Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 500
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Честито бебче Simple Smile Да ти е живо и здраво. А защо въобще даваш добавка? Плаче ли след като го накърмиш? Това с къркоренето е нормално, пробвай да го уригнеш. И моята мома така спираше и се мръщеше, но с малко упоритост и като потече кърмата почваше да суче. Съветът ми е да кърмиш по-често, ако се налага и на час дори, и махни тази добавка. Свържи се и с консултант по кърмене. В тези първи дни ще ти даде важни насоки. Може и у дома да те посети. Успех  Peace

# 616
Моля, ако някой може да предложи нещо противоалергично, което да е позволено за кърмачки.

Капки фенистил, предписват ги и на кърмачета (от опит знам)

# 617
Да, плаче след кърмене, ако не му е стигнало. Обикновено с помпа изцеждам 50 мл общо. Той е на 12 дни, но се роди голям и наистина не му стига. Ако не додам с шише става много раздразнителен, плаче, търси гърдата, не мога да го успокоя по никакъв начин. Иначе цедя след всяко хранене, гледам да е често и през нощта- най-малко 3 пъти, в полунощ, към 3 и към 6 ч. Много е уморително и затова казвам, че съм на ръба да приема дохранването и да спра опитите за увеличаване на кърмата. А и това дърпане от гърдата още повече ме отчайва. Блгодаря за съветите!

# 618
  • Пловдив
Има ли тема свързана с боледуването, имунитета и кърменето на деца, ходещи на ясла? Не можах да намеря такава.
Има една обща за боледуване на деца в яслена и градинска възраст.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812291.msg29600132#msg29600132

# 619
Да, плаче след кърмене, ако не му е стигнало. Обикновено с помпа изцеждам 50 мл общо. Той е на 12 дни, но се роди голям и наистина не му стига. Ако не додам с шише става много раздразнителен, плаче, търси гърдата, не мога да го успокоя по никакъв начин. Иначе цедя след всяко хранене, гледам да е често и през нощта- най-малко 3 пъти, в полунощ, към 3 и към 6 ч. Много е уморително и затова казвам, че съм на ръба да приема дохранването и да спра опитите за увеличаване на кърмата. А и това дърпане от гърдата още повече ме отчайва. Блгодаря за съветите!
Разбирам те. Дъщеря ми се роди 4,250 и с апетит на слон. Храниш от двете гърди като не спазваш някакво конкретно време за стоене на гърда. Докато сам пусне. Пиеш много течности, хубаво е, че цедиш и стимулираш допълнително. Храниш на поискване и денем и нощем. Началото е трудно, но си струва и после всичко е лесно. Обади се утре на консултант. На мен много ми помогна когато бях на ръба да се откажа с брутално разранени зърна. Важно е да знаеш, че бебето изсмуква чного повече от помпата, затова нека тези 50мл не те плашат. Пък и 50мл за 12 дни след раждане си е супер. Ще видиш, че ще се оправят нещата  Hug

# 620
  • София
 Daniela S  на мен много ми помага за повече кърма когато хапвам орехи и най вече бадемите, овесени ядки, печена тиква и тн.  Може да пиеш бирена мая, фенугрийк. Аз и до днес си пия чая за кърмачки на Хип, поне на мен той най ми действа добре. Друго което ми действа добре е когато спя на обяд .
Успех и не се отказвай  Hug

# 621
Благодаря ви! Чайове и течности пия, апетит въобще нямам, но се насилвам да хапвам, от вчера пия и фенугрийк-дано да има ефект. Ще включа и ядки, въпреки че не обичам много. Утре на прегледа ще видя колко е наддал и ако всичко е наред, може би това ще ми подейства най-стимулиращо, защото ще знам, че се справям и усилията ми си струват. Бях решила да си дам 2 седмици от раждането, за да видя дали ще ми се получи кърменето и много искам да продължа. Тъкмо ми се оправиха зърната и не ме болят, и бебо взе, че започна да се дърпа от гърдата. Благодаря ви за подкрепата!

# 622
Извинявам се предварително, но не мога да открия темата за позволени и разрешени храни по време на кърмене в случаи на алергия на бебето. Някой сеща ли се как се казва?

