Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 565
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте
Моята фъстъчка се роди на 19 със секцио и се закърмихме около 24 часа след операцията.
Много ни е хаотично храненето в момента ( общо взето тя като реши) и се притеснявам дали имам достатъчно мляко. Уж са ми ясни нещата, защото синът ми беше само на кърма първите 6 месеца и кърмих до годинката, но усещам че неувереността ме връхлита.
В болницата имах много за изцеждане след кърменето, а сега НИЩО
Иначе бебчето е спокойно, имаме достатъчно напишкани и наакани памперси, кърмя към 23, после към 3 и после около 6. Но бебето ми има повече от една 4 часова пауза ( прави 1 нощна и ПОНЕ 1 дневна) и и се случва да иска да суче на час, час и половина. Аз си го обяснявам с това че е жадна, ама.. newsm78
Всъщност това което ме притеснява е че няма нищо за доизцеждане и че има моменти в които иска много често да суче и снощи си викам, ами ако няма достатъчно!?
Да я събуждам ли през деня за кърмене?
Благодаря

За мен, при теб, всичко е нормално. Освен, че е горещо, бебето усвоява кърмата бързо. Аз кърмех първите 3-4 месеца на 1,5 ч. През деня спеше 4 ч, а нощем правеше 7-8 часова пауза (до 8-мия си месец беше бебе-мечта, уви вече не  Mr. Green). Не съм будила никога.
На първата седмица от раждането гърдите ми омекнаха, защото лактацията се регулира и също вече не можех да изцедя повече от 15-20 гр. Гърдите ми бяха толкова меки (освен след дългите паузи), че можех и на възел да ги вържа. Чудех се дали яде. Но след засукването, кърмата ми слизаше и супер меките ми гърди давеха бебето с кърма.
И аз бях в шах първия месец, но като видях, че чурка, ака, наддава си казах, че явно така трябва да бъде.
Спокойно! След някой и друг месец ще разреди кърменията. Все пак всичко, което прави сега е да яде и спи (и ака и чурка)  Peace

# 196
  • Rennes, France
Здравейте!

имам следния проблем и се надявам някой да ми даде съвет Praynig
Дъщеря ми е на 10,5мес и се кърмим на поискване. Със зъбките обаче стана страшно!!! Отхапа ми кожа, и не защото хапе, а просто стърже зъбките докато суче. Стана дупка, която е в близост до зърното, и колкото и да го мажа с Лансинон, не минава винаги се разранява, подуто е и белее - все едно гноясва, но не е ... много боли обаче, ритам във въздуха докато кърмя, макар че се опитвам да прескоча кърмене от тази гърда. Може ли да ми кажете с какво да се мажа, за да зарасне по-бързо, защото не ми се спира кърменето, а тук в БГ не знам какво да купя Rolling Eyes Много благодаря, предварително!!!

# 197
 Имaм питaне и aз:Синa ми е недоносен нa 4 мес,роден 2 месецa по- рaно т.е нa 2 коригирaни.Изписaн е около термин и до сегa е нaддaвaл 1 кг,първи мес и 900 гр втори.От 2 седмици нaддaвa по 150 гр нa седмицa.Aко гледaм двумесечнaтa му коригирaнa възрaст не е добре,но aко гледaм 4 мес е добре.5 нaпишaни пaмперсa,aко през ден.Имa ли някъде нaкaквa тaблицa зa в нaшия случaй,по която дa се ръководя?

# 198
  • Варна
Здравейте!
Синът ми е на 2 месеца и половина. Кърмя го на поискване, през 2, 2,5, 3 часа, понякога са и 4. В различните дни различно. Когато е много жега се е случвало и на 1 час да иска да яде, понеже отказва вода (така си го обяснявам аз). От известно време обаче след като яде в 19ч заспива към 21 и се буди чак към 3, 3:30. През това време обаче гърдата, от която трябва да яде ми се препълва и става болезнена. Когато се събуди изцоква всичко и нямам проблем, но чудя се, през тези часове трябва ли да се цедя? Хич не ми се занимава честно казано с помпа.... А и не искам да го будя, като си спи, той решава сам кога да яде. И мен ме устройва тази голяма пауза, защото мога да поспя. Притеснявам се да не ми намалее кърмата, защото нали производството се стимулира нощно време  newsm78 Rolling Eyes

# 199
  • UK
Цеди по малко, за облекчаване. Тази пауза е нормална, ако се задържи така, скоро ще се регулира кърмата в този интервал и няма да се препълват гърдите ти. Бих те посъветвала и лека-полека (то от детето зависи най-вече) да започнеш да даваш и двете гърди на хранене. Предлагай за всеки случай и другата след всяко кърмене. Защото тази пауза от 6 часа означава пауза от 9 часа (приблизително) за всяка гърда, а това вече е твърде много и може да започва да ти намалява кърмата. Просто не забравяй да предлагаш, пък то ако иска. Simple Smile

# 200
  • Варна
dejie, благодаря   bouquet

# 201
  • София
Здравейте!

Дъщеря ми е на 10,5мес и се кърмим на поискване. Със зъбките обаче стана страшно!!! Отхапа ми кожа, и не защото хапе, а просто стърже зъбките докато суче. Стана дупка, която е в близост до зърното, и колкото и да го мажа с Лансинон, не минава винаги се разранява, подуто е и белее - все едно гноясва, но не е ... много боли обаче, ритам във въздуха докато кърмя, макар че се опитвам да прескоча кърмене от тази гърда. Може ли да ми кажете с какво да се мажа, за да зарасне по-бързо, защото не ми се спира кърменето, а тук в БГ не знам какво да купя Rolling Eyes Много благодаря, предварително!!!

Това, което си мисля, е че може би бебчето не захапва правилно. По принцип горните и долните не трябва да се срещат при сучене, защото езичето покрива долните. Ако не можеш да избегнеш кърменето от тази гърда, смени позата, така че зъбчето да не попада на раничката. Това ми идва на момента. преди да покарат зъбките болеше ли те?
Сигурно ти е много немприятно, не мога да си представя каква болка изпитваш. Моят бебок като му тръгнат нови зъбки и ме хапе и все имам чувството, че ще ми откъсне зърното, но не съм имала рани...
А, ако можеш пробвай със силиконово зърно на тази гърда - поне няма да се разранява мястото още повече.

# 202
Момичета,един въпрос-започва храненето и на 5-10 мин. започва едно буйстване-превиване,почервиняване и дори пискане,проплакване...На коликите ли се дължи това(имаме ги със сигурност,и то тези дни силнички) или нещо с кърменето?Изцяло сме на кърма и за момента му стига...Просто не се храни спокойно детето...Да допълня,че това се повтаря при опит за оригване и след това...

# 203
  • UK
Колко е голямо бебенцето? Препълват ли ти се гърдите преди кърмене? Да не би да му е силна струята и да се дави, докато суче и затова да се върти и гъне. Съответно това засилва и коликите, защото така гълта и въздух. Когато почервенява вероятно се напъва от газовете или просто се бори да овладее кърмата и му коства усилие.

# 204
На месец и половина е...И да,не винаги,но се препълват и определено и газовете го мъчат,дори като се напъва да ака е същата история...и такова потене пада заедно с другите неща,които съм описала...

# 205
  • Варна
и моя беше така, но се оказа че ака докато яде, като си свърши работата и си суче нормално  Wink

# 206
Моята в началото често акаше докато суче  Mr. Green

# 207
и моя беше така, но се оказа че ака докато яде, като си свърши работата и си суче нормално  Wink
O,да...като акаме задължително е така положението,няма как да сбъркам,че процеса е доста звучен винаги... Laughing,но и да не акаме пак същата история...коликите са за мен поблема... Rolling EyesДори и да се ориге по време на хранене,същата история... ooooh! Ами ще чакаме да мине 3 месец и дано минат до тогава... Praynig

# 208
Здравейте!

Здравей!И аз съм горе-долу в твоето положение.И моето бебе ме ухапа еднократно, но остана дупчица.И аз го мазах с ланолин от вторник до събота, но нищо не ми помогна.Днес ходих до спешния кабинет и ми изписаха антибиотично кремче, моля се да помогне baby_neutralСъвет от мен - нека те види лекар, не отлагай.Аз чаках и сега така боли....Мислех че ще се справя сама, но не стана.И аз се опитвам да прескоча кърмене от тази гърда, но е трудно - бебка е на 7 и половина месеца и хапва малко пюре и още по- малко каша.Та е основно на кърма...Успех, дано се справиш!

# 209
  • Berlin
Здравейте! На 1та гърда, под зърното точно усещам нещо по-твърдо и леко болезнено място. Какво може да е? Запушени каналчета? Не е като топче, а по-скоро около зърното, отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт