заведения по плажа. Най-вкусно ни беше в "Сляпата скарида", която е на входа на Градина и едно заведение в самия край на плажа, след св.Никола, на практика последното. Казва се "Джанка дел маре"  Laughing

# 516
  • у дома
Здравейте,
харесахме си за почивка вилно селище Мапи на Каваци/Смокиня.
Само да попитам, ако някой има наблюдения да сподели, двойната стая като цяло не е ли много малка? Ще ни се наложи да ползваме такава, но сме и с малко дете, та не зная дали ще ни е ок...
И освен спалня друго има ли вътре? Гледах снимки, но въобще не мога да преценя нито големина, нито друго.
Предварително благодаря.

# 517
Здравейте,
харесахме си за почивка вилно селище Мапи на Каваци/Смокиня.
Само да попитам, ако някой има наблюдения да сподели, двойната стая като цяло не е ли много малка? Ще ни се наложи да ползваме такава, но сме и с малко дете, та не зная дали ще ни е ок...
И освен спалня друго има ли вътре? Гледах снимки, но въобще не мога да преценя нито големина, нито друго.
Предварително благодаря.

бяхме в Мапи по-миналата седмица за три дни. Тъй като сме с дете на 5 години, ни настаниха в тройна стая. Стаята не е много голяма, със спалня, но към нея има нещо като ниша, с още едно единично легло,  и тераса. Беше ни достатъчно като пространство, естествено на единичното легло пратихме таткото:)) спахме си нормално всички. Реално стаите са малки, но не сме се застоявали много, не ни беше проблем, има климатик и хладилник, гардероб и още един шкаф, телевизора беше много малък, но не е оставало време да гледаме телевизия. Бяхме пакет със закуска и вечеря, храната не става, но пък за цената - 68 лв. за нощувка за тримата, не съм очаквала нещо повече...е, грис халвата за десерт не мога да не я спомена, но за тия пари толкова:))) Има външен басейн, който беше топъл, до басейна има малък батут за децата, разстоянието до плажа е съвсем кратко, та за това от четвъртък до неделя пак имаме резервация. Хотела има много добра локация, плажа е страхотен, има и паркинг към хотела, малък е, но се намират места, ние си оставяхме телефона на рецепцията, ако някой не може да излезе. Това е, ако те интересува още нещо, питай.

# 518
  • у дома
nedi_DD, благодаря много за изчерпателната информация.
Значи и двойната стая ще си е мъничка, получих инфо че е 16 кв.м. Но цената ще е 83 лв, без закуска и вечеря. Та ще го премисля пак. Иначе да, явно местоположението е чудесно, но все пак... Simple Smile

# 519
Този хотел има ли плаж наблизо .....нещо на картата не виждам ....ако трябва с кола да се ходи жалко за ниската цена ......

В началото на юни бяхме в комплекс Аполон .Това е  комплекс с апартаменти в новата част на Созопол .Нямат организация с ресторант и рецепция както в хотелите ,но затова пък е много спокойно и уютно.Доколкото знам приемат и домашни любимци ,но трябва да се уговори предварително.В комплекса има голям  и детски басейни.Има гледка към морето. Кухнята беше удобна ,обзавеждането ново  с всичко необходимо.Нощувка на човек е под 25лв.

Комплексът не е в центъра на града,по отдалечен е.На около 5 -10 минути с кола от центъра .Все пак Созопол е по привлекателен ако се ползват плажовете извън града,така че кола е необходима ако ще се отсяда там.И не на последно място ме учуди, че централния плаж и Харманите  изобщо не бяха чисти като за начало на сезона,но града пострада силно от наводненията миналата година и това трябва да се има предвид.

# 520
Здравейте , ще бъда благодарна за мнения за  къща за гости / хотел "Докторската къща". Партньора ми не е българин и иска да се запознае с бота и културата на България , та по тази причина си насочихме вниманието към този хотел , интересувам се дали старият град иплажа са далеч от хотела и какви ресторанти / стар тип / има наоколо , забележителности и т.н ?
Ако някой може да ми препоръча и други хотели / къщи за гости ще бъда благодарна .
Благодаря предварително!

Здравейте,може би малко късно давам своя коментар,но преди 3 години случайно попаднах на това място в интернет и се влюбих,знаех че задължително отпуската си ще прекарам на това място.Не след дълго обаче разочарованията бяха толкова много,че дори и прекрасната гледка която се откриваше от Докторската къща не можа поне малко да ме успокои.Във въпросния сайт стаите изглеждат добре поддържани,но като отидеш там всичко е различно,при мен първата стая която ни дадоха климатика не работеше,простора беше на стълбите за ресторанта(всеки който влиза за ресторанта ти гледа какво си наредил)ако си отвориш прозореца пък ще те гледат какво правиш.Имаше и други дребни неща,но вече съм ги забравила.След това поисках да ми сменят стаята,дадоха ми една на последния етаж,климатика беше точно над леглото и вечер ако е жега не можеш да спиш на него,вратата на банята нямаше уплътнение долу и като се къпеш водата влиза в стаята в не малки количества.В тази стая вече простор нямаше,че на кой ли му е нужен на морето посред лято,попитах защо няма,но нито отговор получих,нито някой направи нещо по въпроса,принудих се сама да си направя.И другото нещо което на мен не ми хареса е че миришеше от канала в стаите.Това беше преди 3 години,не знам дали сега е по-добре,но аз мисля,че човек или се грижи добре за нещо,или не.А и за цената която предлагат има много по добри места с повече условия,семеен хотел Тюлен в стария град е добре обзаведен и на много достъпни цени.

# 521
Irenaria, управителката се казва Кристина. Мисля, че най-шумно е в корпус "А".
Възползвах се от възможността за пране, всичко е ОК. Друг плюс тук е, че има шатъл до Созопол. С предварителна заявка на рецепцията и последен възможен час за връщане 16.30 ч. Като се има предвид трудното паркиране в Созопол, това е доста добре. Почистването продължава да е без забележки. Смяната на хавлии и бельо също.
Вече пробвахме почти всички заведения по плажа. Най-вкусно ни беше в "Сляпата скарида", която е на входа на Градина и едно заведение в самия край на плажа, след св.Никола, на практика последното. Казва се "Джанка дел маре"  Laughing
Много, много благодаря! Все полезна информация. Simple Smile

# 522
  • Bulgaria
Можете ли да ми кажете къде има паркинг в Созопол ,освен този до стадиона? А също така дали сте доволни от кухнята на Механа Шатрите ?

# 523
  • Пловдив
Паркинг има между двата плажа, на върха на ул. Одеса.
За Шатрите не се сещам,но в Куфарите е много вкусно.Мисля,че е съседно на Шатрите,а и е повече като ресторант.Много харесвам и Арена,пада се точно над плажната ивица на Северния плаж.

# 524
  • София
Паркинги има на: пристанището, на гърба на автогарата покрай новата алея за яхтеното приктанище, в края на пристанището при входа за стария град. Тези паркинги обаче не са удобни ако си отседнал в Новия град.
Да похваля арменския ресторант на Хилда Казасян. Имахме късмет, че някой беше закъснял за резервацията си с 20м. и ни настаниха. Созопол в момента се пука по шевовете, поне вечер.

Общи условия

Активация на акаунт