Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 522
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Северозапада
Аз започнах работа когато малката беше на година и 2 месеца. Така и не успях да намаля драстично кърменията през деня. Но, учудващо и за мен, нямаше проблем с тръгването на ясла, като първия ден я прибрах в 15:30. И сега първото нещо, което правим с прибирането вкъщи, е да се кърмим. Последните 3 седмици беше болна вкъщи и пак суче многократно през деня.

# 571
Момичета, да ви питам препоръчва ли се прием на коластра докато кърмя? Ако евентуално да, каква ще препоръчате? Имам пред вид като имуностимулант, до сега не съм пила, но за последния месец 4 пъти ми излизат големи херпеси по устата, ходя с лепенки да не пипа малкия, и ме е страх да не го заразя.

# 572
Ако говориш за биозин МАМА мисля, че няма проблем. За друг продукт не знам Simple Smile

# 573
Момичета, да ви питам препоръчва ли се прием на коластра докато кърмя? Ако евентуално да, каква ще препоръчате? Имам пред вид като имуностимулант, до сега не съм пила, но за последния месец 4 пъти ми излизат големи херпеси по устата, ходя с лепенки да не пипа малкия, и ме е страх да не го заразя.
А какви лепенки слагаш?  И аз имам голям проблем с херпесите и съм постоянно на тръни. Коластра не пия, но започнах Лизин от две седмици и незнам дали ще има ефект. Биозин мама изпих две опаковки, но херпесите не спряха да излизат и се отказах. Исках и ацоикловир да пия, но педи каза, че не може докато кърмя.

# 574
Кремолин, обикномени лепенки, не нещо специално против херпес, просто да прикрия да не пипне малкото, че постоянно ми бърка в устата, носа и пипа по лицето.

# 575
Аз пих една опаковка http://apteka.framar.bg/30018684/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … B0%D0%BF%D1%81-56, но я закупих от Англия, защото разликата в цената е голяма. Това са витамини специално за кърмачки.

# 576
  • Пловдив
Да задам малко странен въпрос Thinking
как стои въпроса с кърменето и перманентния грим? Искам да си направя веждите -води полу перманентен 3д.. Thinking

# 577
Здравейте момичета,
Моля за съвет. Детенцето ми е на три месеца. Вместо да става по-лесно обаче кърменето за мен се превръща в  кошмар. От месец насам всеки ден(ако имам късмет) през ден получавам бучки. Болезнени са, а понякога сякаш така се запушва гърдата, че каспулира млякото и се подувам чак до ключицата. Чак когато малкия след няколко сучения (понякога минава ден) успее да отпуши и изведнъж всичко олеква и гърдата омеква. Преди това е твърда като камък. Не цялата, но доста голяма част от нея. В началото се случваше само с лявата, мислех си че е защото бебчето не я харесва много много, но сега се случва с дясната. Не се цедях, но преди две седмици започнах, разлика обаче няма. Отново получавам всеки ден бучки. Смятам да отида на мамолог. Не знам какво ще ми помогне, но наистина се чувствам в безизходица. Ходих на гинеколог, но тя ми каза да продължавам да кърмя и да се цедя, когато са ми напрегнати гърдите. Само че аз почти никога не усещам гърдите си напрегнати,(не знам дали е от размера - големи са) а въпреки това получавам бучки. Много искам да кърмя, а вече съм на предела да се откажа и наистина сили не ми останаха да се боря с тези бучки всеки ден. Моля за съвет, ако някоя майка е била така и е намерила решението за нея, да ми сподели.
Да допълня, че пия лецитин всеки ден по една капсула.

# 578
Мамчета, вече сме на почти 4 месеца, до сега се кърмим успешно, като редувам гърдите. Но от няколко дни детето се сърди, извива назад, мрънка, стиска ми зърното и то само на лявата гърда, с другата няма такива проблеми. От какво може да е? Не се цедя и нямам помпа.
Смятам, че в тази гърда нямаш достатъчно кърма, затова направи опит да се изцедиш на ръка и да видиш колко кърма ще събереш.

Изобщо не е еднакво да изцедиш на ръка или с помпа с това колко кърма имаш.
Има много въпроси, които остават без отговор. Ако се случи така, звънкайте на ЛЛЛ, а не се тормозете.  Simple Smile

# 579
  • София
Калина, аз минах през този ад. Лецитина, който пиеш е малко, пий по 4 на ден лецитин 1200. Преди всяко кърмене прави топъл компрес и след всяко кърмене студен, като не прекаляваш със студеното ( аз използвах замразени зеленчуци в пликче във фризера), държиш не повече от 10 мин. Давай на бебето да започне винаги със засегнатата гърда. Има по- тежка артилерия, но на този етап опитай така. Носи леки дрехи, пази се от случайни удари по гърдите. Когато запушването мине не намалявай лецитина веднага, една седмица пий по 3, после 2 и после по един.

# 580

Имаше и период в който пиех по толкова лецитин с постепенно намаляване на количеството, но честно да ти кажа не забелязах разлика. Пак получавах бучки. Инъче процедурата я правя точно по този начин, само че след кърмене слагам студен зелев лист и го държа докато увехне. След това слагам нов и така до момента, в който трябва да се топля за да дам да суче. При теб кога се оправиха нещата и толкова често ли получаваше бучки?

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 09:28 от kalina_mn57

# 581
  • София
4-5 месеца получавах запушвания - бучки направо павета и блистер имах, ревях с глас и кърмех. Вече една година кърмя, нямам вече проблеми. Трябва упоритост и щом се запушваш така не намалявай дозата лецитин.  Когато си вкъщи не носи сутиен, не слагай подплънки за кърмачки оставяй гърдите да дишат. Аз даже без блуза ходех.

# 582
Благодаря ти, даваш ми надежда, а тя почти не ми е останала. Мислех,че няма друга жена, която да получава буци всеки ден. Кърменето е кошмар за мен, сълзи не ми останаха, а и през ум не ми минаваше докато бях бременна, че няма да кърмя и винаги съм смятала момичетата, които не кърмят че нямат достатъчно воля и желание да дадат най-доброто за детето си. А сега аз съм на път да се откажа.
Блистери нямам, и с разранените зърна се справих, но тези буци...Почти винаги ходя с потниче, слагам и сутиен за кърмачки, но го държа много отпуснат. Трудно ми е да ходя абсолютно без нищо на гърдите, защото са големи и тежат. Ще увелича пак дозите лицетин. Дано и при мен нещата се оправят. Искам най-накрая да се усмихна и да ми бъде леко на сърцето, да се порадвам на детето си, да го нагушкам и намачкам. Cry

# 583
  • София
И моите са големи и тежат..всеки си знае как да се носи,аз написах на мен какво помогна.Успех!

# 584

Общи условия

Активация на акаунт