Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 605
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за бързото включване Hug

# 481
Момичета, за мазане на херпес на устната какво мога да използвам? Питам вас, понеже педиатърката на малчо препоръча Фенивир, но докато кърмя може ли да го приложа?

Аз понеже не съм особено доволна от фенивир и други подобни на него, се доверих на народната медицина. Разрязваш скилидка чесън и натриваш херпеса, стискайки скилидката за да пусне сок, много бързо го изсушава Wink

# 482
Благодаря и за идеята за чесън - ще пробвам, защото освен че не мога да си целуна детето, ме е страхи  да не му натреса тази гад Confused

# 483
Аз понеже не съм особено доволна от фенивир и други подобни на него, се доверих на народната медицина. Разрязваш скилидка чесън и натриваш херпеса, стискайки скилидката за да пусне сок, много бързо го изсушава Wink
Аз също и подкрепям за чесъна! Даже ако се усети херпеса преди да избие и се намсже с чесън , може да не избие изобщо !
Момичета,кажете ми дали е нормално 7 месечно бебе да суче на 3 часа? Да не би кърмата ми да не му стига? Пия чай,хапвам..не искам да я отбивам Sad
Моето намаои времето на около два часа , понакога и на час или половин,  особенно вечер !

# 484
Момичета искам да попитам възможно ли е умората и безсънието да оказват чак такова влияние на кърмата. Когато съм се наспала и се чувствам отпочинала, кърмата е в изобилие, когато обаче съм мн уморена и ми се спи много вечер допълвам кърменето с добавка,защото суче 1 час и реве и не се е наял и иска още. Само при мен ли има такова влияние. Не е възможно всички майки кърмачки да спат по 12 часа. Чак се изнервям на себе си вече.

# 485
  • Sofia
При мен го има този момент, определено съм забелязала. Но не бих казала, че има чак толкова голямо влияние.

# 486
От умора и безсъние не съм забелязала. По-скоро ако нямам време да хапна хубаво или не съм пила вода, но не ми се е налагало дохранване. По-принцип вечер хапват повече в един период. При нас беше към 3ти месец. Станеше ли 18 часа и я обземаше голям глад. На половин час съм я хранила, но отмина вече. Сигурно и при вас е само период Wink

# 487
Момичета искам да попитам възможно ли е умората и безсънието да оказват чак такова влияние на кърмата. Когато съм се наспала и се чувствам отпочинала, кърмата е в изобилие, когато обаче съм мн уморена и ми се спи много вечер допълвам кърменето с добавка,защото суче 1 час и реве и не се е наял и иска още. Само при мен ли има такова влияние. Не е възможно всички майки кърмачки да спат по 12 часа. Чак се изнервям на себе си вече.
Оказват. Забелязала съм, че като не можех да си почина нормално, да се наспя и ми е нервно. Изцеждах с по 40, а понякога и повече мл. по-малко. А и по-трудно ми потичаше кърмата (и то на всяко цедене). В такива ситуации, като почиваше ММ, ме оставяше да си почина и да си отспя, ставах само за цеденето и нещата се оправяха.

# 488
От известно време имам бодежи и в двете гърди. Те вече са меки макар и пълни и се втвърдяват само нощем при по-дълга пауза. Нормални ли са тези бодежи? Някак отвътре в гърдата, а не по кожата...и аз не знам как да ги обясня...

# 489
  • София
От известно време имам бодежи и в двете гърди. Те вече са меки макар и пълни и се втвърдяват само нощем при по-дълга пауза. Нормални ли са тези бодежи? Някак отвътре в гърдата, а не по кожата...и аз не знам как да ги обясня...

при мен има едно подобно усещане като бодежи когато ми идва кърмата.
Да не е и при теб това?

# 490
  • София
Ambro, при мен се е случвало по време на цокане да ме забоде така гърдата, вътрешно, не както когато слиза млякото, друго е и по- остро. Не се случва често, досега 2-3 пъти.

# 491
  • Варна
Ambro, при мен се е случвало по време на цокане да ме забоде така гърдата, вътрешно, не както когато слиза млякото, друго е и по- остро. Не се случва често, досега 2-3 пъти.
понякога когато бебо засмуче едната гърда, имам такова усещане в другата, съпроводено е и с изтичане, затова си ходя нон стоп с подплънки Simple Smile

# 492
  • Пловдив
Дали има проблем изцедената и замразена коластра да я давам и на големия син?

# 493
  • Sofia
Не виждам проблем. Хората кексове правят с кърма Mr. Green

# 494
  • София
по принцип има поверие, че отбито дете не се кърми пак.
Въпрос на желание, ако искаш си му дай, за имунитета си е добре според мен.

Общи условия

Активация на акаунт