Отговори
# 675
  • На десетия....
angelova_pl мислила съм го и аз това за почасово някои да я прибира и да седи докато се приберем ние, аз много неща съм мислила.
Аз съм проектант, станах главен проектант в началото на 2013.  Във фирмата съм вече 5та година и  ужасно много си я харесвам, не е въпроса за кариера, ами просто си обичам работата, но сега детето е по важно. 

# 676
За мен връщането на работа е малко болна тема, защото много си я харесвам и ми липсва Sad Надявам се да приемат малката в ясла догодина, за да свикнем и двете, а аз да съм на линия за сезон 2016 (работя в туризма) Simple Smile Друг е въпросът, че ще ми е много мъчно да я пратя на ясла Sad Особено в държавните обстановката не ми се струва особено приятна за децата...

# 677
Аз работа, на която да се върна нямам. Напуснах месец преди да забременея, понеже се преместихме да живеем в друг град. Хич и не ми се търси работа. Ще си го гледам поне до 2 год. Аз съм голям привърженик на яслата. Определено ще ходи, но като навърши 2 години тъкмо ще започне грипът, та не знам дали няма да отложа с някой месец. Иначе сме си стиснали ръцете и следващото лято започваме опити за второ бебче. Ако зависи от ММ вече щях да съм бременна. Не че и на мен не ми се иска, ама много трудно ще ми е да се оправя, а не мога да понасям някой да ми виси в къщата и уж да помага.

# 678
biskvitka заслужавате медал за храброст... ентусиазмът ви е похвален Simple Smile откъде този кураж?

# 679
Хей момичета, радвам се, че се включихте по темата за работата. Аз съм социален работник и трябва да се върна на работа на 20/10 , наех си детегледачка. Никой неможе да замести любовта на майката , но и това е някакав компромисен вариянт за мен ,ще работя 4 дена и 3 дни ще почивам:), така съм го измислила. Дано се справя:)

Момичета гледам започнали сте да обсъждате темата за обувките, и аз не слагам обувки на моето дете, босичка е или с чорапи.

Браво на мамите, които мислят за второ вече:)

Лек ден на всички Simple Smile

# 680
еха Бисквитка ,браво щом искате повторение ,дали няма да ви изпревари някоя друга мама ,ми е интересно  Simple Smile

# 681
 Biskvitka87, шапка ти свалям   bouquet
Аз обувки купих на Колев и Колев - сега търся да купя нещо по-свястно. Тези не ми допадат. За работата - мисля да си изкарам и втората година с детето Simple Smile На нас също никой не ни помага нито финансово, нито с гледане на детето или помощ в домакинството, но на мен не ми тежи. Създала съм си желязна организация и всяка външна намеса само ми бърка дисциплината  Laughing
Преди няколко дни направих регистрация за детска градина в сайта на столична община. Има ли още някой, който го е направил?

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 10:09 от Eva:)

# 682
Здравейте и от нас с едно ноемврийче Grinning  Надявам се, че приемате нови попълнения,въпреки че ви откривам късно.Живеем в Лондон, в момента сме на гости в България .Ще чета с интерес темата .Ако има група във ФБ бих искала да се присъединя.Благодаря ви  bouquet

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 11:08 от Nia7

# 683
Добре дошла НИА 7 Hug И аз съм от Русе ,но сега съм в Малта  Simple Smile Разкажи за бебето ,кога е родено дата ,къде,какво му харесва и т.н за да те опознаем и ние  Simple SmileАко пък искаш да питаш нещо ще ти бъдем от полза ,тук сме една чудесна компания  Simple Smile

# 684
  • София
На малчо му взимах за прохождане на колев и колев буйките, след това и на капчица,има хубави сандали с твърда пета, сега за беба е твърде рано,както се очертава зимата да прохожда вкъщи мисля,че обувки ще има доста по-натам.
Аз за работа ще видя,сега дребния как ще е с градината, малката как ще е с отбиването след годинката ще е при всички положения,вероятно ще изкарам и втората година с нея вкъщи.

# 685
Eva:), аз регистрирах сина ми преди няколко месеца за детска ясла, но получихме съвсем официален отговор, че не е приет. В нашия квартал има общо 18 свободни места за 3-те детски ясли. Местата се заеха още на 1-во класиране и не мисля, че скоро ще имаме шанс да го приемат.

И аз съм се замислила какво да правя, ако ми се наложи да се върна на работа преди края на втората година и хич не съм го измислила. Няма места нито в държавните, нито в частните ясли (тези, които са ми сравнително удобни и в които приемат толкова малки деца). Остава само вариантът с детегледачка, но не знам как да открия подходяща. Никой около мен не може да ми препоръча, а трудно бих се доверила на случайна жена, дори и през агенция. И затова съм изпаднала в дълбок размисъл Simple Smile

Е, и на мен тайната ми надежда е в най-скоро време отново да забременея, ама при нас е доста трудно и не знам кога и дали ще стане.

# 686
  • Истанбул
Бисквитка и дрХу направо ви се възхищавам. Ние със сигурност ще почащаме поне още една година преди да почнем опитите. Но на всички които са готови за ново бебче успех. И ще чакаме да се похвалите.  Hug

# 687
  • На десетия....
Nia7  добре дошла  Hug
Момичета, аз ако изкарам още една безсънна нощ като тази...., ще се откажа завинаги от второ дете  Joy  Просто не знам какво да я правя, снощи поне не отказваше да суче, ама пък няколко пъти заспива и през деня от къде тази енергия не знам. Аз честно казано не знам къде се намирам, не мога да си събера мислите.
Аз не съм правила регистрация, а трябва, но имам и една частна градина, която ми е опция.  Иначе места съм повече от сигурна, че няма.

# 688
ох и Никол се буди с рев тази нощ ,но аз си знам от зъби те  то беше писък и ЧУДО и се принудихме да и дадем Панадол и се успокой и заспа. Иначе и тя е много активна денем ,аз обаче се радвам,че е живо и палаво дете щом е здрава трябва да е палава  Simple Smile

# 689
Ехее, не знаех че сме такова изключение. Имам 3 приятелки, които след майчинството излязоха направо в болничен по време на следваща бременност, за да не се връщат на работа. Та и аз така мисля да направим, а пък то е божа работа дали ще стане. Но все пак до тогава има още 1 година. А ММ е готов още сега защото не съм го ангажирала особено с гледането на детето и той вижда само хубавите страни - разходки, усмивки, игри. Даже и нощем не го чува като се събужда.

Общи условия

Активация на акаунт