Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 977
  • 719
  •   1
Отговори
# 420
При нас в момента даваме 50% на старт и 50% след третия месец. Доста е стимулиращо,защото премията хич не е лоша. И други компании го практикуват.

# 421
Да ви разкажа какво ми се случи наскоро. Отивам на интервю, но заплащането не беше достатъчно добро. Казах им съвсем честно, че за мен парите не са достатъчни, но все пак ще си помисля. Тъй като имаха да интервюират още няколко души, се разбрахме да се чуем до края на следващият ден. Звънят ми те след един ден и ме питат дали съм съгласна по започна работа при тези условия, казах им, че съм съгласна и ги попитах кога да започвам работа. Казаха, че в понеделник ще се обадят да ми кажат от кога започвам. В понеделник никой не ми звъни, във вторник ми се обажда един господин и се започва: "Ние избрахме друг човек, но след месец ще има още една позиция и тогава ще се чуем..." Крайно се възмутих, не, направо побеснях… Тръгнах да му казвам какво мисля, но после се усетих, че той е просто един изпълнител и нищо повече. Затова, прекъснах изречението по средата, казах „всъщност, няма значение и лек ден” и затворих телефона.

# 422
  • в 1001-та нощ
Вероятно са допуснали, че ще изпитваш неудовлетворение заради по-ниското заплащане  Peace Предполагам, че са те харесали и позицията, която ще ти предложат след месец е с по-висока заплата  Peace

# 423
  • София
Аз съм малко "нахална" и в такива случаи питам с най-спокоен тон защо, като изтъквам факта, че ако съм сгрешила искам да се поправя. Бивашата ми работодателка така си призна, че не иска да ме наеме за желана длъжност, защото исках осигуровки върху пълна заплата. Но пък тя ми предложи някаква алтернатива, която по някакви тогавашни причини приех.

# 424
Алена, на мен по-скоро ми звучеше като мрън, мрън... човекът се чудеше какво да каже.
Ваня, попитах защо и ми каза, че явно при предният разговор не съм разбрала добре, искали са само да ме питат дали желаната заплата ме удовлетворява, а не че ще ме наемат. Но аз много добре си спомням какво говорихме. И целият разговор беше с един такъв мрънкащ тон, звучеше като човек, който се чувства адски неудобно и сконфузно.

# 425
  • София
А бе кофти ситуация... и при двата случая независимо каква е причината за уклончивост. Все пак ако има дори и малка вероятност да те поканят за по-добра длъжност и заплата, се надявам да ти се случи.

# 426
  • Бургас
Момичета, пускам тук дано съм полезна на някого.

Хотелски комплекс в Созопол си търси готвач до края на сезона. Започване веднага. Осигуряваме настаняване.

Подробности на лични.

# 427
  • Бургас

Мое лично мнение е, че повечето фирми -наемат стажанти (при това неплатено), за да използват труда им. Не мисля да остява недобросъвестни работодатели да се съзползват от мен. Надявам се не съм единствената, която мисли така.

Аз се надявам да са все по-малко хората, които мислят така...

# 428

Мое лично мнение е, че повечето фирми -наемат стажанти (при това неплатено), за да използват труда им. Не мисля да остява недобросъвестни работодатели да се съзползват от мен. Надявам се не съм единствената, която мисли така.

Аз се надявам да са все по-малко хората, които мислят така...
Аз пък се надявам, че въпросните фирми наистина ще НАЗНАЧАТ стажантите след изтичане на срока на стажа, както обещават. Сега това не се случва.

# 429
  • Пловдив
Привет, момичета, моля за съвет Simple Smile
Става въпрос за стандартните въпроси за интервю, а по-точно въпроса за силните и слабите страни. За силните е ясно Simple Smile но със слабите се затруднявам. Знам си ги много добре, но не знам доколко е уместно да ги споделя. Изчетох доста статии, но и там съветите са противоречиви.
Давам конкретен пример, кандидатствам за офис позиции, тип административен асистент, съпорт и т.н., не личен асистент. За слабости за себе си бих могла да посоча, че ми липсват търговски умения, или лидерски умения, например, те не се и изискват за дъжностите, за които кандидатствам. Чудя се обаче, дали не би се изтълкувало като заобикаляне на въпроса?
Или пък, че съм по-затворен човек, който не обича навлизане в личното му пространство. Но тук очаквам съмнения относно комуникатичните умения и работата в екип, ако не успея да се изразя достатъчно ясно, какво имам предвид и до каква степен би попречило или не в работата.
Трети вариант за отговор, който ми се струва малко нахален от моя страна, но пък за сметка на това откровен, е че в личните ми приоритети семейството е преди работата  Whistling съответно си търся работа, с която да ми остава свободно време и здрави нерви за семейството ми. Тук пък изглежда сякаш не ми се работи и не бих оставала извънредно, което не е вярно.
Четвърти - да се хвана за някое от изискванията и основните задължения и да призная, че нямам опит и как смятам да го компенсирам.
Просто изглежда ми се губи правилната формулировка  Rolling Eyes или изобщо не разсъждавам в правилната посока.

# 430
На някого искали ли са му да намери двама човека /ръководител и подчинен/, за да проведат с тях разговор за вас,  като кандидат за работа? Не желаят писмена препоръка от работодателя, а лично да се срещнат с хората. Проблемът ми е, че моите ръководители са били  винаги в София и никой от тях /те са на доста високи позиции/ няма да се съгласи да отдели от времето си за това.

# 431
  • в 1001-та нощ
Commelina, според мен е хубаво, когато посочваш слаби страни - те да са свързани с позицията, за която кандидатстваш  Peace

За офис асистент не са нужни лидерски или търговски умения и ако нямаш такива, не е нужно да го посочваш  Peace

Също така - намира за нормално - семейството ти да е по-важно от работата, за мен това не е слабост и обратното би било "ненормално"  Peace

Това, че си по-затворена има и своите предимства, но можеш да го посочиш, на мен ми звучи, че поне няма да въртиш сплетни и клюки  Blush т.е. не е толкова лошо, но всеки си има гледната точка  Blush

Ако не виждаш слаби страни - по-добре пропусни, от колкото да пишеш такива, които не са по темата  Blush

# 432
На някого искали ли са му да намери двама човека /ръководител и подчинен/, за да проведат с тях разговор за вас,  като кандидат за работа? Не желаят писмена препоръка от работодателя, а лично да се срещнат с хората. Проблемът ми е, че моите ръководители са били  винаги в София и никой от тях /те са на доста високи позиции/ няма да се съгласи да отдели от времето си за това.

Обикновено разговор по телефона е достатъчен. Не знам защо настояват за лична среща, едва ли ще се случи...

Крисана, споделям надеждата ти  Peace

# 433
  • София

A.L.E.N.A, дано повече хора, работещи в сферата на човешки ресурси да започнат да мислят като теб.Лично аз съм чувала, как се казва на мой колега,че институцията не желае да работи с хора, за които семейството е приоритет пред работата Shocked....
а за теб   bouquet

# 434
adicted2U какво си мисля вече няма никакво значение, все пак
благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт