Отговори
# 690
KuKumqlka, и аз не спя много-много, заради малкия. И затова реших, че така или иначе си будувам, какво ми пречи да е и заради още едно Simple Smile Това е в кръга на шегата. Знам, че хич няма да е лесно с две деца, но се опитвам да не се плаша отсега. По-скоро ме стресира мисълта за самата бременност. Още ми е твърде пресен споменът какви притеснения и паникьосвания имах по време на бременността и се чудя дали съм готова толкова скоро да мина по същия път.

# 691
Благодаря ви за толият прием Hug  Бебенцето ми е момченце- Симеон, роден на 21.11.2013 със спешно секцио, 2850 гр.Имам и дъщеря на 10 г. Пред вид проблемите ми със забременяване децата при нас дойдоха малко късничко.Второто си дете го родих на 41,но имах много лека и безпроблемна бременност.Бебчо за сега е здрав, захранен на 5м и 3 седмици.При нас в УК ваксините са пожелание и ние нямаме поставена нито една.Надявам се да съм направила правилния избор.На кратко това е от нас.Да добавя ,че имаме и 6 зъбчета.

# 692
Браво на смелите мами с желание да две деца с малка разлика! Simple Smile
Ние искаме второ (ако от мен зависи и трето, но ще видим), само че да са с 4-5 години разлика поне...Подкрепям и двата варианта, просто за моите нерви и предвид финансовото ни състояние, е по-добре да има някакъв период, в който да работя и да наваксаме, а и предпочитам Александра да поотрасне и поне да не ми пречи, ако не помага  Joy Според мен всичко е въпрос на човек и нагласа. Важното е в крайна сметка да има повече здрави бебчета и щастливи майки! Simple Smile

Nia7, добре дошла!  Hug

М/у другото, нашето слънчице днес става на 9 месеца!  Tada

# 693
  • София
Nia7, добре дошла!  Hug
Мелани, честита месечинкаааа!
И аз се възхищавам на смелите мами. И аз много искам още едно детенце, но предвид факта, че след няколко дни съм на 37г.  Mr. Green и бременността ми беше доста проблемна, май нямам много време а и смелост пак да треперя дали всичко ще е наред. Казват, че втора бременност по-лесно се изкарва и с по-малко проблеми, нооо няма гаранции. Ако трябва пак да лежа кой ще гледа Калина...но още имам малко време.

# 694
Честита 9та месечинка на бебе Алекс на мама Мелани
Европа нали знаеш аз родих на 42г имахме и мама в темата Светлана която беше 44г и има прекрасно момченце бебе Ади ,така,че 37-38 си е нормална възраст.

# 695
  • София
Имам 3 приятелки, които след майчинството излязоха направо в болничен по време на следваща бременност, за да не се връщат на работа.
Wink и аз така, страхотно е с две хлапета Heart Eyes

evropa баш на 37 забременях с бебка  Wink а бременностите ми бяха високо рискови и двете и с хард терапия.

# 696
  • София
Мен от това ме е страх дали всичко ще е ОК. Мои болести-високо кръвно, инсулин...да не продължавам. И аз пиех куп хапчета през бременността, инжекции...Магнетче, ти си по-смела от мен. Стефи, много е хубав твоят модел - с 3 деца - големи самостоятелни хора и бебе. И аз така си представях нещата преди, ама много време протаках за първо, после проблеми със забременяването, после проблемна бременност...но ми се иска-втория път може да стане по-лесно. Бяхме на прага на инвитро, беше планирано за март2013г, а аз фувруари забременях естествено. Вие ме окуражавате, за което ви благодаря. Ще го помисля още, пък ще видим. Като ви чета си мисля-защо не...

# 697
Nia7, добре дошла Simple Smile
Мелани, честита месечинка Simple Smile

Аз купих обувки на КолевиКоилев за прохождане, летния вариант с ципчето. Ползваме ги втори месец и скоро ще ни оставят. Ползваме си ги всеки ден навън и вече изглеждат доста захабени. Не съм сигурна дали пак ще купя техни обувки, защото следващите модели идват към 50 лв, а не ми се струва основан такъв разход за около 2 месеца и после нови. Сега съм в процес на издирване и размисъл дали да купя пак по-отворени обувки или да му взема затворени, не знам каква есен да очаквам Simple Smile

Аз на работа ще се върна най-вероятно след 2-рата годинка. Нас не ни приеха на ясла и си чакаме за следващата година.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 22:59 от ivelinagt

# 698
  • София
Nia7, добре дошла  Simple Smile
Имаме буйки на КиК за пълзене и пристъпване. За ритане в количката са екстра. Вкъщи го пускам бос да лази и да се изправя.
На работа не знам кога ще се връщам. Социални контакти определено ми липсват /нямам дори компания за разходка в парка/. От една страна ми се връща на работа, но от друга ще трябва да съм човекът оркестър, че то ценните кадри напуснаха след като родих.
За второ дете би било хубаво да си имаме и една принцеса, и да е скоро /така каза докторката, която ме израждаше/.
Аз не съм правила регистрация за детска градина. Познати ми казаха, че вече съм закъсняла.
Лично постижение - ходих на мол с кола и бебе Simple Smile

# 699
Ниа7 Добре дошла Simple Smile

Много хубаво, че се решавате за второ че и трето. Аз не знам дали ще се реша пак. Тои ММ иска, но моето раждане беше много тежко, а възстановяването дълго. Направо си ме е страх, а и безсънието и всичко друго си ми тежи. Има врем ще видим, но скоро няма да е.

И аз не съм кандидатствала за ясла, наистина ли сме изпуснали срока  newsm78, в сайта им май пишеше че се кандидатсва след навършени 10 месеца. (за София)

# 700
Намерих къде съм го чела. В сайта на ИСОДЗ ето цитат:

"4 . Кандидатстване

4.1. Детето ми все още няма навършени 10 месеца. Можем ли да кандидатстваме от сега за догодина?
Не. Може да се регистрирате, но във всички градини ще получите надпис „Избрали сте заведение, в което няма подходяща група за Вашето дете”, ако се опитате да добавите кандидатури. Изчакайте обявяването на свободните места за прием от септември следващата година. Свободните места ще се обявят в края на февруари. Тогава ще може да добавите кандидатури. "

За догодина ставало въпрос, да не подведа някой  Peace

# 701
Аз понеже направих регистрация и за ясла е абсурд да се класираме - не че искам да я пускам, ще си ползвам втората година от майчинството. Но сега гледах сайта им и в нашия район има само 1 свободно място за яслена група  Shocked Голямо шоу ще е по-нататък с тези градини. Не ми се мисли Simple Smile

# 702
Леле то Чудо било с ясли и ДГ в БГ ,да строят нови я колко безработни млади педагози има  ooooh!
Тук поради висока раждаемост местните са с по 3-4 деца,а и много емигранти от Африка и къде ли не ,има недостиг на училища и четох ,че ще строят 4нови у-ща,а за Малта си е много,тя е колкото един наш град да кажемПловдив. Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 13:04 от stefi 1304

# 703
  • София
За градина не може са се кандидатства, за ясла може, просто трябва да се избере коректното заведение. Моята дъщеря хем е от най- малките ноемврийчета съм я записала за кандидатстване в няколко ясли, не че е класирана. Разглеждайте внимателно сайта.

# 704
  • София
Преди два часа записах Калина да участва в класиранията за ясла. В системата се избира родени 2013г.и след попълване и на останалите неща влизате в списъка на чакащи за септември 2014. Но понеже вече са минали 3 класирания и местата за 2014г. са запълнени кандидатурата остава за следващата 2015г. Първото класиране за септември 2015г. доколкото АЗ разбрах е м.февруари 2015г.така, че за догодина който иска да даде детето си на ясла е добре до м.02.2015г.да се регистрира.  Всички деца, които са ходили на ясла автоматично продължават в детската градина, без да кандидатстват пак. И местата, които остават незаети в ДГслед като се прехвърлят децата от яслата, се пускат за деца, които не са били на ясла рреди това. Но тези места са толкова малко, че шанса да ви приемат е минимален. Затова записах Калина да кандидатства за ясла, та после да има място в ДГ.
Дано го обясних разбираемо. И това е за София.
И още нещо-не ми стана ясно само септември ли откриват нови групи

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 17:32 от evropa

Общи условия

Активация на акаунт