Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 535
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

имам племенник, който се роди в началото на този месец. Снаха ми кърми и иска и да съхранява кърма, но за сега не успява на едно цедене да напълни цяло пликче. Процедира по следния начин: през деня си събира кърмата в хладилника от няколко цеденета и края на деня я прехвърля в пликче и я мести във фризера. Искам да попитам правилна ли е тази практика и смесването и седенето на кърмата през деня в хладилника променя ли или вреди ли на нейните качества?
Благодаря за отговора предварително!  bouquet

# 586
  • София
Няма проблеми.

# 587
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Queen, ето малко информация.

# 588
Отново да ви попитам,

Напоследък отнема известно време преди кърмата да слезе.  На какво се дължи това  и мога ли да го релугирам по някакъв начин, тъй като бебока се изнервя и доразсънва напълно нощем  Rolling Eyes

# 589
Аз си пълнех топла вода в шише и затоплях и масажирах леко гърдата.
И е важно да си спокойна.

# 590
Благодаря ти   bouquet  Не намирам връзка какво забавя...

# 591
Можеш да слагаш хавлиени кърпи на гърдите си малко преди да започнеш да кърмиш, които кърпи са намокрени с топла вода и да изстискани. 

# 592
# 593
  • Пловдив
Аз започнах работа когато малката беше на година и 2 месеца. Така и не успях да намаля драстично кърменията през деня. Но, учудващо и за мен, нямаше проблем с тръгването на ясла, като първия ден я прибрах в 15:30. И сега първото нещо, което правим с прибирането вкъщи, е да се кърмим. Последните 3 седмици беше болна вкъщи и пак суче многократно през деня.
Много благодаря за включването.
Със сигурност имам още въпроси, но ако още някой може да се включи с опит ще съм благодарна.

# 594
Здравейте, имам следния въпрос
Бебето ми е на 4 месеца и 1 седмица и е на изключително кърмене. До миналата седмица сучеше на 3 часа през цялото време, както нощем дори е слизала и на 2. Цялото това недоспиване безкрайно ме изтощава и от петък насам по някаква луда случайност минахме на кърмене на 4-4,5-5 часа. На бебана много добре и понася, по- спокойна е и най-важното за мен, научи се да прави нощна пауза. Знам всички позитиви на нощното кърмене, но мисля че и на нея не и беше комфортно, защото прекарваше нощта в ядене и съответно- акане Laughing. Суче към 12 и после пак - към 6.
Но сега наблюдавам че нааканите памперси намаляха, а газовете се увеличиха. Няма колики, защото това дето има да излиза си излиза и то доста звучно Simple Smile. Напишкани памперси има много но нааканите са малко и съдържанието не е кой знае колко обилно, да речем 2-3 на ден като досега са били 4-5
Та да попитам нормално ли е и каква е връзката между това явление и разреждането на кърменията
Мерси Hug

# 595
Има ли майки, чийто зърна са ставали като червило и нещата са се оправили с времето? Вече се чувствам като идиот, изчетох и изгледох всичко в нета за кърменето, но всичко се получава много трудно или не се получава. Зор докато науча бебето от шише на гърда, после махнахме силиконовите протектори, уж зърната се издължаваха добре и после какво се обърка не разбрах. Зърната са ми слескани и много разранени, бебето седи на тях по час и нещо и все имам чувството, че още е гладно. Дори като правя контролни мерения понякога едва 40-50 мл е изяла, а е на два месеца. Опитвам се да направя така, че максимално ареолата да навлезе в устичката, обаче тя една мъничка, а мойте зърна едни къси...  ooooh!
Не че ще се отказвам, ама търся малко успокоение от някоя изпатила мама...

# 596
  • София
keryone  а защо не си върнеш силиконовите зърна, може с тях да й е по лесно.
НЕ пречи да си се кърмите със силиконови зърна.

# 597
Е, да, ама вече не ги ще  Shocked

# 598
  • Северозапада
keryone, на мен едното зърно ми беше не сплескано, а направо вдлъбнато  ooooh! Аз приплесквах с 2 пръста цялата ареола и бутах в устата. Държах, докато не вакуумира. Не знам как да го обясня по-добре. Както при цеденето с ръка, когато вече стискаш ареолата, за да потече млякото. На мен обаче не ми се пълнеха гърдите, ако ти се пълнят трябва да изцедиш малко, че да омекне. Не съм ползвала силиконки, защото не ми бяха удобни. С времето зърното излезе, а и тя порасна и по силно явно засукваше.

# 599
Отначалото се кърмим със силиконови зърна. С огромен бюст съм и като подам цицката се сплесква зърното. Страх ме е да не навредя на бебка. Лошо ли е ако до края кърмя с тях?
Другият ми въпрос е свързан с позите за кърмене, кърмим се само легнали, отново заради бюста ми, отначало правих опити, но мм ми държеше гърдата да не затисне бебето, сама абсурд дА кърмя седнала. Някой има ли сходен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт