На море в Гърция 2014 - VII

• 57 538
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София

А да, бях забравила  EmbarassedНай-вероятно малко се пише, защото малко хора са ходили там, но сега ти като отидеш, ще ни разкажеш за него и ще даваш съвети на следващите, които искат да отидат   bouquet Моите впечатления от един ден там са много положителни, дано и ти да останеш доволна  Hug

Lioness, мерси за съвета  Hug Ще следя блога ти и в идните дни, че нямам търпение да гледам снимки   Laughing

# 76
За плажовете на Порто Карас... 25 прекрасни парчета, които само ги гледаме от морето Simple Smile

Най-интересното - сигурна съм, че огромна част от гостите на комплекса не ходят на тях - понеже са достъпни само с лодка или пеша, някои и с колело, и най-далечните отстоят на 9 км от марината. Може би яхтаджиите ги посещават Simple Smile

Като знам какви са хубави следващите плажове надолу по галините - Агия Кирияки, Арети, Лас Бандидас... ходи ми се по тия! Ама не си ги дават, капиталистите.

# 77
  • София
За плажовете на Порто Карас... 25 прекрасни парчета, които само ги гледаме от морето Simple Smile

Най-интересното - сигурна съм, че огромна част от гостите на комплекса не ходят на тях - понеже са достъпни само с лодка или пеша, някои и с колело, и най-далечните отстоят на 9 км от марината. Може би яхтаджиите ги посещават Simple Smile

Като знам какви са хубави следващите плажове надолу по галините - Агия Кирияки, Арети, Лас Бандидас... ходи ми се по тия! Ама не си ги дават, капиталистите.

Параход, имаш ли информация дали има някакви лодки, които ходят до тези плажове?от къде се наемат?  newsm78

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 20:41 от deska81

# 78
  • София
Пускам малко и моите снимки - едните са от тази година , в Санторини.А другите от Корфу са от миналата година.
https://www.flickr.com/photos/125037045@N07/sets/72157644884191697/

# 79
  • София
Деска, чудни снимки    bouquet
Май наистина залезите на Санторини са запомнящи се  Hug

# 80
  • София
Деска, чудни снимки    bouquet
Май наистина залезите на Санторини са запомнящи се  Hug

Благодаря Moharet-че, но ние не успяхме да улучим хубав залез.Когато бяхме там, времто беше облачно за съжаление и всички казваха,че просто испускаме един уникален залез, но.... Simple Smile

# 81
  • София
На мен пък точно облаците много ми харесаха от твоите снимки, винаги съм мислела, че има нещо много драматично в облаците  Peace
Къде бяхте отседнали на Санторини и как се придвижвахте, защото аз много се чудя дали да взимаме рент-а-кар там или да ползваме автобусите?

# 82
  • София
На мен пък точно облаците много ми харесаха от твоите снимки, винаги съм мислела, че има нещо много драматично в облаците  Peace
Къде бяхте отседнали на Санторини и как се придвижвахте, защото аз много се чудя дали да взимаме рент-а-кар там или да ползваме автобусите?
Отседнахме в Канари в хотел ocean beаch.От хотела изобщо не сме очаровани -топла вода само през деня, вечер след 19.. трудно да се изкъпеш, одеала??? - каква е тази екстра?, храта не стигаше, климатиците не във всички стаи работеха...
придвижвахме се с автобуси, но според мен по- добрия вариант е да наемеш рен-а -кар.Това обаче го установихме в последвствие.Автобуси има за навсякъде от град Ия.На често са по 1-2-3 евро,зависи къде искаш да отидеп от Ия.
Отидохме до град Имировигли.Казват,че това е градър на младоженците, хората в този град обичат тишината и не обичали много туристите.По тази причина този град не е толквоа известен, колкото Ия.За нас този град е още п-уникален от Ия.не мога да опиша романтиката, тя трябва да се види и да се усети Simple Smile.ако някой отиде в Санторини, отидете и до този град, мисля че ще ви хареса Simple Smile

# 83
В Керамоти беше днес открит ловният сезон на комарите, не че предишните дни нямаше, но от днес са особено настървени. Дали се дължи на факта, че снощи пръскаха със самолети против комари незнан, но се вижда разлика. Малкият го бяха накацали като коледна елха.

# 84
  • welcome to the Jungle
На Атон през деня нямаше нищо кръвосмучещо на хоризонта, обаче всяка вечер, особено като тръгне слънцето да се скрива...леле какво наставаше Crazy. Истинско BLOODY парти. В хотелската стая имаше много яка плъзгаща се врата (в съседство на баш-вратата) с перманентно закачен комарник, та вечер поне се спеше на отворено.
На който му предстои пътуване, непременно да се оборудва с разни репеленти, щото иначе анемия го чака  Mr. Green

# 85
  • София
Леле,колко сте изписали,докато хапвах калмари Simple Smile)) На Йеросос времето беше чудесно,два дни дъждовни уцелихме,но като цяло топло и приятно.Нямаше оси,комари също нямаше много,да не говорим че и хора липсваха,заради дъждовете или заради световното,но страхотно спокойствие.

# 86
  • София
При нас най-после се изясниха дните за отпуска и резервирах от 10ти. За съжаление, както и се опасявах, ще изпусна срещата, отново Sad Та след дълго чудене между Китира и Милос, отиваме на Китира. Имах някакви грандиозни планове да я съчетая с частична обиколка на Пелопонес, но се отказах, нека е по-лежерна почивка, Пелопонес ще е отделно по-натам. Ще сме две седмици в Китира и една в Атина след това.

Lioness, deska81  bouquet

# 87
tyntyrymyntyry, радвам се, че сте изкарали добре на Йерисос.

На мен нещо започна да ми се прокрадва идея за една септемврийска Парга (ако успея да убедя ММ да е пак Гърция изобщо). И по този повод имам няколко лаишки въпроса:

1. От 13-ти септември нататък дали е все още сезон в Парга или вече ще е лежерно-спокойно?
2. Стана ми ясно, че има проблем с паркирането там, така е желателно да се намери студио с паркинг, а възможно ли е изобщо шофирането в града или е сложна работа? Пешеходни ли са разстоянията и какви са мащабите?

Влюбих се в тези вили, които намерих в линка на първа страница за настаняване в Парга:

http://apolisvillasparga.com/

За жалост са заети за нашия период, така и не разбрах колко струват, но предполагам, че и цената ще е прекалено над бюджета ни. Предложиха ни като алтернативен вариант Akis House:

http://www.akishouse.gr/index.php/en/

Някой да има впечатления от там или поне като локация как е? Дадоха ми много добра цена от 220 евро за 7 нощувки. Малко ми липсва двор и зеленинка, но ми се струва, че в Парга май е по-гъсто населено и няма чак такова разхищение на площ и зелени градини или се лъжа?

Давайте съветчета, току виж съм убедила ММ за септември. За сега септемврийска Гърция ни е по скоро бекъп вариант, но знае ли човек...?

# 88
Градът е много малък, обхожда се за 20-30 минути от-до. Повечето улици са пешеходни и/или стълбища. От шофиране в рамките на Парга няма нужда - а ако случайно слезете в центъра с кола, горчиво ще съжалите Simple Smile

Акис го гледах м.г., като сортирах възможностите за нас, беше ми в петицата - в крайна сметка се спряхме на съвсем друг вариант, от който останах доволна. Като разположение е добро. Двор няма, да.
За вилите Аполис не съжалявай - много са скъпи и са над главния път, т.е. ще трябва да го пресичате всеки път, когато слизате до града, за мен това е ужасно - той е супер натоварен, особено вечер.

Зелените градини ще ги търсиш по-настрани от центъра. Над Валтос например.
Ние вечер си спирахме колата там и ходихме пеша до центъра (не повече от 35-40 минути, но голяма денивелация - изкачване до крепостта, после слизане), може и с такси, водно или обикновено. Водното е 2 евро на човек в посока, наземното май и то толкова беше.
През деня сме спирали и по-близо до града (ориентировъчно на картата - до Вила Ира, Акис не е далеч оттам), но основната навалица е вечер.
Тръгнахме си към 7-8 септември, съмнявам се на 13-и да е значително по-спокойно. По нашите дати си беше бая пълно градчето, въпреки че места по хотелите - бол. То там има милион и пет хотела, ние бяхме без резервация впрочем - само набелязах опорни точки на тръгване.

Параход, имаш ли информация дали има някакви лодки, които ходят до тези плажове?от къде се наемат? 
Никаква идея newsm78 Колкото пъти съм плавала из ония води (не са много, де), никога не съм видяла джан-джун човек на тези заливчета. Но из нета се въртят даже "незаконни" трекинг-маршрути да тръгнеш от марината и да ходиш пеша из тях, без да си гост на комплекса Grinning

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 00:10 от Параход

# 89

Общи условия

Активация на акаунт