На море в Гърция 2014 - VII

• 57 499
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Съжалявам. Бях тръгнала даже, но ми се наложи да се върна. Следващия път.   bouquet

# 721
Много ви се радвам на хубавата среща !!!!

# 722
Понеже сме без кола, видях че има автобусна линия София - Волос, откъдето можем да хванем ферибота до някой от тези острови.
Автобусът пристига във Волос в 16ч, а ферибота до Скиатос е в 18  Peace
Сега идват и въпросите  Mr. Green
Някой има ли идея дали е лесна ориентацията от автогарата (където предполагам ще ни исипе автобуса) до Ферибот пристанището във Волос?
Ферибота е на hellenicseaways, обаче не познавам града и не знам дали е близо.
Да, не е трудна ориентацията в града. Аз съм търсила автогарата с питане, слизайки от ферибота (тогава нямаше гугъл мапс), и мисля, че за нещо като 10-15 мин се класирах, не беше далеч. И на порта няма начин да се объркаш, той не е голям и са само за Скиатос фериботи Simple Smile (за Скопелос и Алонисос минават същите кораби).
Още по-хубаво, щом са пуснали директен автобус София-Волос, моят маршрут беше Скиатос-Волос с Hellenic, после автобус Волос-Солун, после влак Солун-София.

Хрумна ми още един вариант за вас, защо не вземете влака до Солун и оттам да наемете кола, с която да идете където искате, придвижвайки се с рент-а-кара само в Гърция. Защо влак - по-бавен е от автобуса, но далеч по-удобен (а и далеч по-евтин), поне по времето, когато аз съм пътувала, беше нов и чист. Иначе до Солун автобусни превозвачи има много. Също до Халкидики има ежеседмични превози на туристически агенции (май че ден събота пътуваха), а хотел можеш да си избереш сама, без са се обвързваш с тях.

-----
Благодаря и аз на всички за съботната сутрин, чудесна среща беше, някои муцуни ги познавах от първата, камерна есенна сбирка м.г., но сега беше далеч по-добре посетено. И да си призная в суматохата не разбрах въобще коя е Mur  Blush

# 723
  • София
Аз искрено съжалявам, че не дойдох да се видя с вече познати лица и да се запозная с нови. За жалост се оказа съботния ден за мен работен, та даже с удължено работно време.  ooooh!   Убедена съм, че е било приятно изживяване и много ми мъчно, но чувам есента пак.....ей сега ще дойде.  Grinning

# 724
  • софия
Аааа, за септември сигурно пак ще ви изпусна  Rolling Eyes тогава пък ще бъдем в Гърция.
Много се радвам, че сте изкарали добре и много ме е яд, че не успях.
Айде, наздраве с едно фрапе, вечер и с Митосче се наливаме от Лидъла, да си представяме, че сме в Гръцко  Mr. Green

# 725
Колкото и да не ми се иска ,трябва да помисля за прибирането към Бг. Избрахме с пръст в    gps   -а навръщане да преспим в Ней Пори(или там както се пише). Някакви препоръки за хотелче за една нощ? Или нещо в този район. Брагодаря предварително.

# 726
  • София
Поздрави от Китира Simple Smile

# 727
Да си изкарате от прекрасно, по - прекрасно !!

parcalesa, наши съседи си ходят там всяка година и са много доволни, ама......нямам препоръка за хотел. Те в момента са в Неи Пори,иначе щях да ги попитам. Сигурна съм, че ще се включат по - опитните девойки да дадат предложения.

# 728
Hug  Браво, стигнахте значи  Peace пожелавам ви чудесна ваканция  Wink

Момичета и аз много се радвам, че се видяхме с доста от вас, беше ми много приятно   bouquet съжалявам само, че не успяхме да си поговорим с някои от вас ....но другия път повече  Wink ...отсега ме бройте за срещата на есен  Grinning

# 729
2K Много хубаво разказваш.  Simple Smile Коя е следващата дестинаия? Пак ли Йонийско море?

От разходката ви до Амудия, дали ти направи впечатление има ли достатъчно хотели и къщи за гости на място? В нета са много малко и повечето вече заети. А нашите дати продължават да са неизвестни и ще тръгнем от днес за утре. Мислех си за резервирам някъде една нощувка и после да търсим на място.

# 730
Е, pontes, браво! Значи нещата са се подредили.  Simple Smile Сега отпусни душата и греби с пълни шепи слънце, море и ... абе каквото ти падне.  Wink  Hug

Вижте на какво решение за справяне с летящата напаст попаднах тази сутрин - капан за комари  Grinning :
http://analizator.eu/archives/6823

Който е в зона с наличие на такива, моля да изпробва устройството и да докладва за неговата ефективност. Бих го направила, но около мен в момента няма такива насекоми.

# 731
От разходката ви до Амудия, дали ти направи впечатление има ли достатъчно хотели и къщи за гости на място? В нета са много малко и повечето вече заети. 
Не знам дали си разгледала този линк от 1-ва - малко тегаво се работи с него, но за сметка на това има купища настаняване в Епир, за Амудия специално са над 60 хотела и къщи (аз дори бях шокирана първия път, че за това забутано село има толкова много).
Иначе резервация за 1-2 нощувки и после търсене на място не е лоша идея, в онзи район има тооолкова много възможности...

# 732
  • София

Завижд, завижд  Hug

Бързо, чакам/е впечатления и всякакви подробности ...

# 733

Вижте на какво решение за справяне с летящата напаст попаднах тази сутрин - капан за комари  Grinning :

Който е в зона с наличие на такива, моля да изпробва устройството и да докладва за неговата ефективност. Бих го направила, но около мен в момента няма такива насекоми.
[/quote]
Искам да ви споделя, че миналата година ММ направи същите капани, но за оси, /съответно с други съставки/ и ефект имаше.

# 734
Цитат
Вижте на какво решение за справяне с летящата напаст попаднах тази сутрин - капан за комари  Very Happy :

Интересна идея, освен да   сглобя едно капанче, пък ако не се хванат комари....ще замеся една питка, Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт