На море в Гърция 2014 - VII

• 57 496
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Петре, това твоето е научна фантастика
Никога няма да стане

Чета ви с такова нетърпение вече
Особени на фона на това мрачно и дъждовно лято тази година

# 61
  • София
Още не знам кога ще почиваме, нямам уточнена дестинация, но най-вероятно по Йонийското крайбрежие. Ще следя с интерес впечатленията на всички ви.

Петре, много съм съгласна с теб! Peace За съжаление обаче, не си представям кое правителство ще си позволи подобни реформи.

# 62
  • София
Здравейте и в новата тема, благодарение на Параход   bouquet
Ние стягаме багажа. Утре сутринта се надявам да акостираме в Керамоти и да става за плаж, че съм забравила ски екипите в София. Приготвила съм всичко за комарите този път  Mr. Green
За срещата и аз съм ЗА, възможно е да съм с двете деца. Удобно ми е всяко време и място  Hug

# 63
  • София
Спокойна,  моля те огледай за някои нови места за настаняване в Керамоти Praynig  Hug HugПриятно изкарване и  хубаво време ви желая Hug

# 64
  • Варна
Петре, много съм съгласна с теб! Peace За съжаление обаче, не си представям кое правителство ще си позволи подобни реформи.

Ами като не стане , стягаме и ние багажа и .........................в Гърция Joy hahaha Joy

# 65
  • София
Спокойна,  моля те огледай за някои нови места за настаняване в Керамоти Praynig  Hug HugПриятно изкарване и  хубаво време ви желая Hug

Как нови? Освен тези в нета ли? Ние отново отиваме в златни пясъци, където бяхме преди. Не е идеално, но за парите си, със закуската и това че е 60 кв апартамент - ми е супер.

# 66
  • welcome to the Jungle
Уважаеми,

след 9 дни престой и 5 часа творчество, имам честта да ви представя моята гледна точка за една прекрасна почивка. Пускам линк, а не я публикувам тук, за да не спечеля случайно наградата за най-дълъг пост в БГ-МАММА и съответния приз - доживотен БАН (незная само в коя катедра).

http://g01l.wordpress.com/2014/06/21/athos-theoxenia-2014/

Днес-утре ще украся тия мисли и с още снимки.

Приятно четене   bouquet!

# 67
  • Варна
БРАВОС
Дано и други напишат такива неща за други места.

# 68
Lioness, един голям лайк от мен имаш   bouquet ! Чудесно изкарване сте имали, благодаря ти за всичко, което си се потрудила да разкажеш   bouquet . За първи път от много време чувам такива добри думи за ОИ в Гърция , като изключим Сани. Много ще се радвам и на снимчици  Hug .

За цените на продукти в магазини и по-специално на лекарствата искам да пиша. В Самотраки преди две седмици исках да купя едно лекарство, което според мен трябваше да струва 10-15 евро. Бях минала предварително през поликлиниката да питам трябва ли за него рецепта. Лекарката беше  супер любезна, обясни ми от къде да го купя и ми написа рецепта. Т.е. компютърът я написа, тя я подпечата и подписа ( имаше вид на официален документ, не като у нас рецептите да са йероглифно представени и никой да не може да ги прочете). Та отивам в аптеката и удрям греда - лекарството го няма. Следват три почивни празнични дни, след които си заминаваме. Около 10 телефонни разговора проведе аптекарката по телефона да търси изход от ситуацията, на мен ми стана ужасно неудобно, къде да съм свикнала с такова внимание особено по аптеки. Изгубих на жената половин час и повече. Накрая тя ми взе телефона и каза, че до края на деня ще намери решение и ще ми се обади. Нали се сещате, че въобще и не ми е минавало през ума, че ще го направи. Е, обади се след 2 часа. За да ми каже, че ще намеря проклетото лекарство в нощната аптека на Александруполис на еди си кой адрес след като сляза от ферибота в понеделник. Знаеше, че ферито е късно, беше намерила аптека, която да работи по това време и която има въпросния илач! Отказвах да повярвам,че това ми се случва. Но се случи. И си взех по описания начин лекарството за сумата от 3 евро ! Било с рецепта и по не знам още какви причини е така евтино, да кажат живеещите в Гърция. Коментара оставям за вас.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 13:28 от Anna bel

# 69
Някой да има впечатления от Salonikiou beach (дълбочина, пясък) между Пиргадикия и Аг. Николаос? Намерих само 2-3 питанки в стари теми и никакви отзиви  Rolling Eyes

Lioness, страхотен разказ! Ще се напълни Тиоксения с българи  Laughing Между другото, тази година за първи път усетих усеаземо разликата между преди и след 15 юни.

Anna bel, това с издирването на лекрства под дърво и камък го прявт и родните фармацевти, обаче до 3 пъти по-ниска цена не го докарват  Mr. Green

# 70
Много хубав разказ и срахотни снимки. Такива неща те карат да пътуваш. Още един път браво:)

# 71
още 3 дни!!!
следя най-внимателно темата, въпреки че за "моето" място не пишете.
после ще разказвам Simple Smile

# 72
  • София
А кое е твоето място Simple Smile

Lioness, благодаря за споделеното  Hug Много хубав блог си имаш  Peace И аз се мъча да си направя блог, ама нещо познанията явно не са ми достатъчни и трябва малко повече да почета  Embarassed

# 73
  • welcome to the Jungle
Благодаря за хубавите думи   bouquet !
Ако мога да се отблагодаря по някакъв скромен начин на всички дейно пишещи в тази тема, с макар и малък мой принос, за да стане темата още по-колоритна, то с удоволствие ще отделя и още време.
Мога да разказвам и още и още, а вероятно и разказът ми ще претърпи още малко корекции и добавки + задължително снимки и клипчета. Та в идните дни може да му хвърлите още един бърз поглед, защото поне снимки имам много.

Благодаря от цялото си сърце на всички, които пишете, давате идеи, споделяте мнения и информация за тази приказна страна, изпълнена с невероятни местенца за почивка и развелчение.

Мохарет, този блог се прави супер лесно. Регистрирай се, намисли си уникално име, което да е свободно и си избери български език в настройките. От там насетне само спазваш инструкции и за отрицателно време си готова да пишеш, редактираш, прикачаш снимки и всичко, за което се сетиш.

# 74
А кое е твоето място Simple Smile

Moharet   bouquet

Стомио Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт