Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 553
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
С две изцеждания на ден ще ти намалее кърмата. Разбирам, че си на работа, носи си помпата там и цеди на 2-3 часа.
Цеди и през нощта между 3-5 часа. За бебе на 3 месеца 12 часова пауза е голяма. Пробвай вместо да цедиш нощем да я кърмиш. За да не я будиш съвсем смени памперс, гушни я, ох как да опиша..

# 511
Здравейте. Имам бебе на 12 дни, кърмя го от самото начало. Притеснява ме, че прави паузи за спане от по 3 часа и чак тогава се буди за още. Пробвах да го будя и да го храня, ама не иска и само плаче,а стомахчето му къркори. Когато яде, понякога е много лаком и само от едната гърда се наяжда и после хълца. Иначе памперсите са по 4 5 наакани за денонощие, което мисля, че е нормално. Навсякъде пише, че трябва да го будя да се храни по-често, но той изглежда нахранен от по една гърда и си заспива блажено. Другото, което ме притеснява е, че трудно засуква на лявата и голям рев, та се чудя как да го залъжа да започва и с нея понякога, а не само с дясната. Та трябва ли да го будя, ако броя на памперсите е в нормата и бебето е нахранено видимо? Или да го оставям да си спи. Мисля, че ми се събират 7 8 кърмения на денонощие, което е долната граница мисля.

# 512
  • Пловдив
Виж колко е наддал. Ако останалите пелени са напишкани, според мен се храни добре. Защо да се мъчите на по-кратък интервал. За гърдата може да оформяш зърното с помпа.

# 513
Здравейте. Имам бебе на 12 дни, кърмя го от самото начало. Притеснява ме, че прави паузи за спане от по 3 часа и чак тогава се буди за още. Пробвах да го будя и да го храня, ама не иска и само плаче,а стомахчето му къркори. Когато яде, понякога е много лаком и само от едната гърда се наяжда и после хълца. Иначе памперсите са по 4 5 наакани за денонощие, което мисля, че е нормално. Навсякъде пише, че трябва да го будя да се храни по-често, но той изглежда нахранен от по една гърда и си заспива блажено. Другото, което ме притеснява е, че трудно засуква на лявата и голям рев, та се чудя как да го залъжа да започва и с нея понякога, а не само с дясната. Та трябва ли да го будя, ако броя на памперсите е в нормата и бебето е нахранено видимо? Или да го оставям да си спи. Мисля, че ми се събират 7 8 кърмения на денонощие, което е долната граница мисля.
И дъщеря ми сама си правеше 3 часови паузи като новородена. Рядко се събуждаше на 2,5 часа. Аз я будех само ако надвиши 3 часа. Наддаваше добре. Щом бебето се чувства добре, пълни памперсите не виждам смисъл насила да го будиш. Скоро би трябвяло да сте на консултация, ще видиш и как наддава. Оформянето на зърното с помпа е хитър ход и аз го ползвах. При мен се мръщеше на дясната гърда. Хълцането и къркоренето ще ги израсте и при нас ги имаше. Успех Simple Smile

# 514
А аз имам мн. добри впечатления от тези протектори/оформители http://www.patilanci.bg/public/upload/product/6278/original/nakr … s-avent-69072.jpg
Зърната ми бяха разранени, а и непрекъснато ми изтичаше кърма и то в сериозни количества в началото и тези ми бяха идеални. Хем не дразнеха зърното, хем се оформя, хем няма нужда от подложки Wink

# 515
Имам нужда от съвет за съхранението на кърма. Ползвам пликчетата на лансинох и замразявам във фриЗер от края на септември. Преди 2 дни размразих и кърмата имаше отвратителен вкус. Нали знаете как някои неща придобиват вкус на хладилник. Дори кърмата от преди 5дни е ужасна. Изхрърлих почти всичко от фризера, както и кърмата, а две тарелки с месо опаковах във фолио. При вас имало ли го е това омирисване и как да го махна, защото така за съхранение за повече от два дни дума не може да става яя

# 516
Имам нужда от съвет за съхранението на кърма. Ползвам пликчетата на лансинох и замразявам във фриЗер от края на септември. Преди 2 дни размразих и кърмата имаше отвратителен вкус. Нали знаете как някои неща придобиват вкус на хладилник. Дори кърмата от преди 5дни е ужасна. Изхрърлих почти всичко от фризера, както и кърмата, а две тарелки с месо опаковах във фолио. При вас имало ли го е това омирисване и как да го махна, защото така за съхранение за повече от два дни дума не може да става яя
И аз ползвах пликчета лансинох, проблеми съм нямала. Въздуха премахваш ли преди да запечаташ? Как размразяваш? Направо прясно изцедена кърма ли сипваш?

# 517
  • София
Замразена кърма и после размразена, няма вкус като прясната. Може да има вкус и мирис на метал, на сапун, не всички бебета я пият, но това не я прави по- малко качествена.

# 518
Radeva, да-прясна кърма, махам въздуха.... Самия фризер мирише и от там минава явно през пликчетата. Като я пробвах на вкус дори не поисках да разбера дали бебка ще я пие... То въпроса е как да избегна появата на миризмата в самия фризер  newsm78

# 519
  • Sofia
Кърмата определено мирише неприятно, но не бих я изхвърлила. Моят фризер е малък, единият ред е с кърма, другия с всякакви храни. Не мисля, че има шанс нещо да премине през плика. И в плик съм замразявала и в контейнер. А си мисля и да мирише на неприятно, това не значи, че е вредна. На мен ми се свиди всяка капка и като чуя за изхвърлена кърма, защото на майката й имала вкус на сапун ми прималява. Ако бебето не я яде, тогава я хвърляй.

# 520
  • USA
Моята първият път миришеше ужасно, бебето не я искаше, хвърлих цял фризер. Сега, когато нямам в излишък, ако замразя, не мирише и бебето я пие.

# 521
ambro13 , не е от фризера. Размразената кърма си има мирис, доста неприятен. И аз изхвърлих няколко плика, докато разбера, че нищо й няма на кърмата.

Аз имам въпрос и се надявам някой от консултантите да се включи. Въпросът ми е за фотоепилацията (IPL) по време на кърмене. На няколко места прочетох, че не се препоръчва по време на кърмене, но нямаше обяснение защо. Само на едно място видях, че причината да не се препоръчва е, че хормоналните нива могат да доведат до намаление на ефективността от фотоепилацията, което често казано не ме притеснява. Притеснението ми е дали тези процедури могат да имат негативен ефект върху кърмата и съответно - да са вредни за бебето. 

# 522
Здравей, не съм консултант по кърмене, но и аз търсих подобна информация. Навсякъде пише, че не се препоръчва при бременност и кърмене, но никъде не пише защо. Говорих с една педиатърка и тя каза, че е заради облъчването. Светлинните импулси, които се изпращат в кожата не влияят само на меланина, който превръща светлината в топлина и така се унищожава феликула на косъма, а и на някои хормони и клетки в тялото (не мога да цитирам точно думите й, пресъздавам го с мои интерпретации). Общо взето ме убеди, че е вредно по същия начин, както рентгена. Веднага и на момента няма да видиш някаква вреда, но я има.

# 523

Здравейте,
Пуснах нова тема, но тъй като никой не ми отговаря, а ми е спешно, копирам въпросите си тук:

Обръщам се към вас със 2 въпроса и много се надявам да ми помогнете!
Така... майка съм на бебе на 3.5 месеца, изключително кърмено. Преди една седмица се разболях от цистит, който започнах да самолекувам с препарати, които четох, че са подходящи за кърмачета (Уринал, Неоринал). Поради силните болки обаче си слагах и супозитории Волтарен 50 мг по една дневно, след като четох тук във форума, че много лекари са ги изписвали на майки-кърмачки. Преди 4 дни обаче нещата се влошиха и започнаха силни болки в бъбреците. Вчера бях на нефролог и резултатът е остро възпаление на десния бъбрек. Лекарката ми изписа АБ Панцеф 400 мг, 1 табл./дневно, понеже я е страх да не стане пиелонефрит. Когато разговарях с лекарката обаче, тя каза, че не е трябвало изобщо да ползвам Волтарен, защото се отделял в кърмата и не било добре за бебето, но така и не ми каза какви болкоуспокояващи мога да пия.
Та, накратко, въпросите ми са:
1. Мога ли да продължа да използвам Волтарен супозитории? Четох, че имало някакъв списък с лекарства, допустими при кърмене според активната им съставка, но не можах да го намеря. Ако не - какви болкоуспокояващи мога да приемам?
2. Т.к. АБ се пие веднъж дневно, дали не е по-добре да го пия вечер след последното кърмене, при условие, че нощем имаме 1-2 кърмения, които са съвсем кратки и служат по-скоро за утоляване на жаждата на бебчо?

Благодаря ви предварително

# 524
Здравей,
Циститът е сериозно заболяване и не лекуван или самолекуван може да доведе до доста неприятни последствия (говоря от личен опит). Спазвай точно препоръките на лекаря си. Ето ти сайт, където можеш да провериш съвместимостта на лекарствата с кърменето: e-lactancia.org
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт