КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 221
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 60
И какво-сега не ти дава пари и му се молиш за по 10 лв
Следващата стъпка каква ще е да ти забрани да излизаш ,да работи и да те държи вечно на къса каишка

Добре де с какви средства го гледаш това дете/ памперси ,храна ,лекарства ако се наложи и т. н. /

Абе я иди опукай половината пари от това майчинство ,че то черните дни при тебе са дошли

# 61
"Щял да я носи на ръце"
Нямам нужда от подигравки точно сега, моля ви..

# 62
С викове няма да стане. Седнете и поговорете разумно, като възрастни хора и го подпукай с факти и  точни сметки.
Предупреди и вашите да не се месят, защото има опасност, ако загрубее разговорът, майка ти да реши да се намеси на негова страна, уж за добро. Изобщо, гледай да няма свидетели около вас.
И бъди твърда. Така повече не може да се живее и или господинът да си хваща издръжката на семейството в ръце, или поне да прояви минимално уважение към хората, които го хранят.

# 63
bungabanga Според мен не те подиграват а се възмущават от мъжа ти. Sad

# 64
"Щял да я носи на ръце"
Нямам нужда от подигравки точно сега, моля ви..

Не те подигравам, а казвам, че обещанието не е като даването.
Излъгал е! Naughty

# 65
  • София
Не е за подиграване изобщо, на мен ми е много мъчно да те чета, направо .. много, много.
И за майка ти, и за баща ти ми е мъчно.
Какви ти подигравки.

# 66
И на мен ми е мъчно за родителите Tired, но те търпят заради дъщеря си, да не разсърдят Негово Величество! Twisted Evil

# 67
Най-мразя хора който искат някой да ги съжалява!  #2gunfire Голям човек с претенции, а едни сметки не може да плати. Добре де наложило се е да живеете известно време при вашите, ама чак пък да не си плаща... За мен е редно щом не дава пари да не си иска и парите от заема. Какво толкова го натяква, ами ако авторката почне да натяква че не плащат сметки, то тогава война ще стане. За мен мъжа ти е пълен егоист и самогъзник  #Cussing out  Не знам на някой нормален човек да не му е мъчно че детето му износва стари дрехи и че не иска да му осигури нормална среда. Тропваш с крак и казваш че искаш детето ти да има поне нормалните неща за неговата възраст. Останах с впечатление че не сте крайно нуждаещи се, просто той е чешит. Не бих живяла с такъв човек. С ММ нямаме брак и деца, но парите ни стоят на общо място и никой не дава отчет да другия за какво липсват 10 лв, в интерес на истината даже и да липсват никой от нас няма да разбере защото не се дебнем кои колко е изхарчил  ooooh!

# 68
В къща, която се строи, човек може да се нанесе много преди да е готова. Може да се живее и преди да е сложена външната изолация, хеле пък ако е топло, от опит говоря.

И аз съм на мнението на останалите момичета - оказана е много голяма помощ от страна на родителите, дори непосилна. Едно на ръка живеят две семейства в една къща и малко или много се съобразяват, дори само с факта, че сутрин повече хора минават през баня, пералнята се ползва от две домакинства, просторите или сушилнята също.... Ако са си сами - тези родители си имат вече рутина за тези неща или пък ги правят, когато им дойде удобно. Отделно може да се чувстват длъжни да правят компания, да помагат с детето и прочие, а говорим за работещи хора. И това без изобщо да засягам сметки за плащане, които порасналото "теле" дали е виждало? Сметки за ток преди да се нанесат и след? С малко дете се пере повече, отоплява повече и прочие. Щото се оказва, че това е един безплатен хотел, с пълен пансион/ресторант, а се вее някакъв заем и се навира в лицето при всеки опит да бъде показано на "телето", че трябва да бъде отбито. И като строи къща - за кого я строи? Ако правиш нещо по-мащабно за едни други хора, нелогично е да не проявиш охота да им създадеш минимален комфорт, а не от зор заман да даваш някой лев. Надценил си се с къщата - на хляб ли да се кара, докато стане и за да стане? И как така ще дава джобни - жената да не е ученичка?