# 623
# 624
 doh Благодаря ти много! Спомням си че четох някъде списъка с храните, обаче просто не очаквах да е в тази тема с алергията към млякото и я подминах... Чувствам се глупаво, защото стои най-отпред. Извинявам се!

# 625
Здравейте,
можете ли да ми кажете колко време след упойка за вадене на зъб,  не трябва да се кърми. И въобще дали могат да ми сложат упойка, ако кърмя? И още един въпрос - бебка ще стане на 10 мес вече и я кърмя от двете гърди на всяко ядене, още съм на принципа да започвам с гърдата, която е била последна при предишното хранене - има ли значение още от коя гърда суче първо, ако се храни и от двете? Мерси

# 626
Отговарям на втория въпрос на Мама Копче.
Има значение от коя гърда, защото дори и на 10 месеца тя суче повече от първата предложена и по-малко от втората. Съответно, предполагайки се че на тази възраст суче на по-големи интервали, ако не дадеш втората на следващото хранене има сериозна вероятност да се надуеш а и ако това стане тенденциозно да се дисбалансира лактацията на двете.
За упойката, аз доколкото знам има такива които стават и за кърмачки, те са все пак локални . А и при по-голямо кърмаче кърменията са по редки. Моето е на 4,5 месеца и го кърмя вече на 5 часа, твоето сигурно и на повече. така че според мен ако се сложи упойката след кърмене, не би трябвало да е проблем. Естествено, редно е стоматологът да знае че кърмиш и да има предвид за упойката

# 627
За упойката говори със стоматолога. Има подходящи за кърмачки. За втория въпрос, аз такава последователност не спазвам  Simple Smile

# 628
Здравейте, мами! Честит празник на всички мами и бебоци   bouquet
Моля ви за съвети и помощ! Бебето ми е на почти 3 месеца. По редица причини е дохранван още от родилното, но това не ме отказа и продължавах да предлагам първо гърда и само ако плаче, тогава да дохранвам. Получи се и до преди 1 седмица го дохранвахме само 2 пъти за денонощие.
Но последната седмица не знам какво се случи, той не иска гърда или пък суче известно време и после пуска. И реве до посиняване от глад. Не мога да издържам да гледам детето си така и търпеливо да му бутам гърда, за да суче и стимулира Sad просто не мога, затова му давам добавка, която като си изяде и се успокоява, усмихва... Абе човекът е нахранен просто!
Цедя се след всяко хранене почти, ям ядки, храня се... Но цялата тази ситуация изключително ме депресира, преди поне имаше моменти, в които кърма му стигаше! Какво правя грешно? Калво не правя? Искам да го кърмя, ок съм дори да го дохранвам само 1-2 пъти, но последната седмица просто беше кошмар...
Имам чувството, че кърмата ми не слиза както преди, а бебо стана по-мързелив и така става омагьосаният кръг. Пробвала съм с компресия на гърдда, но аз съм с по-малки гърди и трудно се получава Confused...
Освен това имам чувството, че кърмата ми рязко намаля, не че я е имало кой знае колко много, но и малкото намаля Sad
Какво да правя? На път съм да се откажа Sad

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 11:02 от Catkouta

# 629
  • София
Catkouta защо не позвъниш на ЛЛЛ и да се посъветваш с тях.
Аз  съм с малък бюст и кърмата не ми "шурти" като на другите жени и се изисква усилие за да излезе, но моето дете си смуче силно и никога не съм дохранвала с АМ. Винаги кърмата си му е стигала. Може и при вас да е така и тъй като си давала АМ то да е решило да не се мъчи да суче, защото с шишето е по лесно. Не съм компетентна да давам съвети. Не намирам за добре да те съветвам да не дохранваш и детето  да се дере от глад. Според мен е най добре да се свържеш с ЛЛЛ и да не се отказваш.
Имам приятелка която до 9месец се цеди и му даваше кърма от шише и имаше 1-2 дохранвания с АМ, защото нейното тотално отказа да суче още от началото, но тя не се отказа. Тъй че сама реши какво да правиш, имаш избор.

Общи условия

Активация на акаунт