Отговори
# 615
Здравейте,
 - по темата за запушения нос. Преди 2 дни ми се запуши и ухото, все едно че ми е влязла вода след плуване и тогава си припомних как с първата си бременност се мъкнах така цял месец. Ходих на УНГ, каза ми че нищо не може да се направи, че е раздуване на лигавиците от бременността. Този път ме държа половин ден, дано не се случва пак.
И кръв от носа ми тече няколко пъти, а до този момент никога не ми се беше случвало..
Е, това да са "екстрите"..
Хубав ден на всички!

# 616
От една седмица някъде и аз се събуждам сутрин със запушен нос,после се отпушва  newsm78!
Ади страхотно е заглавието  HugЕто и мойто предложение: Бебчо бързичко расте и рита мама с краче  Joy!!!
За пола и аз май ще разбера със сигурност на ФМ края на месеца!Иначе се чувствам добре,ходя си на работа!

# 617
Здравейте. Искам да питам някой ходи ли на зъболекар, имам 2 пломби за правене, но мои познати ми казаха, че в началото не било хубаво да се ходи. Дали има нещо вярно? newsm78

# 618
  • Пловдив
Аз не съм. Исках да отида даже на профилактичен, но моят зъболекар, който ми е и приятел ми каза да не ходя.

# 619
  • Бургас
И на мен зъболекаря ми каза да не ходя, освен всичко друго, може да се наложи да се правят рентгенови снимки,  а не е желателно.

# 620
Аз днес отивам на профилактичен преглед при зъболекар. Разбира се на ренген не бих се съгласила, но аз имам здрави зъби по принцип. Но може зъболекаря да даде някой ценен съвет за поддържане на зъби по време на бременност.

# 621
Здравейте. Искам да питам някой ходи ли на зъболекар, имам 2 пломби за правене, но мои познати ми казаха, че в началото не било хубаво да се ходи. Дали има нещо вярно? newsm78

Аз ходих на зъболекар Simple Smile . Няма нищо страшно. Аз си казах на зъболекаря, че съм бременна (той и позна де), попита ме в кой месец съм. Явно за да си вземе мерки и да знае какво да ме прави и така. Предполагам ако се наложи нещо по-специално като снимки, упойки и подобни ще ти кажат какво може и не може и че трябва да изчакаш. Моят ми каза добре си направила, че идваш да проверим ситуацията. Прави каквото прави и каза, че след 3 месеца (към 7 месец се пада) иска пак да ме види.
А майка ми си спомни ,че докато е била бременна е ходила всеки месец, дали профилактично или се е оказвало ,че има и проблем.
Според мен не пречи да отидеш, да се види колко е сериозен проблема и лекаря ти да реши какво да прави. След като знаеш, че имаш проблем, ми се струва по-опасно да чакаш този проблем да се задълбочи в по-напреднала бреемнност и съвсем да няма как да реагираш.. та тогава да се наложат и лекарства и по-сериозни мерки.. Не знам, ти си преценяваш, но аз не бих го отлагала!

# 622
Аз ходих на зъболекар още в началото на третия месец. Докато мислех сама да го направя, същото ми каза и гинекологът. Дори се разбрах със зъболекаря ми към 7-8 месец да отида отново да види какво е състоянието на зъбите ми, взело ли ми е детето калция  Grinning По принцип не е желателно, даже мисля, че не се правят никакви лечения на зъбите докато трае бременността. Но като си говорих с моя зъболекар каза, че се е налагало на някои бременни да изписва витамин С. Всичко е строго индивидуално. Аз,  за мое щастие, си бях добре, и се надявам до края да се опазя.

# 623
  • Бургас
Хубаво е да се избягват манипулациите, но понякога се налага. През първата бременност ме заболя много един мъдрец. Бях в 6-я месец. Оказа се, че не пробива, ами вече е порастнал и се е развалил. Зъболекаря каза, че няма смисъл да се пломбира, за вадене бил, но ако мога да изчакам след като родя. Размина ми се болката, обаче след няколко дни пак затуптя Twisted Evil Обадих се на гинеколога и той ме посъветва да го вадя сега, защото после може да се наложи хем АБ да се пие, хем пак с упойка да се извади. Отидох още същия ден на зъболекар, извади го и се успокоих. Нямаше никакви негативни последствия за мен или за бебето Simple Smile

# 624
  • Велико Търново
Леле, вие сте изпидали темата...връщам се да чета Simple Smile  Утре сме на преглед и стискайте палци да видим гащи Simple Smile

# 625
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Днес бях на задължителния за 18 г.с видеозон тук, и последен "държавен" до раждането, ако всичко е ок нататък.
Бебчо се беше разположил чудесно и днес беше по-склонен за наблюдения, от предния път в 13 г.с. Оказа се, че си растем все така с 1 седмица напред т.е сега съм в 19 г.с. Което мен не ме учуди, предвид по-късия ми цикъл и ранна ову. И с предн. беше така. Затова акушерката(лекарят явно го бе раздал отпускар, та ме гледа акушерка) ми измести термина на 2ри декември. Ще помоля Ели, да ме премести във 2ро декемврийската групичка. Hug Мен ми се струва, че сякаш доста напред го мръдна, предния път ми го премести док само с 3 дена пред календарния, въпреки че пак вървеше с 1 седмица напред, но то бебчето когато си реши тогава ще си излезе. Simple Smile Може пък да познай жената. Grinning
Всичко ок беше, огледа го хубавичко и го замери. Аз бях скептична(нищо не казах), като видях, че док го няма и като прочетох на табелката и "акушерка", но останах доволна от прегледа. Видя му и сърчицето по-отблизо, и с него всичко бе наред.
И потвърди 100% мъжки пол(то се и видя де Laughing). Ние не се и бяхме съмнявали де, след ФМ в 13та при Давидков, когато също много ясно се беше видяло.
Имаме и 3 сладурски снимчици.
Това е от нас, да хапвам, че след малко ще се събуди бъдещия батко. Той беше на прегледа с нас и пак беше много послушен. От време на време коментираше за "братчето". Laughing
Слънчев ден на всички! Hug  bouquet

# 626
за Фемина: ходих там на ФМ при първата бременност. Попаднах случайно на един младок, д-р Марков, и останах много доволна. Чак след това разбрах кой е той и че бил много добър специалист, както и баща му, (даже пак по случайност попаднах на неговия етаж след раждането) и отворили клиниката Марковс. Та... не е едно и също преди и сега във Фемина...

Сега ходих на БХС в "Св. Петка" в Борово, и пак там ще ходя на ФМ. Докторката била голям специалист (Стратиева) и нашия док там ни прати.

Мелина, браво, че вс е наред!

# 627
Здравейте, мили мами Simple Smile
чета всичко ред по ред, но много бързо пишете и не успявам да се включа на място Grinning ще се опитам по бърза да бъда Simple Smile)
Аз ходих за 4 дена на море, къпах си се, и на слънце си стоях Simple Smile мазах се с 50 фактор, никакви проблеми нямах, ама съм и мургавка Grinning
Бяхте писали за течение, аз си имам и съм непрекъснато с ежедневни превръзки, някъде в 13-14 седмица имах и кандида, доки ми изписа гиназол, микробиологията след това беше добре Simple Smile
Някои мами се оплакаха от горещи крака, аз съм постоянно така, преди да забременея още ходих на хирург за заради мрежи от капиляри около кокалчета, и постоянен сърбеж на краката от коленете надолу. Каза ми, че това е начална фаза на разширени вени и да се пазя, изписа ми някакви добавки и ме предупреди, че като забременея е доста голяма вероятността, да имам отново същите симптоми - сърбеж, парене, тежест. Съветите, които ми даде, освен добавките, бяха да ставам на всеки час и да правя разходка 10-15 минути / работя в офис, пред компютър, почти движения нямам/, да си обливам често краката със студена вода, естествено крем за разширени вени, досега ползвах този  http://apteka.framar.bg/30007344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7 … -250-%D0%BC%D0%BB , но сега ще си взема този на матернеа, който предложихте.. другото, което силно ми препоръча е да правя едно упражнение - пети-пръсти-пети. В изправено положение, стъпваш ту на пети ту на пръсти, няколко пъти на ден. Само, че аз малко несериозно подходих към това упражнение.. и наскоро отново ми препоръчаха същото, така се раздвижвала кръвта в краката или нещо такова...
Хидромасажна ваничка обсъждахте... подарих на майка ми за годишнината и се изръсих 150 лв  #Cussing out, подкрепям мнението, че разлика с легена нямаа, само балончета прави.. ММ по хубав масаш прави от този леген...
за кихането съм чела много, защото съм с много алергии и постоянно кихам, още от началото на бременността, на това отгоре си духам и носа, в началото бях много притеснена, ама нямам избор.. при положение, че в момента не бива да пия антихистамини... то е едно бърсане, духане, киханее, абе ужас...  засега всичко е наред newsm17
Някой беше споменал за кървене от носа, такова нещо нямам , ама моите носни капиляри са тренирани от цялото това духане и смъркане hahaha само че венците са ми надути и кървят мнооогоо. Аз ходих на  зъболекар в трети месец, че доки ми искаше някакво удостоверение от зъболекар, после пак ходих и зъболекарката ми излезе в майчинство Joy след 20 дена й е термина  Simple Smile , общо взето ми каза, че не е подходящо през бременността да се правят сериозно манипулации, макар че се е налагало и е правила Simple Smile така, че който има проблем, нека посети зъболекаря си, той най-добре знае Simple Smile
Мамии, да ви попитам, вие в коя седмица точно ще ходите на фетална морфология? Изчетох сума материал, общо взето наблюдаващия лекар праща майчето по негово усмотрение, само че моя АГ ми вика има време, а ще ходя при него чак след 2 седмица,  а за феталната искам да отида в Пловдив и от сега искам да си запазя час...

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 15:17 от Gallaa

# 628
Забравих Embarassed
Добре дошли на новите мами и честити гащиии Simple Smile
Аз все още не знам пола Sad и да се похваля и аз вече усетих бебчо на 100 процента Simple Smile че преди усещах някви неща, ама знам ли какво е, черва, стомах... сега си беше истинско пърхане и бутане, ниско долу от десния край Simple Smile) въпреки, че шкембето дето си го имах растее, бебчо си е още ниско долуу Simple Smile с килата съм + 4 някъде Simple Smile А и аз ако се чувствам добре, смятам да си работяя, макар че ми е едно отпуснато и уморено, с ниско кръвно съм, спрях кафето и хемоглобина ми е още нисък, приспива ми се пред компа от време на време, ама ще видим Simple Smile))

# 629
  • София
Аз ще ходя на ФМ другата седмица, тогава ще съм в 18 седмица. Сама си записах час, защото нали още нямам лекар по ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт