Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 549
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Аз имам малко глупав въпрос, но това.ми е първо дете  Simple Smile ние сме на 5 мес и половина, до 5 само се кърмехме, после ми кажаха, че не наддава достатъчно и започнахме захранване и допълваме с АМ. Сега сме и на нещо като режим - 4 кърмения през деня, едно пюре и една каша с докърмване и през нощта още 1-2. Допълнително АМ се опитвам да давам без особен успех - само в заспало състояние и то по 20-30 мл иначе се скъсва да реве, още се учим на шише. Та въпросът ми е следния - понеже не знам колко изсуква от мен, а днес спа необичайно много през деня, ако е гладно детето ще спи ли повече? Притеснявам се да не се дехидратира, че тук е много топло, а вода почти не пие, последните два дни сменям по 2-3 напишкани памперса, но пък няма промяна на цвета на пишито...

# 166
  • UK
Sianchys, нямам заместено хранене, при кърмещите се препоръчва за да не намалее кърмата, първо да се кърми, после, след 20-30 мин. примерно да се дава пюрето. Избери си някакъв ориентировъчен час, когато ще даваш твърдата храна и продължавай да кърмиш на поискване, знаеш, че при кърменето на поискване няма план и график, въпросът е да приема нужното количество мляко, а пък дали ще е точно по време на твърдата храна или преди или след нея, няма значение. С АМ се дохранва след пюрето, там няма риск от намаляване на млякото, при нас нещата са различни.
И вероятно трудно ще се отприщи.  Laughing Ще си хапва символични количества, това не трябва да те притеснява, до годинката все още водещо е млякото, другото е за опитване и свикване с новата храна.

kopchelino, много трудно ще го излъжеш детето да пропие АМ, вече си вряла и кипяла в кърменето, защо не вземеш мерки да засилиш малко кърмата и така да се справите с наддаването, мисля, че ще ти е по-лесно. Simple Smile Ще помагаме, ако трябва.

# 167
Увеличих я - пих фенугрийк. И тя пак повече от 70 мл от мен не вади. Не знам как да я накарам да смуче повече - смуче по 20 мин изпотява се цялата и се унася, даже накои пъти не мога и да я събудя. Дори от шише в заспало състояние не изсмуква повече от 30-40 мл наведнъж, а уж там е по-лесно и тече повече...не знам до позата ли, аз така и не намерих друга освен класическата люлка, мускулитр ли са й слаби...като се засили много млякото пък започва са се сърди и да се  дърпа...

# 168
  • UK
Добре, а колко често суче? Ако и предлагаш по-често? 10 пъти в денонощие (не са толкова много, колкото звучи  Laughing ) по 70 мл са едно доволно количество.

# 169
Как разбираш по колко изсуква? Колко наддава?

# 170
ами тя по 9-10 пъти сучеше, но педиатрите ми казаха че било много и да започвам захранване и сега и се събират 5 кърмения и две хранения с докърмене. 4 месец качи около 700 гр, 5 - 300, сега не знам дали и 200 ще са. Вкъщи имаме везна, меря я преди и след като суче. От другата храна хапва по 70-80 гр. Иначе е дългичка около 68 см е, а се роди 50. Има околи 2-3 мокри памперса, но урината е прозрачна, активна е, поспива повече тия дни, ама знам ли, може и от жегата да е. То ние като се храним по един час и правя три часови паузи, не знам как по-често да й предлагам. От друга страна се чудя, това дете ако беше гладно/жадно нямаше ли по-настървено да пие от шишето в заспало състояние?

# 171
МОМИЧЕТА моята бебка е на 44 дни и искам да знам по колко мл. трябва да яде за 24 часа
първия месец наддаде 1390 грама и 7 см.
напоследък яде по 15-17 минути и накрая повръща малко ,днес сутринта много дори през носа  newsm78
кърмим се на 3 часа като яде в 9 вечерта после в 03:00 и 6 сутринта и т.н. пропуска 00:00 часа

# 172
Здравейте, имам следния проблем. Бебето ми е на 5 месеца и до сега се кърмим успешно. Имаме по 5 хранения през деня и две през нощта. Обикновено едно хранене продължава около 15 мин. общо от двете гърди. Обаче от една седмица насам започна да суче по 30 секунди от гърда, после започва да се дърпа от нея и да проплаква, пак започва да суче, пак се дърпа и проплаква. Имам чувството, че изсуква силната струя и после вече не иска да суче, а може и да няма мляко. Да кажа, че още не сме захранени с нищо, не ползваме залъгалки, а вода започнах да предлагам от около месец заради жегите, пие по 20 грама за цял ден максимум, като има дни, в които изобщо не пие. Как да разбера какво става? Дали спира кърмата? Моля ви, кажете какво да направя, искам да си се кърмим още Cry

Извинявайте, че се самоцитирам, но никой нищо не каза. Толкова ли е сложен моя казус newsm78

# 173
  • София
Здравейте, имам следния проблем. Бебето ми е на 5 месеца и до сега се кърмим успешно. Имаме по 5 хранения през деня и две през нощта. Обикновено едно хранене продължава около 15 мин. общо от двете гърди. Обаче от една седмица насам започна да суче по 30 секунди от гърда, после започва да се дърпа от нея и да проплаква, пак започва да суче, пак се дърпа и проплаква. Имам чувството, че изсуква силната струя и после вече не иска да суче, а може и да няма мляко. Да кажа, че още не сме захранени с нищо, не ползваме залъгалки, а вода започнах да предлагам от около месец заради жегите, пие по 20 грама за цял ден максимум, като има дни, в които изобщо не пие. Как да разбера какво става? Дали спира кърмата? Моля ви, кажете какво да направя, искам да си се кърмим още Cry

Извинявайте, че се самоцитирам, но никой нищо не каза. Толкова ли е сложен моя казус newsm78
Може да е скок в растежа,може зъби да са,търпение и постоянство.

# 174
RadiRadi,продължавай си с кърменето.И аз минах през 2 такива епизода,отминава си.Не се притеснявай,временно е,най-вероятно скок в растежа.До няколко дни би трябвало да се регулират нещата.
Кърми си спокойно. Peace

*mama*na*viki i ivka*,че то детето ти наддава направо повече от чудесно.Защо ти е нужно да и измерваш милилитрите на храненето?Не я ли кърмиш на поискване?И връщането нее страшно - обикновено е или от преяждане,или от това,че я гушкаш .А пък,че прави пауза от 6 часа,е напълно нормално.Какво те притеснява ?

# 175
  • Пловдив
Може ли да продължа да кърмя без да захранвам като стане бебка на 6 месеца?

# 176
  • София
Може ли да продължа да кърмя без да захранвам като стане бебка на 6 месеца?
Може, но защо не искаш да захранваш, то не спира кърменето.

# 177
RadiRadi,продължавай си с кърменето.И аз минах през 2 такива епизода,отминава си.Не се притеснявай,временно е,най-вероятно скок в растежа.До няколко дни би трябвало да се регулират нещата.
Кърми си спокойно. Peace

*mama*na*viki i ivka*,че то детето ти наддава направо повече от чудесно.Защо ти е нужно да и измерваш милилитрите на храненето?Не я ли кърмиш на поискване?И връщането нее страшно - обикновено е или от преяждане,или от това,че я гушкаш .А пък,че прави пауза от 6 часа,е напълно нормално.Какво те притеснява ?

бЛАГОДАРЯ за отговора ами много се притесних с това повръщане
кърмя я на поискване и тя сама си прави паузата нощем на 10.07 бяхме на консултация и я изтеглиха 5410 грама сега днес я теглих 5800 грама добре ли е наддала за 13 дни 390 грама/

# 178
Мама на Вики и Ивка,добре е според мен.И моят син повръщаше по малко след ядене,понякога дори час след това.Просто е от преяждане,тъй като той направо освирепява от глад,насуква се и се нагълтва и с малко въздух от бързане(неговото ядене обикновено е около 5-10 мин) и с изкарването на въздуха връщаше и кърма.Дават го,че размерът на мокрото петно от повърнато може да е голямо колкото мъжка длан и пак не е страшно. Peace Peace Peace

# 179
Каква вода мога да пия докато кърмя? Мога ли да пия минерална вода или трябва да е изворна или трапезна само? Тоест да не е силно минерализирана

Общи условия

Активация на акаунт