Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 585
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, мисля, че цикъла ми се завръща. От вчера имам предменструални болки, днес вече са доста силни. Мога ли да пия бусколизин или но-шпа или да търпя?

# 241
Май може Но-шпа.

# 242
Момичета,как да затопля кърма,която е била на съхранение в хладилник?Микровълнова.... Thinking или по друг начин???И някой беше споменал за някакви пликове,в които се замразява кърмата,тъй като тези контейнерчета идват скъпички...моля да ми кажете какви са точно...Благодаря предварително...! Hug

# 243
  • Северозапада
На водна баня се топли кърма. А пликчета са това http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8076&cat=104, http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13821&cat=104, има и други марки.

# 244
На водна баня се топли кърма. А пликчета са това http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8076&cat=104, http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13821&cat=104, има и други марки.
Blagodarq...tuk samo na Lansinoh bqh namerila,popitah,zashtoto misleh,chr ima i po-evtini...da ne govorq,che v ednata apteka kato pitah za takiva plikove mnogo stranno me izgledaha i ochudeno,vse edno za purvi put chuvat...  Shocked
Извинявам се,че не писах на кирилица...   Embarassed изключих просто...

# 245
  • Berlin
Пликовете са за съхранение в хладилник/фризер основно и са за еднократна употреба, докато контейнерите можеш да ползваш много пъти.

# 246
@bru_netkata
споделям как процедирам
1) размразявам кърмата за около 12 часа в хладилник (напр изваждам я в 23 и на следващия ден дори за 8ч има вече достатъчно размразена част)
2) поставям количество в шишето (аз например, понеже още имам кърма, слагам около 40 мл и дохранвам после от гърда)
3) слагам шишето на водна баня (но не на котлон, а в кана затоплям вода и изливам в подходящ съд, така че водата да покрие нивото на млякото)
4) периодично разклащам, за да се затопли равномерно и проверявам темпераурата (капвам на ръката)
 Peace

кърмата я съхранявам в пликове за еднократна употреба на Авент

# 247
Благодаря за полезната информация!  bouquet

# 248
@bru_netkata
3) слагам шишето на водна баня (но не на котлон, а в кана затоплям вода и изливам в подходящ съд, така че водата да покрие нивото на млякото)

А защо не на котлон? Аз винаги съм я затопляла на водна баня, но на котлона ... грешка ли съм направила?

# 249
Много благодаря за изчерпателния отговор! Вероятно се касае за вазоспазми в моя случай, въпреки че това побеляване не го виждам на зърното. Продължавам да се боря - вчера цял ден не ме боля и днес отново същите бодежи. Аз съм от Казанлък и в списъка не виждам някой от нашия град. Проблема вероятно е физиологически при мен, защото това зърно определено е по-малко от другото и почти винаги при хранене бебето се върти, ръмжи, а и понякога ме хапе - случвало се е до кръв (той е горд притежател на 7 зъба Mr. Green). На другата гърда е като котенце. Понякога вземам парацетамол, но той не облекчава болките. Има ли друго обезболяващо, което мога да приемам? А може ли да доведат до нещо по-сериозно тези продължителни вазоспазми? Спирането на млякото от тази гърда в момента не се получава, защото като цедя по малко, ми се появава на едно място голяма буца и слагам пак бебето да суче и после пак ме боли и се пълни сякаш повече и т.н... Sad Откакто се е родил все се надявам, че с времето ще мине всичко и ще кърмя спокойно, но ето че 10-ти месец вече това не се случва и нещата дори се влошават.
Ох, оплаках се! Благодаря още веднъж на Не съм

Ето ме отново! Копирам си поста от 10-та страница, в случай че сте ме забравили, но обещах да се отчета, може да се окаже полезно за някого.
Сега аз щастливо мога да се похваля, че вазоспазмите ми са в историята, както и кърменето от проблемната ми дясна гърда  Heart Eyes Вече три седмици кърмя само отляво, като дясната я цедях и млякото му давах с шише. Постепенно успявах да изпомпя по-малко мляко и сега я цедя веднъж на 2 дни - изкарвам 20-30 мл, направо мога и да не цедя, но още няколко дни за всеки случай...
В момента, в който спрях да му давам да суче оттам, всички болки изчезнаха, след помпата нямах проблеми, което ще рече, че наистина детето ме е захапвало по различен начин, колкото и да не беше видимо.  Два-три пъти (след седмица, а после след втората) реших пак да го сложа да суче там, за да пробвам и болките се връщаха със страшна сила - чак не можех да повярвам че е възможно от 5 минути сукане да ме боли 3 часа след това. Спрях да си правя такива експерименти и сега просто кърмя спокойно и щастливо само от едната. Видима разлика в размера няма Simple Smile Толкова съм доволна, че ми се ще да му давам по-често (сега яде нощем (понякога - не всяка нощ), сутрин и вечер по веднъж - понякога и веднъж следобед за заспиване Simple Smile, но ме е страх да не си навлека някой друг дерт и затова продължаваме така, като активно захранвам и с пюрета.
Благодаря още веднъж за подкрепата. Пожелавам на всички вас никога да не разберете що е то ВАЗОСПАЗМИ Simple Smile
  bouquet

