КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 233
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 945
  • Бургас

Моето мило ще получи от мен толкова, колкото ми е дал. Нито грамче повече.
Когато единият вземе да мери колко е получил и колко дал, че и с точност до един грам, това нещо, любовта, пиши я бегала. Мило, мило, колко да е мило, колкото магазинер и клиентка.
Въх, как ми отписа любовните трепети  Laughing
Раздаването Вълчо, ако не се хващаш за думички, следва да се взаимно. Това се опитвам да кажа. За да даваш и да се раздаваш трябва да го правят за теб. Е тогава си е както трябва да бъде. А не да отменяш до дупка. Да губиш себе си някъде в услуга на някого, било то и любимия мъж. Той следва дори да не го позволи, но уви по - удобно е да бъде позволено.
Пиша либовта бегала, когато усетя, че давам, давам и накрая ме тупат по рамото и ми казват "Мерси".
Гаранция в живота няма. Завинаги е прекалено странно понятие в човешките отношения. Докато си "пазиш" и те "пазят" нещата са си по местата.  

# 946
За мен е редно, да няма женска и мъжка работа вкъщи, всеки да помага и върши каквото е нужно. Един път може единия, да сготви, другия после, да измие, или обратно, може 5 дена само единия, да готви, после 2 дена другия и т.н. Няма как в едно семейство всичко, да е с точност, да бъде под абсолютен график. Когато единия е болен, уморен или зает, е най - нормалното другия, който е здрав, по - свободен, да го отмени за някои задължения.
Вкъщи най - често чистя и готвя аз, защото ми е приятно и по - вкусно, но да кажем ММ простира, готви и той, когато ме няма, мие чинии също.

Всяко семейство е различно, но важното е, да има синхрон.
Когато ММ е от 10 до 10 на работа (12 часа) не очаквам, да се върне и да ми сготви или пък, да измие. Човек трябва, да се усеща.
Не можем, да знаем, как стоят нещата в на Силви семейството. Факт е, че в повечето случаи жените вършат повечето дейности вкъщи, просто, защото ги вършат по - добре или пък по - бързо и организирано.
Да не говорим, когато жената не работи и е вкъщи, за мен е нормално, когато се прибере мъжа от работа вечерта, да е сготвено, тоест по - свободния и неработещ, да  върши къщната работа.
При техния случай и тя работи, но може да приключва работа в 4, а той да е до 10 например.
Може, да хапват навън, и вкъщи, да пуска една пералня само. Има хора и хора.

# 947
  • Пловдив
Да не говорим, когато жената не работи и е вкъщи, за мен е нормално, когато се прибере мъжа от работа вечерта, да е сготвено, тоест по - свободния и неработещ, да  върши къщната работа.
За мен е нормално и тогава от време на време да се включва и той в домакинската работа. За да не мисли, че е на хотел. Или пък, че жената си почива по цял ден вкъщи. Особено като има и дете. Да си призная и моя мъж си го мислеше преди много, много години. Докато един ден не му тръснах бебето с колики, шишетата с мляко, списъка със задачи - миялна, пералня, бебешките дрехи и прочие и офейках.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil От тогава всеки път като почне да забравя какво правя аз си давам почивка без деца. Терапията действа много добре.

Защото чистите кърпи не поникват в банята, дрехите не се настаняват сами в гардероба, и яденето не се самозаражда в чиниите на масата.

# 948
... Защото чистите кърпи не поникват в банята, дрехите не се настаняват сами в гардероба, и яденето не се самозаражда в чиниите на масата.

newsm10

# 949
...Факт е, че в повечето случаи жените вършат повечето дейности вкъщи, просто, защото ги вършат по - добре или пък по - бързо и организирано...

