Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте!
Притеснява ме акото на бебето ми, което е на 2 седмици. Още от болницата е изцяло на кърма (с изключение на първите 2 дни като се роди) и си ака след всяко хранене. Кърмя на поискване, понякога на 1 час,най-често на 2 часа и половина или 3. На ден има и една по-дълга почивка от около 3 часа и половина или 4. Въпроса ми е за консистенцията на акото. Знам че може да е рядко, но колко? Днес, докато и сменях памперса ми направи впечатление, че излиза като жълта водичка, смесена със "бъзркани яйца" - извинявам се за цветущото обяснение  Crazy Така е от самото начало - редичко, почти цялото попито в памперса, но има и отгоре останало от "златото"  Simple Smile Като се изаква се червенее и се пъни, но след това е спокойна, спинка сладко или си бодува без да плаче и нервничи. Споделих с педито, според която уж е нормално, но ми каза че мога и дам Ентерол, тъй като бил напълно безвреден  Rolling Eyes Хич не обичам да давам лекарства ей така, затова и искам да се посъветвам и със вас. Възможно ли е да е разстройство, толкова време вече?

# 541
Моето бебе е на месец и половина и от началото си ака така... Понякога зелено, понякога като тиква на цвят... Нормално е.

# 542
Аз преди време, често сравнявах с този материал http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 543
Мамита, ние сме на 1 месец и 20 дни, от 5 дни вече не ползваме шише и биберон, първите няколко дни ползвахме силиконови зърна, а от вчера сме директно на гърда. Вчера бебка си захапваше гърдата много добре и ядеше. Бавно - по цял час, но все пак ядеше. Държеше гърдата здраво, дори прекалено много стискаше с венците и ме боляха зърната. От снощи, обаче не може да задържи гърдата в устата. Изпуска я, ако не я държа, а така изяжда едва 25грама за цял час. Постоянно се унася и заспива, а не ми изглежда жълта... Възможно ли е просто да се е изморила вчера, защото това са нови движения за нея? Сега я кърмих отново със силиконово зърно, защото много малко яде. Тегля я преди и след хранене. Яде прекалено малко. Отначало и със силиконовите зърна ядеше малко, но после им свикна и започна да яде по стотина грама. Очаквах същото да стане и на гърдата, но тя пък спря да суче ефективно... Позата е същата, пробвах и други пози, изцеждах гърдата за да не е твърда... Сблъсквали ли сте се с подобен проблем в процеса на връщане към гърда? Дали просто искам много бързо да се научи на гърдата, а ѝ трябва повече време за да свикне да суче или имаме друг проблем? Старая се позата да е като по учебник, но понякога изобщо не отваря уста, а направо почва да реве, та вкарването на гърдата е малко трудно да се направи както по учебник. Но все пак не е нищо по-различно от вчерашните опити, които бяха по-успешни... Rolling Eyes

# 544
Мисля, че й трябва време. Първо биберон, после силиконови протектори и сега направо гърда...все пак има разлика в усещането. Ще свикне, слагай я честичко и недей ти да си слагаш зърното в устата й, тя вече е голяма. Сложи я на гърда и остави сама да потърси и засмуче. Успех  Peace

# 545
  • Пловдив
Момичета, антибиотикът Клиндамицин съвместим ли е с кърменето? Имаше един сайт за проверка, но сега от телефона не го намирам.
Дъщеря ми е на 1г.и 6м.суче основно вечер и през ноща.

# 546
Момичета, антибиотикът Клиндамицин съвместим ли е с кърменето? Имаше един сайт за проверка, но сега от телефона не го намирам.

http://e-lactancia.org/search?q=Clindamycin

# 547
  • Пловдив

http://e-lactancia.org/search?q=Clindamycin

Сърдечно благодаря!

# 548
  • Пловдив
Ох, и при нас са яко воднисти тия акита. Дано скоро се нормализират, че то дупето му се вкисна на бебо Laughing

# 549
  • Варна
Здравейте!

От вчера имам болка в едната гърда,все едно е ударено ,от външната страна на гърдата до към подмишницата,днес пък виждам че имам около ореола и по-нагоре към подмишницата червени петна .
Дали е  запушване на канал ?Имали бучки при запушване ,защото такива не напипвам?
Разбрах че може да се прави компрес ъс зеле- сега ще си направя .

# 550
  • Северозапада
Според мен е запушване. На мен ми се запушва точно така, от външната страна към подмишницата и боли като натъртено и по време на кърмене. Може да е по-навътре, затова да не напипваш бучка. Пробвай със зелевия лист, топли компреси преди кърмене, бебо да суче повече на тази гърда и, ако нищо не помогне, Лецитин, до 4 капсули дневно, до отпушване, после плавно намаляваш дозата. Аз правех масажи и в банята, защото от топлото се разширяват каналите, но така и не съм успявала да се отпуша без Лецитин.

# 551
Здравейте, имам въпрос относно кърменето. Преди един месец родих дъщеря ми секцио кърмата ми слезна на 10 ден, така че се наложи да дохранвам с АМ, преди една седмица реших да минем само на кърма. Сутринта като стане кам 6 суче и спи около 2 часа иначе през деня суче заспива и се събужда след 30 мин максимум след 1 час и пак търси да яде нормално ли е това ? Иначе в 12 вечерта като хапне я дохранвам с 30-40 мл. кърма която я изцеждам през нощта и тя спи до 6 часа сутринта. Ставам към 3-4 часа през нощта и успявам да изцедя около 60-70 мл. Въпроса ми е правилно ли процедирам. Също така ме интересува дали е нормално да суче около 30-40 мин на гърда.

# 552
Мамчета, вече сме на почти 4 месеца, до сега се кърмим успешно, като редувам гърдите. Но от няколко дни детето се сърди, извива назад, мрънка, стиска ми зърното и то само на лявата гърда, с другата няма такива проблеми. От какво може да е? Не се цедя и нямам помпа.

# 553
Мамчета, вече сме на почти 4 месеца, до сега се кърмим успешно, като редувам гърдите. Но от няколко дни детето се сърди, извива назад, мрънка, стиска ми зърното и то само на лявата гърда, с другата няма такива проблеми. От какво може да е? Не се цедя и нямам помпа.

Ние бяхме с същия проблем-аналогичен случай,докато не отидохме на контролен преглед и установихме,че кърмата не и достига и затова било това сърдене.Все пак нека и някой друг да се включи...и от около една седмица дохранвам понякога вечер с АМ.Не ми се получи опита за увеличаване на кърмата-много се изнервихме и двете-засега всичко е ОК.Макар,че ми се искаше да останем само на кърма.

# 554
  • В царството на мечтите
Запис да следа

Общи условия

Активация на акаунт