На море в Гърция 2014 - VII

• 57 490
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Без да съм била в Порто Карас мога да кажа, че множеството отзиви за хотелите в комплекса, които съм прочела водят до извод, че не си заслужава: овехтяла обстановка, отдавна нуждаеща се от реновация, бедна храна и прочие. Единственото положително е територията наоколо.

# 46
  • София
Здравейте момичета , имам едно бързо питане в последният момент и много ще съм благодарна да ми отговорите. Утре пътуваме за Гърция, ще сме с колата на свекъра, на която направихме пълномощно, нооо сега ни изникна въпросът, трябва ли да е преведено и легализирано. Доста късно за такива въпроси, но поне да знаем какво можем да очакваме на границата.

Благодаря Ви, весело, усмихнато и безоблачно лято Ви желая!
На нас не ни е било нужно да е преведено и легализирано едва ли ще ви  искат поне на нас не са мое мнение е това.                                                                                                                                                                   Относно Порто Карас миналата седмица го разгледахме  хотела ми се видя стар и мислех дори,че не работи,но нас ни вълнуваше как стои въпроса с престоя в марината и не го обиколихме много много де.

# 47
  • София
тодоричка, и аз стискам палци да ви се подредят нещата и да успеете да заминете  Hug Много е тъпо, когато някой си прави планове и мечтае за почивката си и изникват непредвидени обстоятелства, които му секват ентусиазма...

Dechy, много се радвам, че сте изкарали хубаво  Hug Къщичката изглежда супер, може ли да споделиш каква е цената на нощувка  Praynig Астра пуснаха полети от Солун до Закинтос, та събирам информация за след време  Laughing

# 48
Ако някой води статистика за желаещите среща, нека включи и мен.  Peace
Параход, благодаря за времето, което отделяш, за да поддържаш темата!   bouquet

# 49
  • тук-там
Запидс да ви следя - още не е сигурно, но най-вероятно пак ще е Гърция.....
 Peace

# 50
  • София
Bled, твоите снимки ми харесаха 100х повече от публикуваните на сайта на хотела   bouquet
Вие почивали ли сте там, или просто сте го разгледали?

vesel4e
Да, три пъти в доброто старо време. Когато комплекса беше повече от добър. Всъщност, историята на Порто Карас е вече на 40 години, двата големи хотела са от 79 и 80г. Това го знам от невероятната история на милиардера Янис Карас. Мога да  разкажа, но не е това темата.
Но комплекса отдавна не е негов/и той не е между живите/, от там идва и по-късната му лоша слава.
Последната ни почивка там е 2008 г., и двата големи хотела бяха реновирани предишната година. Въпроса е, че от тогава отново минаха 6 години и каквото и да кажа за стаи, обзавеждане, интериор няма да е актуално.
Минаваме от там редовно, включително миналата година, външната част си беше същата, вътре не мога да кажа.
Но щом вече имате резервация, едва ли има такова значение. Ти ще кажеш, като се върнеш. Приятно изкарване.

midnightStar
Цитат
нас ни вълнуваше как стои въпроса с престоя в марината
Ние също сме проверявали условията на Марината, което е основното нещо там, заедно с голф клуба.
Цените бяха тези:
http://www.portocarras.com/images/pdfs/PC_Marina_Rates%202014.pdf
Има и различни договори за време, с отстъпки, както и безплатни нощувки и други екстри. Миналата година се продаваха апартаменти и къщи в Village Club, срещу хотелите, течеше строеж и реновация.
Прави се опит комплекса да си върне славата, но знае ли се.
Ние също сме влизали в хотелите, нито на паркинга, нито в лобито имаше жива душа, сякаш не работи, но преди активния сезон.

# 51
  • София
Да мерси за инфото относно цените,там основно българи имаше с яхти и се шегуваха,че гърците били приходящите Grinning.

# 52
  • София
Моharet, къщичката е скъпичка, защото е голяма - 120 кв.м. Цената й е 129 евро за 4 човека. Обаче трябваше да резервирам нещо с възможност за анулиране на резервацията заради вероятността чартърът да бъде отменен. Иначе имаше доста по-евтини и не по-лоши къщи в района, но се искаше депозит предварително. А вилите Алегрия си ги следя още от септември 2011 и тогава цената им беше с 50 евро надолу.

# 53
  • София
......спешно се нуждая от помощ и се надявам тук да ми помогнете! .....
1. Хотелът да е на плажа
2. Плажът да е със ситен пясък или поне да не е каменист
3. Да е възможно най-близо до България (от Пловдив сме, ще минем през Маказа)
4. Да има подходящи стаи за семейства (с 2 деца сме - на 5 и на 8 г., трябва ни апартамент)
Ако предлага ол инклузив ще е добре.
Нямам много време да разглеждам всички хотели, така че разчитам на вас! Благодаря предварително!

Катерина78
Виждам, че ти е спешно, но дали ще има места....
А и щом става въпрос за ол инклузив, ще опре до бюджет.
Съвсем скоро, преди десетина дена бяхме в един хотел в Александруполис, става въпрос за близо
 http://www.astiregnatia.com/?gclid=CPe7_puhi78CFW_LtAodXR0AKQ
Това, което ти трябва е налице.
По скромния вариант, с хубав плаж е Керамоти, има места, които отговарят на условията ти, трудно е само с All Inclusive.
Следва Тасос, доста предложения от този род.
И още малко по-далеч Халкидики, също много подобни варианти.
Трябва да решиш, поне мястото...

vesel4e
deska81

Били сме на въпросното място Porto Carass няколко пъти, възможностите за настаняване са четири, не само две.
Да, наистина това място загуби от чара си, въпреки че години наред беше в челните редици по настаняване на Халкидики.
Но ако идеята ви е за почивка по този начин, а не това, което тук в темата преобладава, си има всичко необходимо да изкарате добре.
Ако решите, ще ви дам по подробна информация, сега вижте част от нашите снимки:
Porto Carass
Хотел Sithonia
Хотел Meliton Thalasso

Като ми оябснявате за какво става на въпрос, започвам да се чудя за какво точно там резервирахме, в смисъл че нашата идея беше,че искаме да отидем с кола, да обикаляме с колата заливкчета, плажчета, да сме в приличен хотел и да имаме храна,защото не знам точно как ще бъде  с  млката, която е на 9 месеца.идея си нямам как ще мине деня с нея, дали ще може да обикалям по плажовете, дали ще трябва да сме близо до хотела за да мога ведгана да я прибера в хотела, ако слънцето прекалено много стабе силно....абе не знам, може би малко сгрешихме, защото нашата идея е да обикаляме, но пак казвам,не знам как ще е с малката бебона Simple Smile.
Благодаря ви за мнението, подготвяте ме Simple Smile

# 54
Запис и от мен, да ви следя.

Параход, прекрасни снимки   bouquet

# 55
  • София
Деска, аз също съм скептична към Порто Карас, въпреки че мои приятели ходиха и на тях им хареса. Ако искаш погледни и Сани, същия ценови клас е, намира се в началото на Касандра и има супер плаж. Доста положителни отзиви има за него в темата. По спомен Bliss беше ходила там, дано не бъркам. Това, ако искаш да имаш осигурено изхранване  Hug

dechy, мерси много за отговора   bouquet

# 56
  • София
Деска, аз също съм скептична към Порто Карас, въпреки че мои приятели ходиха и на тях им хареса. Ако искаш погледни и Сани, същия ценови клас е, намира се в началото на Касандра и има супер плаж. Доста положителни отзиви има за него в темата. По спомен Bliss беше ходила там, дано не бъркам. Това, ако искаш да имаш осигурено изхранване  Hug

dechy, мерси много за отговора   bouquet
Много благодаря за инфото Simple Smile, но вие вече сме платили 30 %  Sad ....
ама карай, в Гърция ще сме, все ще си изкараме добре Simple Smile

# 57
  • София
Ми погледни го тогава от положителната страна - хотелът се намира на много хубаво място и в близост имате доста места за разглеждане. Също така си има и винарна и по спомен предлагат разходка с влакче из винарната, което ще е много забавно за малката  Hug А и ще видите плажовете на Порто Карас, които ние не сме виждали и ще ни разказваш за тях  Hug

# 58
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Ох, аз съм много скептична за почивката ни в Гърция, но тази година просто така ни се получи, че това ни е единствения вариант. Мислех да правим дълга обиколка из Гърция, запалена от снимките в темите (страхотни са), но като прочетох какви проблеми има по пътищата (тегличи, големи талони) за колите, реших, че не ми трябва таралеж в гащите.
После реших нещо семпло и близо до БГ, но попаднах на доста оръфани кухни, най-вече, пък и не съм сигурна колко са заредени с посуда Simple Smile а пък да готвя цяла почивка, то каква ще е за мен Simple Smile
А за храната по заведения, все сме къръци ... никога не улучваме правилното заведение и правилното ястие, оставаме все разочаровани ... а преди това са едни спорове, къде да се седне ... просто си е драма.
Та мъжо ми реши генерално проблема ... Porto Carass, но пък от коментарите тук, разбирам, че това не е моето място, ще го питам дали може да канселираме ... даже с риск за живота ми.

# 59
  • Варна
Петре,
как сте във Варна?

Малко не в темата , ама актуално.
Ако разгледате картата на Аспарухово ще видите ДВЕ дерета.Дясното , под Джанавара през циганската махала , лявото отводнява останалото Аспарухово.Познайте КЪДЕ е станала белята????Познайте кой има акъл да строи къщи по средата на дере ??????
Не е ли време да се разбере , че трябва да се спрат детските , ВСИЧКИ , помощите за самотни майки СЪЩО.Толкова ли е трудно да се стимулира раждаемоста по малко по УМЕН начин.Примерно при раждане на първо дете опрощаване здравни вноски на родителите , при второ - примерно данък сгради , при трето - такса смет , възможности през данъци и такси има хиляди.Да сте чували циганин да плаща данъци , такси и осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт