Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 543
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, Радева, но въпросът ми май вече е излишен, понеже одеве вдигнах и Т и според лекарите положението вече е сериозно и искат да ме приемат в болница, макар че аз смятам да откажа, понеже няма кой да се грижи за бебето, а имам и първокласничка.
По-скоро въпросът вече е: ако сега започна сериозен прием на няколко АБ, предполагам, ще се наложи да спра да кърмя. Ще може ли след този период, който ще е около 7-10-дневен, пак да продължим с кърменето?

# 526
Вероятно няма да е проблем, но за да стимулираш лактация и да се запази количеството кърма, задължително трябва да се цедиш и съответно, щом антибиотиците са НЕ съвместими с кърменето да я изхвърляш. Бързо възстановяване Peace

# 527
  • ул. "Мечтание"
По-скоро въпросът вече е: ако сега започна сериозен прием на няколко АБ, предполагам, ще се наложи да спра да кърмя. Ще може ли след този период, който ще е около 7-10-дневен, пак да продължим с кърменето?

Има много антибиотици, които са съвместими с кърменето.  Peace
Когато отидеш на преглед наблегни на това, че кърмиш и държиш да ти изпишат подходящо лекарство съвместимо с кърменето. Също така би могла да провериш съвместимостта на лекарствата с кърменето на някой от тези сайтове:
http://e-lactancia.org/en/
http://toxnet.nlm.nih.gov/newtoxnet/lactmed.htm
https://www.embryotox.de/ (на немски)

Или да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385 за да проверят в справочника на Хейл. Peace

# 528
Благодаря ви, момичета!

# 529
Здравейте. Аз пак имам въпрос.Вече сме на 15 дена, днес ходихме да го теглят, наддал е с 500 грама за 10 дни, което предполагам е добре. Но от вчера суче по цял следобед почти без спиране, даже вечерта ми бяха изтръпнали зърната и не ги усещах почти, че даже се уплаших да не ми е запушено нещо. Четох, че имало бум на растежа и така се стимулира производството на повече кърма. Дали ще я изсуква, когато стане повече, или пак ще ми натежава. И защо ми изтръпват гърдите, снощи с много топла вода под душа малко се отпуснаха и след малко масаж, но дали нямам нещо запушено или е просто заради продължителното сукане?

# 530
  • USA
Въпрос към консултант: колко време може да се съхранява кърма във фризер, от тези, които са с отделна камера над хладилника, отделно от него. Навсякъде пише различно, някъде 1 месец, а другаде 3-6 месеца.  Благодаря!

# 531
Има много антибиотици, които са съвместими с кърменето.  Peace
Когато отидеш на преглед наблегни на това, че кърмиш и държиш да ти изпишат подходящо лекарство съвместимо с кърменето. Също така би могла да провериш съвместимостта на лекарствата с кърменето на някой от тези сайтове:
http://e-lactancia.org/en/
http://toxnet.nlm.nih.gov/newtoxnet/lactmed.htm
https://www.embryotox.de/ (на немски)

Или да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385 за да проверят в справочника на Хейл. Peace
Нощни очи, благодаря за предоставената информация. Днес се обадих на ЛЛЛ и те провериха в справочника на Хейл, че и двата АБ са с ниво на риск 2 (т.е. по-скоро съвместими с кърменето, нисък до среден риск). След много колебания продължих да кърмя.
Въпросът ми е към всеки, който пожелае да ми отговори (просто "да си сверя часовника"): Вие бихте ли продължили да кърмите при това положение?

# 532
  • София
Мимоза ако от ЛЛЛ са те посъветвали да си кърмиш, аз бих им се доверила, те си разбират и няма да те подведат.

# 533
  • София
Когато аз пих АБ и кърмех пих и пробиотик, давах и на бебето биогая през това време, като и 10 дни след като свърших антибиотика. Това ми го каза Марияна Енева- магистър фармацевт и консултант по кърмене.

# 534
Въпрос към консултантите:

Момичета, ние сме на 6 месеца и половина и се кърмим. Напоследък забелязвам, че сякаш кърмата трудно слиза и отнема доста време докато се случи това. Бебчо се нервира докато започне да суче.   На какво може да се дължи това  и може ли да се регулира?   bouquet

# 535
Мимоза, поради здравословни причини аз спирах кърменето за 2 седмици, когато бебето ми беше на 3 месеца. След прекъсването продължих да си кърмя. Кърмата беше малко понамаляла, но количествата се регулираха за около седмица. Така, че не се притеснявай. Изцеждай си, после като върнеш бебето на гърда ще храниш по-често, но и това минава бързо Peace

# 536
Здравейте, трябва ми малко помощ Sad Мисля, че имам запушени каналчета на едната гърда-зачервена е и ме боли,та може и да е леко подута,че ми изглежда по-голяма от другата. Цедих се, слагах топли компреси,масажирах и пак ве става. Като се цедя и още повече ме боли  Sad Притеснявам се да не стане по-зле и да не мога после да кърмя бебка  Cry  Някакви насоки как да се справя ? За този проблем при какъв специалист трябва да се отиде, че не съм запозната

# 537
Здравейте, трябва ми малко помощ Sad Мисля, че имам запушени каналчета на едната гърда-зачервена е и ме боли,та може и да е леко подута,че ми изглежда по-голяма от другата. Цедих се, слагах топли компреси,масажирах и пак ве става. Като се цедя и още повече ме боли  Sad Притеснявам се да не стане по-зле и да не мога после да кърмя бебка  Cry  Някакви насоки как да се справя ? За този проблем при какъв специалист трябва да се отиде, че не съм запозната
Налагай мястото със зелев лист. Намачкваш го, набождаш го на няколко места с вилица и налагаш, като внимаваш да не покрива ареолата. Можеш да пиеш и лецитин, много добре действа за отпушване. Слагай горещия компрес поне 5 мин. преди цеденето, а и по време на цеденето, болезнено е, но все пак каналчето трябва да се отпуши, затова боли. Цеди често и слагай на гърда бебо.

# 538
  • Северозапада
На мен Лецитина винаги ми е помагал, но бебето ми беше по-голямо. Запушването боли, научих се да разпознавам кога се запушвам по болката, и не минава докато канала не се отпуши. Останалото го е казала nevVn

# 539
Благодаря ви за отговорите  Hug Още ме боли малко гърдата, но не е като предните дни. Продължавам компресите и цеденето, но Лецитин не съм пила за сега.

Общи условия

Активация на акаунт