# 250
Мами и още един въпрос-мога ли да смесвам кърма от различни изцеждания (примерно едно след друго с интервал 2,3 или 4 часа,като междувременно я съхранявам в хладилник) и да я замразявам заедно?
Мерси предварително

# 251
  • Стара Загора
Здравейте не знам дали въпросът ми е за тук, но ще питам.
Моето кърмаче стана на 1 годинка и се чудя дали трябва да намалям кърменията.От 2-3 месеца имаме около 3 кърмения на ден.
6.00ч
15.00ч
22.00ч  ако се  събуди по-късно 7.30 закусва и суче към 10-11ч
Кърменето го ползвам и за преспиване
Благодаря Simple Smile

# 252
Здравейте момичета моето кърмаче е на два месеца и половина.Имам доста въпроси, които да ви задам,но ще давам с най- важните.Накратко-кърмим се успешно като тя се роди 3кг без 40гр-50см.Първия месец нададе 920гр,сега втория 800гр.От около 2-3 седмици започна да пропуска по едно нощно хранене и когато заспи след баня в 10 се буди към 4-5 за кърмене.В началото  не се изцеждах в тази пауза,но след като прочетох тук вашите съвети започнах,за да стимулирам кърмата.А и незнам защо си мисля,че през деня сякаш не и достига-кърмя и от двете гърди-прилагам и компресия-тъй като като и намалее притока на кърма,започва едно дърпане на зърното-пускане и пак дърпане.Когато изсуче и двете гърди-след като се оригне започва да си лапа понякога ръчичката.И аз си мисля, че това е знак,че е гладна още.Иначе спи спокойно-по 3 часа през деня-пълни си памперсите(сутрин един обилно наакан и през дена поне още 2 по малко,също така и почти 6-7 напишкани)Това означава че се храни добре нали?
Вечер в паузата изцеждам и двете гърди до последно,а през деня понякога доизцеждам,като количеството е около 20-30мл от двете гърди.
Добре ли ще е да започна да размразявам вечер кърма и да я дохранвам през деня?Като един вид застраховане да не остава гладна?
И мен също ме интересува-мога ли да смесвам кърма с няколко часова разлика в хладилника,тъй като пликовете ми са от 150мл?
Това е засега.Благодаря ви предварително.Извинявам се за дългия пост.

# 253
Bru_netka и Katrin относно смесването и съхранинието на кърма. Да, може да се смесва кърма с няколко часова разлика. Мисля,че не трябваше да престоява повече от 8 дни в хладилник,но не съм много сигурна. Сори,че не мога да постна линк, но на първа страница в описанието може да намерите много подробна информация.
Също така към вече замръзена кърма може да добавяте прясно изцедена,но предварително охладена.
Катрин както описваш памперсите на малката...според мен добре се храни детето и не е нужно да й додаваш. Защо не я пробваш на по-малък интервал да й предлагаш,тя ако е гладна ще си суче и тамън и ще се стимулираш ти. С бебе е по-лесно,отколкото с помпата  Peace Laughing . И нощем пак предлагай и докато спи,много малко бебета отказват такива почерпки и обикновено в такова полу-заспало състояние сучат много добре.

Niditop ,ако детето ти иска да суче не виждам защо да му намаляваш кърменията. Всяко дете си е индивидуално. Моя син, напр вече е на смесено,защото категорично отказва денем да суче,прилъгвам го преди дрямките и се събират 5-6 за денонощие,намелено от 9-11 кърмения имам предвид,така,че ако ти и детето сте ок -кърмете се.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 22:58 от тонито7

# 254
Тонито благодаря за отговора,м/у другото когато е будна започах да и давам да суче по често.Дори и като сме навън.Вечер ще ми е по трудно,тъй като тя си спи в кошарката и ми е жал да я вдигам и будя(ако не се събуди сама)Вариант е да я взимам при мен на спалнята,но баща и да спи в хола.И когато се размърда да и бутвам гърдата.Благодаря на всички за споделения опит,с ваша помощ се надявам да сме само на кърма до 6 месец.

Общи условия

Активация на акаунт