Параноята, която ни тресе нас, българите

• 7 205
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
Е хубаво де, кой ви кара да им пиете лекарствата на гадните фармацевтични компании? Ми не ги купувайте, това пък е най-лесното.

Ето, днес е Еньовден, пийте билки.
Точно така.
Пиейки в миналото само билки, хората са живеели средно до 50 год. възраст.
Сега след 50-те са 20 години на лекарства, ама живи.

# 46
Съгласна съм! Днес е Еньовден и може да бъде повод за добра сменя на нагласата и сдобиване с по-полезни храни на билкова основа. Аз специално си признавам, че не знаех много за празника, но като се поразтърсих видях: http://snurl.com/291kzpp.

# 47
  • с/у ОколоМръсТното
Защо Америка претърпя тази жестока зима?
Защо тук се изляха тези дъждове? И този потоп...
Защо грипът винаги идва с определно име, щам и по определено време? Може би чака на границата да дойде определената дата?

Много са въпросите.
Важното е, че когато атовете се ритат, другите го отнасяме?  Tired

Атовете са 10-ина души... само... от една нация.

# 48
Красимира,
наистина ли смяташ, че главоболието може да се излекува веднъж завинаги? Та то може да се предизвика от куп предпоставки  - от високо кръвно през простудни заболявания до тъканни изменения и т.н.
Същото и за киселините в стомаха. А ставите как да се излекуват, ако има трайни механични изменения, че не ми е ясно  Rolling Eyes

# 49
Стомашни киселини, главоболие, високо кръвно, болки в ставите.......
Досега не съм попадала на лекар, който да ме разпита обстойно как  и къде живея, в каква среда, какво ям, колко се движа, т.е., от какво би могло да е провокирано дадено оплакване.Просто ти дават рецепта с нещо, което да тушира симптомите.
А причината си стои, и след като спреш с лекарството, симптомите се връщат.
Относно продължителността на живота:да, така е.Само дето масово хората последните 10-20 години от живота си живеят основно на шепи лекарства.
Аз не знам колко искам да живея или колко ми е писано да живея.Но искам да имам "живот в годините, а не години болен живот".

Ама ти верно ли си мислиш че могат да те излекуват от всичко? Само господ може или оная с косата...
Ако киселините и главоболието ти е проблема просто си свиркай..
А години болен живот е доста по-добре от липса на живот...
Защо Америка претърпя тази жестока зима?
Защо тук се изляха тези дъждове? И този потоп...

Защото хората станаха 9 милиарда -изсякоха горите, опърдяха атмосферата, в Индия и Китай горят мини и пушат комини,   напълниха океана с пластмаса като същевременно пресушиха източниците на прясна вода. Ето защо-елементарно е!

# 50
Цитат
наистина ли смяташ, че главоболието може да се излекува веднъж завинаги? Та то може да се предизвика от куп предпоставки  - от високо кръвно през простудни заболявания до тъканни изменения и т.н.
Именно.
Само дето, при моето повече от 30-годишно главоболие и ходене по доктори, никой не се  и опита да разбере ОТ КАКВО ТОЧНО е провокирано.Дават рецептата с болкоуспокояващото, изрецитират си тъпизмите "Не стой на течение, на студ, на слънце .....ала-бала.....!" и чао.    Laughing
Е, аз го излекувах, сама, ама това е друга тема.
Същата работа с киселините:"Пий ранитидин, гастроцид, омепразид..... и не яж мазно, люто, по-малко безалкохолни! Пък аз мазно и люто не ям, газирани не пия.А де!     Joy
Е, вече и тях ги няма, ама не благодарение на медицината.    Mr. Green

Не, Герри, не мисля, че могат да ме излекуват от всичко.Аз не го и очаквам.....
Оказва се обаче, че медицината всъщност от нищо не може да те излекува веднъж завинаги.
Т.е., появи ли се веднъж някакъв проблем/заболяване, човек си го "влачи", докато е жив.Кога с по-остро напомняне за себе си, кога в ремисия....но си е "там, някъде, вътре в теб" и чака подходящите условия, за да се прояви пак.
А за мен това НЕ Е медицина.Ако човек е достатъчно внимателен към себе си и се наблюдава, и сам може да открие кое какво провокира и да се пази/"лекува".
Някакъв принос все пак, медицината има в областта на хирургията, особено спешната.
Оттам нататък обаче, е пълна скръб.

# 51
Преди малко гледах г-жа Рудолф с нейната теория за евентуалната намеса на системата Харп във Варна.Американците са се намесили,защото са бесни за Южен поток!Ами да,нали темата е актуална в момента,защо да не я преекспонират на кой както му изнася?А за американската студена зима са виновни руснаците!Всичко това според въпросната г-жа и нейна съмишленичка.
Следващата тема малко ме поуспокои.Вече фигурираме в класацията на десетте най-красиви жени по  нации в света!Миналата година бяхме извън нея и тук отново имаше дискусия.Донякъде сме реабилитирани.Е,пак ни прецакаха чак на осмо място... #Cussing out

# 52
Американците са се намесили,защото са бесни за Южен поток!Ами да,нали темата е актуална в момента,защо да не я преекспонират на кой както му изнася?
Естествено, че ХААРП е виновен за Варна!   Naughty   Някой да се сеща за по-важен стратегически обект от Аспарухово, мм?   Mr. Green

# 53
Медицината няма претенции да може да излекува всичко и всеки  Peace
Всеки човек, който не е спал в часовете по биология може да разбере защо някои неща стават и някои не. Обаче друго си е да отидеш на врачка или хомеопатка да ти предпише вода със захар  Crazy

# 54
Проблема с медицината е, че знанието е разпокъсано и човек се лекува на парче, не като цялостно мгогоизмерно създание, на чието тяло оказват влияние и емоционалния и менталния личен свят. Приспиването на болестта във физическото тяло е работа на фармацевтиката.Разбира се, има дял от философията, наречен материализъм, който мисли обратното.
 Мноу лекарства действат като терористи-има проблем, нема разумно решение и хвърляме ''граната'' в тялото да трепем ''врага''.
''Любими'' са ми листовките на люкарствата със страничните ефекти-приспиваш 1 болежка и на нейно място възникват 2. Лавина. Затва е по добре с люкарствата да се полират мебели Grinning и само ако нема друг начин...

# 55
  • София
Медицината лекува дотолкова, доколкото има познания и натрупана практика. Само допреди десетилетия диабетиците са умирали и са осакатявали на много ранна възраст, защото едно, че първо не се е знаело за болестта и второ, че не е имало технологична възможност за производството на инсулин. Или лекарствата за кръвно. И дори "елементарни" лекарства като парацетамола и аспирина.
Много се чудя, дори изумявам от това как все повече хора отричат лекарствата като официални лекарствени форми, регистрирани, минали през клинични изпитания и пр., а в същото време охотно купуват огромни количества всякакви хранителни добавки откъде ли не, поръчват по разни сайтове, и тези добавки никога не са минавали клинични изпитания и на практика няма никаква гаранция какво точно има в тях и как действа.

# 56
А процентно колко са били диабетиците? Или раковоболните?

Хранителните добавки минават изследвания и проучвания, поне тези, които са в официалните магазинни мрежи.

Който купува от нерегламентирани търговци, както добавки, така и лекарства, си е негов проблем.

# 57
  • София
Не се е знаело колко са били, защото самата болест не е била била систематизирана и наименована. Хората просто са измирали и не се е знаело от какво и защо. Диабетът е прекрасен пример, защото се "хваща" с лабораторни изследвания. Децата с диабет просто са умирали рано-рано, а ако са имали късмета да доживеят да дадат поколение, пак са умирали млади. Нека не си правим илюзии, че  навремето малко хора са боледували, защото са били по-здрави. Просто са умирали, защото не се е знаело що за болест са развили, и дори като се е научило, не е имало нито лекарства, нито нищо. Естествен подбор.

# 58
Добре, как тогава знаем, че са умирали именно от диабет? По симптомите, ще кажете. Ама нали пък по симптоми не може само да се "хване" диабета? Искат се клинични изследвания...

# 59
Много се чудя, дори изумявам от това как все повече хора отричат лекарствата като официални лекарствени форми, регистрирани, минали през клинични изпитания и пр., а в същото време охотно купуват огромни количества всякакви хранителни добавки откъде ли не, поръчват по разни сайтове, и тези добавки никога не са минавали клинични изпитания и на практика няма никаква гаранция какво точно има в тях и как действа.
     Когато индустрията се самозабрави, шарлатаните бавно и полека завладяват съзнанието на хората. Сигурно си спомняш темите за Кирчо, за раждането у дома и другите филми на ужасите, които сме гледали (чели) тук.
     Скоро случвало ли ти се е в аптека да ти приготвят лекарство? Ако случайно в големите градове съществува този феномен, в по-малките е отдавна забравен. На колежка поставиха диагноза диабет на 38 години. Дори не се опитаха да го преодолеят с хранителен режим, веднага назначиха медикаментозно лечение. Нещо, което не се случваше преди години. Добре, че все още у нас има лекари от старата школа, които да търсят причините за проблема и да не бързат с терапиите, когато няма животозастрашаващи фактори.       

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 12:43 от Хърмаяни

Общи условия

Активация на акаунт