Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 556
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
А нормално ли е като кърмя на поискване още да нямаме установен режим - понякога кърмя на 1.5ч, понякога и на 4ч . Зависи от настроението на бебето. А то е на 5.5мес.
На това му казват кърмене на поискване, думата "режим" не е съвместима с него. Simple Smile Бебетата сами си изграждат режим, но той постоянно се променя така или иначе. Сега са жеги, ако не давате вода, както и не би трябвало, е нормално да ожаднават и да сучат повече. Вероятно и по-големите се потят вече и така губят допълнително течности. Моята беба започна да прави по-голяма нощна пауза на около 3 месеца. Ако денят е бил много динамичен, спала е малко, била е преуморена, понякога изобщо не се събужда през нощта.  

Последна редакция: ср, 06 авг 2014, 13:45 от dejie

# 226
Благодаря момичета, определено имах нужда от окуражаване

# 227
  • София
Благодаря момичета, определено имах нужда от окуражаване

Аз също ви благодаря! Чуствам се толкова безсилна по отношение храненето/кърменето на сина ми, че постоянно имам нужда от потвърждение на това дали взимам правилни решения.

# 228
Здравейте Grinning
Предстои ми раждане и много ме вълнува въпросът за кърменето. Бих искала да кърмя успешно и да не минавам през "ада" като някои мами. Тук там прочитам, че при запушени канали на гърдите пият Лецитин. Чудя се, може ли да пия превантивно веднага след раждането....Има ли някакво значение, някакви противопоказания, нужно ли е да се консултирам с лекар ( ама те не си падат много по хранит. добавки).
Също ме интересува за прием на Спирулина по време на кърмене. Някой да е чувал да има проблем....Естествено и за това пише, че трябва да се консултираш с лекар Confused, а така си пише на всичко щом се отнася за бременност и кърмене Crossing Arms

# 229
LAY-D, не знам за Лецитина, нека кажат по-запознатите мами, но не се настройвай от сега със запушванията. Кърмя второто си дете и слава Богу идея нямам какво е да имаш запушени канали и бучки в гърдите. И при двете ми деца помпа съм ползвала само първите 1-2 месеца, после го захвърлих този уред да е далеч от очите ми, че ми е неприятен Laughing (сега с дъщеря ми цедя на ръка 2-3 пъти в седмицата, но за стимулация само)
Успех и леко раждане Hug

# 230
Здравейте,
пия фенугрийк за увеличаване ма кърмата и се чудя дали от него може тя да се разреди или да стане по-малко калорична? След като съм усетила ефект, да продължа ли да го пия или да спра? Бебчо ми е на 6 мес. захранихме се миналия месец, но още не съм заместила кърмене, кърмя след пюретата, общо стават 6-7 пъти. Проблемът е, че от 4 мес. започна да качва по-малко. Последният месец само 150 гр, но иначе памперсите са ОК, весело и активно дете е (пу пу пу). На ядене не изсмуква повеченот 50 мл от едната страна, започнах да предлагам и другата и добутваме до 90 мл, като почти на всяко ядене заспива. Педиатърът ми казва да дохранвам с АМ, тя не иска. Ако успея да я прилъжа да пие АМ пак не изпива повеченот 60 мл. Чудя се до детето ли е, до мен ли?

# 231
  • UK
kopchelino, задължително давай винаги двете гърди, явно едната не и стига, така ще стимулираш и двете гърди по-често. Остави АМ, няма нужда да настояваш, но давай двете и давай по-често.  90 мл е страхотно количество, ако кърмиш на 3 ч., това са си 700 м, предоволно за вашата възртаст. Фенугрик може и по-продължително време да се пие доколкото знам. Би ли казала ти по колко таблетки на ден вземаш? Ние пак сме в една от ежемесечните кризи, и сега и аз взех да го пробвам. 
LAY-D, на мен лецитин не ми се е налагало да пия с нито едно от дветее деца все още, ако всичко тръгне нормално първите дни на кърменето, не би трябвало да имаш нужда от него. За другото не съм наясно.

# 232
Фенугрийк пих 4-5 дни 3*3 и цедях след кърмене и за два три дни имаше ефект, после започнах 3*2, докато свтрши опаковката, сега от новата карам 3*1. Само дето от 6-7 кърмения дето се събират тя на 3-4 изсмуква по толкова, на другите не знам дали и до 60 докарва Sad

# 233
Много ви благодаря Hug
Не знам защо все гледам да се застраховам. Ако се наложи тогава ще мисля.

# 234
  • Русе
Здравейте, по време на кърмене мога ли да пия коластра - примерно имунокол перфект, или е противопоказно за бебо. Не можах да намеря информация в листовката.
Извинявам се ако въпросът не е за тази тема.

# 235
  • Пловдив
Момичета,с температура съм 37.2 и отпадналост,какво мога да пия?

# 236
  • София
37.2 не е температура,ако стане над 37.5 парацетамол непосредствено след кърмене,после да има 2-3 часа до следващо кърмене.

# 237
  • ул. "Мечтание"

Температурата е ниска за да се налага да бъде сваляна с медикаменти.  Rolling Eyes За подходящи медикаменти - обсъди го с личния си лекар.

# 238
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Температурата действително е ниска, повечето лекари препоръчват да се вземе нещо при температура от 38 нагоре. Можеш да пиеш спокойно парацетамол и нурофен при нужда и след консултация с лекар. Тяхната група на риск е 0, което означава, че се водят безопасни по време на кърмене.

# 239
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Лейди-Д, чудесно е, че се интересуваш какво те очаква и имаш желание да кърмиш! Най-важната подготовка за успешно кърмене е да си добре информирана какво те очаква, а това можеш да направиш като отидеш на някоя лекция за началото на кърменето на НАПК или ЛЛЛ.
 Все пак основните неща са - да си видяла и чела как да поставиш правилно бебето на гърда, да сложиш бебето на гърдата възможно най-рано, да имаш търпение и да си упорита и да имаш някаква връзка (тел напр) с консултант, защото нещата понякога са много по-различни от това, което си представяме.  Laughing
 Относно лецитина - това е хранителна добавка, която не е нужно да пиеш ако нямаш никакви проблеми, тя се препоръчва единствено при по-сериозни запушвания и се пие по схема. За да избегнеш препълване на гърдите в първите дни и запушвания на каналчета по-нататък е достатъчно да сложиш бебчето възможно най-рано след раждането на гърда, то да е в правилна позиция (широко отворена устичка, зърното е между нослето и горната устна, бебето е захапало голяма част от ареолата, позицията му е обърната към теб - коремче към коремче) и да го кърмиш възможно най-често (10-12 пъти за 24ч, т.е. през около 2ч, вкл. и нощем).
 За спирулината, честно казано не съм запозната, знам, че някои майки пият, така че е най-добре да се посъветваш за нея с личния лекар или с фармацевт.

Копчелино, щом си започнала нова опаковка, предполагам можеш да си я допиеш, въпреки, че за сминдуха (фенургрика) няма данни да намалява количеството кърма след спирането му, той е прекусор на хормоните, т.е не действа директно на тях.  Simple Smile
 Относно кърменето - добре са те посъветвали да даваш и двете гърди, хубаво е и да имате и достатъчно кърмения, опитай да добавиш още 1-2. За дохранването с АМ - на този етап, според мен не се налага, още повече щом вече се захранвате, ако бебето яде твърде малко на хранене, просто можеш да предлагаш другата храна по-често, например вместо 1 или 2 пъти на ден да искаш да яде по 100гр, да яде 4-5 пъти на ден по 20-50 гр. или през няколко часа по 1-2-3 лъжички. Идеята е да получава нужното му количество храна, а колко често ще бъде е без значение.
И накрая за рядката кърма - не се безпокой няма такава и няма нещо, което да я направи такава, при теб вероятно просто са се увеличили количествата и затова ти се е сторила по-прозрачна.  Grinning

Vesi_08 Според мен няма проблем да пиеш коластра, освен ако нямате някакви силни алергии.

Общи условия

Активация на акаунт