На море в Гърция 2014 - VII

• 57 515
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
линка даден на първа страница за педиатрите на Халкидики не сработва. Някой да има информация по темата, тъй като ще сме с бебе на 4 месеца. Благодаря  bouquet

# 691
  • София
Bliss, благодаря за информацията   bouquet Ще те послушам и няма да правя застраховка сега, а на място  Peace

*2K*, и на теб благодаря за продължението на разказа  Hug

Да ви споделя една статия, на която много се смях. За нашето черноморие, ама е забавна  Laughing

# 692
  • софия

Звънче... абе пропуснала съм или съм изфирясала вече. Кога заминавахте за Евия и къде ще отседнете? Ако искаш дай да разменим телефони.

Писах ти Simple Smile

Пътешественички, весела среща утре! Hug Няма как да пропусна вилата утре.

# 693
  • София
Да ви споделя една статия, на която много се смях. За нашето черноморие, ама е забавна  Laughing

Готина статия, повечето тук по обясними причин май спадаме към категорията на "Чуждоплажуващите"   Mr. Green макар и с не всичко описано.

# 694
  • София
*2K*, много благодаря за подробния разказ за круиза. Hug Наистина ми беше много полезен разбора на всички корабчета. Явно ние ще се ориентираме към Вики. А от къде разбирате кое корабче кои дни върви - от туристическа агенция ли? Защото ние ще бъдем в Амудия и може би предварително трябва да се осведомим кога ще пътува Вики. В колко часа тръгват корабите или всяко е по различно време? Целият круиз колко време продължава? Толкова ми се искаше да имаше някое корабче, което спира на някой от плажовете на Антипаксос, а не навътре в морето. Sad

# 695
  • София
Готина статия, повечето тук по обясними причин май спадаме към категорията на "Чуждоплажуващите"   Mr. Green макар и с не всичко описано.

Да, явно авторът не посещава бгмама, за да знае че съществува и колективен лайк  Joy

# 696
spinki като начало можеш да разгледаш Халкидики. На първия ръкав Касандра има повече хотели и повече хора, леко гъч. По-живописния е втория ръкав - Ситония. Ние сме били в Никити и на мен ми харесва. Хубаво градче с прекрасна крайбрежна алея. Наоколо са едни от най-хубавите плажове. Плажа в Никити на мен ми харесва. Не е дълбок. Сравнени с турските  плажове, повечето гръцки са прекрасни. Други градове са Сарти, Неос Мармарис. За хотели не мога да помогна. Както сама си се ориентирала повече ходим в малки семейни хотели. Можете да се храните в таверните или да си поръчате храна за вкъщи от някой ресторант.

Moharet обърни внимание също така каква е таксата за връщане на колата на друго място и дали е включена в цената.

# 697
  • Варна
а бяхме обещали на бащата, че ще помятаме малко въдици от пристанището (естествено без успех).

Не знам какво и как мятате , ама точно там се лови успешно лаврак по следния начин:
на дъно такъма е малко оловце 10тина грама и след него на яланкат кука 3-4.За ем използват гранули-червени топчета с ароматна смес която купувате  от месния рибарски магазин , има на всякА скеля.Даже пръчка и макара не ползват , мятат на ръка.
Ако лаврака много играе и гони мятат и активно теглят плаваща бомбарда и на 1м. след нея силиконова скарида , октоподче. 

# 698
  • София
 Pontes,  много кофти, късмет от тук нататък!

# 699
Здравейте,
линка даден на първа страница за педиатрите на Халкидики не сработва. Някой да има информация по темата, тъй като ще сме с бебе на 4 месеца. Благодаря  bouquet
Отворих го току-що, работи си.

# 700
  • София
Здравейте,
И на мен от компютъра не ми се отвори, но пробвах с телефона и е ок. Има и телефони и адреси на кафе с детски кът и още някакъв център. Не успях да прочета подробно. Чета толкова станици он-лайн. Мисля даже да ги принтирам. Вечер като заспи детето да не пропусна нещо. Simple Smile
Плажовете на Ситония разгледах подробно Simple Smile и от сайтовете на първа
 страница ( Благодарности на Параход), и с гугъл земя, и картата на телефона! Simple Smile

# 701
  • София
Въпроса ми е   мислим да отидем до Porto Cheli от там до Spetses и след това до Хидра
Възможно ли е това като после се върнем обратно заради колата
И къде да нощуваме колата също