Нормално. Всяко нещо се подобрява с опита. Няма как да щракнеш с пръсти и вече да можеш да готвиш, например. Аз съм страшен заплес, колко дивотии съм правила - и боядисани дрехи в пералня и крем карамел със сол и всякакви подобни, ми дай да кажа - ами то аз не мога, подхващай ти всичко, миличко, а аз много те обичам! Както и хитрият номер да се омаже положението, за да не го карат повече. Ама... щом има кой да търпи такива неща, нека си почиват хората. Зле ли им е  Mr. Green

Янтре, както Бу едно време каза - не идва доброто джудже, което поставя всичко на мястото му  Mr. Green

Скрит текст:
Аз каквато съм чепата в това отношение, просто си се представям с един такъв мъж. Ще се избием още на първата седмица  ooooh! някакъв страшен късмет извадих, че така ми се разви живота. Мъжът и е от семейство с 3 деца, третото се ражда, когато те със сестра му са на 15 и 16 г., в нестабили години (1990-та), та не е имало капризи, ама аз това, аз онова - и бебе/дете са гледали, и са готвели, и чистили, който е свободен - поема, после другият и така. Няма мъже/жени, глезотии. Като всички са на работа/училище, само ти си свободен, прибираш 2-3 годишното от градина, готвиш му, храниш, къпеш, обслужваш. Няма да викнеш съседката, само защото си мъж/момче.
Затова са ми интересни случаите, в които само жената тегли. как физически е способна да е на работа, да прибере децата, да напазарува, да оправи всичко и т.н. И по-важният въпрос - защо? Ако е самотна майка, разбирам, тогава се стягаш и правиш всичко, няма начин. Но да сте двама и другият да позволява подобни нещо? Най-малко - какъв пример се дава на децата?

# 950
  • Бургас
... Защото чистите кърпи не поникват в банята, дрехите не се настаняват сами в гардероба, и яденето не се самозаражда в чиниите на масата.

newsm10

Затова и бях писала на Силвана да не очаква, че мъжа й ще оцени грижите й, именно защото си мисли, че къщата по принцип си стои чиста, а един мърмот носи яденето тайно докато спят.
Когато не си правил нещо няма как да знаеш колко усилия отнема, съответно няма как да го оцениш наистина. Затова често подобни мъже като ги настъпиш ръсят едно голямо ла*но от сорта "Ииии, кво толкова си направила - една манджа и една пералня пуснала. Голяма работа. Скапала се".

# 951
Тук съм, момичета, просто съм изпаднала в някаква дупка и дори не ми се пише. Мисля си, умувам си и незнам какво точно измислям. Тежко ми е, мъчно ми е...мисля, ако се разведем какво ще стане.

# 952
  • Бургас
Тук съм, момичета, просто съм изпаднала в някаква дупка и дори не ми се пише. Мисля си, умувам си и незнам какво точно измислям. Тежко ми е, мъчно ми е...мисля, ако се разведем какво ще стане.

Няма да стане нещо по-различно от сегашното положение. Е, определено ще си нещастна. Но по-добре да си нещастна известно време, от колкото да си нещастна цял живот. Много разведени жени са намерили след това чудесен човек, който да ги обича и уважава и сигурно са си блъскали главата защо са протакали и търпели толкова дълго първия си съпруг.
Честно казано винаги съм се чудила що за жена ще търпи издевателства върху себе си и най-вече когато е засегнато и детето й, и ще вика "Аз го обичам, не искам да се развеждам". В мига, в който някой започне да се държи зле с мен, вече ми е опротивял и спокойно може да му дам един начален тласък отзад.
Ако не се чувстваш сигурна и готова, не е нужно в момента да взимаш кардинални решения. За мен лично твоя мъж определено е егоистичен, невъзпитан и неспособен на уважение човек, но ти си го познаваш най-добре. Може да се разделите за известно време да видиш как ще се стекат нещата между вас. И чисто от юридическа гледна точка недей да се развеждаш преди да е готова къщата.

# 953
Юлка е много права. Трябва да обмислиш нещата, трябва да помислиш кое е по-добре за теб и детето. Имай предвид че този човек ще те прецака относно доходи, пари, къщи т.н. Не давай цял живот някой да те мачка, живей както намериш за добре, бъди щастлива, гледай си детето както ти сметнеш за добре и не мисли за хората. Никой няма да те упреква,няма и на клада да те изгорят, не си първата няма да си и последната. Ако двама човека не се разбират не трябва да са заедно. Не знам дали си говорила с майка ти, но тя все някога ще осъзнае, че за собственото и дете е по-добре сама отколкото зле придружена! Желая ти много успех в бъдеще и да намериш щастието!  Hug

# 954
  • Бургас
Юлка е много права. Трябва да обмислиш нещата, трябва да помислиш кое е по-добре за теб и детето. Имай предвид че този човек ще те прецака относно доходи, пари, къщи т.н. Не давай цял живот някой да те мачка, живей както намериш за добре, бъди щастлива, гледай си детето както ти сметнеш за добре и не мисли за хората. Никой няма да те упреква,няма и на клада да те изгорят, не си първата няма да си и последната. Ако двама човека не се разбират не трябва да са заедно. Не знам дали си говорила с майка ти, но тя все някога ще осъзнае, че за собственото и дете е по-добре сама отколкото зле придружена! Желая ти много успех в бъдеще и да намериш щастието!  Hug

До колкото получих някаква представа за майка й, по-скоро ще я посъветва да стои нещастна, но за нищо на света да не се развежда. При положение, че през цялото време толерира тъпотиите на зет си, сигурно бунгабанга няма да намери подкрепа в нейно лице. Дори подозирам, че майка й ще се опита да я манипулира да стои с мъжа си, че пази боже дъщеря й да не се води разведена. Какво ще кажат хората. УжасТ. Не смятам, че жени с подобна психика и разсъждения като на майка й могат да й дадат разумен и адекватен съвет.

Съветът ми към бунгабанга е да покаже малко гордост, достойнство и най-вече - решителност и твърдост, защото манипулаторите и използвачите лесно надушват слабите хора и си правят с тях каквото си искат /както в случая/. Отстоявай правата своите и на детето си и мисли в перспектива. Не допускай емоциите и патриархалните разбирания на хората да ръководят живота ти. Мисли с главата си. Майка си вече. Твоите грешки рефлектират и върху детето ти.

# 955
miss july, а няма ли опасност да се получи така, че тя да има много малък дял от къщата? Предвид това, че основната сума е от друг имот, който е бил само негова собственост.
Питам, защото съм попадала на такъв случай и нещата не се развиха добре за жената...

# 956
miss july, а няма ли опасност да се получи така, че тя да има много малък дял от къщата? Предвид това, че основната сума е от друг имот, който е бил само негова собственост.
Питам, защото съм попадала на такъв случай и нещата не се развиха добре за жената...
     Не съм miss july, но ще ти отговоря - има много голяма вероятност bungabanga да не получи нищо от къщата. Той може да се позове на трансформация на лично имущество (по съдебен ред). Голямо значение има по какъв начин купувачът на апартамента е платил цената - в брой или по банков път, важна е датата на сделката, важно е как е закупен двора - на името на двамата или само на негово име (независимо, че е по време на брака).

# 957
Точно това имах предвид, но не смеех да го напиша...

# 958
  • Бургас

Аз разбрах, че са имали апартамент, който са продали и който е бил изцяло собственост на мъжа й. Ако са продали апартамента примерно за 30 000 евро, а в къщата са вложени повече пари, а и самата къща сигурно ще струва доста повече от апартамента, тя има право да претендира за дял, дори и той да не е равен на 50%. Всичко зависи от наличните документи. Не мога да говоря наизуст, но като знам как повечето сделки се подписват на по-ниска стойност от реално получената, това ще е още по-добре за нея. Отделно може да иска да остане да живее в къщата до навършване на пълнолетие на детето + да иска солидна издръжка от мъжа си ако се осигурява на добър доход. Ако има и друго имущество, придобито по време на брака им, може да претендира за половината от него. Като цяло има какво да му вземе. Ако се стигне до там, я съветвам да си наеме добър адвокат и да го изстиска до дупка. Този напълно го заслужава.

Хърмаяни
, няма значение на кое име е закупен двора, стига да нямат режим на разделност, а се съмнявам, че при тях случая е такъв. По закон всичко, придобито по време на брака, е собственост и на двамата съпрузи, т.е. СИО.

# 959
Хърмаяни[/b], няма значение на кое име е закупен двора, стига да нямат режим на разделност, а се съмнявам, че при тях случая е такъв. По закон всичко, придобито по време на брака, е собственост и на двамата съпрузи, т.е. СИО.
     При иск за трансформация има. Много юридическа терминология трябва да ползвам, за да го обясня, а темата не е затова. За информация, прочети това решение на ВКС -задължителна и постоянна практика е:
http://www.vks.bg/vks_p03.htm

Съжалявам, линкът води до началната страница - до търсачката. Решението е по гр. дело 1150/2009г. на ІІ г.о.

Общи условия

Активация на акаунт