На море в Гърция 2014 - VII

• 57 545
  • 742
  •   1
Отговори
# 615

От мен: турски ресторант "Тюркоаз", непосредствено преди ШЕЛ Плоски, малко след Струмяни  Peace

Туй си го знам.... Mr. Green Говорехте за някакви кюфтаци, май, около дефилето. Пусто не помня. Възраст  Mr. Green

# 616
"Воденичката" на Градешница, Blissss-че.  Simple Smile

# 617
  • София
И аз за Градешница знам,ма не кИфтаци а пържоли Mr. Green

# 618
. Привет от Мортери, Евия.
Пристигнахме вчера към 18:00 часа. Доста дълго пътуване, а и след като влязохме в острова пътищата станаха тесни и с много завои. От Халкида до тук пътувахме по такива пътища около 70км. Острова във вътрешността си е осеян с малки селца без начало и край, ниски къщички насред нищото и смокинови дръвчета. Такава тишина не съм чувала отдавна   Simple Smile) Идваме с резервация във вила Пасифай. http://www.booking.com/hotel/gr/villa-pasifai.bg.html?aid=323176 … 286e159a53038a5X1
Ако на снимките в букинг изглежда невероятно, на живо е просто вълшебна. Кацнала е на хълм на върха на "селото" и гледката, която се открива отгоре спира дъха. За вилата мога много да пиша, но няма да прекалявам, само ще кажа, че всеки детайл е пипнат до последно- и басейна, и терасите с палмите, и барбекюто и басейна....Студиото е просторно, всичко изглежда ново и е супер чисто. Има всякакви удобства., плъзгащи френски прозорци, комарници и автоматични външни щори да не пече. И сега, както си лежа в стаята, като погледна навън и виждам морето. Неземна тишина. Няма коли, няма хора, няма мотори. Само птички и някоя друга кокошка чувам в далечината. Че даже и комари няма.
Само да кажа за Плажа и ще спирам, че стана дълго. Плаж докъдето ти видят очите, широк, дълъг километри. На десетки метри няма жива душа. Може да си се чувстваш от сам, по-сам. Пълен релакс. Миналата година като ви четох за плажовете с малки камъчета бях доста скептично настроена. Но аз си влюбих! Влюбих се в безбройните лилави, розови, зелени и бели камъчета. Цял предиобед съм се ровила като сврака да си събирам. Мисля, че доста ще натоваря колата на връщане. Толкова са красиви... А забравих морето- синьо, прозрачно, тихо, невероятно чисто и топло. Спирам за сега, че стана много дълго. Утре мисля към Корасида бийч да поемем, но не съм сигурна дали ще мога да се разделя с "моя" плаж. Мъжът ми е ходил тази сутрин да разузнава места за риболов в посока Кими и каза, че пътищата нататък били също така с много завои и тесни...

# 619
  • София
Ммммммммммм  parcalesa говори ми, говори. Чудесно звучиш. Вилата наистина изглежда разкошно, аз от миналата година я гледам, но пишеше че няма интернет, а това ми е важно, та сподели има ли нет (макар че щом пишеш предполагам има   Mr. Green ) И ще чакаме още включвания.

# 620
Няма wi fi никъде в селото. Ползвам си този от роуминга, но гледам да е пестеливо, за това не качвам снимки. Собсвеничката, обяснява, че имат някакви пререкания с общината, постоянно пишели писма от селото, но засега проблема остава. Иначе другия нет е ОК.
В букинг пише, че няма климатици вилата, но от този сезон цялата е климатизирана. Но според мен няма нужда от климатици в момента.

# 621
  • София
Благодаря ти и пожелавам чудесна  и незабравима почивка, снимките като се върнете ще чакаме  Simple Smile

bouquet

# 622
       Много ви благодаря за съчувствието .Мъжът ми от 5,30ч. се е наредил на опашката и  стъклото вече е сложено, но за наша сметка/500 лв./ макар да имаме пълно автокаско, тъй като трябвало да направят всичко заедно /стъклото и ламарината/, но ние нямаме толкова време. Та за това се съгласихме на това. Ламарината ще я правят след като се върнем.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 19:49 от milamimila13

# 623
  • София
      Много ви благодаря за съчувствието .Мъжа ми от 5,30ч. се е наредил на опашката и  стъклото вече е сложено, но за наша сметка/500 лв./ макар да имаме пълно автокаско, тъй като трябвало да направят всичко заедно /стъклото и ламарината/, но ние нямаме толкова време. Та за това се съгласихме на това. Ламарината ще я правят след като се върнем.

Пожелавам ви незабравимо прекарване и много емоции в Гърция! Да забравите тази неудача.

Някой пита за цитронела. Малки шишенца с масло от цитронела се продават в биомагазините и в някои аптеки. Едно шишенце струваше 3 или 5 лева миналото лято и ни предпази от комари. Капвам на възглавницата. На процореца. Върху обувки и дрехи в планината. Даже одеалото за пикник Simple Smile жертви не сме имали. Маслото от цитронела е съставка на гривните за комари и кърлежи. За Гърция ще купя ново. Старото е на дъното и още ни предпазва от комари. Не че в София има много.
Броя дните и нямам търпение да тръгнем и ние.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 21:41 от asia_nika

# 624
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте Simple Smile доста съм притеснена за пътуването си в Гърция  Blush
Колата, която ще ползвам е на името на майка ми, трябва ли да нося допълнителен документ освен големия талон, както стана вече ясно?
В България карам с копие от акта за раждане, т.е. колата се води семейна собственост.

# 625
"Воденичката" на Градешница, Blissss-че.  Simple Smile

Проверено- и на отиване, и на връщане Laughing и за кифтета и за пържоли...

# 626
Говорехте за някакви кюфтаци...
"При Митака" в Градешница (долна ли, горна ли беше не знам) препоръчваха миналата година. Пробвахме го този юни и препоръчвам с 2 ръце. По-вкусни кюфтаци и свинско бонфиле не сме яли от години. Много добра кухня и обслужване   chef На семеен бизнес ми заприлича, и млади и по-възрастни потичваха и сервираха с усмивка и мигновено. На връщане от Гърция се пада в обратната на движението посока.
Специални благодарности на този, който го препоръча и извинения, че не помня кой беше  Embarassed, но като се заприбираме все става време за ядене и все не улучвахме правилното място. 

# 627
СРЕЩА събота, 12 юли, 11 ч., бар The Bookies.
Още снимки и подробности за мястото тук.

Скрит текст:
Намира се на 20-30 метра от НДК, но е леко забутано, вижте картата.
При лошо време не е особено подходящо (има вътре, но разположението не става за компании над 10 човека накуп), засега не се очертават сутрешни бури и градушки, де.
Резервация не съм правила, защото не мисля, че е нужно в този ден и час - а и като предишния път, до последния момент няма яснота колко ще сме. Проверих обаче, че заведението работи толкова "рано сутрин" Grinning

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 23:42 от Параход

# 628
  • София
Я да се оплача, че тука сте мои хора, ще ме разберете Cry
Вчера колата се прецака от градушката, паднала и предната табела, не става за един ден, ясна работата. Днес, след хиляди мъки се снабдихме с нова кола от работата на мъжа ми, цял ден да оправим документи, всичко да й е на ред. Нова кола, по-малка от нашата, ама карай, нагласихме се да тръгваме Simple Smile
След товаренето на багажи, защото аз цялата къща взимам с мене, се качихме щастливо и потеглихме. След Шел на магистралата колата спря и отказа да запали повече. Два часа седяхме и се вайкахме там в тъмното. Накрая пътна помощ си ни върна обратно в София, разтоварихме багажите, качих си ги в къщи и сядам да ви пиша. Ще я бъде ли тая почивка или не!?

# 629
  • София
Bled прочетох назад както ми препоръча открих този хотел Cronwell Platamon за него ли става въпрос
Това което прочетох от теб е изключителна полезно повече от помощ
Дали ще е удобно да те питам на лични ако може
Искам да попитам и някой познава ли по-добре остров Хидра или нещо подобно
Искаме да посетим нещо автентично може и друго ако предложите
Благодаря

Elito1976
Да, това е хотелът, невероятно място за деца/и родители/.
Няма нужда от питане, пощата ми е отворена за всеки, отговарям с удоволствие.

Чудесен избор, относно остров Хидра, писала съм за него, набързо…
Уникален остров, с всичко което евентуално търсиш, подобаващо за Гърция.
Малкият остров е олицетворение на културата на една държава. Не мога да опиша само с думи това място, за което се полагат и неимоверни усилия да бъде запазено в този вид. Макар и само едно малко градче, тук се намират малки галерии, музей, истински кафенета, дори театър. Но това не значи, че няма други селища, по точно махали, Паламидас, Мандраки, Камини, Епископи, Милос. До тях пеша или на магаренцето...
Няма да видите автомобили, освен ако не ви арестуват или ви вземе линейката. Може да се движите пеша, наоколо по вода или да се качите на Марко. Магарета и котки, колкото искате…..
Ще запалите свещички в църква на 4-5 века. Жителите тук се броят на пръсти, туристите са в десетки пъти повече. Тук дори вода няма, повечето е в цистерни. А сигурно знаете, че името означава „Извор“, имало ги е в миналото в изобилие, но сега не…..Има и друга версия, Хидра е змей с девет глави. Приемете, което искате....
Място, което ние обичаме, защото в нашето семейство ходенето пеша е на почит. И ние сме го обиколили точно по този начин.
Чувала съм да казват, че няма плажове, не, има и то десетина. Да, не са това, което сме свикнали да виждаме. Всички са на минути до час път пеша или с лодка от центъра. Ако някой реши да плажува, ще му ги кажа, но тук това не е основното.
Автентично, сякаш дошло от друг свят.
В Гърция е пълно с подобни непокътнати места, въпреки, че такива като нас започват твърде често да ги достигат.
Но някои от тях въобще не са свързани с плаж и почивка, затова може да погледнеш и тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.0;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт