Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 525
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Мамчета, вече сме на почти 4 месеца, до сега се кърмим успешно, като редувам гърдите. Но от няколко дни детето се сърди, извива назад, мрънка, стиска ми зърното и то само на лявата гърда, с другата няма такива проблеми. От какво може да е? Не се цедя и нямам помпа.
Смятам, че в тази гърда нямаш достатъчно кърма, затова направи опит да се изцедиш на ръка и да видиш колко кърма ще събереш.

# 556
Ако нощните кърмения намалеят или спрат, как ще се отрази това на количеството кърма? Също и ако на едно кърмене бебето яде само от едната гърда и заспива и изглежда нахранено, дали ще намалее кърмата, защото не ги редувам?

# 557
Ако нощните кърмения намалеят или спрат, как ще се отрази това на количеството кърма? Също и ако на едно кърмене бебето яде само от едната гърда и заспива и изглежда нахранено, дали ще намалее кърмата, защото не ги редувам?
Винаги суче на хранене само от едната гърда и нямам никакви проблеми. От известно време намали нощните хранения на 1 или въобще не се буди. Мисля, че това провокира да ми се възвърне МЦ, но като изключим времето в цикъл, няма промяна в количеството кърма. 

# 558
  • София
Бебка е почти на годинка и е кърмаче, до днес цока денонощно, а цикъл имам от 4- тия месец след раждането.

# 559
Здравейте, бих искала да попитам майките, на които им се е налагало да кърмят с изкуствените зърна или подобен род предпазители за зърна, преди всяко кърмене ли ги стерилизирахте или ги измивате и примерно в края на деня един път ги стерилизирате? Питам, защото ако се наложи да ползвам такива в болницата веднага след раждането няма да имам възможност да ги стерилизирам всеки път и в този случай се чудя какво да правя?

# 560
Здравейте, бих искала да попитам майките, на които им се е налагало да кърмят с изкуствените зърна или подобен род предпазители за зърна, преди всяко кърмене ли ги стерилизирахте или ги измивате и примерно в края на деня един път ги стерилизирате? Питам, защото ако се наложи да ползвам такива в болницата веднага след раждането няма да имам възможност да ги стерилизирам всеки път и в този случай се чудя какво да правя?

Ами да ти кажа честно по болниците е така. На мен пък нямаше кой да ми стерилизира помпата. След това в друга болница пък даже нямаше топла вода за да измия силиконовите зърна. За щастие не сме пипнали някоя инфекция. На опаковката на силиконовите ми зърна пишеше, че се препоръчва стерилизиране веднъж дневно. Предполагам, че е един вид риск, който поемаш щеш-нещеш... Може поне бебешки препарат за миене да си занесеш.

Иначе си кърмиш, естествено... Може да помолиш персонала за веднъж дневно стерилизиране.

# 561
  • Северозапада
На мен в болницата ми казаха, че е достатъчно да ги мия с топла вода и мек сапун преди и след ползване. Една санитарка ми каза: "Ти гърдите стерилизираш ли си  Wink?"

# 562
Здравейте, налага се да отбия моя "голям" мъж, мислех си да действам постепенно, но нямам много време и се наложи да ускоря нещата казвайки , че пия лекарства и млякото е горчиво. Вече 48 часа не е сукал,...... гърдите ми не са напрегнати и са меки, но незнам какво ще се случи в следващите дни......
Дали е удачно в следващите дни да му предложа да суче ако има напрежение и след това отново да приложа същия подход или това ще го обърка тотално
Благодаря

# 563
Здравейте, налага се да отбия моя "голям" мъж, мислех си да действам постепенно, но нямам много време и се наложи да ускоря нещата казвайки , че пия лекарства и млякото е горчиво. Вече 48 часа не е сукал,...... гърдите ми не са напрегнати и са меки, но незнам какво ще се случи в следващите дни......
Дали е удачно в следващите дни да му предложа да суче ако има напрежение и след това отново да приложа същия подход или това ще го обърка тотално
Благодаря

Мисля, че ще е по-удачно да изцедиш с помпата до облекчаване

# 564
Здрaвейте, момичетa. Имaм нуждa от помощ. Бебо е почти нa 4 м. От нaчaлото по ред причини сме нa смесено хрaнене, нaй - вече зaрaди мaлко кърмa. Дерето все се извивaше и нервничеше нa гърдaтa. Нaпоследък се поуспокои. От няколко дни имaм повече кърмa и нa 3 чaсa усещaх нaпрежение. Дaвaх добaвкa сaмо вечер. От вчерa следобед, обaче изведнъж омекнaхa гърдите и не знaм кaкво дa прaвя. Хрaня нa 3 чaсa, предпочитa еднaтa гърдa, но aз го с a

# 565
Предпочитa еднaтa гърдa, въпреки че го слaгaм мaлко и нa другaтa. Последното хрaнене е в 19, кaто се събуждa в 2, 3 чaсa през нощтa зa хрaнене. От скоро пия биренa мaя и бирa, от няколко дни не цедя, когaто го прaвех съвсем нямaх кърмa. Не могa дa си обясня кaк 2 дни зa първи път усетих гърдите си пълни и пaк изведнъж от нищото омекнaхa и нaмaля. Кaкво дa прaвя. Блaгодaря ви!

# 566
Меките гърди не означават липса на кърма, а регулиране на количеството на кърмата. Тоест тялото ти произвежда толкова, колкото обичайно изсуква бебето. Моите са меки от 3тия месец някъде, но се кърмим до ден днешен (на 7месеца е вече). За да произвежда тялото ти достатъчно кърма, най-важна е стимулацията. Колкото по-често суче детето, толкова по-добре. На твое място бих слагала на гърда в интервал по-малък от 3 часа и задължително нощните хранения да са кърма, а не АМ. В библиотеката в този раздел има информация, която би ти била от полза. Успех  Peace

# 567
  • Sofia
Твърдостта на гърдите няма нищо общо с произвеждането на кърма. Аз се цедя една година и виждам колко цедя. Рядко съм имала пълни гърди- предимно сутрин, казвала съм си- ехейй, кой знае колко ще изцедя днес. Ами, нищо повече от друг път, когато са меки.

# 568
Блaгодaря ви, момичетa. Всъщност, при мен нaистинa имa повече мляко, когaто сa твърди, a тези дни бяхa твърди, зaщото предните сукa повече. Проблемът е, че не могa дa го зaдържa нa гърдaтa. Той се дърпa и реве. Нощното хрaнене е сaмо едно и е кърмa, обaче пaузaтa е голямa 8 чaсa. Почвaм дa го кърмя нa 2 чaсa, но все ще е глaден, зaщото нямa дa му стигa. Вече и aз не знaм. Тaзи борбa я водя 4 месецa и все имa нещо, което не върви в товa кърмене. Пфу...

# 569
  • Пловдив
Има ли в темата работещи майки, които кърмят?

Дъщеря ми е на 10 месеца. От скоро и потръгна и другата храна, но до преди месец имаше дни когато отказваше и беше само на кърма. В момента има дни в които кърмя по-често и други в които по-разредено. Режим нямаме.
Но се притеснявам какво ще стане след 2 месеца, когато започна работа.

Ще се радвам ако има някой с повече опит, който да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт