Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 513
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Отначалото се кърмим със силиконови зърна. С огромен бюст съм и като подам цицката се сплесква зърното. Страх ме е да не навредя на бебка. Лошо ли е ако до края кърмя с тях?
Другият ми въпрос е свързан с позите за кърмене, кърмим се само легнали, отново заради бюста ми, отначало правих опити, но мм ми държеше гърдата да не затисне бебето, сама абсурд дА кърмя седнала. Някой има ли сходен проблем?
Аз лично нямам такъв "проблем", но на моя близка много и беше от полза възглавница за кърмене. Самата възглавница поема бебето и имаш възможност да придържаш гърдата. Пък и колкото повече расте бебето, толкова по-силно ще става, ще си се намества самичко и всичко ще става много лесно. Вече се кърмим легнали, седнали...мисля, че и на челна стойка да застана, ще намери начин да ме докопа да цока Wink Успех Simple Smile

# 601
  • София
Да задам малко странен въпрос Thinking
как стои въпроса с кърменето и перманентния грим? Искам да си направя веждите -води полу перманентен 3д.. Thinking
В самите пигменти няма проблем. По време на процедурата пръксат или мажат с лидокаин обаче. Не съм сигурна той дали е безвреден.  Peace
Принципно можеш и без него, но боли малко повече

# 602
въпреки че никой не ми отговори на предния въпрос, ще задам и втори Mr. Green
Кърмене и кавитация? Някой да е пробвал или да има инфо?

# 603
  • София
аз лично бих изчакала с всички тези процедури за разкрасяване , отслабване и тн.
И аз искам да си направя лазерна епилация и още татуировки  Laughing, но ги оставям за по натам когато спрем да се кърмим. За сега по важно ми е да имам достатъчно кърма.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 14:59 от guerry

# 604

За кавитацията не знам, но съм се изнтаресувала за LPG по време на кърмене: трябва да са ти минали поне 2 месечни цикъла, за да са се нормализирали хормоните. В противен случай може да няма ефект от процедурите.

# 605
  • София

За кавитацията не знам, но съм се изнтаресувала за LPG по време на кърмене: трябва да са ти минали поне 2 месечни цикъла, за да са се нормализирали хормоните. В противен случай може да няма ефект от процедурите.

Аз съм чувала, че и двете са противопоказни. За ефекта от процедурите не знам, но то това е на заден план така или иначе.

# 606
  • Пловдив
Да задам малко странен въпрос Thinking
как стои въпроса с кърменето и перманентния грим? Искам да си направя веждите -води полу перманентен 3д.. Thinking
В самите пигменти няма проблем. По време на процедурата пръксат или мажат с лидокаин обаче. Не съм сигурна той дали е безвреден.  Peace
Принципно можеш и без него, но боли малко повече
благодаря ти,че ми отговори Hug май не ми стиска...ще изчакам още малко Hug

# 607

Аз съм чувала, че и двете са противопоказни. За ефекта от процедурите не знам, но то това е на заден план така или иначе.

А защо са противопоказни? Негативният ефект в какво се изразява?

# 608
  • София
Emora, при кавитацията и lpg се освобождават токсини, които се отделят в млякото.  Peace

# 609
допълвам че кавитацията представлява екстремно изгаряне на мазнините които биха могли да преминат в кърмата

# 610
Странно!  newsm78 Има една много хубава статия на сайта на НАПК, в която се говори за кърмещата жена и физическата активност. Конкретно е споменат и LPG като безвреден метод. (за кавитацията, както споменах, не съм се интересувала)

http://www.podkrepazakarmene.com/breastfeeding-sports-and-diet-337.html

# 611
  • Северозапада
Има ли тема свързана с боледуването, имунитета и кърменето на деца, ходещи на ясла? Не можах да намеря такава.

# 612
Моля, ако някой може да предложи нещо противоалергично, което да е позволено за кърмачки.

# 613
Izvinqvam se za latinicata.
Ako nqkoq e lekuvala gubichki dokato e kurmila, moje li da kaje s kakvo?

# 614
Копирам постът си и тук, за да го видят повече майки! Благодаря ви предварително! Здравейте, бебето ми е на 12 дни, момче. Дохранвам още от родилното, имах притеснения покрай даването на антибиотик на детето още на втория ден от раждането, и това повлия на слизането на кърмата чак на 5 ден от раждането при това не беше обилно. Каквото имаше си го изсукваше, но и додвах след гърдата. Прибрахме се преди седмица и се мъча да увелича кърмата и да намаля добавката. Успявам, но бавно и съм на ръба да се откажа. В родилното хранех на 3 часа и давах добавка всеки път, сега храня на 2-2,5 часа и давам добавка 2-4 пъти дневно. Но от 2 дни имам подобен на авторката на темата проблем - щом го сложа на гърда, суква 3-4 пъти и почва да се дърпа, да се сърди, да плаче. В същото време усещам, че веднага след като започне да суче, започва да се напъва сякаш ще ака и се чува леко къркорене на стомахчето. През другото време това не се случва, само по време на хранене и някой път след хранене. Във вторник сме на прегледа след изписването и ще видя дали и колко е качил и ще питам лекарката, но моля по-опитните от мен за съвет какво мога да направя в тази ситуация. Бебо се роди 4020, изписаха ни на 6-тия ден с тегло 3970 . Добавката му е на Хип ХА 1. Дали тя може да е причината за това състояние?

Общи условия

Активация на акаунт