След деветмесечен растеж, настана ЮЛСКИЯТ бебевалеж! - Тема 23

• 29 196
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
bebe2, напълно ти влизам в положението. И аз щях да съм изтрещяла ако попадна в твоята ситуация.  Tired Прерови му дрехите, кой ли знае от къде ще изпадне тази лична карта.  newsm78 Друго, за което се сещам като възможно решение е, направо да говориш с общинарите, ако може да се докопаш до някой началник ЕСГРАОН или там отдела, който вади актовете за раждане и с малко чар, усмивки и някоя почерпка да издействаш някой компромис. Все пак мъжа ти не "присъства" само в някаква лична карта - ще го има в някоя служба заведен, в смисъл има от къде да му видят данните. Повярвай ми, компромиси са възможни, стига да попаднеш на свестни хора. Майка ми е в чужбина и няколко пъти ме кара да й вадя някакви си документи - знаеш ли за какви неща са ми съдействали, без да им влиза в задълженията, само защото съм им била симпатична. Може и в твоето положение да влязат. Абе, мисълта ми е, опитай - най-много да ти откажат. Успех!  Hug Hug Hug

Да се допълня - служителка на гишето като нищо ще те отреже, затова някой неин началник се опитай да омаеш или направо в деня за консултации да говориш с кмета на района. Ако представите копия на подадени молби за нови документи, в смисъл да видят, че сте задействали нещата, може и да стане работата. Сега сигурно ще си кажеш, какво да занимаваш хората с твоите проблеми, ама важно ти е, може да ти влязат в положение. Пак казвам - най-много да ти откажат.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 12:34 от Lady April

# 286
Ох, Бебе2, направо голям филм!  И аз съм като теб и бих видяла апокалипсис в създалата се ситуация.  Няма да ти казвам да се успокоиш, щото знам, че няма да стане. Само дано ТМ погледне сериозно на нещата и се задейства някак. Просто не знам какво да те посъветвам..... Hug Hug Hug И в никакъв случай не си изпаднячка!!!  Не си внушавай такива неща!!

Аз сега се прибирам от разходка. Купих корито за бебето и малкия го носи от магазина до вкъщи - на мама сладкия помощник, много мило ми стана - Дай аз бе мамо, на теб ти тежи, аз съм силен... Много ми е сладък значи  Heart Eyes

# 287
  • София
bebe2, сещам се, че в болницата май искат само копие от личната карта на мъжа. Ако е така, може да провериш дали не сте правили копие някога, сканиране, нещо, което да можеш да представиш, без да казвате, че е изгубена... newsm78

# 288
bebe 2, вие имате ли брак? Ако имате не може ли с удостоверението да се действа? Ако не, го пращаш твоя да спи пред Френското консолство, докато не му дадат дори листче, но да е с печат и да доказва кой е.

# 289
bebe2, напълно ти влизам в положението. И аз щях да съм изтрещяла ако попадна в твоята ситуация.  Tired Прерови му дрехите, кой ли знае от къде ще изпадне тази лична карта.  newsm78 Друго, за което се сещам като възможно решение е, направо да говориш с общинарите, ако може да се докопаш до някой началник ЕСГРАОН или там отдела, който вади актовете за раждане и с малко чар, усмивки и някоя почерпка да издействаш някой компромис. Все пак мъжа ти не "присъства" само в някаква лична карта - ще го има в някоя служба заведен, в смисъл има от къде да му видят данните. Повярвай ми, компромиси са възможни, стига да попаднеш на свестни хора. Майка ми е в чужбина и няколко пъти ме кара да й вадя някакви си документи - знаеш ли за какви неща са ми съдействали, без да им влиза в задълженията, само защото съм им била симпатична. Може и в твоето положение да влязат. Абе, мисълта ми е, опитай - най-много да ти откажат. Успех!  Hug Hug Hug

bebe2 милата...съчувствам ти! Ако не сте обявили документите за загубени това което казва Лейди Ейприл може да мине...Дано се размине всичко! А пък ако не, то просто е трябвало да се случи. не го мисли! Търсете документите и по мое мнение, пък може и да излезе! Simple Smile Успех и по-позитивно! Simple Smile

# 290
bebe 2, вие имате ли брак? Ако имате не може ли с удостоверението да се действа? Ако не, го пращаш твоя да спи пред Френското консолство, докато не му дадат дори листче, но да е с печат и да доказва кой е.
ако го пратя да спи там, няма да го пусна да се върне, толкоз ми е черен  #Cussing out
оффф, нямаме брак то това е цялата работа че трябва припознаване на бебето от нотариус, а той естествено иска документ за самоличност. ММ ми вика най-невинно," ми какво като ми е изтекъл паспорта, не може ли с него" bambam
Ей това си мислех, като не си подписал брак трябва "да ходиш да доказваш че сестра ти не е мъж", все едно че като имаш брак по презумпция съпругът и бащата съвпадат...
Благодаря на всички за съветите и разбирането. Мисля че съм в задънена улица. Единственият шанс е ММ като иде в понеделник в консулството ( и им изплюе 400 кинта дето не са ни точно излишни) да му стане паспорта максимално бързо. Официалният срок е 2-3 седмици. Т.е, ако стане за 2, считано от 30.06, баш за френския национален празник ще е готов. Ако не стане, бонжур шитня.
Така или иначе кофите с нерви вече почнах да ги акумулирам Close

# 291
  • Варна
все едно че като имаш брак по презумпция съпругът и бащата съвпадат...
То не е все едно - по закон е така.  Mr. Green Може бебето да е от друг мъж, и двамата да настоявате да се запише на него, но тц, не става. Записва се на официалния партньор. Това малко оф топик. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 292
Точно такъв случай ще ви разкажа. Един познат още води дела по този повод. Жена му се хваща с един и забременява, но онзи я зарязва и тя ражда детето, но не е разведена и автоматично се записва на мъжа й, въпреки че не е негово. Това и то офтопик  Wink но е интересна история.

# 293
Скрит текст:
ЛЛЛ : Skretch, Много благодаря за изчерпателния отговор. Много ми помага цялата тази информация и малко се поуспокоих. Сега ще отговоря и на въпросите и ще се постарая да съм максимално изчерпателна .
Скрит текст:
Точно така, притесненията са ми дали бебето се храни добре, съответно дали расте, дали е здрав. Струва ми е много мъничък. Майка ми, както и нейни връстници твърдят, че по тяхно време са отбивали нощните хранения на бебето, за да не свиква на такъв режим. Но на мен ми се струва твърде крехък, за да го направя.

Количеството на изцедената кърма след хранене (от предния път)варира доста. Понякога успявам да изцедя 10мл от двете гърди, друг път 20мл от двете и много рядко 30мл от двете гърди.
Не правим нощна пауза. Бебето се храни средно на около 2.30 часа или понякога 3. За едно денонощие се събират 7 хранения. На бебето даваме по 1-2 глъдки вода след кърмене, колкото да си изплакне устичката и вчера дадохме 30мл адаптирано мляко към 23ч. , защото ни се стори много гладен. Това с млякото е в краен случай, не го правим всеки ден(може би 2-3 пъти), но си го изпива, макар и да води борба с биберона, който хич не харесва(от него трудно се суче).

Залъгалка не ползва. Плюе я (залъгалка авент), затова и не настояваме.

Относно памперсите : Имаме 6-7 напишкани, от които 3 са добре наакани(жълтеникаво кашави).

Между кърменията от двете гърдите му сменяме памперса, за да го разбудим , след което засуква от другата гърда и след време се унася пак. Общо го държа около 40 минути без преобуването. Като го сложа в леглото се разбужда и стои десетина –петнадесет минути буден, но спокоен. След което заспива. След около 2-3 часа по-късно започва да мрънка, да си яде ръчичките, да търси гърда и пак отначало Simple Smile

Бих искала да ви попитам и още 2 неща:
1.   Чудя се дали помпата изцежда всичката кърма събрана до момента,  защото пробвах да се изцедя без да съм предлагала гърда на бебето и успях да събера само 40мл, което много ме разочарова. Защото реално тези 40мл за 8 ден не са нищо. Т.е. мога ли да приема помпата за мерило на кърма?
2.   Бихте ли ми казали колко време и как може да се съхранява изцедената кърма, която добавям към следващото хранен(т.е. изключвам съхранение във фризер за момента).
Още веднъж мерси за оказаната помощ и за съдействието!
[/color]

Изглежда сякаш си близо до пълния успех, може би се нуждаеш от малко повече увереност, че си напълно способна да изхраниш бебето си. Пълните памперси дават задоволителен резултат, а с по-често кърмене, компресия на гърдата и други мерки за разбуждане на бебето ще можеш да подпомогнеш процеса, за да заякне по-бързо бебенцето и самО да си изсуква млякото, без да има нужда от дохранване Party
 Когато се отчита честотата на хранене, се засича от начало на едното хранене до начало на следващото, независимо колко дълго е сукало бебето. Щом имате 7 хранения за денонощие, вероятно 2.5-3 часа са паузите от края на едното до началото на следващо хранене? Ако успееш да вкараш поне още едно-две хранения, това ще помогне за по-бързото увеличаване на количествата кърма. Новородените бебенца обичайно се нуждаят от поне 8-10 хранения за денонощие, а понякога и повече.

Забелязали сте, че понякога вечер бебето ви изглежда твърде гладно и понякога предлагате АМ. Такова поведение също е доста често срещано. В рамките на няколко часа бебето суче, заспива или не и скоро след това започва пак да нервничи и да търси да суче. Може да се случи за 2-3 часа да суче няколко пъти. Това се нарича хранене накуп - бебето събира няколко хранения, като така, "зарежда" по-добре и след това обичайно заспиват и правят една малко по-дълга пауза в сън. Ако бебето е склонно да суче и не отказва гърда, това, което е нужно да се направи в тези "гладни" часове вечер, е да не му се отказва гърда  Simple Smile . Но разбира се, ти най-добре можеш да усетиш кога вече е настъпил момент, в който е нужно дохранване. И по възможност да не е с биберон (дори той да тече трудно. Проблема с бибероните не е че са по-лесни от гърдата, много от моделите изобщо не са по-лесни, а движението, което бебето прави е различно. Ако се научи да прави това движение и на гърдата, то няма да може да изсуква добре млякото от нея).

Разбирам от споделеното, че имаш подкрепа на близки хора, които опитват да ти бъдат полезни със своя си опит, което е чудесно и обичайно е много полезно, но те са отглеждали други бебета, не твоето и всеки опит е добре да бъде съобразен с конкретното бебе и конкретната ситуация. Нашите родители са правили най-доброто за нас спрямо информацията, която са имали. Днес ние имаме повече информация, а децата ни ще имат повече от нас.
По въпроса с нощните паузи има няколко причини, които да ни карат да се замислим дали е нужна. Нуждата от нощно кърмене не се научава и отучва, а се израства (въпреки, че с повечко натиск бебето може да бъде отучено, но някои психолози наричат това "дресиране"). По същия начин е например съня - малките деца спят по един-два-три пъти и през деня, а когато израснат тази нужда, спират да спят. Ние не ги държим будни умишлено, само за да не свикнат така да спят цял живот. В утробата бебето се е хранело венозно и никога не е изпитвало чувство за глад. След раждането коремчето започва да подава сигнали, без да е наясно кога е ден и нощ, но постепенно обема на стомахчето нараства и все по-рядко би се събуждало от глад нощем.
 Има и други важни причини да обмислим добре налагането на нощна пауза със замяна на кърменето с биберон или вода или други методи на успокояване, които са свързани с количествата мляко. Нощем се отделя в най-големи количества пролактин (хормонът, който е отговорен за производството на мляко) и ако в този период на недостиг на кърма спре и нощното кърмене, това може да възпрепятства увеличаването на кърмата. Понякога, след налагане на нощна пауза, бебето започва да наддава по-слабо.

Допълнителните въпроси:
 1. Изцеденото количество мляко не е показател колко мляко има в гърдата. Кърменето е хормонален процес и тялото ти реагира най-добре на сукането на бебето, като отделя по-големи количества мляко. Другата разлика е, че помпата е само вакуум, а бебето прави масаж с челюсти, устни и език и изпразва гърдата по-добре от помпа. Много майки, които кърмят съвсем успешно, не могат да изцедят дори половин доза мляко. Изцедените количества са важни само ако е нужно бебето да се храни с изцедено мляко.
 2. Изцедeното мляко може да издържи при стайна температура (20-22 градуса) над 10  часа, а ако в стаята е по-топло (до 25 градуса) - 5-6 часа. Ако ще се предлага при следващото хранене изобщо няма нужда да се охлажда или може да се охлади (особено ако в стаята е по-топло), а половин-един час преди хранене да се извади, за да се стопли на стайна температура. Друг вариант е да се извади непосредствено преди хранене и да се затопли с потопяване в топла вода.
 Ако млякото не се замразява, пластмасовите шишета и контейнери са за предпочитаните съдове. Ето кратък наръчник за съхранение на кърма: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1047

ЛЛЛ - Skretch, Още веднъж мерси за помощта. Вчера приложих твоите съвети, доколкото мога. Без събуждането за по-често хранене, само това не успява, защото бебенцето ми толкова дълбоко и непробудно спи, че сърце не ми дава да го събудя. И така, смея да твърдя, че има резултат(дано,дано!). Усещам си гърдите по-пълни, твърди и даже на третия час болезнени.Все още го храня от двете гърди, като малко го разбуждам между двете, но не съм го дохранвала, а сънят му дори се удължи малко  Thinking Явно е сит. Аз гледам да се цедя все пак от време на време, за да увелича още кърмата. Радвам се, че помпата не е мерило за количеството кърма, че точно това ме беше притеснило доста

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
бебе2: Напълно те разбирам и ти съчувствам и се надявам французите да проявят разбиране и да задействат по-бързо ваденето на паспорт.Когато отидете в консултвото просто им се помолете да не се бавят. Едва ли има толкова поръчки за паспорт точно тук във френското посолство. Като нищо ще стане по-рано. Стиснати палчета от мен и мерси и на теб за съветите за кърменето и усопкоението  Hug

P.S. Относно лежането по гръб още ми е странно и ме е страх  Mr. Green Сякаш още има бебе в корема. А и с тези болезнени гърди не знам дали ще се справя, но ще пробвам. Мерси за съвета!

Лале в Дъжда : не знам как издържаш без да си сигурна в пола, евала!!  Party

За хемороидите силно препоръчвам кремчето  Pilex (Пайлекс). Билково, безвредно и много помага. Особено пък за мамите, които ще раждат естествено ги съветвам от се проблем, че при самото раждане нещата могат да се усложнят.

Petq T: Няма да се притесняваш. Както някой вече спомена - ще си го носиш само в реанимация, а там нямат достъп до теб Simple Smile

# 294
  • София
Ей, тия мъже един *** ги е правил Twisted Evil. Моят също е загори-тенджера и мога да си представя как се чувстваш. Аз понеже много мразя да оставям задачките за последния момент, а пък той винаги го прави, това ме вади от кожата. По законите на Мърфи винаги в последния момент се появяват усложнения, те нещата не били точно така както си мислел и видиш ли - какво бил виновен той.  ooooh! Дано да се задействат по-бързо в консултството и му издадат преждевременно паспорта. В нашите служби дори обикновените поръчки ги изпълняват по-рано от крайния срок, дано и там са по-експедитивни.

Може би е обсъждано вече, но съм пропуснала - като как изглежда тапата? Как да я позная? Миналият път направо ми изтекоха водите и тапа/слуз не съм видяла...

Аз за пола имах такива страхове по едно време, особено като започнах да пазарувам в пеперудено-розово, но след като 4 доктори потвърдиха, реших че не може да ми се случи такова нещо Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 13:28 от Elika

# 295
  • Телиш/Плевен
По повод поста на Тони, да си кажа и моите проблеми с хорското мнение. С предната бременност ме разкатаха за частната болница, за дългото кърмене, за спането на детето при нас. BTW, сега са ме подхванали за избора ми на жилище, за обзавеждането и т.н. Всеки има някаква критика, която непременно държи да я каже. Започна, обаче, да ми идва акъла, че или общувам с неправилните хора или аз не си споделям изборите в живота с нужната доза самочувствие. Все по-често се улавям да казвам "защото така искам, така ми харесва, това ми е важно" и т.н.
  202uu newsm74 smile3501

bebe2, аз направо не знам какво да кажа. Shocked То, че не е краят на света - не е, ама ситуацията е направо...  ooooh! Съвет, уви, не мога да ти дам. Sad Моята майка също не е българка, но досега не се е случвало да й стане нещо с документите, така че дори не знам как се действа. Но силно се моля да попаднете на хора, които ще ви съдействат, най-малкото заради ситуацията, в която се намирате, че чакате бебе всеки момент. Дано да имате късмет и да извадите някакъв документ преди да дойде моментът. Praynig Praynig Praynig fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Monik@, ами аз нали уж "знам", че ще е момиче, не е като пък съвсем да не са ми казали и да гадая, та това ме успокоява (понякога). Laughing ММ твърдо вярва на докторката и каза, че се е настроил за момиче. Просто мен си ме гложди заради моите си мисли и на няколко пъти бях на косъм да ида при друг лекар, за да погледне, но се спирах и си казвах, че е много глупаво. Blush Наистина за мен няма значение какво е. А да се излагам и да лъжа, че си мисля, че нещо не му е наред и затова идвам на преглед - не е за мен. Stop Та така. Всичко купено ми е в неутрални цветове, с изключение на две-три розови дрешки и един спален комплект, но аз и да бях убедена какъв е полът, пак нямаше да купувам само сини или розови дрехи. С име също сме подготвени, така че и да е момче, добре дошло ни е. Mr. Green

# 296
  • София
Консултантите от ЛЛЛ са страхотни! Споделят супер полезна информация и съвети  Hug

Нали ще останат в темата ни по-дълго? На някои от нас ни остава почти месец до термин...А предполагам, че след раждането и първия сблъсък с кърменето въпросите и чуденките са много повече...

# 297

Може би е обсъждано вече, но съм пропуснала - като как изглежда тапата? Как да я позная? Миналият път направо ми изтекоха водите и тапа/слуз не съм видяла...

И аз знам че трябва да е слузеста, но на мен от вчера ми изтича едно кафеникаво и потъмнява цвета с времето и никак не е слузесто, но док каза, че е тапата, както и моята позната акушерка, така че им вярвам. Явно при всяка бременност е различно, знам ли.

# 298
Аз пък все забравям да питам Моник@ ти правеше ли тоалет на бебето в болницата и сменяше ли му пелените или само персонала го прави?

# 299

И аз знам че трябва да е слузеста, но на мен от вчера ми изтича едно кафеникаво и потъмнява цвета с времето и никак не е слузесто, но док каза, че е тапата, както и моята позната акушерка, така че им вярвам. Явно при всяка бременност е различно, знам ли.
тапата е пихтиеста лигава маса с червеникаво-белезникав морав цвят. Ако падне цялата ( както моята) е с големина горе-долу колкото дланта. При мен първо падна малко слузесто парче и се зачудих дали е това и после падна цялата, така че нямаше място за съмнение. Обаче има вариант да пада по малко на парченца. Всяка от нас има тапа, но не е задължително да падне. Същото е и с водите, моите примерно така и не изтекоха и ми ги пукаха в последствие

Общи условия

Активация на акаунт