Развеждам се...!

• 14 378
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
Ще се опитам да почувствам с каква цел ми го казва човекът. Ако е с цел вече да ме уведоми и няма желание да го разпитвам, не бих питала. Може да ми го казва с цел да го успокоя при вече свършен факт. Тогава бих го успокоила. Ако е с цел съвет, дали да се разведе и има желание да ми сподели подробности, бих го изслушала, и ако желае, бих му споделила също моя опит.
Аз самата се разведох, когато вече нямаше връщане назад.  Т.е. от доста време живеехме разделени. Просто бившият ми се изнесе при изгората си.
По принцип, не съм импулсивна, и за сериозни неща, изчаквам развоя на събитията, особено ако това касае и съдбата на деца.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 17:06 от radhika

# 76
  • SF
Не бих давала съвети и не бих съветвала да преразглеждат отношенията си, освен ако не са ми достатъчно близки и не са свикнали да взимат решения без моето мнение (деца, родители, братя/сестри).
Щом ми го съобщават другите, явно вече решението е взето. Е, бих попитала има ли връщане назад, но ще приема отговора, какъвто и да е той. А той явно няма да е положителен, ако ми сервират новината за разпада на семейството.
В някои случаи бих се зарадвала, ако този, който ме информира, се отървава от нечии окови и търпене на нетърпимото.
Може да се разчита на моето окуражаване, но не и на "съвети как да спасят положението".

# 77
Честита лекота !!!!  -  те това е отговора  Joy

# 78
Всеки си знае какво му е в къщи, намирам съветите по такава тема за неуместни. Мога да изслушам, но акъл за такова решение не давам. Лесно после посредника( намесениия) става...знаете какво:)

# 79
  • SF
Поставям се на мястото на този, който е решил да се разведе.
Ако аз искам да се разделя с някого, няма сила и съвет на този свят, които да ме вкарат обратно в леглото и сърцето му.

# 80
  • Бургас

Редно ли е въобще да се реагира на подобни решения?

Не е редно да се реагира.
Ако човекът ми е близък приятел знам защо и какво го е принудило да го направи и пак няма какво да реагирам. Мога само да го изслушам, да поговорим и ако иска да чуе и моето мнение по въпроса.

Отстрани лесно се дават съвети..., но не винаги са правилни и особено ако са непоискани не бива да ги тикаме в лицето на хората.

# 81
  • на майната си
Подкрепям, дори да нямам вътрешно убеждение за правилността на решението. Живота ме научи, че совите не са това, което са. Ако ми поискат съвет ще се опитам дипломатично да дам мнение, но с уговорката, че е от моята камбанария. Никой не знае какво става в едно семейство, дори и да сме  близки, да споделяме - това е субективно. В такива решения не се меся. В момента съм такава ситуация: приятелка+най-близки роднини.

# 82
В някои случаи просто веднага бих дала базовия съвет: не се хвърляй веднага на нови връзки, чакай поне месец за всяка година от брака. И след това гледай да не намериш нещо по-кофти.

# 83
  • София
От позицията си на разведена - последното нещо, което бих искала да чуя в онзи момент от приятелките си, е акъл да се лепи счупеното.
Бившата ми свекърва  я играеше тая роля, така че просто спрях да говоря с нея.
Щом се е стигнало до развод, повярвай ми, нещата са категорично и тотално необратими. Никой не се развежда, понеже се е събудил една сутрин и е погледнал мъжа си накриво.

# 84
Налиии?
Просто нещата са се натрупвали в годините и когато няма решимост да се обмислят,поговори,да се вложат картите открити на масата и няма смелост да се кажат горчивите истини ....
Единия остава в заблудата,че има голям шанс нещята да се пренаредят удовлетворяващо за двете страни!

# 85
  • с/у ОколоМръсТното
Мисля, че само 2 пъти съм го чувала...
При едните след 20г. брак, при другите след 2г.
Много кофти ми беше...
Но това си е тяхно решение, никога не бих се месила.

# 86
По принцип съм справедлив човек, но в такава ситуация винаги ще взема страната на моите си хора. Не ми пука кой е прав, кой крив.

# 87
И аз така  Peace Това е реалността.

# 88
Да, именно. Когато човек се окаже в такава ситуация, има нужда от подкрепата на близките и приятелите си - морална подкрепа. Обикновено родителите на разведения му помагат  с жилище на първо време и поемане на някои ангажименти относно децата, ако има малки такива.

# 89
Когато реших, че ще се развеждам, единственото важно за мен беше да чуя от родителите си, че са изцяло зад мен и решението ми. Не съм искала съвет от приятелки, а и по принцип за важните решения се доверявам изцяло на собствената си интуиция. Приятелки са споделяли с мен за техни отношения, развод, още един опит за запазване на отношенията...Винаги съм казвала какво мисля, но с уговорката, че решението трябва да е тяхно.

Общи условия

Активация на акаунт