Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 604
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • ул. "Мечтание"
Здравеѝте мами!Бебчо е изцяло на кърма,от няколко дни храненията му са 6(той сам си ги направи толкова),но май късничко се случи това-на 2 месеца сме и качваме кг. доста добре,преизпълнили сме нормите от всякъде-6,400кг. сме...Има ли нужда според вас да премахна нощното хранене,макар за сега поне да ми се вижда мисия невъзможна-пак ни се засилиха коликите и той иска да суче,така се успокоява,за залъгалка не иска и да чуе...

Обичайно 6 кърмения за денонощие за бебе на два месеца са малко. Не е желателно и да се махат нощните кърмения. Rolling Eyes
Така споделени килограмите нищо не ни говорят. Колко е родено/изписано детето? Колко е наддало първия месец?
Принципно храненето с кърма е нормалния вариант за едно бебе. Има долна граница на наддаване, но не и горна граница на наддаване (това не важи за бебета на АМ).

# 271
Здравейте! Моето питане е във връзка с кърменето и наложителен прием на лекарства. Лекувам се с  антибиотик Аксеф + 2 таблетки Кандизол и лекарката ми препоръчва да отбия детето (1г. 4м.). В мрежата намирам материали, че имам шанс да кърмя още, искам да се допитам до някой сблъскал се с подобно нещо.

# 272
  • ул. "Мечтание"
Здравейте! Моето питане е във връзка с кърменето и наложителен прием на лекарства. Лекувам се с  антибиотик Аксеф + 2 таблетки Кандизол и лекарката ми препоръчва да отбия детето (1г. 4м.). В мрежата намирам материали, че имам шанс да кърмя още, искам да се допитам до някой сблъскал се с подобно нещо.

Доколкото имам спомен са съвместими с кърменето и двете.
Ето в тези два сайта би могла да провериш:
http://e-lactancia.org
http://toxnet.nlm.nih.gov/

Ако ги няма с търговското им наименование, търси ги по активна съставка.  Peace

# 273
Мнооого благодаря, Нощни очи    bouquet   bouquet  bouquetИ за двата медикамента е много нисък риска и ще започна да ги пия спокойно

# 274
Благодаря за отговорите и да лекарката се изказа,че мама(
всъщност аз),много съм го хранила...и една позната дори го определи като дебел... Sad...много. криво ми стана!А иначе ни изписаха 3,300..,1-ия месец наддаде 1,700,2-ия-1,400....

# 275
Здравейте,
Кърмя детето си от 4 месеца вече. Днес като ядох свинско със зеле с голям ужас открих две малки бели почти прозрачни ларви. Предполагам, че месото е старо, но как е възможно да намеря такова нещо, при положение, че месото беше във фризера, а после във фурната. СЛед това кърмих малката, но не знам дали не трябва да прекратя кърменето. Пренасят ли се паразити през кърмата. Ще се радвам ако някой е наясно, много ме е страх да не навредя....

# 276
  • ул. "Мечтание"
всъщност аз),много съм го хранила...и една позната дори го определи като дебел... Sad...много. криво ми стана!А иначе ни изписаха 3,300..,1-ия месец наддаде 1,700,2-ия-1,400....

Много неприятно коментари си получила.  no

Децата са различни и растат по различен начин, като всяко си има свой собствен темп, който зависи от много неща, не само от количеството приета храна. Тук се намесват гени, метаболизъм и още куп неща. Смята се, че кърменето на поискване позволява на бебето да достигне пълния си потенциал на развитие. Кърмата е специално създадена за човешки бебета и всяка майка произвежда точния вид и количество мляко специално за своето бебе. Никоя друга храна не би могла толкова прецизно да бъде съобразена с нуждите на детето. Crazy Heart Eyes

Напълно е възможно детенцето ти да забави темпото след четвъртия-петия месец, когато вече не растат толкова бурно и стават по-подвижни. Peace

# 277
  • Варна
общо взето като моя син. предния месец наддаде 1600, по-предния също толкова. на 3м беше 7,820, удвоил си теглото при раждане (3,450), което трябвало да стане към 5,6 месец.  педи каза да му намаля кърменето, еми как да стане, детето си иска  Close да са живи и здрави, като проходят ще станат финни и слабички  Wink по-добре е да наддаават, отколкото да не наддават и пак да ги мислим  Wink

# 278
Здравейте на всички Simple Smile Дъщеря ми е на 1г и 6м. От раждането й до момента я храня с изцедена кърма, понеже така и не засука. Сега обаче кърмата ми започва да намалява много (за сега изцеждам по 80-100 мл. дневно) Опитвам се да я увелича, но като гледам този път няма да ми се получи. С това цедене и и пустия му страх да не ми спре рано станах факир в стимулация на лактацията  Laughing Знам от статии и познати, че не е хубаво да се отбива лятото, но като гледам я изкарам до края на август, я не. Та въпроса ми е, ако не дай Боже ми спре кърмата, трябва ли да я замествам с АМ или да давам нещо на детето. Пропуснах да спомена, че тя самата сякаш иска да се отбива. Като й дам шишето си изпива кърмата, но веднага след него иска и вода (така е още от преди няколко седмици, когато все още й давах по 200-220 мл.) Преди виждайки шишето започваше да го иска и да плаче, ако не го получи, а вече не се впечатлява, по-скоро си търси водата. Захранена е. Хапва всичко без прясно мляко и разни ядки и плодове, считани за силни алергени. Кърмата й давам след вечеря , когато си ляга.

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 15:30 от nevVn

# 279
Здравейте, ще споделя моят проблем с кърменето и силно се надявам с ваша помощ да го разреша.
Моето бебче е на 7 дни, вероятно поради не правилно засукване ми разрани зърната и сега като я слагам усещам ужасна болка. Започнах да се изцеждам с помпа и се оказа,че имам само 20мл кърма преди да е сукала, педиатъра каза да я дохранвам с АМ  и това правя 20мл кърма и 40мл АМ, но аз много искам да я кърмя само. Бихте ли  ми помогнали  в тази трудна задача за мен?

# 280
Здравейте, ще споделя моят проблем с кърменето и силно се надявам с ваша помощ да го разреша.
Моето бебче е на 7 дни, вероятно поради не правилно засукване ми разрани зърната и сега като я слагам усещам ужасна болка. Започнах да се изцеждам с помпа и се оказа,че имам само 20мл кърма преди да е сукала, педиатъра каза да я дохранвам с АМ  и това правя 20мл кърма и 40мл АМ, но аз много искам да я кърмя само. Бихте ли  ми помогнали  в тази трудна задача за мен?

Здравей. Не бързай да даваш АМ. Когато суче бебето, може да изсуче много по-голямо количество кърма, отколкото ти можеш да изцедиш с помпа. Слагай по-често и така ще увеличиш още количеството. Относно разранените зърна, аз си ги разраних до кръв с помпата и много ми помогна Мулти мам. А за да ми зараснат по-бързо рагадите ползвах и Гармастан. Но от Мулти мама съм много доволна. Успех. Стискам палци за бързо преминаване на проблема и успешно кърмене Simple Smile

# 281
  • Северозапада
tifani_81, от къде си? Виж на страницата на ЛЛЛ или НАПК за консултант по кърмене в твоя град, защото тя най-добре може да види къде грешиш в поставянето и да те посъветва на място. Дори консултация по телефона ще ти е много полезна в момента. Междувременно може си купиш силиконови протектори за зърна, за да не ти се разраняват повече. Мажи с крем за зърна - Лансинох (без отмиване), Гармастан (той се отмива преди кърмене), Авент или Медела, а може и с кърма и да ги оставиш така да изсъхнат.

# 282
Свържи се с консултант, нека те посети и да коригирате позата. АМ почнеш ли да даваш като е толкова мъничко бебчето, постепенно ще увеличаваш количеството АМ за сметка на кърмата и така докато мине изцяло на АМ. Това поне се случи с мамите около мен, които почнаха да дохранват. Моят съвет е да си упорита, слагай по-често на гърда, за да има стимулация и да се увеличава количеството на кърмата, която произвеждаш. За разраняванията вече са ти казали. Звънни още днес на консултант, успех, стискам палци  Peace

# 283
Само да се включа, че не е задължително да намалее кърменето, ако се даде АМ. При нас стана обратното. Имахме добавка АМ при нужда, която почти изцяло отпадна за сметка на повече кърма. Казвам го, за да не се стресира някой, че ако даде АМ и край!

# 284
общо взето като моя син. предния месец наддаде 1600, по-предния също толкова. на 3м беше 7,820, удвоил си теглото при раждане (3,450), което трябвало да стане към 5,6 месец.  педи каза да му намаля кърменето, еми как да стане, детето си иска  Close да са живи и здрави, като проходят ще станат финни и слабички  Wink по-добре е да наддаават, отколкото да не наддават и пак да ги мислим  Wink
И аз съм на това мнение  Crossing Arms ...по-добре да наддават,дори и малко повече,от колкото да не качват...  Peace Peace  Peace

Общи условия

Активация на акаунт