Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 559
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
# 211
  • Rennes, France
Благодаря ви момичета Hug  bouquet
Мазах и с гармастан, понеже така ми препоръча педиатър при който водих Емма тук на преглед, че кашля. Смених позата - аз кърмя само легнала, сега седнала от тази гърда, като леко "набутвам" зърното за да захапе по-добре. Иначе нашата мома отначало не захапваше добре, но не е от това - просто зъбките ме увредиха. Както и да е - сега завехна, и почнах пак да си кърмя легнала...но наистина беше болезнено. Изцеждах се, но и това отмина - пак ще се кърмим спокойно. Много благодаря  bouquet

# 212
  • Berlin
Не, не е на самото зърно, а на ореола под него. На пипане е леко подуто и леко болезнено.

# 213
Здравейте,

Моето момиченце е вече на 2 месеца и половина и си се кърмим на 3 часа без проблеми. Единственото нещо, което ме притеснява е, че вечер последното й ядене е в 22:00, а сутрин се събужда чак в 7:00 - 7:30. Гърдите ми са адски пълни, тя се дави. За сега се изцеждам вечер - понякога в 00:00, понякога малко по- късно, но на сутринта са все едни и същи, твърди като камък гърдите ми. Сутрин, след като се наяде, задължително изцеждам тази, от която е хапнала по- малко. Има ли начин гърдите ми да не се пълнят толкова? А знам, че м/у  3:00 и 8:00 цеденето повишава лактацията, но аз нямам нужда да ми се пълнят повече от това, затова избягвам това време. Според вас, ако спра нощното цедене, дали ще се нормализират нещата, или ще стане още по- страшно сутринта?

Благодаря за отговорите. Simple Smile Усмихнат ден на всички!  bouquet

# 214
  • UK
Ще стане по-страшно Simple Smile Ако искаш да не ти се препълват толкова гърдите сутринта, трябва да продължиш да изцеждаш, но не докрай, не да ги изпразваш, за да не стимулираш допълнително, а да изцедиш малко, колкото да поомекнат и да не са болезнени и напрегнати. Вероятно ще се наложи 2 пъти да го правиш първите една-две вечери, когато усетиш, че нещата отиват пак към препълване.

# 215
  • София
Здравейте,

Моето момиченце е вече на 2 месеца и половина и си се кърмим на 3 часа без проблеми. Единственото нещо, което ме притеснява е, че вечер последното й ядене е в 22:00, а сутрин се събужда чак в 7:00 - 7:30. Гърдите ми са адски пълни, тя се дави. За сега се изцеждам вечер - понякога в 00:00, понякога малко по- късно, но на сутринта са все едни и същи, твърди като камък гърдите ми. Сутрин, след като се наяде, задължително изцеждам тази, от която е хапнала по- малко. Има ли начин гърдите ми да не се пълнят толкова? А знам, че м/у  3:00 и 8:00 цеденето повишава лактацията, но аз нямам нужда да ми се пълнят повече от това, затова избягвам това време. Според вас, ако спра нощното цедене, дали ще се нормализират нещата, или ще стане още по- страшно сутринта?
По-малко изцеждай, но не до край, всеки път изцеждай все по-малко да не ти се запушат.
Благодаря за отговорите. Simple Smile Усмихнат ден на всички!  bouquet

# 216
  • София
Здравейте, може ли някой да ми каже до каква степен кърмата е от значение след навършена годинка? Знам за антителата, които се предават, но ако е само това, има ли смисъл да продължавам да кърмя без отказване на сина ми, когато той не иска друго да яде, а тежи има-няма 9кг, което е доста под средното за възрастта му? Последния месец е свалил 200г, дали няма да е по-добре за него да почна да го отбивам полека лека, за да наблегне на твърдата храна?

# 217
  • UK
Радея, не е никаква гаранция, че ще започне да яде друга храна, ако го отбиеш, познавам няколко деца, които отказват да ядат почти тотално и всъщност точно млякото го спасява. Сега са жеги, вероятно му растат зъби, остави детето да си суче.
Важна е кърмата, да, ако приема достатъчно други млечни, ако се храни достатъчно разнообразно с плодове, зеленчуци, зърнени и т.н. може и да не го кърмиш вече, но доколкото разбирам при вас нещата не са така, напротив. Кърмата съдържа далеч и други ценни вещества освен калций и антитела. Това са витамини (вкл. вит. C), минерали (вкл. желязо), полезни мазнини, аминокиселини и т.н. Според мен, ако отбиеш има голям риск повече да го лишиш отколкото да му дадеш. Аз не бих действала така.

# 218
  • Пловдив
Нормално ли е 5-6 месечно бебе да се кърми през 3 часа? Педиатърката ми каза да започвам да я кърмя на 4,но бебка е часовник и си търси на три?

# 219
  • UK
Абсолютно нормално, особено ако е само на кърма. Кърмата се усвоява много бързо.

# 220
  • Северозапада
Радея, и аз мисля, че не трябва да се тревожиш. Дъщеря ми се същата. На консултацията на година беше 8,700 кг., сега едва ли е качила много. Все още яде повече мляко от твърда храна.

# 221
  • Пловдив
Абсолютно нормално, особено ако е само на кърма. Кърмата се усвоява много бързо.
Благодаря ти!  Hug продължаваме си в същият ритъм Peace

# 222
А нормално ли е като кърмя на поискване още да нямаме установен режим - понякога кърмя на 1.5ч, понякога и на 4ч . Зависи от настроението на бебето. А то е на 5.5мес.

# 223
  • София
А нормално ли е като кърмя на поискване още да нямаме установен режим - понякога кърмя на 1.5ч, понякога и на 4ч . Зависи от настроението на бебето. А то е на 5.5мес.
Според мен е  нормално, моята също не яде в определни часове.

# 224
Ние пък сме на почти два месеца и дори в началото не се хранихме на 3 часа(правеше по-големи паузи),но тук от няколко дена си се храним на 3 часа (включително и в 3 сутринта),понякога и след час и половина или два пак е гладен...нормално ли това при условие,че в началото е пропускал хранения...?Или това е временно и се дължи на прословутите колики,които сега са ни доста силни и така един вид се поуспокоява??? ThinkingАз тайно се надявах да започне да прави по-дълги паузи,нощем примерно   Praynig,но...явно по-късно ще се случи това... Flutter

Общи условия

Активация на акаунт