Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 601
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Северозапада
Тя няма да го кърми, ще му сипе в чашка  Wink

# 496
  • Пловдив
И аз съм го чувала това поверие. Не съм от супер суеверните, но се чудех дали няма логично обяснение на поверието newsm78
Ant G Simple Smile))разсмя ме

# 497
  • Sofia
Е, нали е замразена, какво кърмене.  newsm78  Иначе не съм склонна на вярвам на суеверия.

# 498
Здравейте мами,моля за съвет-синът ми е на 4 месеца и от едно известно време,не се храни както трябва..(да уточня,че е на кърма)...Започва да се храни,но след известно време (около 5 минути) пуска гърдата и започва да се оглежда,гледа мен и ми се усмихва или започва да си пее и после пак засуква,но не за дълго,за някакви секунди и пак започва това оглеждане...На вън му давам кърма от шише и там виждам колко изяжда- само 80-90 мл. ....При това не огладнява по-бързо,следващото хранене е след 3 часа някъде...Педито го определи като кърмаческа стачка...Така ли е според вас,има ли повод за притеснение?....Възможно ли е да е само период,който сам ще отмине???Да не би това да е индикация да започна захранване,но пък след като не огладнява на по-малки интервали??? newsm78

# 499
След една определена възраст бебетата започват
да се разсейват. Оглеждат се, интересно е наоколо.
Затова казват, че е хубаво да се храни на спокойно,
леко затъмнено място. По тази причина навън не можех
да кърмя, непрекъснато се оглеждаше.

Може и да е кърмаческа стачка и такова имахме, ще
мине за 3-4 дена. При нас беше свързано и с рев -
не желаеше да докосне гърдата, а имах кърма. Мина
бързо.

Рано е за захранване, много. Изчакай поне до навършване
на 5 месеца и половина, даже навършени 6 още по- добре. Peace

# 500
  • София

незнам да ти кажа, така се казва да не се кърми пак, но не трябва да се пие нали пак кърма. Според мен са щуротий. Ако пиел повторно кърма така щял да урочасва после. Малко ми е пълна бабина деветина , но знае ли човек .

# 501
Здравейте мами,моля за съвет-синът ми е на 4 месеца и от едно известно време,не се храни както трябва..(да уточня,че е на кърма)...Започва да се храни,но след известно време (около 5 минути) пуска гърдата и започва да се оглежда,гледа мен и ми се усмихва или започва да си пее и после пак засуква,но не за дълго,за някакви секунди и пак започва това оглеждане...На вън му давам кърма от шише и там виждам колко изяжда- само 80-90 мл. ....При това не огладнява по-бързо,следващото хранене е след 3 часа някъде...Педито го определи като кърмаческа стачка...Така ли е според вас,има ли повод за притеснение?....Възможно ли е да е само период,който сам ще отмине???Да не би това да е индикация да започна захранване,но пък след като не огладнява на по-малки интервали??? newsm78

Моята бебка и тя започна да прави така по време на кърмене.Суче,после пуска и започва да се оглежда и да пее,да говори на разни предмети в стаята или ако има някой при мен се обръща да го гледа.Дори понякога се сърди и плаче,като я вдигна пак протестира.И след няколко секунди изправена се успокоява.Педиатърката ми каза че най-вероятно е гладна-тъй като имаше един спад от 100гр.за една седмица.Започнах да я дохранвам с около 40гр.кърма на всяко кърмене.Правих пробно такова-кантара отчете на различните хранения около 110-120гр.Педито каза, че трябва да хапва минимум 140-150гр.И затова сега и давам.Но според мен си имам кърма тъй като тя дори когато се сърди виждам,че и в устичката има кърма след пускане на гърдата.
И аз се чудя какво да правя-да спирам ли да я дохранвам,ще започвам да я кърмя на затъмнено и без различни дразнители.Иначе си прави интервали от 3 часа.

# 502
Katrin77 все едно аз съм го писала това... Simple Smile,не съм правила пробно теглене,но утре сме на консултация и ще видя колко тежи,ще видя и лекарката какво ще каже,ако е нещо по-различно от това,което са казали на теб,ще споделя! Hug

# 503
  • София

незнам да ти кажа, така се казва да не се кърми пак, но не трябва да се пие нали пак кърма. Според мен са щуротий. Ако пиел повторно кърма така щял да урочасва после. Малко ми е пълна бабина деветина , но знае ли човек .

Е значи синът ми ще урочасва! Той не е цокал, но е искал да му дам и е пил от чашка. Сефте чувам тази дивотия Simple Smile

# 504
  • UK
То и моят опита от любопитство в чаша,  защото не помнел. Било много хубаво, но не искал повече, защото не бил бебе.  Laughing

Аз да се "похваля", че почнах да давам на малката АМ в чаша. Изморих се вече много от тия борби за мляко всеки месец покрай МЦ. Качва много малко последните месеци, може да компенсира заради първите, когато качваше много, но и често е запечена или ака трудно и с плач. Ей така да съм спокойна, че поне млякото е достатъчно, давам в чаша, сутрин с попарата, на обяд със зеленчуковото пюре, след кърмене. Не го харесва много, но по 20-30 мл на предлагане пийва, което ако докарам до 70-80 мл на ден и е предостатъчно за добавка, тя е голяма вече, яде и други млечни. Иначе кърменето си продължава както досега, на поискване, по около 7-8-9 пъти средно в денонощие вкл. 2 пъти нощем, без сукане не заспива. Това при нас.

# 505
Здравейте, обръщам се към вас за съвет, защото съм изключително притеснена и не мога да се съсредоточа в подробното търсене на информация.
Днес водих бебка на втора консултация и лекарката ме шокира. Бебето е на 2 месеца и за последния е наддала едва 250 г. За първия беше качила 800 г. Яде си на 3 часа и прави голяма нощна пауза. Спи, спкойна е и няма признаци на гладуващо бебе освен акането на 2-3 дни. На изключително кърмене е от раждането. Лекарката ми каза, че може да ми е рядка кърмата и да се наложи дохранване с добавка. Това ми е второ дете и първото го изкърмих до 1,2 г без проблем и още тогава доста четох за кърменето и знам, че рядка кърма няма. Посъветва ме да се изцеждам когато наближи храненето и да го давам от шише. По този начим ще знам колко яде и дали имам достатъчно кърма /около 150 мл трябва да е/. Да но моята беба не признава никакви шишета, плюе, дави се и е ужас. Реших да я меря преди и след хранене. При първо претегляне резултата е около 100 грама разлика. Моля посъветвайте ме какво да правя, за да качва повече без да се стига до добавки. Трябва ли да мина на специална диета или да приемам лактогонни чайове? Според мен имам достатъчно кърма. След нахранване стискам гърдата и се получава обилна струя. От нощните паузи, гърдите ми сутрин преливат и текат и бебка не изяжда цялото мляко и понякога се налага доизцеждане за да ги облекча. Не мога да си обясня, защо е качила толкова малко.
Предварително ви благодаря за отделеното време!

# 506
Аз бих кърмила на по-малки интервали и поне веднъж през нощта. Успех  Peace

# 507
Ами тя сама си го направи този график и даже я будя в 1 вечерта за последно кърмене и после пак я будя към 7-8 сутринта за първо иначе ще си откара до към 10 часа без проблем. Ако се случи да огладнее по рано или по на често и давам, не спазвам строг график.

# 508
  • София
Аз бих добавила още едно кърмене през нощта, бебето е малко за да има такава голяма пауза. Кърми на предлагане, не само на поискване.

# 509
Здравейте, бебчето ми е на 3 месеца и половина, изключително кърмена. От около месец започна да спи през нощта от 7 до 7 т.е. около 12 часа. Понякога се буди веднъж да суче, но повечето пъти спи като пънче. И тъй като ходя на работа (8 часа на ден с 2 изцеждания) се притеснявам да не ми намалее кърмата. Опитвала съм да я кърмя както си спи, но стиска устни и не мога да си напъхам зърното. Гъдите ми отскоро омекнаха т.е. предполага се, че се е регулирало производството на кърма, но ужасно ме сърбят, включително и зърната. Въпросите ми са: Дали трябва да се изцеждам през нощта? Прекалено дълга ли е 12 часова пауза за бебе на тази възраст? Как да я накарам да яде през нощта без да я будя напълно? (като я събудя започва да плаче силно и трябва да я успокоявам поне 15 мин преди да я накърмя) Нормално ли е да ме сърбят гърдите и зърната?

Общи условия

Активация на акаунт