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 15:09 от Devorah

# 69
Добре, де, вие къде живеете? В голям/малък град? Какви ще да са тези сметки, за които не може да извади 50лв, примерно? И ти защо играеш ролята на буфер между двата лагера, ами не вземеш парада в свои ръце? Нали уж много те обича и се разстройва, когато спиш у приятелки? Тогава защо да не приема твоите решения от елементарно уважение? Или ти не можеш да решиш какво да правиш..Направи си сметката ТИ, какви пари имаш, как искаш да гледаш детето си, докато/ако евентуално се оправи мъжът ти с къщата, а ти започнеш работа. Пари идват от три страни, а ти го молиш за дребни. Защо? И защо не можеш сама да се организираш? Заобиколена си от най- близките си хора, не си примерно в чужбина при неговите. Вземи се в ръце...Не е виновен само мъжът! Повечето мъже хал хабер си нямат колко струва кило сирене, примерно или от какво има нужда една жена, да не говорим за дете. Не бива да оставяш твоите решения в негови ръце. А и явно строителството на къщата пък е изцяло негова отговорност. Това също не е малка тежест.Струва ми се, че четиримата вкъщи изобщо не комуникирате, а таите вътре в себе си вашите общи проблеми, вместо да ги споделяте и да се преборите с тях. Помисли за това.

# 70
Живеем в не много голям град-сметките,особено зимата са доста дебели-единия месец си спомням тока беше около 170лв, ами дървата дето се купуват-към 400лв.
Когато детето се разболее изсипва вината върху ми, че съм допуснала да се разболее и с фасони и мутри, че и се кара, ходи и купува с рецептата и като се върне почва да мърмори какви били тез сиропи тез мазила-демек много скъпи. За памп.душ гелчета, бельо и др.такива като поискам пари-пак фасони и мърморене.. абе ужас

# 71
Живеем в не много голям град-сметките,особено зимата са доста дебели-единия месец си спомням тока беше около 170лв, ами дървата дето се купуват-към 400лв.
Когато детето се разболее изсипва вината върху ми, че съм допуснала да се разболее и с фасони и мутри, че и се кара, ходи и купува с рецептата и като се върне почва да мърмори какви били тез сиропи тез мазила-демек много скъпи. За памп.душ гелчета, бельо и др.такива като поискам пари-пак фасони и мърморене.. абе ужас

ти наясно ли си че не може цял живот да му се молиш на тоя "мъж" или говори с него да се стяга или си гледай детето сама. То срамота и за лекарства да мънка  bash Това е неблагодарна мързелива и егоистична твар!!!
Извинявай ама страшно много се ядосах на твоя. Няма нормален човек който да не мисли за детето си  #Cussing out

# 72
  • на майната си
Това не звучи никак добре. Трябва да намерите общ език. Ако сега разходите по детето му се струват големи не ми се мисли след няколко години какъв цирк ще настане. Говори, давай примери и мисли как ще я карате. В ученическа, а после в тийн възраст е доста по-сериозно положението с разходите Simple Smile.

# 73
bungabanga, Парцелът върху, които се строи къщата, чия собственост е?

Да не на свекъра и/или свекървата?

'право на строеж'?

Консултирай се с адвокат!

Не прави сцени и не действай под влияние на емоциите. Мисли и действай трезво.  Peace

# 74
Много е кофти това с насаждането на чувство за вина.  По този начин те подчинява. Дано да успееш да изплуваш.

bungabanga, ти бял ден не виждаш.  Hug

Напълно подкрепям горното. Мъжът ти ви манипулира като насажда чувство за вина - за скъпите неща, за заема, че не работиш и т.н. Усетил е, че така може да ви манипулира и да се чувства  КРАЛ. 
Ти не си виновна (вашите също). Повтаряй си го, докато не го почувстваш.
Той ви атакува за неща, за които се чувства слаб (финансите), за да не може никой да му държи сметка за тях. 

Получи много ценни съвети.
Но избери точния момент. Не действай когато си афектирана, разстроена.

С неговите камъни в неговата глава. Проучи финансовата част.
На твое място бих започнала с къщата - като чета колко е стиснат, няма да се учудя да крои планове да ви преметне. Виж какво пишат zon и сийка - вземай документите и отиди при адвокат. Няма да се учудя да сте продали твой апартамент, а да строите на място на свекърите.
Нали парите за майчинство са на твое име (няма да се учудя, ако те кара да му ги прехвърляш и това съм виждала).
Събирай сметките от вашите, направи му месечна калкулация (сума). Като каже, че памперсите са скъпи, трябва да получи подобаващ отговор, например:
(мил вариант) - Ох, какво ще правим без нашите, за нас 20 лв. за памперс са много, а как ли ще плащаме 570 лв. за ток и дърва, 500 лв. за храна и т.н.
(твърд вариант) - Мило. изглежда ти скъпо, защото нищо не плащаш и не знаеш как са се вдигнали цените. Ако нашите не даваха на месец по хилядарка да ни издържат, тези 20 лева нямаше и да ги забележиш.

Успокой се, събери си мислите, направи стратегия и я приложи.

ПП. Съчувствам на родителите ти, но и те са за бой. Пуснали го в къщата си, издържат го, че и го търпят да обижда всички и да тормози дъщеря им. 

Общи условия

Активация на акаунт