Да, възможно е, дори по-добрия вариант, отколкото Пирея.
И не е скъп, Porto Cheli-Spetses струваше към 10-11 евро, без кола. И после до Хидра още около 20, мисля, че беше/цените са за двама в една посока/.
Няма проблем да си вземете в Porto Cheli хотел с паркинг и всичко ще е наред. Има такива, но не са много/препоръчвам резервиране/, така или иначе вие ще се върнете отново там.
Но разходката до двата острова ще ви бъде в повече, ако е в един ден. Въпреки, че пътуванията са много кратки. Но все пак са четири, разписание, разходки, почивки, хапване, всичко е време.
Пътували сме и от Пирея до Хидра, времето е много/около два часа/, цената също повече/около 50 евро, двама/. Но тогава бяхме на острова повече дни, почивка, обиколихме целият остров пеша, плаж.
Как сме го правили ние, без кола, от Cheli...
Първа вечер хотел до пристанището, следваща вечер на един от двата острова/ние сме нощували и на двата/, и отново нощувка в Porto Cheli. Като помолите, когато ви няма, колата да остане в хотела. Като си направите резервацията за последната вечер, няма да ви откажат.
Ако не откривате подходящи места за нощувка, ще ви кажа нашите.

# 702
един бърз отчет за Посиди
ужасен плаж
доста студена вода
един единствен плажен бар с надути цени
а сервират фрапето в обикновени чаши без капак
скучно място ни се видя

до носа не стигнахме заради жегата
ще отидем там някоя вечер по хладно

иначе в нашия хотел чадърите и шезлонгите са наистина съвсем безплатни, а не срещу консумация

ако не беше навалицата всичко щеше да е идеално

# 703
*2K*, много благодаря за подробния разказ за круиза. Hug Наистина ми беше много полезен разбора на всички корабчета. Явно ние ще се ориентираме към Вики. А от къде разбирате кое корабче кои дни върви - от туристическа агенция ли? Защото ние ще бъдем в Амудия и може би предварително трябва да се осведомим кога ще пътува Вики. В колко часа тръгват корабите или всяко е по различно време? Целият круиз колко време продължава? Толкова ми се искаше да имаше някое корабче, което спира на някой от плажовете на Антипаксос, а не навътре в морето. Sad
Поне в събота, когато ние пътувахме - бяха и четирите заедно - по двойки  Wink тръгват и така си се движат до края, на пещерите и за плуването, както и на Пакси се събират заедно.
Тръгват в 10 - 10 и малко, като се натоварят и се връщат към 18 ч.
Билети мисля, че се продават за всички из многото агенции в града, сутрин преди тръгване на касите на кея или както ние си купихме - вечер, когато палят светлините на корабчетата на марината и част от екипажа е там ....не знам дали има разлика в цената, но така може и да се спазариш напр. за дете  newsm78
Иначе може би във всяка агенция могат да ти кажат дните на пътуване.

и като стана въпрос мисля да драсна по 2 реда за предварително сравнение и ориентиране на 4те корабчета според това, което видях докато се движехме заедно :
Viki II - по-голям от останалите и беше най-пълен, на мен не ми допадна, но пък определено си личеше, че най-малко се клати от всички и бих го препоръчала на който се плаши от вълнението по някаква причина
Marco Polo - най-малък, почти няма седалки, а народа се изтяга по кърпите на палубата, беше пълен основно с младежи
Captain Hook - най-атрактивен от всички, а екипажа му е от големи скици и мисля, че пътуването с него е най-забавно
Gaios - както казах най не привлича вниманието на пръв поглед, но ако искате да се мушнете в пещерите - това е избора

Ако мога с доп.инфо, свиркай  Wink

# 704
По принцип е по-добре, ако идвате от Рио-Антирио, да минете по Егнатия, а не да се връщате до Атики Одос. Но пътят, преди да се качите на магистралата при Йоанина, си е кофти (иначе има доста какво да се види и по(край) него...)
За Месиния, ние не стигнахме, обаче беше включена в планирането. Ако гониш средата и да ти е удобно и за Олимпия, може да видиш Захаро, там е един безкраен плаж - десет километра... Иначе на юг - в самия Пилос, Ялова или Метони. Мен ме привлича другата страна (Корони, Храни), ама аз си падам по дивотиите.
Phile мисля, че бяха отишли до Войдокилия и Наварино.

Btw Месиния се води южната част, Захаро и Олимпия са в Илия.

Супер си. Даде ми много идеи. Може ли когато имаш време сбит преразказ за:
Но пътят, преди да се качите на магистралата при Йоанина, си е кофти (иначе има доста какво да се види и по(край) него...)

bouquet

A иначе и аз гледах най-южната част ма Месиния. По дивотия и ние си падаме. Много ми хареса. Но май май няма да ни стигне времето. Но имам време да си помисля.

Така като гледам как ми се равиват нещата, усещам че след сегашната екскурзия (ще ходим края на септември, началото на октомври) ще намерим безброй места за следващо море с детето.

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 09:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт